X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
Odpowiedz

TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje... Ze sie to wszystko uspokoi, bo jestem nie do wytrzymania. Biedny moj maz jak nie placze to sie wsciekam z bezilnosci :( wczoraj mi kupil krople walerianowe i jak wzielam to powiedzial, ze jakby wiedzial, ze tyle spokoju w domu za 3,5zl bedzie to juz dawno by je przytargal i kazal mi pic :) jestem porzadnie przygotowana na wizyte u endo. Przeanalizowalam te 2lata krok po kroku, bo mam skserowana karte z przychodni, bo bralam do kliniki. Poukladalam jak przez te 2lata ksztaltowaly sie tsh i prl i niech ta kobita cos z tym zrobi. Jutro zrobie jeszcze te 2dodatkowe badania z tarczycy i wydrukuje to zalecenie tego amerykanskiego towarzystwa, ktore zaleca, zeby tsh zbic przynajmniej ponizej 2,5 przy staraniach ( to jej pokaze jakby byla malo rozgarnieta jednak, ale mam nadzieje, ze sie obejdzie) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 22:31

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 21:32

• lys Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Mam nadzieje... Ze sie to wszystko uspokoi, bo jestem nie do wytrzymania. Biedny moj maz jak nie placze to sie wsciekam z bezilnosci :( wczoraj mi kupil krople walerianowe i jak wzielam to powiedzial, ze jakby wiedzial, ze tyle spokoju w domu za 3,5zl bedzie to juz dawno by je przytargal i kazal mi pic :) jestem porzadnie przygotowana na wizyte u endo. Przeanalizowalam te 2lata krok po kroku, bo mam skserowana karte z przychodni, bo bralam do kliniki. Poukladalam jak przez te 2lata ksztaltowaly sie tsh i prl i niech ta kobita cos z tym zrobi. Jutro zrobie jeszcze te 2dodatkowe badania z tarczycy i wydrukuje to zalecenie tego amerykanskiego towarzystwa, ktore zaleca, zeby tsh zbic przynajmniej ponizej 2,5 przy staraniach ( to jej pokaze jakby byla malo rozgarnieta jednak, ale mam nadzieje, ze sie obejdzie) :)

Bardzo dobrze. Niestety trzeba upierać się przy swoim i jak coś zmieniać lekarza. Ja już się nauczyłam, że wszystko sprawdzam w kilku źródłach. Myślę, że Ty powinnaś trafić nie do zwykłego endo, ale do dobrego ginekologa - endokrynologa. Ale oczywiście lepszy dobry endokrynolog, niż kiepski ginekolog - endokrynolog.

Nona lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Bardzo dobrze. Niestety trzeba upierać się przy swoim i jak coś zmieniać lekarza. Ja już się nauczyłam, że wszystko sprawdzam w kilku źródłach. Myślę, że Ty powinnaś trafić nie do zwykłego endo, ale do dobrego ginekologa - endokrynologa. Ale oczywiście lepszy dobry endokrynolog, niż kiepski ginekolog - endokrynolog.

Szukalam u siebie gin-endo i bardzo kiepsko na slasku z podwojnymi a jak juz znalazlam to nie ma terminow na ten rok, nawet prywatnie... Wiec lepszy endokrynolog, do ktorego z karta ubezp PZU MUSZA mnie umowic do max tygodnia niz gin-endo raz na niewiadomo jaki czas... Zobaczymy :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• lys Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Szukalam u siebie gin-endo i bardzo kiepsko na slasku z podwojnymi a jak juz znalazlam to nie ma terminow na ten rok, nawet prywatnie... Wiec lepszy endokrynolog, do ktorego z karta ubezp PZU MUSZA mnie umowic do max tygodnia niz gin-endo raz na niewiadomo jaki czas... Zobaczymy :)

Jasne, że w tej sytuacji endo lepszy :)
    Jak już będziesz po to napisz, jak wrażenia. Mam nadzieję, że trafi Ci się porządny "fachowiec".

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Też nie znalazłam dobrego gin-endo.
    Gin mam zwykłego-nie mam żadnych problemów. Tarczycę traktuję mega poważnie (po wycięciu i raku) więc mam najelspzego edndo w okolicy.

Powodzenia laseczki <3 oby więcje takich ogarniętych babeczek jak my ;-)

Ja właśnie 29.08 pierwszy raz idę do ginekologa-endokrynologa. Podobno jest dobry, ale zobaczymy. Już wiele razy przejechałam się na niby dobrych opiniach, które jak dla mnie nie miały pokrycia w rzeczywistości :) W ogóle z endokrynologami jest jakiś koszmar - dobrego ze świecą szukać...

Nawzajem, powodzonka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 23:11

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• lys Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocław

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 21:33

gosia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W życiu bym kiedyś nie pomyślała, ze takie tsh może mieć wpływ na ciążę. Dzięki forum zajęłam się tym problemem :D

Nona lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u endo. KUMATA. Nie musialam Jej douczac. Wg niej tsh tez powinno byc ponizej 2 a najlepiej w okolicach 1. Zwiekszyla mi dawke Euthyroxu i dala Bromka. Wprost powiedziala, ze prl i tsh zostaly u mnie zaniedbane, a cala stymulacja byla prkatycznie pozbawiona sensu. 2lata zaniedban ze strony lekarzy! Przeryczalam pol wizyty. Dostalam kolejne badania do zrobienia i w sr mam sie pokazac z nimi na usg. Powiedziala, ze bez paniki i lez po wyrownaniu tego balaganu mam szanse na naturalna ciaze! :) a jak powiedzialam, ze dla lekarza z kliniki prl 40 nie stanowila problemu to tylko z politowaniem sie usmiechnela... Ot, cala historia moich 2zmarnowanych lat...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Ja dzięki temu forum wywróżyłam sobie prolaktynę. i o jest podwyższona, nikt nie kazał mi tego badać a jednak była podwyższona...

Nona, a jak juz wywrozylas , zbadalas i pokazalas wynik lekarzowi to od razu sie zajal sprawa?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mega zal, ze lekarze, ktorym powierzylam taka wazna dla mnie sprawe tak ja spartaczyli i tym sposobem 2lata minely bezpowrotnie. Jakby sie postarali to moze mialabym juz w domu mala Julke...

Adelajda lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Podaj tego dobrego gin-endo z Wrocławia-znajoma pyta.

gin-endo Mirosław Jakubów, przyjmuje w Enel-Med Arkady Wro

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Bylam u endo. KUMATA. Nie musialam Jej douczac. Wg niej tsh tez powinno byc ponizej 2 a najlepiej w okolicach 1. Zwiekszyla mi dawke Euthyroxu i dala Bromka. Wprost powiedziala, ze prl i tsh zostaly u mnie zaniedbane, a cala stymulacja byla prkatycznie pozbawiona sensu. 2lata zaniedban ze strony lekarzy! Przeryczalam pol wizyty. Dostalam kolejne badania do zrobienia i w sr mam sie pokazac z nimi na usg. Powiedziala, ze bez paniki i lez po wyrownaniu tego balaganu mam szanse na naturalna ciaze! :) a jak powiedzialam, ze dla lekarza z kliniki prl 40 nie stanowila problemu to tylko z politowaniem sie usmiechnela... Ot, cala historia moich 2zmarnowanych lat...

Najważniejsze, że teraz się ktoś tym porządnie zajmie i może wkrótce się uda.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie! Przecież doświadczone staraczki wiedzą co mówią...Trudno jest znaleźć dobrego lekarza, a już na pewno nie można trzymać się jednego i polegać tylko na jego opinii, zwłaszcza, gdy nasza kobieca intuicja podpowiada nam, że ktoś tu nas chyba ignoruje.

lys lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Właśnie! Przecież doświadczone staraczki wiedzą co mówią...Trudno jest znaleźć dobrego lekarza, a już na pewno nie można trzymać się jednego i polegać tylko na jego opinii, zwłaszcza, gdy nasza kobieca intuicja podpowiada nam, że ktoś tu nas chyba ignoruje.

U mnie przez 2 lata bylo 3 lekarzy gin i teraz 4 pani endo... Oby to juz byl koniec...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ