X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. U mnie dopiero pierwsza beta, w środę powtarzam. Jeśli będzie wszystko ok to umawiam się na połowę maja. Też mam na nfz na 8 czerwca a zapisywałam się 2 miesiące temu

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie chodzisz do ginekologa ?

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na nfz dostalam skierowanie od dr Bernaciak do dr Sochy z citomedu bo u nas w przychodni nie ma usg. Ciekawa jestem tylko czy moge zamiast zwykłej wizyty przyjść na ciążową bo na skierowaniu jest napisane że się staram. Prywatnie chodzę do dr Kocha

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do.skopa na dziewulskiego ;)

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • gozomalta Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94, gratuluję Ci kochana z całego serca i cieszę się Twoim szczęściem, ale prawda jest taka że wiele z nas nigdy nie zajdzie w ciąże. Nie można się oszukiwać, trzeba się leczyć i czekać :)

ov72hlz.png
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gozomalta dziękuje bardzo. Ja uważam, że każdy zajdzie w ciąże tylko w różnym czasie. Mimo wszystko badać się trzeba.
    Trzymam kciuki Kochana za Ciebie!!

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka i Agulaa :D mega się cieszę waszym szczęściem :D
    Teraz tylko mocno trzymam kciuki, żeby wszystko było ok :) żeby Maluszki rozwijały się zdrowo i żebyście Wy się dobrze czuły :).

Gozomalta :) kiedyś się uda :) ja już staram się 2 lata i nic - ale nie tracę nadziei - wiem, że się w końcu uda - wszystko przed nami :). Dziewczyny są przykładem,że nie ma rzeczy nie możliwych.

Jak zaczęliśmy się starać - w życiu nie pomyślałabym, że możemy mieć takie problemy - ale nie ma problemów nie do pokonania, potrzeba jedynie czasu :). Moja przyjaciółka zaszła w tym roku w ciążę, jej Ginekolog stwierdził, że to był CUD - a więc CUDA się zdarzają - nie ma opcji Kochana - MUSI się udać :)!!!!!!!!!!!!

• gozomalta Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi86, Wisienka94 - może macie racje, ja po prostu już na nic się nie nastawiam. Żyję tym co tu i teraz. Chciałabym zmienić pracę, bo się męczę i chciałabym już urlop, bo jednak 3 dni nad morzem to trochę krótko.

ov72hlz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam u Ginekologa i pocieszył mnie :) . Powiedział, że za półtora miesiąca będzie mnie stymulował tylko jeszcze raz mąż musi zrobić badanie nasienia :) powiedział, że nie jest źle - rewelacji nie ma, ale da się z tego coś wykrzesać :D dał mi dużo nadziei :) a teraz póki co nie miał żadnych przeciwwskazań do tego, abym chodziła na basen :).

Więc nadal odkładam temat gdzieś tam w głowie na bok ... zobaczymy co się zadzieje jak znów zacznę stymulację :D . Aż strach się bać hahaha ;D.
    Ale babki są wstanie wiele znieść - ja po dwóch tabletkach clo dziennie - nerwy ledwo na wodzy trzymałam , na szczęście nie przytyłam :P, i 3 miesiące spałam praktycznie :).

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi86 to trzymam kciuki za owocną stymulację! Trzeba wierzyć. Ja w szczęśliwym cyklu powtarzałam sobie, że jestem płodna i zdrowa i że się uda. Moim zdaniem taka zmiana nastawienia dużo daje.

Pixi86 lubi tę wiadomość

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • gozomalta Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi86, jak ja biorę leki na stymulację to momentalnie zaczynam być inną osobą..tylko chodzę i ryczę. Teraz drugi cykl biorę aromek i czuję się jak psychiczna, mam wielkiego doła i raz chce mi się żreć, raz nie i takie życie.

ov72hlz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    Pixi86 to trzymam kciuki za owocną stymulację! Trzeba wierzyć. Ja w szczęśliwym cyklu powtarzałam sobie, że jestem płodna i zdrowa i że się uda. Moim zdaniem taka zmiana nastawienia dużo daje.

No i to jest nastawienie :) i ja wierzę, że w pozytywnym nastawieniu musi coś być ;). od teraz zaczynam tak sobie mówić :) !

Gozomalta ja brałam na razie tylko clo, ginekolog powiedział, że potem już tylko mocniejsze leki są - więc czekam co zafunduje mi za tabletki ...
    Trzeba niestety ten stan przetrwać - ale dobry przedsmak przed zajściem w ciąże ;P w ciąży wówczas huśtawki nastroju nie będą już robiły wrażenia :P

• Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Torunianki co u was ?

• gozomalta Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, pochwalę się i pożalę. Ostatni miesiąc to dla mnie istna masakra. Ciągłe wahania nastrojów, kryzys w małżeństwie, niechęć do wszystkiego, aż wszystko zmieniło kierunek i zmieniłam zdanie - nie chcę mieć dziecka, muszę się wyszaleć. Wczoraj byłam u psychiatry, trochę sobie w głowie ułożyłam. Niestety wszystko związane z chęcią posiadania dziecka.. Leków nie dostałam - diagnoza, że głowę mam zdrową. Muszę iść do psychologa, bo wszystko przybiera coraz gorszą postać, bardzo mi ciężko.. dobrze, że tutaj mogę się wyżalić :(

ov72hlz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gozomalta wrote:
    Cześć dziewczyny, pochwalę się i pożalę. Ostatni miesiąc to dla mnie istna masakra. Ciągłe wahania nastrojów, kryzys w małżeństwie, niechęć do wszystkiego, aż wszystko zmieniło kierunek i zmieniłam zdanie - nie chcę mieć dziecka, muszę się wyszaleć. Wczoraj byłam u psychiatry, trochę sobie w głowie ułożyłam. Niestety wszystko związane z chęcią posiadania dziecka.. Leków nie dostałam - diagnoza, że głowę mam zdrową. Muszę iść do psychologa, bo wszystko przybiera coraz gorszą postać, bardzo mi ciężko.. dobrze, że tutaj mogę się wyżalić :(

Chęć posiadania dziecka niestety jest bardzo silna ... ale faktycznie nie można dać się zwariować :). Każdy też jest inny i inaczej reaguję na pewne sytuacje ...

Ja ładuje swoje myśli takimi pozytywnymi informacjami jak no. ciąża Agulii i Wisienki :) bo Kto powiedział, że się nie uda :).

Gozomalta baw się, korzystaj z życia, spędzaj czas z mężem - bez zafiksowania się jedynie na ciążę :)a zobaczysz nim się obejrzysz będzie niespodzianka !

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa i Wisienka :) jak się czujecie? :)

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdłości pełną parą. Rano musze przed wstaniem z łóżka zjeść chleb z masłem, żeby nie zwymiotować. Mdli cały dzień (nie wiem kto to nazwał porannymi mdłościami). Piersi robią się coraz większe, są obolałe i twarde jak kamienie. W piątek mam wizyte, mam nadzieje, że będzie serduszko, z om będzie 7+5 z owu 7t2d.
    Ja dziękuje Bogu przy każdej modlitwie, że nam się tak szybko udało. Z perspektywy czasu wydaje mi się, że krótko, bo przy każdym testowaniu myślalam, że minęły wieki.
    Gozomalta dobrze, że sięgasz porady specjalisty, może pomoże trochę wyluzujesz i nauczysz się korzystać z życia a wiem, że to nie jest łatwe kiefy tak bardzo chce się dziecka. Trzymam mocno za Ciebie kciuki, żebyś znalazła swoją własną drogę życia.
    Pixi86 dziękuje że pytasz :)

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • gozomalta Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, co dobrego? Szkoda, że wątek umiera

ov72hlz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) faktycznie ucichło :) co tam Gozomalta u Ciebie ? :) Jak się czujesz? :)

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dziewczyny :) u nas będzie Grzesiu. Jak dziewczyny się czujecie i co u was? Mocno trzymam za was kciuki!

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ