TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja endo daje mi skierowania na wizycie do wykorzystania średnio co 2 miesiące np. jak ostatnio u mniej byłam dostałam 2 skierowania, jedno miałam zrobić po 2 miesiącach i jeśli wynik będzie prawidłowy, to dopiero mam się z nią spotkać pod koniec roku i przyjść już z aktualnym (świeżym) wynikiem, po to drugie skierowanie na badania. Uważam, że to rozsądny system, bo chodzenie najpierw tylko po skierowanie przy kosmicznych kolejkach mija się z celem.
-
Cześć Wam !
Kobietki, mam do was małe pytanie
Ostatnią @ miałam rozpoczętą plamieniem 28 lipca. Dokładnie wszystko jak w zegarku było. Co do dnia. Następna @ miała wystąpić ok. 20-25 sierpnia. No i wszystko było ok, do 28 sierpnia.. Okres do dziś się nie pojawił więc w poniedziałek z samego rańca zrobiłam test, na którym pokazały się dwie kreski, ta druga kreska bardzo cieniutka i bledziutka.. We wtorek test powtórzyłam i również wyszły dwie kreski. Nie mogąc nadal w to uwierzyć zrobiłam test kolejny dziś. I kolejny pozytywny z tym że również .
Czy mogę to uznać za ciążę??
Dodam, że do gin idę w poniedziałek 15 września..lilirose lubi tę wiadomość
-
Jeśli 3 testy zrobiłaś i trzy pozytywne to raczej ciąża. Nie wieżę, żeby tyle wyników było błędnych. Idź zrób bętę, powtórz po 48h będziesz widzieć czy ładnie przyrasta.
Gratuluję -
Nona wrote:Nadzieżdża, a jesteś pod opieką endo?
Chyba to troszkę dużo TSH 5,00. Co mówi lekarz?
to przypadek ze tak wysokie TSH. tzn.byłam nad morzem 2 tyg. w tym czasie zaszłam w ciąże. po powrocie zrobiłam TSH zeby sprawdzic jak jod na mnie wpływa i okazało sie ze jest 5,00. a dopiero potem ze jestem w ciązy.
normalnie biore Euthyrox50.
po pierwszej wizycie jz w ciazy u endo zwiekszyl do 75 i TSH spadlo do 3,20
obecnie biore E100 i TSH robie za tydzien przed wizyta...
Liliana -
Dziewczyny mam takie pytanie tylko nie wiem czy dobry watek jestem w 7tyg ciazy. Mam stwierdzone Hashimoto i niedoczynność. I teraz endo przepisał mi Jodid200... czy wiecie cos na ten temat??? bo przy Hashimoto poprzednia pani endo kazala mi unikac a teraz mam brac az200???? nie wiem co robic... czy któraś z Was z takimi schorzeniami brala w ciąży Jodid???Liliana
-
Cześć dziewczyny
Mam do was małe pytanie - bo mnie to się wydaje dziwne, ale może się mylę.
Stwierdzono u mnie Hashimoto (aTPO - prawie 4 tyś). TSH mam teraz na poziomie 2,3 ale... endokrynolog nic mi na zbicie nie zapisał Powiedział, że jest w normie i dopóki nie mam objawów niedoczynności to nie ma sensu brać chemii.
Wydaje mi się to dziwne. Lekarz wie że od prawie 2 lat staramy się (bez skutku) o dziecko.
Jak myślcie takie TSH jest za wysokie, co nie? -
Jak na starania jest wysokie. Nie uniemożliwia zajścia w ciąże, ale może utrudniać. Ja miałam przez 2 lata w okolicach 3 i też mi się nie udało zajść. Ginowie oczywiście: "jest w normie". Trafiłam do fajnej endo ostatnio i powiedziała "zbijamy do 1-1,5"... Zobaczymy czy pomoże
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 19:16
-
Kobietki, znów piszę pełna nerwów
No więc przedwczoraj byłam u mojej endo, na najnowszych wynikach piszę iż moje TSH wynosi 22.31, a aTPO 600!. Wcześniejsze wyniki TSH były takie:
luty. 48,25
kwiecień. 22,41
maj 3,61
zaczęło ładnie spadać, a teraz od nowa skoczyło. Jak już pisałam robiłam te 3 testy ciążowe na każdym (każdy innego producenta) wyszły dwie kreski, w tym że ta druga bardzo blada. a ostatnią @ miałam 28 lipca - 6 sierpnia. I do dziś nic..
Dodam, że do gin wybieram się w poniedziałek, a na betę nie mam odwagi..
Doradźcie, czy testy mogły się jednak mylić przy takich wynikach??
Czy którejś z was na początkach ciąży skoczyło TSH? -
Na początku miałam przez 6 dni w tyg brać 50 Euthyroxu a w niedzielę 75. A teraz mi zwiększyła na 75 codziennie. Też mi właśnie powiedziała endo że przy Hashi (jeśli jestem w ciąży) muszę na sb uważać, żeby nie poronić. Myślała o tym by dać mi na wywołanie @, ale się nie zgodziłam.
-
Po prostu co miesiąc obowiązkowo TSH i ft4 i zmiejszanie/zwiększanie dawek.
Ja wprawdzie nie mam Hashimoto i postać mojej niedoczynności jest lekka (startowałam od 4,7), ale też muszę się meldować z wynikami. Lekarka powiedziała, że u wielu jej pacjentek, które przy staraniach miały idealne TSH (1 -1,5) po zajściu skoczyło do 5 i musiały przyjmować naprawdę spore dawki.
Bierzesz Euthyrox? Badałaś sobie poziom wit. D?Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
biorę Euthyrox 75. i kwas foliowy.
nie badałam wit. D.
Kolejną wizytę u endo mam 30 października. a w ten poniedziałek idę do gina..
dziś z samego rana zrobiłam już chyba 4 test chcąc zobaczyć czy kreska robi się bardziej czerwona. i tak. dziś jest wyraźna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 12:11
-
No to nie pozostaje mi nic jak gratulować! Super wieści
A wit. D sobie zbadaj. Moja endo powiedziała, że tarczycy dobrze robi ta witamina (użyła wręcz słów, że jest szalenie ważna) oraz selen (ja go przyjmuję pod postacią orzechów brazylijskich, codziennie chrupię jednego, dużego orzecha ).Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Raczej nie Kasiuleczek. Najbardziej prawdopodobny jest wynik z krwi, ale skoro idziesz dziś do gina to będziesz może już więcej wiedziała.
Ja dziś lecę do endokrynologa. TSH zrobiło mi się 6,74. I też niestety mam chorobą autoimmunologiczną tarczycy.