Forum Starając się - ogólne TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
Odpowiedz

TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?

Oceń ten wątek:
  • zabcia2806 Ekspertka
    Postów: 238 134

    Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wyniki z 10,12,14 to Tsh 3,36
    od 15 grudnia biorę euthyrox 50 i mój wynik z 12.01.15 to TSh 1,09. Wcześniej przez rok chodziłam do inneo lekarza i brałam euthyrox25 mój wyniki wtedy były różne zawsze ponad 3 a raz ponad 2 i pani dr kazała się starać. Cieszę się że znalazłam obecnego endo-gina. On już na wejściu zaznaczył że musimy zbić tsh poniżej 2 i zbadać inne hormony.

    o1483e5etckudhmf.png

    3jgxvfxmqavtht7y.png
  • Lucy91 Autorytet
    Postów: 1372 648

    Wysłany: 14 stycznia 2015, 16:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak powinno być. :-) lekarz często idzie na łatwiznę i gdy widzi że np tsh mieści się w normach narzuconych przez labolatorium, to mówi ze przecież wszystko jest ok.

    8p3osek23ryz9qdm.png
  • karolka89 Przyjaciółka
    Postów: 127 25

    Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tsh mam 5,2,gin kazał mi zrobić ft3 i ft4, więc zrobiłam.
    Wyniki:
    ft3- 3,53 pg/ml norma 2,00 — 4,40
    ft4 -1,53 ng/dl norma 0,93 — 1,71

    Co o tym myśleć?
    Pytam, bo wizytę u gina mam dopiero w poniedziałek ( będziemy wtedy robić USG i sprawdzać pęcherzyk )

    20140621580114.png
  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4259 3135

    Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już Ci odpisałam na wątku pół roku starań i nic

    28 lat, 2 Aniołki, długa walka i jest ❤️hyq6qz4.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    9grudnia mialam 4,26 dostalam 22grudnia letrox 50 , w poniedziałek test pozytywny i teraz we wtorek ide robic znowu tsh

    Martoszka, lilirose lubią tę wiadomość

  • lilirose Autorytet
    Postów: 1282 547

    Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, gratulacje :)
    Teraz powinnaś dostać sporo wyższą dawkę, bo przy obecnym TSH ciąża może być zagrożona.

    Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Lili87 Autorytet
    Postów: 613 193

    Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje tsh bardzo skacze. W przeciągu tygodnia robiłam badania dwa razy i za pierwszym wyszło 6,08 a za drugim 4,20... Dostałam od lekarki euthyrox 25 a na wyjście pani endokrynolog powiedziała, że na następnej kontroli za dwa miesiące ma nadzieję, że przyjdziemy już we dwójkę... a jak zapytałam czy tarczyca ani leki nie są przeciwwskazaniem, to odparła, ze jak najbardziej możemy się starać o maleństwo... i bądź tu człowieku mądry ;/

    25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej



  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    9grudnia mialam 4,26 dostalam 22grudnia letrox 50 , w poniedziałek test pozytywny i teraz we wtorek ide robic znowu tsh
    Gratulacje!!! To tak naprawdę za długo nie zdążyłaś pozbijać tej tarczycy co?w sumie chyba zaszłaś w ciąże mając te 4,26 TSH, czyli w zajściu tarczyca Tobie nie przeszkadzała :)

  • Lucy91 Autorytet
    Postów: 1372 648

    Wysłany: 15 stycznia 2015, 07:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka gratuluję :-)

    8p3osek23ryz9qdm.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje za gratki , w październiku będąc w ciąży pozamacicznej moje tsh wieczorem wynosiło ponad 7 , po 2 tyg 4 i 9 grudnia właśnie 4,26 ,poczęliśmy dzieciątko w świateczny tydzień :D Wiecie co myślę sobie chyba by się nie udało booo lekarz kazał brać 25 a ja brałam 50 , w poniedziałek mówił że mam 22stycznia być ze świeżym tsh bo nie wie co robić nie mając wyniku , a powiem Wam że u mnie ładnie się zbija bo kiedyś brałam a przed wizytą u lekarza od 9 grudnia brałam eythyrox 25 więc pewnie tsh mniejsze miałam , parę lat temu na dawce 25 euthyroxu wstępne tsh było 3,51 a po miesiącu już 1,90 ale nie udało się zajść w ciąże , wiecie z czego chce mi się chce śmiać :D
    W czwartek ginekolog powiedział mi że moje cykle są bezowulacyjne od 3lat a w poniedziałek teścik pozytywny , przeczuwałam że się udało bo od samej owulacji napęczniały mi piersi a teraz boję się o ciąże bo nie chcę tego samego przechodzić

  • lilirose Autorytet
    Postów: 1282 547

    Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili87 wrote:
    A moje tsh bardzo skacze. W przeciągu tygodnia robiłam badania dwa razy i za pierwszym wyszło 6,08 a za drugim 4,20... Dostałam od lekarki euthyrox 25 a na wyjście pani endokrynolog powiedziała, że na następnej kontroli za dwa miesiące ma nadzieję, że przyjdziemy już we dwójkę... a jak zapytałam czy tarczyca ani leki nie są przeciwwskazaniem, to odparła, ze jak najbardziej możemy się starać o maleństwo... i bądź tu człowieku mądry ;/
    Leki nie, bo ich nie wolno odstawiać, wręcz przeciwnie - dostaje się zazwyczaj wyższą dawkę. Jednak przy takim TSH powinno się zapomnieć o staraniach, takie jest zdanie mojego ginekologa (ordynator położnictwa ze sporym stażem) i mojej endo.

    Anatolka lubi tę wiadomość

    Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się pochwale, bo wcześniej częściej zaglądałam - moje nędzne tsh zbijane od końca sierpnia na dawce N75 spadło do 0,8 :D odrobinkę ją teraz zmniejszyliśmy i za miesiąc powinno być perfect :D

    lilirose, kate55 lubią tę wiadomość

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4259 3135

    Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi prof. endo powiedziała, że jak teraz miałam 2,77 (zimowe) to teraz dążymy do 0,6 jak było za pierwszym razem zbijane. więc 0,8 to dobry wynik:)

    28 lat, 2 Aniołki, długa walka i jest ❤️hyq6qz4.png
  • lilirose Autorytet
    Postów: 1282 547

    Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Mi prof. endo powiedziała, że jak teraz miałam 2,77 (zimowe) to teraz dążymy do 0,6 jak było za pierwszym razem zbijane. więc 0,8 to dobry wynik:)
    Martoszka, żebyś w nadczynność nie wpadła, to już taka granica.

    Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    0,8 to dobry wynik:)

    Dobry, a będzie perfekcyjny :D

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    I wiedział, że się starasz? Jeśli tak to poziom wiedzy niski :/ No nic, pozostaje Ci znaleźć dobrego endo - gin lub endo, który od razu zleci badania i zapisze leki.

    oczywiście, że powiedziałam :( buuuu mam mętlik w głowie :(

  • renieczka Autorytet
    Postów: 1997 3205

    Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej prosze o opinię bardziej zorientowanych w temacie
    Moje wyniki:
    TSH 1,340 (0,279-4,200)
    FT4 1,58 (0,93-1,70)
    FT3 3,03 (2,00 - 4,40)

    Obraz usg tarczycy prawidlowy, lekko powiemszona, jednorodna.

    Co myslicie?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 12:51

    2015 I IVF - 3 transfery
    <3 Marysia <3 Ur. 14. 07.2016, 3200g, 56cm <3
    3jvzpiqvlvvso9c6.png
    2017 II IVF rodzeństwo in progres --->
  • perelka89 Autorytet
    Postów: 500 772

    Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    )

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 21:06

    renieczka lubi tę wiadomość

    klz920mm8wuzprdr.png
  • renieczka Autorytet
    Postów: 1997 3205

    Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki

    2015 I IVF - 3 transfery
    <3 Marysia <3 Ur. 14. 07.2016, 3200g, 56cm <3
    3jvzpiqvlvvso9c6.png
    2017 II IVF rodzeństwo in progres --->
  • zwei_kresken Autorytet
    Postów: 4338 5103

    Wysłany: 17 stycznia 2015, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Hej prosze o opinię bardziej zorientowanych w temacie
    Moje wyniki:
    TSH 1,340 (0,279-4,200)
    FT4 1,58 (0,93-1,70)
    FT3 3,03 (2,00 - 4,40)

    Obraz usg tarczycy prawidlowy, lekko powiemszona, jednorodna.

    Co myslicie?

    TSH super, hormony tarczycowe też, zobacz:

    FT4 84.42% [ wynik 1.58, norma (0.93 - 1.7)]

    FT3 80.42% [ wynik 3.93, norma (2 - 4.4)]

    Masz wysokie wysycenie organizmu tymi hormonami, ja się cieszę, jak dobijam do 50%, masz też mniej więcej równo obu hormonów. Piękne wyniki. Lekkie powiększenie tarczycy czasem się zdarza, więc póki pracuje jak trzeba i nie ma wola utrudniającego przełykanie czy oddychanie, to jest ok.

    hashi, pcos, hiperinsulinemia, insulinooporność, trombofilia, 3 x biochemiczna
    pQUlp1.png
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego