TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:Ania ja bym wiekszej dawki nie brala .. i fakt TSH mniej wiecej po takim czasie sie normalizuje dlategp rbi si badania srednio co 1,5 miesiaca
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochane ja juz sie pogubiłam z usg mam rozpoznane zapalenie tarczycy (hashi) niedoczynnosc tarczycy (tsh na dzien dzisiejszy 6,38) a wlasnie dostałam wynik anty tpo i jest on anty-TPO 9,96 IU/ml norma 0,00- 34,00, do tego ze wzgledu na nadmierne owlosienie dostałam skierowanie na testosteron i andiostendion, testosteron tez mam w normie Testosteron 31,82 ng/dl norma 6,00 -82,00, a na andiostendion czekam, co o tym sadzicie , czy jest mozliwe hashi przy takim anty tpo?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFatim wrote:A nie przypisze mi poważniejszej choroby jak powiem, że dłużej sięstaramy ? Ja to jestem taka, że zaraz się pogubię w swoich kłamstwach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 19:48
-
Fatim wrote:A nie przypisze mi poważniejszej choroby jak powiem, że dłużej sięstaramy ? Ja to jestem taka, że zaraz się pogubię w swoich kłamstwach
-
No ja podobnie podkoloryzowalam czasem trzeba. Akurat u mnie to było u poprzedniego gina do którego już nie wróciłamBiochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
nick nieaktualnyAnia1986 wrote:odpowiedz mojego endo: Proszę cierpliwie brać zaleconą dawkę. TSH normalizuje się dopiero po 4-6 tygodniach.
Moze faktycznie ma racje, moje TSH przy dawce 25 skoczylo z 2,4 na 2,6, wiec lekarka podniosla dawke do 50, w tym miesiacu TSH spadlo do 0,49 a przy tym caly cykl mi sie pochrzanil, w ulotce przeczatalam, ze zbyt duza dawka moze wplynac na cykl miesiaczkowy i teraz zpowrotem wrocilam do 25. Takze nieprzejmoj sie, na kazda z nas tyroksyna dziala inaczej, moze poprostu Twoj organizm potrzebuje trosze duzej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 20:26
Ania1986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
yesenia wrote:Mam caly obraz tarczycy tsh 3,3 ft3 i ft4 w normnie, antyTPO 70 przy normie 6 a antyTG 700 przy normie 4 , ludzie co to za wyniki??? Tak mocno przekroczone
Kierunek endo. AntyTPO powyzej normy jest charakterystyczne dla hashimoto. Podobnie jak antyTG. Szybciutko do lekarza, zeby wlaczyl leczenie -
Witam
Piszę do dziewczyn które starają się o dziecko i nie tylko
Starałam się z mężem 2,5 roku o dziecko i nic. Przez ten czas wykonałam setki różnych badań w tym tsh i według lekarzy było wszystko w porządku. Po tak długim okresie starania się o dziecko zaszłam w końcu w upragnioną ciążę był to dla mnie szok ponieważ lekarze twierdzili że nie będziemy mieć z mężem dziecka( on miał słabe wyniki badania nasienia ponieważ był po chemioterapii ja od zawsze miałam nieregularne miesiączki i nikt nie wiedział dlaczego).
Po pierwszych badaniach z którymi trafiłam w 13 tygodniu ciąży do lekarza okazało się że mam poziom TSH 4,05 lekarz prowadzący powiedział że to niedoczynność i przepisał mi euthyrox25 i co miesiąc zwiększał dawkę i doszłam do 75 i utrzymuję to do dziś. ostatnie badania tsh wyszło 1,04. Zapytałam się dlaczego nikt wcześniej u mnie nie zdiagnozował niedoczynności i okazało się że są dwa rodzaje jawna i ukryta. Ja miałam ukrytą i w ciąży mi się ona ujawniła. Dziecko rozwija się książkowo. Aktualnie jestem w 35 tygodniu ciąży. Dodam że przed zajściem w ciąży konsultowałam się z moim obecnym lekarzem gdzie opowiedziałam mu o wszystkich badaniach i kazał mi brać castagnus lek ziołowy na uregulowanie miesiączki który wywołuje owulację a mojemu mężowi na poprawę nasienia salfazin 1 tab. maca 2tab, witamina c 2tab, kwas foliowy 1 tab, kuracja minimum trzy miesiące po kuracji w trzecim cyklu zaszłam w ciąże. Dziewczyny głowa do góry i nie poddawajcie się!!!!!