TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
-
WIADOMOŚĆ
-
Nona wrote:witamina D 3 jest szalenie ważna. Większość ludzi ma niedobót- sorry taki mamy klimat.
TSH łatwo zbić.
A badałaś poziom wit D czy po prostu przepisał Ci kropelki?
Mi endo kazał zbadać poziom, pewno wyjdzie za niski i dostanę kropelki.Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, ale ta wit D to jak się ma niedoczynność tak ??
Szukam jakiegoś sposobu żeby choć troszkę podnieść sobie to tsh, jestem w normie jeszcze..ale od pięciu lat robię tsh raz w roku i co roku jest niższe, chciałabym jakoś zapobiec nadczynność, ale nie wiem jak. -
Nona wrote:Daj znać koniecznie co Ci wyjdzie z krwi.
Asiun, chyba generalnie przy chorobach tarczycy. Ja najpierw kupiłam w aptece witaminę D, ale moja lekarka powiedziała, że suplementy słabo się wchłaniają i dała mi witaminę w postaci leku.
Poza tym mówiła też o selenie, że jest również istotny przy tarczycy. Ja go dostarczam sobie w orzechach brazylijskich. Jeden dziennie pokrywa ze sporą nadwyżką zapotrzebowanie na selenSzczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
tygrys73 wrote:A gdzie można kupić te orzechy brazylijskie?Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:czyli jednak rodzinny moze dac jak chce. A tak sie wzbraniaja.
JA wymuszma od endo na NFZ, co 3 mies mam badanie.
Na tsh moze, ale tez nie byla specjalnie chetna. Pokazalam ostatni podwyzszony wynik i powiedzialam, ze do endo chodze prywatnie, wiec nie moze mi dac na nfz badan, a juz miesiac biore lek i chce sprawdzic czy dziala. Zachwycona nie byla, ale dala.lilirose lubi tę wiadomość
-
Nona wrote:czyli jednak rodzinny moze dac jak chce. A tak sie wzbraniaja.
JA wymuszma od endo na NFZ, co 3 mies mam badanie.
I zazdroszczę krótkich kolejek. U mojej endo miejsca są dopiero na maj...Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥