TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
-
WIADOMOŚĆ
-
Poradźcie czy robić badanie TSH FT4 FT3 Anty-TPO Anty-TG? Miałam robione tylko TSH-1,98 uIU/ml styczeń 2013
TSH-1,52 uIU/ml marzec 2014
PROLAKTYNA- 20,04 ng/ml marzec 2014
Staramy się już 9 cykl. Owulacja występuje. Czy jest sens robić?
Pytam bo to koszt około 150 zł.
z góry dziękuję za pomoc
-
nick nieaktualny
-
ja miedzy 2,37 a 1,9 - gdzieś koło 2 - udało się
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Niedoczynność jest łatwa do ogarnięcia pod kontrolą endo. Super, że bierzesz Euthyrox. Sprawdzaj sobie TSH- szczególnie jak już zajdziesz ciążę. Zajść można bez problemu-trudniej utrzymać przy wysokim TSH.
-
Dziękuję za odpowiedź. Ja teraz zrobiłam sobie TSH 0,985 i FT4 1,29. Ale i tak muszę jeszcze poczekać na starania do października/ listopada przez tą prolaktynę. Ale jestem dobrej myśli. A co do Hashi to ja miałam anty-TPO 595,5 ,a anty-Tg 115. Na szczęście nie mam obecnego anty-TSHr(p/przeciw receptorowi TSH.M&M
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pepapig masz dobre TSH, ja miałam ostatnio 0,6, ale się pogarsza przez hashimoto.Myślę, że to nie TSH było przyczyną.
Evell- ja miałam kiedyś TSH 2,71 i nie miałam owu. Było to spowodowane przez to, że przy niedoczynności częśto występuje hiperprolaktynemia i umnie to wystąpiło, a jak tylko zaczęłam brać euthyrox to i owu się pojawiła i prolaktyna spadła trochę.M&M -
nick nieaktualnyEvell- ja miałam kiedyś TSH 2,71 i nie miałam owu. Było to spowodowane przez to, że przy niedoczynności częśto występuje hiperprolaktynemia i umnie to wystąpiło, a jak tylko zaczęłam brać euthyrox to i owu się pojawiła i prolaktyna spadła trochę.
Ja własnie Prl mam w normie i nie wiem dlaczego nie mam owulacji ?:(ale prawdopobnie mam hashimoto i niedoczynnosc okaże sie jak zrobie badania -
nick nieaktualnyMartoszka wrote:Ale samo TSH też w sumie blokuje owulację. Bo to wpływa jeszcze na LH i inne hormony. Myślę, że jak trochę zbijesz tarczycę lekami to i owulacja wróci. Bądź dobrej myśli.
Mam nadzieję,że w koncu będe miała tą owulacje bo dosyć długo już się staram 13 cykli prawie ehh gdybym wiedziała,że mam problemy z tarczycą to już dawno bym pewnie była wciąży i po leczeniu jakoś trzeba z tym życ i mieć nadzieję ze w koncu się uda nam wszystkim Pozdrawiam i życze miłej niedzieli. -
nick nieaktualny
-
Hejka!
Moje TSH jest na poziomie 2,83. Lekarz przypisał mi eutyrox 25 i aż wstyd się przyznać.... nie pamiętam jak go mam przyjmować
Przepisał mi jeszcze inne leki i sporo mówił... jak już dojechałam do domu to zapomniałam o dawkowniku a z ulotki nie bardzo potrafię wyczytać co i jak!
Wspominał coś że chciałby aby zeszło do 2,5 a nawet do 2 i teraz się zastanawiam czy mam brać 2 razy dziennie czy tylko raz.
Kolejną wizytę mam dopiero za 3 tygodnie a nr telefonu do niego nigdzie nie mogę zdobyć
Może któraś miała podobny przypadek i pamięta jak to cholerstwo łykać?