TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
-
WIADOMOŚĆ
-
ja po uregulowaniu tarczycy zaszlam w 6 cyklu i ciaza mi sie utrzymala, tsh bylo powyzej 3 wczesniej a przy euthoryxie 25mg ponizej 2 trzymalam
w ciazy trzeba pilnowac tsh bo szybuje i zwiekszac dawki lekow, ja doszlam do 75mg
2 poprzednie ciaze, gdzie nie leczylam tarczycy nie utrzymaly sie -
Eh, w skrócie powiem tak... Pierwszy cykl starań, 27dc II kreski - udało się, super! Wizyta u gin. w 5t6dz, jest zarodek, jest serce, radość nieziemska! Pierwsze zalecenia na badania krwi i kolejna wizyta za ok 4 tyg... Badania krwi wykonane na etapie 7t2dz (TSH: 3,7 - niby w normie laboratoryjnej, więc czekamy cierpliwie na wizyte kontrolna...) Wizyta w 9t2dz i wyrok... ciąża obumarła - wg usg jakieś 3 dni wcześniej -... w emocjach nawet nie zdąrzyliśmy spojrzeć na wyniki krwi (najpierw było usg...). W 12t2dz zabieg indukcji poronienia i łyżeczkowanie, 3 dni po zabiegu biore się za badania krwi i TSH szybuje do 5,2; ft4 przy dolnej granicy. W poniedziałek wizyta u endo, chce się jak najlepiej przygotować do następnej próby...
-
Kenya wrote:Eh, w skrócie powiem tak... Pierwszy cykl starań, 27dc II kreski - udało się, super! Wizyta u gin. w 5t6dz, jest zarodek, jest serce, radość nieziemska! Pierwsze zalecenia na badania krwi i kolejna wizyta za ok 4 tyg... Badania krwi wykonane na etapie 7t2dz (TSH: 3,7 - niby w normie laboratoryjnej, więc czekamy cierpliwie na wizyte kontrolna...) Wizyta w 9t2dz i wyrok... ciąża obumarła - wg usg jakieś 3 dni wcześniej -... w emocjach nawet nie zdąrzyliśmy spojrzeć na wyniki krwi (najpierw było usg...). W 12t2dz zabieg indukcji poronienia i łyżeczkowanie, 3 dni po zabiegu biore się za badania krwi i TSH szybuje do 5,2; ft4 przy dolnej granicy. W poniedziałek wizyta u endo, chce się jak najlepiej przygotować do następnej próby...
Współczuję! 3maj się. Troszkę inną sytuację miałam, ale też przez to przechodzilam. -
Martoszka wrote:Jestem zalamana.odebralam wyniki. Tsh 2,74 a we wrzesniu 0,94, ft4 1,07 wrzesien 1,27. Wizyte mam za tydzien. Zaczac brac 75 euthyroxu przez tydzien? Prl mam 614 w listopadzie 730 biorę tabl całą bromka. Co robić przez ten tydzień?
Możesz też zamiast eutyroxu brać letrox - ten lek jest nowocześniejszy. -
Kenya to bardzo przykre
Mmeryy pierwsza wizyta?
Ja robiłam wczoraj usg tarczycy: obraz niejednorodny tzn, ze teraz nie mam zadnej choroby, ale w przyszlosci moge miec problemy z tarczyca - tylko jakie ?
Dobra wiadomosc to to, ze nie mam hashiAnatolka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jestem dziś po becie i jest wynik ciążowy i teraz nie wiem co z dawką euthyroxu? Do endo, u której się leczę nie ma w ogóle wolnych terminów. Do jakiejś innej umówiłam się, ale dopiero na połowę stycznia. Ma, ktoś jakąś wiedzę czy jest jakaś zasada o ile się zwiększa dawkę i kiedy?