TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Morwa, wysłałam Ci pw z wynikami. Jedyne pytanie jakie mi się nasuwa to czy faktycznie powinno tak wyglądać to leczenie, czy nie powinnam od razu brać leków i czy faktycznie nie mogę starać się w tym okresie ? Nie wiem jak w praktyce wygląda obniżanie tsh i prolaktyny...
-
jakiego endo wybrać "młodego" czy z tytułem prof.hab (są bardzo starzy), ginekolog jakiego wybrałam ma bardzo dobre opinie, wolałabym dobrego endykronologa wybrać do współpracy. Czy waszym zdaniem lepiej już znaleźć 1 lekarza z dwiema specjalizacjami żeby ciążę prowadził?
-
Hejka!
Jestem po raz pierwszy na tym forum, witajcie.
Mam 32 lata i od ponad 2 lat leczę się na Hashimoto. Obecnie mam poziom TSH ponad 4 co wprowadza mnie w lekką frustrację gdyż, jak zapewnie i Wy wiecie, poziom do zajścia w ciąży to max 1,5.
Eutyrox biorę w dawce 100, codziennie i mam do Was pytanie. Czy któraś z Was, która leczy się na niedoczynność odnotowała wpływ stresu na poziom TSH?
Któraś z Was podała lek Letrox na szybkie obniżenie TSH. Czy ktoś to bierze z Was?
Jak sobie radzicie kiedy nie możecie zajść w ciążę bo przy wysokim poziomie TSH po proatu nie należy, a inne Wasze zajome, kuzynki, przyjaciółki chodzą z brzuchami, rodzą dzieci. Jak wytrzymujecie tą presję? Ja nie umiem.
-
Witajcie. Od maja staramy się z mężem o dzidzie. Po kilku miesiącach nieudanych prób postanowiłam iść do ginekologa i dostałam skierowanie na badanie hormonów. TSH zrobiłam w drugiej połowie września. Okazało się, że jest na poziomie 4,622. Lekarz powiedział, że to lekka niedoczynność i kazał mi brać euthyrox 37,5 oraz jodid 100. Po miesiącu przyjmowania powyższej dawki leku zrobiłam ponownie badanie TSH, FT3, FT4. Tym razem wynik jest następujący:
TSH 2,89,
FT3 2,86 (2,57-4,43)
FT4 1,05 (0,93-1,70).
Teraz zastanawiam się czy zwiększyć dawkę do 50 czy nadal brać tą dawkę 37,5. TSH jest nadal powyżej 2,5Martula34 -
Hej dziewczyny zapisałam się na ten poniedziałek do Prof. dr hab. n. med. Ewy Bar-Andziak a 25 listopada do Prof. dr hab. n. med. Janusza Nauman, tylko to są już wiekowi lekarze powiedzcie proszę co myślicie ? Czy szukać może kogoś młodszego bz tytułów ? Godnego polecenia ginekologa-endokrynologa nie mogę znaleźć
-
lilirose wrote:Też obstawiam za małą dawkę. Lekarz pewnie chciał wyczuć Twój organizm
Domcia, również uważam, że winny może być niski progesteronu.Domcia
❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
HSG 16.11.2015r.
Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły 8.01.2016r.
17.11.2016r. I IUI
5.02.2017r. II IUI:-(
-
Fatim wrote:Hej dziewczyny zapisałam się na ten poniedziałek do Prof. dr hab. n. med. Ewy Bar-Andziak a 25 listopada do Prof. dr hab. n. med. Janusza Nauman, tylko to są już wiekowi lekarze powiedzcie proszę co myślicie ? Czy szukać może kogoś młodszego bz tytułów ? Godnego polecenia ginekologa-endokrynologa nie mogę znaleźć
Idz spokojnie do tego, gdzie sie zapisalas. Nie pokazuj tamtej bzdurnej teorii, niech ten ustawi leczenie a o tamtym zapomnij juz -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ania ja bym wiekszej dawki nie brala .. i fakt TSH mniej wiecej po takim czasie sie normalizuje dlategp rbi si badania srednio co 1,5 miesiaca