X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • gozomalta Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella to i tak Cię podziwiam, że masz cierpliwość czekać do 6 lutego, przecież to kawał czasu.

ov72hlz.png
  • AnnaZ Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, ale śluz z krwią to nie jest jednak normalna sprawa.Może warto to jednak sprawdzić wcześniej?Przecież to jeszcze ponad 3 tygodnie .

2013 Córka - największa miłość
    7.04.2017 - 9tc [*] Aniołek
    12.2017 cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esterella popieram Dziewczyny. Ale fakt lepiej to skontrolować. Czasem to są zwykłe zawirowania hormonalne, ale lepiej mieć spokojną głowę - niech lekarz się wypowie, że wszystko jest ok :).

U mnie jutro/pojutrze pierwszy dzień spodziewanej miesiączki. Jak nie dostanę @, w piątek testuję - ale nie łudzę się. Kompletna susza jak przed @ zawsze, a to że biust tak boli, że w nocy budzi, to u mnie co kilka cykli normalny objaw. Ale za każdym razem mamy z mężem nadzieję :D. Oby nie przyszła ! :P

• gozomalta Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi86 trzymam kciuki!! Ja byłam wczoraj na monitoringu drugi raz i wszystko przebiegło po naszej myśli - owulacja wystąpiła czwartek/piątek/sobota/niedziela. W którymś z tych dni, a trzymaliśmy się zaleceń i w te dni było <3
    Teraz pozostaje czekać, nie nastawiam się, ale cieszę się bardzo że mam owulacje i działa mechanizm, a to wielka nadzieja :))

ov72hlz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gozomalta super :D czyli potwierdzone :) zawsze jak jest owulacja to jest szansa :) u mnie na samym początku był problem bo tej owulacji nie miałam :D ale od 11 miesięcy jest ok i za każdym razem człowiek ma nadzieję :) grunt to nie przegapić tego momentu :D to za dwa tygodnie będę trzymała mega mocno kciuki za dwie kreski na teście :D !!!!!!!!!!!!!!!

Jedno jest pewne jak Maluszki się pojawią, to będą tymi mega wyczekanymi haha :) u mnie w rodzinie rodzą się maluchy, tylko u nas coś nie zaskakuje, ale w sumie zarówno u nas jak i u dziadków i ciotek z wujkami - ten Maluch będzie wyczekany :D

• gozomalta Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi86, w poniedziałek wróciłam od lekarza jak na skrzydłach. Dzisiaj mam słaby humor, jakoś wydaje mi się to nierealne, aby tym razem się udało. Masz rację, to będą wyczekane, wymarzone dzieci. U nas nie mówiliśmy nikomu z rodziny, że się staramy, a u Was?

ov72hlz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gozomalta - spokojnie, nic jeszcze nie jest przesądzone, mimo wszystko zawsze trzeba myśleć pozytywnie :). Ale fakt znam te "lepsze" i "gorsze" dni ... ja już tak mocno wsłuchuję się w swój cykl, że wszystko kojarzy mi się tylko z @ hahaha także myślę, że jak w końcu kiedyś zaskoczymy, to będzie dla nas niespodzianka ;). Każdy mówi - to dlatego, że za mocno chcesz :P . Moim zdaniem nie ma czegoś takiego! Dlatego też nie pozostaje nic innego jak starać się i wierzyć z całych sił, że się uda :) Pozytywne myślenie się sprawdza :).

U nas wszyscy wiedzieli, że zaczniemy starania pełną parą zaraz po ślubie. Niestety nawet gdybyśmy nie powiedzieli, to i tak zaczęłyby się pytania, dlaczego jeszcze nie jestem w ciąży skoro zaraz druga rocznica :P. Także zdążyłam już przejść przez miliony pytań czy złotych rad pt. trzymaj nogi w górze ;). Teraz mamy spokój ;). Faktycznie, wydaje mi się, że jak nikt nic nie gada, nie dopytuje się - to jest jakoś łatwiej. Tym bardziej, że mój problem został rozwiązany, a chodziło jedynie o brak owulacji, którą w przeciągu jednego cyklu lekarz metforminą doprowadził do ładu :D Rszta u mnie bez zarzutu :D

• gozomalta Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi86, super że u Ciebie zdiagnozowano przyczynę, u mnie są policystyczne jajniki, ale owulka była więc sama nie wiem co z tego wyniknie.

ov72hlz.png
  • gozomalta Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co o tym myśleć, wczoraj był 7, albo 8 dzień po owulacji - na wkładce brązowa wydzielina. Dzisiaj nic

ov72hlz.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaZ wrote:
    Gibonek,ale przyszła @?

oczywiście ze była :)normalka

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaZ wrote:
    Gibonku jakie wieści u Ciebie po wizycie u lekarza?
    Estrella coś się zmieniło u Ciebie z tymi objawami?

trafiłam do szpitala na badania hormonane z glukoza w piątek jade po wyniki zobaczymy co tam się narobiło.

• gozomalta Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszcie dziewczyny co u Was, ciekawa jestem

ov72hlz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gozomalta wrote:
    Dziewczyny nie wiem co o tym myśleć, wczoraj był 7, albo 8 dzień po owulacji - na wkładce brązowa wydzielina. Dzisiaj nic

Faktycznie wygląda to całkiem obiecująco :D
    Mega mocno trzymam kciuki !!!!

Ja już po @ :) zaczynam 20 cykl starań :)

• gozomalta Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi86, jakoś mam przeczucie że i tym razem nic z tego nie będzie.

ov72hlz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gozomalta wrote:
    Pixi86, jakoś mam przeczucie że i tym razem nic z tego nie będzie.

Będzie dobrze :) trzymam kciuki za dwie kreski na teście!!!!!
    Pamiętaj, wszystko "działa" u Was jak należy, a to jest połowa sukcesu :), a mój ginekolog powtarza, że za każdym razem zdrowa para ma 20% szans. Niby nie dużo, ale wystarczy, żeby trafić za pierwszym, drugim czy też 3 razem ;). A Twoja druga połówka robiła już badania? ;)

• gozomalta Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi86, mój mąż nie robił badań, ponieważ zaczęliśmy dopiero 4cs. ja mam te policystyczne jajniki..eh

ov72hlz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie faktycznie :) spokojnie zdrowe pary starają się do 12 miesięcy :) a skoro u Ciebie jest owulacja to jeśli pływaki są sprawne - to tylko kwestia czasu :)

• gozomalta Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana obyś miała rację..

ov72hlz.png
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja testuje z początkiem lutego. Mało się udzielam bo akurat sesja więc ciągle siedze w notatkach. My również nie powiedzieliśmy nikomu oprócz mojej siostrze i mamie o starankach, nie chciałam właśnie komentarzy typu za bardzo chcesz, odpuść troche. Za to moja mama mi ciągle powtarza: bądź cierpliwa :)
    Gozomalta kiedy testujesz?
    Pixi86 trzymam kciuki za ten cykl! Oby był owocny :)

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gibonek wrote:
    trafiłam do szpitala na badania hormonane z glukoza w piątek jade po wyniki zobaczymy co tam się narobiło.
    Daj znać Kochana jak tam wyniki :)

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ