TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
-
WIADOMOŚĆ
-
Prl obojetne w zasadzie. Byle sie wyspac, nie przed badaniem wieczorem, jogging przed tez odpada i w ogole wysylek fizyczny i nerwy odlozyc na po badaniu, bo prl to hormon stresu i moze wariowac od tego. Podobnie jak od pieszczot piersi moze sie podniesc
-
nick nieaktualnyHej. Jestem w 9 tyg ciąży moja tarczyca to 7,04. Biore euthyrox 125mg. Za tydzień idę do gin sprawdzić jak dzidzia. Objawy mam, wymioty, mdlosci co oznacza,ze u dziecka dobrze. zbijam tsh ale uwierzcie ze tarczyca poza normą tez daje szanse na zapłodnienie! W stanach jeśli kobieta tsh ma nie większe niż 10 to nikt jej nie leczy bo dla nich to norma w ciąży. Glowa do góry!
Beata.D lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja zaszłam z wynikiem 4,29 choć ten wynik robiłam będąc w ciąży więc myślę, że nie potrzebnie wogóle biorę te leki, bo tsh w ciąży skacze. Ewelina86 jak już będziesz to lekarz karze ci zrobić wszystkie badania min. tarczycoweLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOstanio robilam wyniki TSH wyszlo 2,4 niby wszystko w porzadku, jak poinforowalam lekarke, ze staramy sie o dziecko, kazala przyjsc na USG, okazalo sie, ze mam za mala tarczyce (nie spytalam co moze byc powodem tego) jak to nazwala "jak u 15-nasto latki . Powiedziala, tez, ze tarczyca dobrze sobie radzi jak na taka wielkosc, ale gdy tylko bedzie potrzeba by produkowac wiecej hormonow to bedzie miala problemy. Przepisala L-thyroxin 25 i kazala przyjsc sprawdzic TSH za miesiac. To jest teraz moj piaty cykl staran, moze w tej malej tarczycy lezy problem... Pozdrawiam staraczki i zafasolkowane
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJestem pod opieką endo i gin. Endo mówi ze nieleczona tarczyca jest zagrożeniem dla dziecka, leczona nie. Wynik poprawil mi się. Jeśli nie poronilam mając tsh 11 to teraz tez nie poronie gdy mam 7 i ciągle biore leki. Wiadomo ze są idealne wyniki jak 1-2 ale mój przypadek pokazuje ze upragnione dziecko mozna mieć i poza idealnym wynikiem.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnytusia90 wrote:W stanach jeśli kobieta tsh ma nie większe niż 10 to nikt jej nie leczy bo dla nich to norma w ciąży. Glowa do góry!
Jeśli któraś z Was mieszka w Olsztynie i szuka dobrego endo to niech idzie do Anny Wańczyk. Poszłam do niej z wynikiem 2,77 i się mną ładnie zajęła Niby nie dużo ale teraz w ciąży tak mi tarczyca poleciała że biorę euthyrox 88. Więc dziewczyny z tarczycą nie do gina a do endokrynologa
Zapomniałabym dodać że ja przez tarczycę poraniłam dwa razy w pierwszym trymestrze więc zajście to nie wszystkoWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 19:56
-
anna_w wrote:Hej, moje tsh na początku grudnia wynosiło 2,451 byłam u endokrynologa powiedzial że faktycznie troche za wysokie jak na staranka i dal skierowanie jeszcze raz na tsh i przeciwciała anty tpo i anty tg.
Czy jesli moje TSH wynosi 0,8 to mogę mieć wysokie anty? Czy to sie raczej wyklucza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 20:22
08.09 - transfer
-
nick nieaktualnyEwelcia wrote:Anoolka ja też teraz biorę euthyrox 88 Mam nadzieję że po tych moich poronieniach czeka mnie teraz tylko porób za ładnych 8 msc Tsh mam ok 1,6 - 1,9 bo wahało się ostatnio
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny