TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
-
WIADOMOŚĆ
-
Marti_w ft3 i ft4 nie jest specjalnie istotne- najważniejsze jest TSH. Jeśli masz tsh w normie to reszta też powinna być ok.
Endokrynolog powiedział mi, że mam nie robić nic oprócz tsh (a mam hashimoto), a jeśli zajdę w ciąże to dopiero zrobić ft3, ft4 i antyTPO.
Także nie przejmuj się ft3 tylko zrób jeszcze TSH- idealne do zapłodnienia jest poniżej 2.marti_w lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Ja mialam 2 miechy temu tsh 2, 16.Jutro ide do gina, na kontrol i szukam dobrego endo bo mam guza na tarczycy.Podobno nie grozny ale moze to ma zwiazek z tym ze nie moge zajsc.A najgorsze jest to ze miszkam w wiedniu i nie ogarniam tych austryjackich lekarzy.Marti
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, z tego co tu czytam to ja chyba pobije rekord Waszych wysokich TSH. U mnie TSH wynosi aż 5,95 przy normie 0,27-4,20 a FT3 4,47, FT4 15,34. Aż się boję jutrzejszej wizyty... Jestem jedyna która ma aż takie wysokie TSH? Czy któraś z Was może mi polecić dobrego endokrynologa we Wrocławiu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2013, 21:35
Mila. lubi tę wiadomość
-
Hej, dzisiaj byłam u ginekologa z wynikami i jakoś nie robił tragedii tragedii z mojego TSH 5,95. Wprawdzie skierował mnie do endokrynologa i dostałam skierowanie na kolejne badania: anty TPO i anty TG, ale wyszłam pełna nadziei i już bez tego strachu, z którym weszłam. Mam nadzieję, że szybko uda mi się zbić to TSH:)
-
Ja też mam podwyższone TSH - ponad 4. Zdania są podzielone, gin kazał nie panikować i norlamnie przyjść na wizytę 27 listopada (tj. 23 dc). I wtedy zobaczymy co będzie. Podobno nie z takim TSH dziewczyny zachodziły więc nie tracę nadziei
-
Ja w styczniu tego roku miałam TSH na poziomie 2,29, lekarz nic nie powiedział, że to za wysoko, ale naczytałam się w necie, że u kobiet starających się o dziecko TSH nie powinno przekraczać 2,0, oczywiście spanikowałam, kilka dni temu zbadałam TSH jeszcze raz i odetchnęłam z ulgą - wynik 1,57
Na pocieszenie dla tych, które mają wysokie TSH - znam dziewczynę, która zaszła w ciążę z TSH >5 -
Dziewczyny u mnie wyniki mają się następująco :
TSH-2,49µIU/ml (0,350-4,940)
FT3-2,77pg/ml (1,71-3,71)
FT4-0,99ng/dl (0,70-1,48)
anty-TPO-0,29IU/ml (H-5,61)
anty-TG<10,00IU/ml (H-115,00)
Mam się martwić ?
Pozdrawiam :*26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹