TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga999 wrote:Dzis odebrałam wyniki i patrze 15,52 a już chcialam za tydzień bete robić. Naprawde jest to niemożliwe>Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
emidomi wrote:Robiłam. Ft4 na poziomie 27,27 % więc trochę mało. Ft3(59,17%), antyciala, usg ok.
emidomi lubi tę wiadomość
Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
-
e.wela wrote:No i nfz sprowadzilo mnie na ziemie. Zapisy do endo od 2 stycznia. W tym roku limit juz wyczerpany. Prywatnie wizyta za tydzienNie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
-
Hej,
przeczytałam ten wątek do strony 33 (bo nie chciałam zadawać pytania skoro być może ktoś już o tym pisał). Dalej nie dałam rady. Może to nie odpowiednie miejsce, ale ze wszystkich forów tu widzę najwięcej przydatnych informacji i może ktoś z Was mi pomoże.
W 6 tc wyszło mi TSH 4,48. Endo przepisał mi Euthyrox 50. Po dwóch tygodniach TSH spadło do 3,25. Endo zdziwiony, że spadło tak mało. Podwyższył dawkę do 75.
Z tarczycą nic nie mam - ft3 w porządku, przeciwciała też, USG czyste - po prostu jest mała i podobno stąd wyższe TSH. Kolejną wizytę mam za miesiąc i zastanawiam się czy nie za długo. Jak sądzicie?
Do tego zastanawiam się, dlaczego kazał mi zbadać ft3 a nie ft4 - endo powiedział, że podczas brania leków ft4 nie wyjdzie miarodajne, a ft3 tak, że musiałabym odstawić na trochę leki, żeby dobrze zbadać ft4. A jak tak czytam internet, to wszystkie dziewczyny, które coś mają z tarczycą badają oprócz TSH właśnie ft4. Dorobić sobie prywatnie FT4 czy endo ma rację i nie ma sensu?Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
I nie przejmuj się czy zajdziesz - ja zaszłam przy 4,48, nawet nie wiedząc, że mam takie TSH. To chyba zależy od organizmu i tego czy faktycznie chorujesz na coś czy po prostu masz duże TSH (ja tak mam - mam tarczycę zdrową, ale małą).Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
k878 wrote:I nie przejmuj się czy zajdziesz - ja zaszłam przy 4,48, nawet nie wiedząc, że mam takie TSH. To chyba zależy od organizmu i tego czy faktycznie chorujesz na coś czy po prostu masz duże TSH (ja tak mam - mam tarczycę zdrową, ale małą).
Mówisz o aktualnej ciąży? Myślałam że z TSH wyższym niż 2,5 to raczej ciężka sprawa. Ale miło to usłyszeć bierzesz teraz jakieś leki na obniżenie TSH?31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
k878 wrote:biorę, najpierw 2 tyg Euthyrox 50, teraz 75. TSH = 3,25 działamy dalej
Super ze spada te Tsh. Trzymam za Ciebie kciuki <431 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Kochane ja się tak wbije do Was odebrałam wyniki właśnie niby są normy podane ale średnio coś rozumie z tego .
Jak myślicie w porządku ??
Badania :
Przeciwciała anty- TPO: 0,29 IU/ml normy 0 - 5,61
Przeciwciała anty- TG: 0,86 IU/ml normy 0 - 4,11
FT4: 13,04 pmol/l normy 11,5- 22,70
FT3: 5,07 pmol/l normy 3,5-6,50
TSH 3-cia gen.: 2,147 μIU/ml normy 0,55-4.00Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 14:14
-
agnieszka1290 wrote:FT4 13.75% [ wynik 13.04, norma (11.5 - 22.7)]
FT3 52.33% [ wynik 5.07, norma (3.5 - 6.5)]agnieszka1290 lubi tę wiadomość
Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
-
gość1993 wrote:Hej mam pytanie do tych co udało im sie zajść czy tsh w każdym przypadku rośnie od razu od zagniezdzenia zarodka? Jak szybko wam wzrósł poziom tsh ?Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
-
Ja zaszlam majac cos kolo 3,5 i cala ciaze mialam takie tsh. Tu w Uk lekarze nie sieja paniki jak w Pl i chwala im za to. Czesto niepotrzebnie mieszaja w organizmie dajac sztuczne hormony. Wystarczy dobra dieta (wykluczenie glutenu i ograniczenie nabialu) w przypadku hashimoto a przy zwyklej niedoczynnosci dorzucic jod i selen.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 12:03