TSH
-
WIADOMOŚĆ
-
Stworzyłam nowy wątek, bo nie potrafiłam znaleźć podobnego gdzie mogłabym opisać mój problem. Otóż zrobiłam badania TSH, fT3 i fT4 bo podejrzewałam u siebie tarczyce. Oto moje wyniki:
TSH3 1,32 norma 0,27-4,2
fT3 2,93 norma 2,57-4,43
fT4 1,3 norma 0,9-1,7
Niby mieści się w normach a jednak martwię się, bo od pół roku włosy wypadaja mi garściami, straciłam juz ich połowę, jestem często zmęczona, słaba, mam kłopoty z pamięcią z koncentracją, czesto mnie głowa boli, ogólnie mam kiepskie samopoczucie. Nie wiem co o tym mysleć i jakie jeszcze badania zrobić. Dodatkowo nie potrafie zajśc w ciążę... Czy sa na tym forum osoby które mają lub miały podobne wyniki do moich i czy są one ok. Chciałabym znać waszą opinię zanim pójdę do lekarza. Najbardziej martwią mnie te włosy, za chwile bede łysa a miałam kiedyś piekne gęste włosy... Co o tym myslicie?weronika86 lubi tę wiadomość
-
Może masz jakieś braki witamin? Prowadzisz niezdrowy stresujący tryb żucia? Organizm reaguje na takie stany również problemami z zajściem w ciążę uznając, ze to nie najlepszy czas na poczęcie. Każdy dziś żyje w pośpiechu, wiem, ale na czas starań trzeba też w tym względzie o siebie zadbać. Mozę ginekolog podpowie ci jeszcze jakieś badania? Powodzenia
-
Hej, ja dziś chciałam zrobić TSH ale nie dostałam zlecenia na badanie.
5 lat temu wynik 1.01. 2 lata temu 1.98 i od tamtego czasu przytyłam 15kg nie zmieniając stylu życia, włosy wypadają na potęgę, mam strasznie suchą skórę, jest mi cały czas zimno i staram się o dziecko przez 2i pół roku bez skutku. Z tymi objawami poszłam prosić o zlecenie na badanie TSH, a lekarz powiedział, że przecież 2 lata temu TSH 1.98 było w normie więc od tamtego czasu nic się na pewno nie zmieniło.
Chcę zrobić prywatnie te badanie ale nie wiem czy musi być robione w jakimś konkretnym dniu cyklu?
Jak myślicie czy wynik 1.98 to norma dla kobiety starającej się o dziecko? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
angi_o wrote:Hej, ja dziś chciałam zrobić TSH ale nie dostałam zlecenia na badanie.
5 lat temu wynik 1.01. 2 lata temu 1.98 i od tamtego czasu przytyłam 15kg nie zmieniając stylu życia, włosy wypadają na potęgę, mam strasznie suchą skórę, jest mi cały czas zimno i staram się o dziecko przez 2i pół roku bez skutku. Z tymi objawami poszłam prosić o zlecenie na badanie TSH, a lekarz powiedział, że przecież 2 lata temu TSH 1.98 było w normie więc od tamtego czasu nic się na pewno nie zmieniło.
Chcę zrobić prywatnie te badanie ale nie wiem czy musi być robione w jakimś konkretnym dniu cyklu?
Jak myślicie czy wynik 1.98 to norma dla kobiety starającej się o dziecko?
Czyli znalazłam osobę o podobnych problemach... Mi też włosy wypadają "garściami" aż niekiedy łezka leci jak sprzątam..skórę jakoś udało mi się ogarnąć ale zwykle była "sucha" a o tym że jestem zmarzluch to nawet nie wspomnę... Myślisz, że coś jest na rzeczy?? -
nick nieaktualnymi też włosy wypadały ale najbardziej to jak miałam długie nie dawno obcięłam i dużo mniej wypadaja ta jak zawsze po wymyciu...tyle ze teraz nei wiem od czego mam trzęsienie rąk od leków na astme czy od tarczycy...a tarczyca wyszła 2,25wiec w normie.Endokrynolog pow ze nie musze brać żadnych tabletek...
-
nick nieaktualny
-
Ja mam TSH 2.3 (sprzed roku) i mnie lekarka powiedziała, że nie ma już obowiązku kierowania ani takiej potrzeby na badania do pól roku samodzielnych starań o ciążę.
Karolcia26 lubi tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają