TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
-
WIADOMOŚĆ
-
maia1991 wrote:Kotynieniek wrote:maia1991 wrote:mam pytanie kotynieniek czy testowalas jakies testy ovulacyjne z allegro???
Z allegro nie ale też zamawiam w internecie bo można by powiedzieć że w ilościach hurtowych i to wtedy na pewno wychodzi 100 razy taniej niż w sklepie czy w aptece
a skad zamawialas??? nrazie nauczylam sie badac swoja szyjke macicy juz jakis plus:-)
www.jestemplodna.pl -
hejka dziewczynki moj wynik z 21 dnia ostatniego cyklu to 2.3 miu/L, napisane, ze w normie, ale nic wiecej mi to nie mowi, co sadzicie?Endometrioza IV stopnia
13.05.2014 - laparotomia, usuniecie torbieli i ognisk endometriozy, udroznienie jajowodow, plastyka jajowodow i jajnikow.
Za 6 miesiecy staranka
-
kikki212 wrote:Witajcie, moj wynik tsh z 23 dnia ostatniego cyklu to 2,8. Biore euthyrox w tabl ale to chyba za malo?
Tak to jeszcze za mało, endo powinien Ci zwiększyć dawkę i napewno tak zrobi. Zdarza się, że kobiety zachodzą i rodzą z takim wynikiem. Dla pewności postaraj się jednak załatwić i brać większą dawkę. -
Sama mam jeszcze 2,1 TSH. Teraz endo zwiększył mi dawkę i jednego dnia 50 drugiego 75. Okropnie znoszę te wahania, wciąż kręci mi się w głowie ;-( Dobrze, że po dwóch tygodniach mam brać cały czas 75. Ta tarczyca to nie taki wielki problem, obyśmy nic więcej nie miały ...
Kotynieniek lubi tę wiadomość
-
czesc dziewczyny! Ja mialam pierwszy wynik tsh 4.18 w listopadzie ginekolog przepisala mi lek na tarczyce Euthyrox w dawce 50, powiedziala zeby przyjmowac przez miesiac zanim ponownie zaczmniemy sie starac. zaczelismy sie ponownie starac w grudniu, nie udalo sie i dopiero w styczniu doczekalismy sie cudownej wiadomosci.
Mieszkam za granica i nie mialam mozliwosci ponowienia badan, ale ginka kazala mi zwiekszyc dawke do 100 co 3ci dzien i 50 w pozostale jak tylko okaze sie ze jestem w ciazy.
Wlasnie zrobilam sobie badania na tsh 3 dni temu i mam bardzo niski poziom 0.09 i mam juz pozostac przy dawce 50 bez zwiekszania i powinno byc ok. To moje doswiadczenia z tarczyca powodzenia dziewczyny!!!
Olena, kopciuszek126, Rybka810, Kotynieniek, Ancia77 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny jestem tu nowa dobrze że zajrzałam na to forum w pażdzierniku robiłam tsh bo żle sie czułam i wyszło mi 3.25 z tego co tu czytam to stanowczo za wysokie. Lekarz powiedział że wszysto dobrze i odesłał mnie z kwitkiem. Chyba będe musiała powtórzyc. Być może to jest powodem że do tej pory nie ma dzidzi:(
Kotynieniek, Olena lubią tę wiadomość
-
a prywatnie będziesz robić te badania?to zrób jeszcze ft3 i ft4.No chyba,ze na NFZ to ogólny Ci na ft3 i ft 4 nie wypisze skierowania,bo nie może. A jak prywatnie to polecam zrobić te wszystkie.Jeszcze się robi anty-TPO i anty -TG, ale te mi endokrynolog dopiero zleciła i mam zrobić przed następną wizytą.
-
Hmm....aż się zaniepokoiłam. Ja mam TSH 4,13. Byłam u dwóch lekarzy i powiedzieli, żeby na razie to zostawić. kilka razy w życiu badałam sobie tsh i za każdym razem w tej górnej granicy mój wynik się znajdowała. Ale jak tak piszecie to chyba trzeba wybrać się do endokrynologa...