Odpowiedz

TSH

Oceń ten wątek:
  • Strażaczka90 Autorytet
    Postów: 1830 2364

    Wysłany: 7 listopada 2013, 19:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w lipcu miałam 12.4 TSH przepisala mi tableki.I powiedziała żebyśmy sie wstrzymali i nie myśleli o planowaniu dzidzi...we wrześniu zrobiłam badanie kolejne i szereg innych FSH itp.TSH miałam 1.34 od razu mówiła by sie starać ale tabletki nadal biorę

  • Limerikowo Autorytet
    Postów: 4978 4381

    Wysłany: 7 listopada 2013, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moze wypadanie wlosow garsciami to skutek jakiejs choroby autoimmunologicznej np luszczycy lub lysienia, moze warto zrobic w tym kierunku badania i wybrac sie przede wszytskim do specjalisty od wlosow-trychologa?
    przegladna skore glowe pod kamerka i moze znajda grzybka lub z probki Twych wlosow znajda cos po badaniach

    Mysle wazny jest higieniczny tryb zycia typu odzywianie i unikanie stresu (ha ha dzis latwo powiedziec wiem)oraz sama pielegnacja moze mycie nie co dzien, ale co drugi dzien, niezaplatanie w tym samym miejscu,delikatne szampny i niespanie z mokra glowa , bo wtedy gniota sie, lamia i oslabiaja automatycznie, dochodzi jeszcze farbowanie np farby lub szampony bez amoniaku
    Mi pomogl sporo skrzyp z wit B, a efekt byl juz po mcu, po 3 super rosly i zgestnialy
    wyniki tarczycy masz ok, ja zaszlam przy TSH 3,5 ale nie utrzymala sie wczesniejsza ciaza, teraz mam 1,1 na Euthoryxsie i jest ok

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2013, 20:29

    angi_o, Otojestkasia lubią tę wiadomość

    201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • angi_o Ekspertka
    Postów: 195 50

    Wysłany: 7 listopada 2013, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zdiagnozowaną łuszczycę ale dłoni i obecnie jest zaleczona z głową i włosami nie ma nic wspólnego, od ponad roku staram się dbać o włosy bardziej niż kiedyś ale na moje piórka jakoś nic nie działa, jak wypadały tak wypadają sobie dalej.
    Limerikowo długo starałaś się zanim się udało?

    zrp0egz2shs65ya0.png
    24.11.2018 1 IUI :(
  • angi_o Ekspertka
    Postów: 195 50

    Wysłany: 8 listopada 2013, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zrobiłam dziś prywatnie TSH, FT3 i FT4 zapłaciłam 36zł. Ale wyniki dopiero w środę, bo mamy długi weekend.

    zrp0egz2shs65ya0.png
    24.11.2018 1 IUI :(
  • angi_o Ekspertka
    Postów: 195 50

    Wysłany: 13 listopada 2013, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie chyba wszystko gra. A to moje wyniki:
    TSH 1,260 uIU\ml norma 0,27 - 4,200
    FT3 3,27 pg\ml norma 2,00 - 4,40
    FT4 1,23 ng\dl norma 0,93 - 1,70

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 22:03

    zrp0egz2shs65ya0.png
    24.11.2018 1 IUI :(
  • kasia m Koleżanka
    Postów: 75 6

    Wysłany: 14 listopada 2013, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wynik TSH 0,83 czy to prawidlowy wynik do zajscia w ciaze?

    kasia :)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 listopada 2013, 17:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja miałam pierwszy wynik 2,35 drugi po jakimś czasie 2,07. Czy taki wynik powinien być obniżany przy problemach z zajściem?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 listopada 2013, 17:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    j mam wynik tsg 2.25 i mi endokrynolog powiedział że nie ma problemu z zajsciem w ciaże:)

    bea lubi tę wiadomość

  • schola Znajoma
    Postów: 30 6

    Wysłany: 9 stycznia 2014, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co lekarz to inna opinia, gdzies przeczytałam ze dziewczyny z TSH ponad 2 już biorą leki na obniżenie bo to za wysoki wynik jak na dzidzię. Sama mam ponad 2 wiec zainteresowana jestem tematem

    ptak-dziecko.gif
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 stycznia 2014, 19:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Moje TSH z grudnia jest 2,8. Od roku biorę tabletki Eutyhyrox N 25 na obniżenie.Przed rokiem jak nie brałam tabletek też miałam podobne objawy jak wypadanie włosów, trochę przytyłam, ciągle senna byłam. Ale odkąd biorę tabletki jest ok. I moja ginekolog mówi że wynik jest ok, że raczej nie powinien przeszkadzać.

  • Martuśka Autorytet
    Postów: 928 590

    Wysłany: 9 stycznia 2014, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    po to jest podana norma żeby bylo wiadomo, więc nie mąćmy sobie w głowach że powinno byc jeszcze mniej niz wskazuje norma. ja mam w normie i sie nie stresuje czy przypadkiem o 0,000066 nie ma za dużo, LUZ LASKI :)

    ja mam dokładnie 2,4

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 19:59


    0d229c8bca0a7a37441a14a4db12ea32.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 stycznia 2014, 21:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak się człowiek tyle artykułów na czyta to później w głowie się mąci ale nie ma co się martwić :)

    Martuśka lubi tę wiadomość

  • santoocha Autorytet
    Postów: 3383 6116

    Wysłany: 9 stycznia 2014, 23:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idę się badać, w marcu 2013 miałam 5,2, we wrześniu 1,8. Biorę euthyrox 100mcg. Jeśli wynik będzie ok, to od następnego cyklu nie wychodzę z łóżka i Męża przywiążę :)

    czekaja lubi tę wiadomość

    HquGp2.png
    MnW9p2.png

    9cs7p1.png
  • santoocha Autorytet
    Postów: 3383 6116

    Wysłany: 10 stycznia 2014, 14:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam wyniki: TSH 0,71 a fT4 19,39 :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 14:07

    HquGp2.png
    MnW9p2.png

    9cs7p1.png
  • Bączek Debiutantka
    Postów: 15 6

    Wysłany: 10 stycznia 2014, 14:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja też walczyłam z poziomem TSH. Wg mojej endokrynolog (która specjalizuje się w leczeniu problemów z płodnością) dla kobiet starających się o dziecko powinno być w okolicach 1. Ja miałam niedoczynność, jak już doszłam do poziomu 2,4 i się cieszyłam, że już w normie to endo i tak stwierdziła, że to za dużo na starania, że z takim wynikiem może być problem. Dziś zaczynam 2 cykl starań, więc zobaczymy....

  • Milcia Autorytet
    Postów: 6798 5797

    Wysłany: 10 stycznia 2014, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też po badaniach i niestety mi podskoczy z 0,88 do 1,8.

    ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Paula55 Autorytet
    Postów: 9590 8030

    Wysłany: 10 stycznia 2014, 22:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszlam z tsh 7.02. Dzis mam 4.240 i bylam u endo... Kazala m sie uspkoic bo nie ma sie czym az tak przejmowac.
    Dostalam leki na zmiane 50 i 75 euthyrox i tyle.
    Powiedziala ze wicej szkodzi dziecku take zamartwianie sie niz to cale podwyzszone tsh.
    Mam byc tylko pod scisla endo i kontrolowac poziom tsh:) wiec laseczki glowy do gory:)

    weronika86 lubi tę wiadomość

    oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

  • weronika86 Autorytet
    Postów: 5828 6369

    Wysłany: 10 stycznia 2014, 22:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana zbadaj testosteron, wypadanie wlosow wiarze sie u kobiet z niedoczynnosci tarczycy lub zbyt wysokim testosteronem!!!! Tarczyce masz zdrowiutka, ale testosteron jest bardzo wazny. Mozesz to zredukowac naturalnie na diecie o niskim IG oraz pijac herbate z lukrecji!

    5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet
    Postów: 5828 6369

    Wysłany: 10 stycznia 2014, 22:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja zaszlam z tsh 7.02. Dzis mam 4.240 i bylam u endo... Kazala m sie uspkoic bo nie ma sie czym az tak przejmowac.
    Dostalam leki na zmiane 50 i 75 euthyrox i tyle.
    Powiedziala ze wicej szkodzi dziecku take zamartwianie sie niz to cale podwyzszone tsh.
    Mam byc tylko pod scisla endo i kontrolowac poziom tsh:) wiec laseczki glowy do gory:)

    ty bralas plyn lugola nie?

    5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Paula55 Autorytet
    Postów: 9590 8030

    Wysłany: 11 stycznia 2014, 08:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kochana. Alr tylko kilka dni doslownie... Potem sie dowiedzialam o ciazy i odstawilam wszystko...

    oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego