TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:lithe-ja brałam 175 euthyrox, teraz 150 biorę.
50 to naprawde jak tic-tac nie będzie żadnych sensacji :-)buziaki
Kiedy mogę spodziewać sie poprawy samopoczucia? Czy nerwy - a ostatnio jestem straszliwie nerwowa, wręcz nie mogę sama ze sobą wytrzymać- to moze byc efekt tarczycy? Bo w sumie nie mam za bardzo objawów poza ciągłym zmęczeniem spaniem na stojąco. Chodzę spać o 20 razem z córka -
Witajcie
Ja tsh zbijałam z 2,6 bo zaczęłam starania i gdyby nie to, to nie robiłabym z tym nic. Zaczęłam od dawki 25 i mam ją nie zmienioną od 2 miesięcy. Po miesiącu tsh spadło do idealnego poziomu 1,4, a w następnym miesiącu zaszłam w ciążę Wg Belly jestem w 6 tygodniu, dziś robiłam wyniki i aktualnie mam tsh na poziomie 1,3 czyli bardzo dobrze. Jestem ciekawa czy mimo to lekarz zwiększy mi dawkę, bo w ciąży to podobno częsta praktyka.
Skutków ubocznych nigdy nie odczuwałam żadnych, szczerze mówiąc plusów brani Letoxu też nie czułam. Ale najwidoczniej efekt jest
Pozdrawiam wszystkie staraczki i szczęśliwie zaciążone z problemami z TSHKropka_1, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Ja też nie mam żadnych skutków. Czasem przy wyższych dawkach mówi sie o kołataniu serca ale ja mam tak niskie ciśnienie że żadne kawy czy leki mnie nie ruszą, żadnego kołatania nie mam.
Ida, ciekawe czy Ci da większą dawkę pod koniec 1 trymestru, zobaczysz. A jod masz brać? Czasem mówią o jodzie dla staraczek/ciężarnych. ja nie biorę ale coś słyszałam. -
Ida wrote:Tak, też o tym jodzie słyszałam. Ale ja mam naprawdę na dobrym poziomie tsh, a wcześniej miałam też w normie, więc może nie będę musiała. Jutro wizyta, to się dowiem.
-
Staraczki mam takie pytanie. Jak szłyście pierwszy raz do endokrynologa to żeby wypisał wam tabletki na obniżenie tsh wystarczył sam wynik tsh, czy odesłał was z kwitkiem żebyście zrobiły również ft3 i ft4? Bo nie wiem czy robić te badania na własną rękę czy iść do niej z samym tsh...
-
tygrys73 wrote:Staraczki mam takie pytanie. Jak szłyście pierwszy raz do endokrynologa to żeby wypisał wam tabletki na obniżenie tsh wystarczył sam wynik tsh, czy odesłał was z kwitkiem żebyście zrobiły również ft3 i ft4? Bo nie wiem czy robić te badania na własną rękę czy iść do niej z samym tsh...
tsh
ft3
ft4
aTPO
aTG
TraB
Niestety, sam poziom tsh mało mówi. Nie powie Ci, czy masz przeciwciała, czy masz problemy z tarczycą, nawet jeśli tsh będzie w normie. Po są te inne wkaźniki, które coś nam mówią i warto je zrobić A jeśli endo każe Ci zrobić jeszcze te parametry to dwa razy stracisz, nie mówiąc o stracie czasu. -
Dziewczyny , a łatwo jest wejść z niedoczynnością w nadxzynnosc? Jesli mam jednak za duża dawkę leku to czy to w jakiś sposób szkodzi? Czy w jakiś sposób- poza badaniem krwi bo na nie chyba jeszcze zbyt wcześnie- mogę stwierdzić czy dawka jest ok?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBlondik dzieki za odpowiedz ja biore taki kwas foiowy http://www.apo-discounter.pl/folio-forte-b12-tabletki-p-3923.html. 20 sierpnia mam miec robione USG tarczycy, poinformowalam lekarke, ze planuje przyjmowac kwas foliowy z jodem i nic mi na to nie odpowiedzala. Chyba jakies nie kumate babsko Blondik masz na mysli Hashimoto i z tym zwiazane suplementowanie jodu?