Forum Starając się - ogólne TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
Odpowiedz

TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?

Oceń ten wątek:
  • Ancia77 Autorytet
    Postów: 305 196

    Wysłany: 3 marca 2013, 08:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki:)

    kopciuszek126 lubi tę wiadomość

    iv092n0amkzp6vtf.png
  • kopciuszek126 Autorytet
    Postów: 984 2409

    Wysłany: 3 marca 2013, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

    1usasg1812jvvfe2.png

    bhywanlihyvyaglb.png
  • Kotynieniek Koleżanka
    Postów: 32 19

    Wysłany: 5 marca 2013, 19:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    Koniecznie dalej obniżaj. Ja poczułam się rewelacyjnie dopiero przy około tsh 2. Teraz biorę dawkę 75 i jest super. Twoja endo napewno da Ci większą dawkę, a wtedy poczujesz się lepiej. Dobrze, że już niedługo Twoja wizyta tam. Czekam na wiadomości.

    No i jest większa dawka z 50 powoli przechodzę na 75 na razie przez jakiś tydzień na zmianę raz 50 a raz 75 i później już tylko 75 :)

    Olena lubi tę wiadomość

    b7ac20a6f719b83dec99f99189ea18af.png
  • mauysia Autorytet
    Postów: 7315 19722

    Wysłany: 7 marca 2013, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszłam w ciążę z TSH na poziomie 0,9.
    A jak było w pierwszej - nie pamiętam, może uda mi się to dziś sprawdzić.

    1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Olena Autorytet
    Postów: 694 2656

    Wysłany: 11 marca 2013, 11:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotynieniek ja już cały czas lecę na dawce 75. Tez tak wchodziłam w to z naprzemienną dawką. To już tera będzie dobrze u Ciebie. Oby jeszcze fasolka zagościła. Z pewnością teraz się uda.

    590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • mauysia Autorytet
    Postów: 7315 19722

    Wysłany: 12 marca 2013, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży zaszłam z bardzo niskim TSH - ok. 0,1... Ale podobno taki wynik był do zaakceptowania dla mnie, czyli osoby która miała operację usunięcia jednego płata tarczycy.

    1kk082c3vuoqvmjs.png
  • natalkaa86 Koleżanka
    Postów: 52 15

    Wysłany: 12 marca 2013, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam TSH 2,1
    dobry wynik czy nie??

    natalkaa86
  • darijka Autorytet
    Postów: 721 538

    Wysłany: 12 marca 2013, 16:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też miałam tsh 2,1 tylko, że u mnie zakres norm był od 0,2 do 5,2 i udało mi się w 5 cyklu zajść w ciąże

    Karolcia26 lubi tę wiadomość

    ]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • natalkaa86 Koleżanka
    Postów: 52 15

    Wysłany: 12 marca 2013, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie :) kurcze, nie mam wyniku tsh zostawiłam u lekarza...ale ja miałam zakres podobny, tak mi się wydaje..

    natalkaa86
  • Sandra89 Przyjaciółka
    Postów: 115 76

    Wysłany: 15 marca 2013, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odebralam dzis wyniki
    TSH 2.473 norma 0.27- 4.7
    FT4 20.20 norma 10.6- 19.4
    Czyz bym miala nadczynnosc tarczycy? Za dwa tyg ide do gin. jestem ciekawa co powie. Tak pozatym sama podsunelam jej na mysl zbadac hormony to stwierdzila, ze jestem mloda (24lata) wiec pewnie sa ok ale dala skierowanie na tsh i ft4. Na ostatnim badaniu u gin wyszlo, ze owu byla w piatek 8ego pecherzyk natomiast byl ale mniejszy czyli niby pozostalosc po owu ale szykowala sie druga owulacja z lewego jajnika w pon 11tego. Moze to przez ta tarczyce wlasnie te anomalie;/ juz sama nie wiem a tarczyca jest u mnie rodzinna, natomiast ja jeszcze sie na nia nie leczylam.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2013, 22:00

    dqpri09kpj6igqno.png
    iv09cwa1zcgmcehs.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 kwietnia 2013, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałam wynik TSH 3.2 lekka załomka

  • kopciuszek126 Autorytet
    Postów: 984 2409

    Wysłany: 25 kwietnia 2013, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    ja zaszłam teraz w marcu w 16 cyklu starań przy TSH-2,37 i po dwóch miesiącach brania Euthyroxu n 25. We wtorek teraz robiłam przeciwciała,ale wyniku nie znam dopiero poznam na wizycie u endo w ten poniedziałek przyszły!

    Asios :), ninusia65 lubią tę wiadomość

    1usasg1812jvvfe2.png

    bhywanlihyvyaglb.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 kwietnia 2013, 10:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wynik 3,210 to dobrze czy zle?nigdzie nie moge znalesc informacji a lekarka stwierdzila ze wsio jest ok??

  • Irysek Debiutantka
    Postów: 7 0

    Wysłany: 27 kwietnia 2013, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Sandra89. To nie prawda ,że jest się młodym to hormony powinny być ok.Ja w szkole średniej miałam bardzo wysokie ciśnienie.Moja lekarz rodzinna twierdziła ,że to szkolny stres itp.Byłam młodą dziewczyną która nie wiedziała co to choroba tarczycy.Zmieniała mi tylko tabletki na nadciśnienie.Moim zdaniem gdyby dała mi wtedy skierowanie na badania tsh,ft4,ft3 to możliwe ,że tarczyca byłaby uratowana a tak to już jej nie mam a ciśnienie po operacji książkowe :-).Dwa lata temu pojawił się wytrzeszcz jednej z gałek.Poszłam i mówię ,że chce skierowanie na tsh a ona przecież tarczycę masz na pewno zdrową.Jak się okazało to miałam wynik 0,005 czyli nadczynność mojej tarczycy.Już wtedy nie czekałam i poszłam prywatnie do endokrynologa.

    Irysek
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 kwietnia 2013, 14:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, badałam TSH w 25 dc wynik 2,92 - niby norma ale dopiero tu się dowiaduję, że za dużo przy staraniach, a to mój 10 cykl, na jutro termin @, podłamałam się, prawie rok czasu stracony a latka lecą :(

  • kopciuszek126 Autorytet
    Postów: 984 2409

    Wysłany: 30 kwietnia 2013, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    olaola,amelia na pewno lekko za wysokie,więc szybko do endo i góra za dwa miesiace będzie fasolka ;)
    Sandra- u Ciebie podobnie-też za wysokie i do tego to ft4 podwyższone!!!
    Działajcie dziewczyny- zwykly ginekolog moze nie widzieć w tym problemu!!!Tak było z moją ginką, więc poszłam sama po skierowanie do ogólnej i potem do endo-na wizytę czekałam ponad 3 miesiace. A wczoraj byłam na kontrolnej wizycie i wiem,ze u nas są już zapisy na lutego....jakiś koszmar!!!!ja we wrześniu się zapisywałam i na 15 stycznia mnie zapisali a teraz coraz trudniej. Ja sie leczę to mnie na wizytę zapisali na lipca ;). Dziewczyny jakby co to pędźcie prywatnie-nie ma na co czekac!!!!

    1usasg1812jvvfe2.png

    bhywanlihyvyaglb.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 maja 2013, 18:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    olaola,amelia na pewno lekko za wysokie,więc szybko do endo i góra za dwa miesiace będzie fasolka ;)
    Sandra- u Ciebie podobnie-też za wysokie i do tego to ft4 podwyższone!!!
    Działajcie dziewczyny- zwykly ginekolog moze nie widzieć w tym problemu!!!Tak było z moją ginką, więc poszłam sama po skierowanie do ogólnej i potem do endo-na wizytę czekałam ponad 3 miesiace. A wczoraj byłam na kontrolnej wizycie i wiem,ze u nas są już zapisy na lutego....jakiś koszmar!!!!ja we wrześniu się zapisywałam i na 15 stycznia mnie zapisali a teraz coraz trudniej. Ja sie leczę to mnie na wizytę zapisali na lipca ;). Dziewczyny jakby co to pędźcie prywatnie-nie ma na co czekac!!!!

    słyszałam i czytałam dzisiaj że jak ma sie TSH w normie to nieowinno sie w to ingerowac bo jak sie zacznie mieszać to uż jest masakra i potem leki trzeba brać do końca .Do endo nie idę w każdym badz razie

  • Klif Autorytet
    Postów: 1053 848

    Wysłany: 14 maja 2013, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odebrałam wynik TSH3 i prolaktyny w poniedziałek. Wyniki są ok, mieszczą się w normach laboratorium.
    tsh 2,14 (norma 0,27-4,20)
    prolaktyna 295,20 (norma 83-622)
    Nie będę w to ingerować, skoro wyniki są w normie. Tym bardziej, że nie są ani w dolnej ani w górnej granicy.

    ug37px9iyhvbmwqv.png
  • czerwiec Nowa
    Postów: 4 1

    Wysłany: 15 maja 2013, 06:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje TSH to 3,1 do tego miałam usunieta nadżerkę. Na tarczyce dostałam euthyrox n50 i po miesiącu brania tabletek nareszcie się udało. Czekaliśmy na Nasze maleństwo całe 12 cykli :):):):):)

    Asios :) lubi tę wiadomość

    hchydqk385hmotrq.png


    https://www.suwaczki.com/tickers/hchydqk385hmotrq.png

    20120922580114.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 maja 2013, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czerwiec wrote:
    Moje TSH to 3,1 do tego miałam usunieta nadżerkę. Na tarczyce dostałam euthyrox n50 i po miesiącu brania tabletek nareszcie się udało. Czekaliśmy na Nasze maleństwo całe 12 cykli :):):):):)

    ale niewiadomo czy to dzieki temu zaszłas ja miałam tsh w pierwszej ciazy takie jak teraz zaszłam od razu wtedy teraz tez nie zbijam bo nie chce ingerowac w cos co jest w normie jakbym miała 4 ...5 to pomyslałabym o tym a mam 3,2

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2013, 10:33

    Mar Ta lubi tę wiadomość

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego