TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za dobre słowo i rady . Jeszcze nic nie przyjmuję w środę idę z wynikami do endo. Mam nadzieje że szybko mi spadnie i szybko się uda, bo już cierpliwości mi brakuje...Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Kropka_1 wrote:Nona, o tym pamiętam Budzę się rano i na dzień dobry proszeczek i woda Nic nie jem zanim dojadę do pracy więc na spokojnie u mnie więcej znacznie czasu bez jedzenia
Myślę, że Euthyrox 25 dostałam typowo zachowawczo, żaden endo pewnie od tak nie rzuci większej dawki (swoją drogą endokrynolodzy są meeeega dziwni...). Jak powiedziała dopiero za miesiąc jak powtórzę badania to zobaczymy co dalej..
Wszystko zależy od endokrynologa na jakiego się trafi oraz wyjściowego poziomu TSH. Jeżeli TSH jest powyżej 10 lub bardzo wysokie to zazwyczaj endo nie zaczynają od małych dawek. Natomiast jeżeli jest podwyższone ale poniżej 10 to niektórzy zaczynają od dawki 25, a niektórzy od 50. Duże znaczenie ma fakt starania się o dziecko i oczywiście bycie w ciąży. Ja z racji planów macierzyńskich i podwyższonego TSH dostałam dawkę 25 na 2 tygodnie, a po 2 tygodniach 50. Po 6 tygodniach mam zrobić ponownie badanie TSH i ewentualnie dawka będzie zmieniana.Kropka_1 lubi tę wiadomość
-
kasss wrote:dziewczyny moje tsh wynosi 3.900 jestem w 7 tyg ciązy bie za wysokie?
Trzeba to skonsultować z lekarzem. Możliwe, że będzie chciał włączyć Euthyrox lub inny lek. Wysokie TSH może świadczyć o niedoborze hormonów i w ciąży może prowadzić do powikłań. -
nick nieaktualnyHEJ dziewczyny. Moj wynik tsh wynosi ponad 11! Jestem w 6-7 tyg ciąży i boje sie że poronie biore euthyrox 100 4x w tyg i 125 3x w tyg. W piątek mam wizyte u gin i zobaczymy czy będzie bić serduszko:( znacie przypadki udanej ciąży z tak wysokim tsh?
-
To superowo, jesli to nie problem z checia zapisze sobie godnosc tej Pani na przyszlosc z gory dziekuje bardzo!!!! QUOTE=Magic]Kropka moja znajoma ma hashimoto i ma zajebistą endo w Babka Medica prz Arkadii w warszawie. Zaszła w dwie zdrowe i donoszone ciąże [/QUOTE]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 22:35
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kropka_1 wrote:To superowo, jesli to nie problem z checia zapisze sobie godnosc tej Pani na przyszlosc z gory dziekuje bardzo!!!! QUOTE=Magic]Kropka moja znajoma ma hashimoto i ma zajebistą endo w Babka Medica prz Arkadii w warszawie. Zaszła w dwie zdrowe i donoszone ciąże
lek. med. Anna Dąbrowska-JakubiakEwelcia, Kropka_1 lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018