Forum Starając się - ogólne TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
Odpowiedz

TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?

Oceń ten wątek:
  • marti_w Debiutantka
    Postów: 6 1

    Wysłany: 3 czerwca 2013, 07:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rozwincie mi temat tych ft3 i ft4?czy to jest az tak wazne podczas starania sie o dziecko? Moje ft3 jest 4.18 (1.8-4.20) a ft4 1.23 (0.89-1.76).Czy jest ok?

    Marti
  • Justine Autorytet
    Postów: 2587 3237

    Wysłany: 3 czerwca 2013, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti_w ft3 i ft4 nie jest specjalnie istotne- najważniejsze jest TSH. Jeśli masz tsh w normie to reszta też powinna być ok.
    Endokrynolog powiedział mi, że mam nie robić nic oprócz tsh (a mam hashimoto), a jeśli zajdę w ciąże to dopiero zrobić ft3, ft4 i antyTPO.

    Także nie przejmuj się ft3 tylko zrób jeszcze TSH- idealne do zapłodnienia jest poniżej 2.

    marti_w lubi tę wiadomość

    Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Selena Autorytet
    Postów: 2112 5977

    Wysłany: 3 czerwca 2013, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam TSH 3,53 a jednak sie udało:)i gin mówi ze dobre:)bo jakby miałobyc za wysokie to bym nie zaszła..

    Saramago, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

    f2wlru1dbzmah8bl.png
  • marti_w Debiutantka
    Postów: 6 1

    Wysłany: 6 czerwca 2013, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam 2 miechy temu tsh 2, 16.Jutro ide do gina, na kontrol i szukam dobrego endo bo mam guza na tarczycy.Podobno nie grozny ale moze to ma zwiazek z tym ze nie moge zajsc.A najgorsze jest to ze miszkam w wiedniu i nie ogarniam tych austryjackich lekarzy.

    Marti
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 listopada 2013, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    Jak już unormuję TSH i leki to skorzystam z Twojej rady Kotynieniek i wezmę zaświadczenie od endo jaką dawkę przyjmuję. Tak łatwiej niż latać do rodzinnego i z powrotem do endo i znów rodzinnego.


    ja mam 2,2 ;)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 listopada 2013, 14:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedyś "pierwszego kontaktu" dał mi szczegółowe na krew i na wyniku miałam TSH 3-generacja 1,76 bodajże. Ale o co z tą generacją chodzi to nie wiem...

  • karola_aa Autorytet
    Postów: 961 345

    Wysłany: 18 listopada 2013, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje tsh 1.875 co myslicie,nie za wysokie slyszalam ze powinno byc gor a 1.5

    Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • KotkaPsotka Autorytet
    Postów: 941 465

    Wysłany: 19 listopada 2013, 10:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_aa wrote:
    Moje tsh 1.875 co myslicie,nie za wysokie slyszalam ze powinno byc gor a 1.5

    Hehe ja mam 3.88

    9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Nalka Autorytet
    Postów: 1349 3320

    Wysłany: 19 listopada 2013, 18:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Ja mam TSH 3,53 a jednak sie udało:)i gin mówi ze dobre:)bo jakby miałobyc za wysokie to bym nie zaszła..
    Dokładnie! ja mam 3,4 i też się udało. :)

    Selena lubi tę wiadomość

    20120810580117.png

    26ympwo.png
  • Wicky Nowa
    Postów: 2 1

    Wysłany: 19 listopada 2013, 21:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, z tego co tu czytam to ja chyba pobije rekord Waszych wysokich TSH. U mnie TSH wynosi aż 5,95 przy normie 0,27-4,20 a FT3 4,47, FT4 15,34. Aż się boję jutrzejszej wizyty... Jestem jedyna która ma aż takie wysokie TSH?:( Czy któraś z Was może mi polecić dobrego endokrynologa we Wrocławiu?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2013, 21:35

    Mila. lubi tę wiadomość

  • Nazja Ekspertka
    Postów: 222 252

    Wysłany: 19 listopada 2013, 21:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmuj się,bo TSH można szybko zbić do właściwego poziomu,lekarz na pewno przepisze odpowiednie leki. Owszem,idealny poziom do zajścia w ciążę to 1-1,5,ale przy wyższym też się udaje :)

    nezumi lubi tę wiadomość

    f2wlwn15q3fd6na8.png
  • Wicky Nowa
    Postów: 2 1

    Wysłany: 20 listopada 2013, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dzisiaj byłam u ginekologa z wynikami i jakoś nie robił tragedii tragedii z mojego TSH 5,95. Wprawdzie skierował mnie do endokrynologa i dostałam skierowanie na kolejne badania: anty TPO i anty TG, ale wyszłam pełna nadziei i już bez tego strachu, z którym weszłam. Mam nadzieję, że szybko uda mi się zbić to TSH:)

  • Milcia Autorytet
    Postów: 6798 5797

    Wysłany: 21 listopada 2013, 22:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam robione anty TPO i anty TG i wyszła choroba Hashimoto we wczesnym stadium.

    ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Maka Autorytet
    Postów: 2316 3079

    Wysłany: 22 listopada 2013, 07:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wynik TSH 1,280... Zidentyfikowany problem męski.. I mam nadzieję, że tylko dlatego w brzuchu jest pusto.

    ckaik0s3070dl07t.png
  • nezumi Autorytet
    Postów: 1815 1858

    Wysłany: 22 listopada 2013, 08:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam podwyższone TSH - ponad 4. Zdania są podzielone, gin kazał nie panikować i norlamnie przyjść na wizytę 27 listopada (tj. 23 dc). I wtedy zobaczymy co będzie. Podobno nie z takim TSH dziewczyny zachodziły więc nie tracę nadziei :D

    c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • kfeva Ekspertka
    Postów: 191 163

    Wysłany: 22 listopada 2013, 09:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w styczniu tego roku miałam TSH na poziomie 2,29, lekarz nic nie powiedział, że to za wysoko, ale naczytałam się w necie, że u kobiet starających się o dziecko TSH nie powinno przekraczać 2,0, oczywiście spanikowałam, kilka dni temu zbadałam TSH jeszcze raz i odetchnęłam z ulgą - wynik 1,57 :)

    Na pocieszenie dla tych, które mają wysokie TSH - znam dziewczynę, która zaszła w ciążę z TSH >5 :)

    c23e0907819853810232b578cae40af0.png
    82doe6yds8nhwups.png
  • czarownica_tea Autorytet
    Postów: 583 801

    Wysłany: 22 listopada 2013, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam Hashimoto i TSH 2,6-3,1. Dostałam Letrox na zbicie. Biorę dopiero tydzień, za 3 tygodnie kontrolne TSH i mam nadzieje, że zafasolkuję w końcu <3

    dxomcwa16q3sloop.png
  • endzi06 Nowa
    Postów: 1 0

    Wysłany: 22 listopada 2013, 16:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej moje tsh to 3.16 bylam u endo we wtorek i dostalam euthyrox bo dla starajacych sie norma jest do 2 biore leki i mam nadzieje ze to jest przyczyna moich niepowodzen...

  • Japoneczka z Porcelany Autorytet
    Postów: 2933 3137

    Wysłany: 22 listopada 2013, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie wyniki mają się następująco :
    TSH-2,49µIU/ml (0,350-4,940)
    FT3-2,77pg/ml (1,71-3,71)
    FT4-0,99ng/dl (0,70-1,48)
    anty-TPO-0,29IU/ml (H-5,61)
    anty-TG<10,00IU/ml (H-115,00)

    Mam się martwić ?

    Pozdrawiam :*

    “You were only carried for only a moment but are loved for a lifetime”
    1cs 💔 07/2020
    26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
    🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml
    👱🏻‍♀️ 32l
    🧔 34l
    💊 DuphaVit Start, Euthyrox N 25, mio-inositol, Lametta 3-7dc, witamina D3
    grudzień 2020 🏳️
  • Milcia Autorytet
    Postów: 6798 5797

    Wysłany: 23 listopada 2013, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH trochę za wysokie, ale skonsultuj się z lekarzem.

    ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego