TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi powiedziała, że może się podnieść nawet przy katarze czy jakiejkolwiek infekcji nawet do 10...
Przecież ciężko trafić żeby teraz nie mieć tego kataru a mi poza gorączką a właściwie stanem podgorączkowym nic nie dolega, czasami katar a tak to nic. Dzień w dzień 37,1 chodzę normalnieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 22:53
-
patrz, jedno z pierwszych wygrzebanych w necie: http://portal.abczdrowie.pl/pytania/przeziebienie-a-wykonanie-badania-tsh-anty-tpo-i-prolaktyny
http://forum.28dni.pl/discussion/398/67/problemy-z-tarczyca/#Item_3Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 22:56
-
Nie, no gin ma racje, że kazał iść do endo i że póki endo nie pozwoli się starać to nie stara się. TSH 3.29 tragiczne nie jest, ale jest sporo za duże. Może gin najgorszy nie jest - za mało o nim napisała, żeby coś powiedzieć jednoznacznie. Ale straszliwie skaczące TSH od kataru czy przeziębienia to nawet głupio brzmi... To jest hormon w końcu.
-
Byłam pierwszy raz u endokrynologa, ginekolog powiedział, że mogę się wybrać do endo w ich drugim oddziale, bo w tym jest na zwolnieniu spowodu ciąży. Powiedział, że wszystko jedno do którego endo ,bo obydwoje są dobrzy. Co do gina to ma bardzo dobre opinie w internecie,kolejki pacjentek i słyszałam z polecenia, że dobrze prowadzi ciążę (koleżanka siostry ciotecznej męża była z niego bardzo zadowolona)
Powinnam szukać ginekologa-endokrynologa czy odzdzielnie jednego i drugiego? -
Norma ogólna do 4,2 jest dla ogólu społeczeństwa. Dla starających się najczęściej mówią lekarze, że powinien mieć 1 z przodu wynik TSH. Jeśli były przy górnej granicy do tej pory (wyższe niż 3 powiedzmy) to sama wiesz, że chyba nie zawsze jak szłaś na badanie to byłaś przeiebiona,a poziom się trzyma mniej więcej podobny.
Oddzielnie, co 2 głowy to nie jedna. Najlepiej spoza "oddziałów" całkiem obcy, żeby endo był. A przy ginie zostań na razie jak czujesz, że jest ok, bo nie wygląda, żeby coś nabroił na razie
kolejki.nfz.gov.pl -> wpisujesz poradnia endokrynologiczna i miasto czy województwo i Ci wyskoczą dane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 23:18
-
Anatolka wrote:Norma ogólna do 4,2 jest dla ogólu społeczeństwa. Dla starających się najczęściej mówią lekarze, że powinien mieć 1 z przodu wynik TSH. Jeśli były przy górnej granicy do tej pory (wyższe niż 3 powiedzmy) to sama wiesz, że chyba nie zawsze jak szłaś na badanie to byłaś przeiebiona,a poziom się trzyma mniej więcej podobny.
Oddzielnie, co 2 głowy to nie jedna. Najlepiej spoza "oddziałów" całkiem obcy, żeby endo był. A przy ginie zostań na razie jak czujesz, że jest ok, bo nie wygląda, żeby coś nabroił na razie
kolejki.nfz.gov.pl -> wpisujesz poradnia endokrynologiczna i miasto czy województwo i Ci wyskoczą dane. -
Dziwne z tym przeziębieniem. Ja w momencie zajścia miałam ok. 2 i po zajściu skoczyło do 3,3, dawka od razu zwiększona. A i w szczęśliwym cyklu też byłam dość mocno przeziębiona, dwa weekendy z rzędu na paracetamolu i teraz też siąpię, katar lekki non stop, więc jestem ciekawa czy to mogło mieć wpływ na wynik.
Twoje TSH nie jest najgorsze, ale też nie rokuje dobrze w momencie zajścia.
Może skonsultuj się jeszcze z innym endo, zawsze to dwie niezależne opinie.Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Mnie życie nauczyło, że 1 lekarzowi nie należy ślepo ufać. Mój gin i endo nie wchodzą sobie w paradę. Jeden ogarnia hormonalne sprawy, drugi ginekologiczne i już. Jak mają odmienne teorie to pytam 2 gina (takiego zaprzyjaźnionego) co on o tym sądzi
Tak czy siak, ten od kataru jest do zmiany - bez 2 zdań dla mnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 23:27
Morwa lubi tę wiadomość
-
Nie wiem sama już co robić, kiedyś dziewczyna z forum poleciła mi dr szafranko ginekologa-endokrynologa ,ale zdecydowałam się na grzybowskiego, bo był bliżej i miał lepsze opinie. Może powinnam spróbować z tym szafranko czy poszukać jakiegoś endo ? Każdy poleca innego endo w internecie i nie wiem co już robić