Forum Starając się - ogólne TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
Odpowiedz

TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14797 19985

    Wysłany: 14 listopada 2014, 23:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 20:14

  • Fatim Autorytet
    Postów: 3955 4485

    Wysłany: 15 listopada 2014, 00:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, przeciwciała są w normie. Pójść do jakiegoś endo w okoicy czy szukać kogoś kto będzie miał najwięcej pozytywnych opinii ? Mieszkam niedaleko CZD więc jest kilka prywatnych przychodni koło mnie

    3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14797 19985

    Wysłany: 15 listopada 2014, 00:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 20:15

  • Fatim Autorytet
    Postów: 3955 4485

    Wysłany: 15 listopada 2014, 00:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Morwa, wysłałam Ci pw z wynikami. Jedyne pytanie jakie mi się nasuwa to czy faktycznie powinno tak wyglądać to leczenie, czy nie powinnam od razu brać leków i czy faktycznie nie mogę starać się w tym okresie ? Nie wiem jak w praktyce wygląda obniżanie tsh i prolaktyny...

    3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Fatim Autorytet
    Postów: 3955 4485

    Wysłany: 15 listopada 2014, 10:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakiego endo wybrać "młodego" czy z tytułem prof.hab (są bardzo starzy), ginekolog jakiego wybrałam ma bardzo dobre opinie, wolałabym dobrego endykronologa wybrać do współpracy. Czy waszym zdaniem lepiej już znaleźć 1 lekarza z dwiema specjalizacjami żeby ciążę prowadził?

    3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Krasia Nowa
    Postów: 4 2

    Wysłany: 15 listopada 2014, 10:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    Jestem po raz pierwszy na tym forum, witajcie.
    Mam 32 lata i od ponad 2 lat leczę się na Hashimoto. Obecnie mam poziom TSH ponad 4 co wprowadza mnie w lekką frustrację gdyż, jak zapewnie i Wy wiecie, poziom do zajścia w ciąży to max 1,5.
    Eutyrox biorę w dawce 100, codziennie i mam do Was pytanie. Czy któraś z Was, która leczy się na niedoczynność odnotowała wpływ stresu na poziom TSH?
    Któraś z Was podała lek Letrox na szybkie obniżenie TSH. Czy ktoś to bierze z Was?
    Jak sobie radzicie kiedy nie możecie zajść w ciążę bo przy wysokim poziomie TSH po proatu nie należy, a inne Wasze zajome, kuzynki, przyjaciółki chodzą z brzuchami, rodzą dzieci. Jak wytrzymujecie tą presję? Ja nie umiem.

  • Martula29 Debiutantka
    Postów: 6 1

    Wysłany: 15 listopada 2014, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Od maja staramy się z mężem o dzidzie. Po kilku miesiącach nieudanych prób postanowiłam iść do ginekologa i dostałam skierowanie na badanie hormonów. TSH zrobiłam w drugiej połowie września. Okazało się, że jest na poziomie 4,622. Lekarz powiedział, że to lekka niedoczynność i kazał mi brać euthyrox 37,5 oraz jodid 100. Po miesiącu przyjmowania powyższej dawki leku zrobiłam ponownie badanie TSH, FT3, FT4. Tym razem wynik jest następujący:
    TSH 2,89,
    FT3 2,86 (2,57-4,43)
    FT4 1,05 (0,93-1,70).
    Teraz zastanawiam się czy zwiększyć dawkę do 50 czy nadal brać tą dawkę 37,5. TSH jest nadal powyżej 2,5 :(

    Martula34
  • Fatim Autorytet
    Postów: 3955 4485

    Wysłany: 15 listopada 2014, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny zapisałam się na ten poniedziałek do Prof. dr hab. n. med. Ewy Bar-Andziak a 25 listopada do Prof. dr hab. n. med. Janusza Nauman, tylko to są już wiekowi lekarze :/ powiedzcie proszę co myślicie ? Czy szukać może kogoś młodszego bz tytułów ? Godnego polecenia ginekologa-endokrynologa nie mogę znaleźć :(

    3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Domcia23 Ekspertka
    Postów: 602 66

    Wysłany: 15 listopada 2014, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Też obstawiam za małą dawkę. Lekarz pewnie chciał wyczuć Twój organizm :)

    Domcia, również uważam, że winny może być niski progesteronu.
    Miesiac temu w 26 dniu cyklu robilam badanie progesteronu i wyszedl 20,66 czy to jest w normie?

    Domcia
    ❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
    Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
    HSG 16.11.2015r.
    Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
    Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły :-) 8.01.2016r.
    17.11.2016r. I IUI :-(
    5.02.2017r. II IUI:-(
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 15 listopada 2014, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcia23 wrote:
    Miesiac temu w 26 dniu cyklu robilam badanie progesteronu i wyszedl 20,66 czy to jest w normie?

    Tak.

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 15 listopada 2014, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Hej dziewczyny zapisałam się na ten poniedziałek do Prof. dr hab. n. med. Ewy Bar-Andziak a 25 listopada do Prof. dr hab. n. med. Janusza Nauman, tylko to są już wiekowi lekarze :/ powiedzcie proszę co myślicie ? Czy szukać może kogoś młodszego bz tytułów ? Godnego polecenia ginekologa-endokrynologa nie mogę znaleźć :(

    Idz spokojnie do tego, gdzie sie zapisalas. Nie pokazuj tamtej bzdurnej teorii, niech ten ustawi leczenie a o tamtym zapomnij juz :)

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • Fatim Autorytet
    Postów: 3955 4485

    Wysłany: 15 listopada 2014, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka dzięki za radę :) chciałabym już zacząć coś z tym robić a nie czekać i się zastanawiać, ona kazała mi tsh powtarzać i powtarzać

    3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • gosia89 Autorytet
    Postów: 623 132

    Wysłany: 15 listopada 2014, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy91 wrote:
    No to mnie trochę dziwi ze bierzesz euthyrox 50 bo ja miałam wyższe tsh i biorę euthyrox 25


    widzisz bo ja bralam na poczatku N 25 ale tsh mi spadlo z 2,9 do 2,7 tylko i dostalam wieksza dawke

    31 lat, 8 lat starań
    Aniołek 17.04.2013 (6tc) [*]
    grudzień 2015- Histeroskopia
    luty 2016 - HSG- jajowody drożne
    luty 2017r- , morfologia plemnikow 1 %//sierpień 3%
    29.08.2017- I IUI :(
    styczeń 2020-Klinika invimed Poznań
    morfologia 1%, Fertilman plus
    luty2020 stymulacja Lametta,Ovitrelle
    ANA z krwi- dodatnie
    Pregna Start
    4.09. 2020 1IUI 🍷
    27.10. 2020 2IUI 🍷
    24.11.2020 3IUI 🍷
    luty 2021 in-vitro
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 listopada 2014, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 3 tyg temu moje tsh wynosilo 6,36 dzis tsh 6,38 przez tydzien brałam euthyrox 25 a kolejne 2 tyg euthyrox 50 i teraz nie wiem co robic bo chyba powinno juz cos spasc:(

  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 15 listopada 2014, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinno spasc, powinnas sie skontaktowac z lekarzem w sprawie zwiekszenia dawki.

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 listopada 2014, 15:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    odpowiedz mojego endo: Proszę cierpliwie brać zaleconą dawkę. TSH normalizuje się dopiero po 4-6 tygodniach.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 listopada 2014, 15:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale i tak mysle aby zwiekszyc na 75

  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 15 listopada 2014, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wahania widac bylo po 3 tygodniach juz. Mozesz jeszcze chwile poczekac, sprawdzisz czy endo ma pojecie o dobieraniu dawek. Bedziesz wiedziala czy mozna mu zaufac. Bredni nie opowiada w kazdym razie :)

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 listopada 2014, 16:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z jakim tsh startowałas? i z jaka dawka?

  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31307

    Wysłany: 15 listopada 2014, 16:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja bym wiekszej dawki nie brala .. i fakt TSH mniej wiecej po takim czasie sie normalizuje dlategp rbi si badania srednio co 1,5 miesiaca :)

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego