X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • White1 Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo mąż ma rację. Jak nie wychodzi taki, to w inny sposób, aż w końcu się uda 🩷
    Co nie wpływa na to, że masz prawo czuć smutek. Co miesiąc w każdym cyklu jest iskierka nadziei, że może tym razem się uda, która gaśnie z bielą na teście. Ale jestem przekonana, że prędzej czy później będziecie rodzicami 🩷

Morgo lubi tę wiadomość

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie
    ❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

01.26 IVF 💉 Menopur 150
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕

7+0 0.93cm 🍤 8+0 1.65cm 🫘 10+0 2.7cm 🧸

preg.png
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Morgo z powodu bieli.
    Mój mąż ma podobne podejście ;) ja nieraz chciałabym mieć coś przegadane na już-natychmiast na milion sposobów, a on wychodzi z założenia, że po co się martwić tym tu teraz, jak przyjdzie czas to będziemy się zastanawiać xd
    Tak samo ze staraniami - do samego końca wierzył, że uda się naturalnie i tak samo podchodzi teraz do ivf - przecież w końcu jakoś musi się udać 🧘

Morgo lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 35 / 35
    🍀 19 cs - 5x stymulacja

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

💉trombofilia, immunologia, kariotypy, drożność, MUCH - ok

📆 01.26 IVF -> 10x ❄️🥺 (5x4.11, 4x3.11 i 1x4.33)

🍍02.26 FET -> 5dpt ⏸️ 🤞-> 7dpt 54,3 -> 10dpt 324 -> 12dpt 940 -> 19dpt 14720

7+2tc -> mamy 0,98 mm bobasa z serduszkiem 😍💜

preg.png

bądź dobrej myśli, bo po co być złej ✨🤞
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Morgo 🫂 Jak najbardziej masz prawo czuć smutek. Pozwól go sobie wyrazić.
    Rozumiem też, że decyzja o IVF nie jest prosta, budzi wiele emocji i wątpliwości, ale ostatecznie może dać najpiękniejszy cud na świecie.
    Myślę też, że jeśli dziecko ma przyjść na świat drogą naturalną to tak się stanie. My już byliśmy umówieni na kwalifikacje do IVF i wtedy zaszłam w ciążę przed wizytą. Teraz byliśmy zapsiani na kwalifikacje do inseminacji i znów ciąża. Myślę, że nasze dziecko zdecydowało, że mamy nie korzystać z pomocy kliniki 😅
    Życzę Wam, żeby u Was było podobnie. Ewentualnie, żeby udało się po 1 transferze ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego, 17:46

Morgo lubi tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    06.03 - 0,59 cm 🫐 z bijącym serduszkiem 💓

preg.png
  • stokroteczka25 Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Morgo, tule bardzo mocno 🫂 i mam ogromną nadzieje ze juz niedługo zobaczysz dwie kreski.
    Moj maz ma podobną postawę, a u mnie czas przed okresem to najgorsze dni, bo niby czlowiek wie, a zawsze sie łudzi i ma nadzieje. Oby kolejny cykl byl tym szczęśliwym 🍀

Jupiter, Morgo, Mardotka lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 poważne starania od 04.2025, wcześniej ponad rok bez zabezpieczenia

👦 Walka o popraww nasienia
    Koncentacja 6,8 mln/ml ➡️ 28,7 mln/ml
    Liczba plemnikow: 20,5 mln ➡️ 66 mln
    Ruch postepowy: 7,0% ➡️ 15,5%
    Morfologia 0% ➡️ 2%

Fragmentacja 10%, test hba - 68%

🔜 IUI

Suple 💊
    prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo trzymaj sie! Solidaryzuje sie w bieli testu. Damy rade, przejdziemy przez to silniejsze.

Morgo lubi tę wiadomość

Ona:32
    AMH: 1.4 -> 2.2 ; KIR Bx;
    🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo , PAI-1 homo

On: 33
    Morfo: 2% -> 4%- > 3% -> 3%
    MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
    ❗️DFI 26% -> 39% -> 5️⃣%❗️ŻPN IIIst

CB 💔 12.2025
    🔜 04.2026 IUI
  • aszin Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślę, że kompletnie nie ma znaczenia, jaką drogą przyjdzie dziecko. Nie jest przez to ani mniej chciane, ani mniej kochane. ☺️ I jak już się w ciążę zajdzie, to nie myśli się już o całej drodze. Ważne jest to, że ona po prostu jest.

stokroteczka25, Morgo, Jupiter, snieżka, Imazolka, cysterka95, Siasi lubią tę wiadomość

Starania od 08.2023
    Trombofilia, Hashimoto, OAT

03.2024 💔💔 8tc

IVF 01.2026:
    1) ET 5.1.1 ➝ 💔 12tc (8+4) T21

❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy ☺️

PMS potrafi dodatkowo dojechać. Ale przy mojej konstrukcji psychicznej "dzielnego dziecka, które nie chce nikomu zawracać głowy" najlepiej jest jak pozwalam sobie być po prostu przy uczuciach, jakie napływają. Mnie akurat ta szczypta magicznego myślenia, że a może uda się "na końcu drogi" tuż przed kwalifikacją do IVF (wiele takich historii słyszałam, coś może jest w jakimś takim upuście napięcia) nieco dobiła. No ale bez pielęgnowania nadziei też nie byłabym w tym miejscu, w którym jestem.

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 6 mscy monitoring i 4x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

15cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

17.03 - początek stymulacji do IVF🤞
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    02.04 - transfer 🐣

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    A ja myślę, że kompletnie nie ma znaczenia, jaką drogą przyjdzie dziecko. Nie jest przez to ani mniej chciane, ani mniej kochane. ☺️ I jak już się w ciążę zajdzie, to nie myśli się już o całej drodze. Ważne jest to, że ona po prostu jest.

To prawda. Też mi się wydaje że potem zupełnie inne rzeczy wchodzą na pierwszy plan. Ale doświadczenie akurat takiej drogi do rodzicielstwa też może stać się naszym zasobem. Mnie na pewno odmieniło jako lekarza.

aszin, Jupiter lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 6 mscy monitoring i 4x stymulacja

👦 jelito drażliwe
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

15cs

(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)

17.03 - początek stymulacji do IVF🤞
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    02.04 - transfer 🐣

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • aszin Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    To prawda. Też mi się wydaje że potem zupełnie inne rzeczy wchodzą na pierwszy plan. Ale doświadczenie akurat takiej drogi do rodzicielstwa też może stać się naszym zasobem. Mnie na pewno odmieniło jako lekarza.
    Tak, bo o tym się nigdy nie zapomina, po prostu przestaje to być motywem przewodnim w naszym życiu.

Morgo lubi tę wiadomość

Starania od 08.2023
    Trombofilia, Hashimoto, OAT

03.2024 💔💔 8tc

IVF 01.2026:
    1) ET 5.1.1 ➝ 💔 12tc (8+4) T21

❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2
  • Dudu13 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, ja 6DC i też jakiś zjazd dziś mega. Kolejne ogłoszone ciąże, kolejne sesje brzuszkowe. Kiedyś myślałam że i moja rzeczywistość taka będzie i to szybko …a teraz wiem, że jeszcze jest nam dane poczekać choć czasem to walka nie tylko fizyczna ale i duchowa dla mnie. Mimo że wiemy jaki jest koniec to nie wiemy jaka jest droga, co na niej wystąpi, ile przeszkód i kto tak naprawdę będzie z naszego otoczenia dopingował z boku. Mam jakieś takie myśli, jutro post, aby się odciąć mocno od socjali bo algorytm mi robi wodę z mózgu, może też przerwę trochę od forum. Szukam mocno nowych rzeczy do skupienia się i chcę aby po prostu tym razem historia zakończyła się dobrze. Czasem przychodzą myśli że jestem wybrakowana czy inna niż otoczenie ale potem przypominam sobie czy jeśli bym chorowała na inną chorobę to też bym tak o sobie myślała? Nie, i nie chciałabym by najbliższa mi osoba tak o sobie myślała. Chciałabym by znajdowała radość we wszystkim wokół, łapała każdy element życia który daje mi poczuć to życie i kontrolę. Ale nie kontrolę w kolejnych badaniach czy diagnozach. Bo jeśli wciąż szukasz tego jednego puzla nie znaczy że nie siadasz do układania innych. Idzie wiosna, oby obudziła nadzieję na lepsze i na dobre dni, pewność że uda się i że będziemy iść przez tę drogę z podniesioną głową 🥹

A propo badań to udało mi się w zapisać na sobotę na pierwszy w życiu monitoring, na razie w 10DC. Mam nadzieję że wszystko uda się przesunąć tak że zdążę podjechać. No a potem jeszcze złapać się z nią przed lub po owu 🤭
    Zobaczę się po prawie roku z moją gin z którą widziałam się na ostatniej wizycie w pierwszej ciąży 😣 a potem był 🏥
    Jest komfortową osobą więc pogadamy na spokojnie o wszystkim i poznam jej perspektywę 😊

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA🧬
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH ⬇️
    PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
    OGTT, andr. ✅ale DHEAS 204📌biosteron
    Homocysteina, D3,k.fol✅
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S, celiakia z genów, paso ✅ HP⁉️

💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, wiesiołek, Acard, DHEA

🕺 nasienie ✅ ale morf. 0% 😳
    TT, LH, FSH - dolna granica, FT ✅
    SHGB ⬇️ D3 ⬇️ Homocysteina ⬆️
    💊 wit E,Q10, D3, NAC, Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx

biopsja, ANA⌛️
    04.26🕺hormony, HLA C ❓nasienie (+usg)
    💃AOA, androgeny ✋DHEA, wizyta w IR
    05.26 USG pod Endo ❓
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy wyniki badania nasienia po kolejnych 3 miesiącach leczenia Bemfolą. Nie wiem co myśleć, bo ruchliwość bardzo spadła i jest gorsza niż przed włączeniem leku (w stopce podałam wyniki)😥 Boję się, że to sprawi, że zarodek będzie słaby, ale z drugiej strony ruchliowść chyba nie powinna wpływać na jakość zarodka, co myślicie? Na plus jest to, że morfologia w końcu nie wynosi 0 % tylko 3. Chociaż z tym parametrem to jest i tak loteria, bo badają małą próbkę.

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    06.03 - 0,59 cm 🫐 z bijącym serduszkiem 💓

preg.png
  • Mardotka Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snieżko nie zamartwiaj się bo nie masz już na to żadnego wpływu , Twój kropek na pewno jest siłaczem ❤️ mówiłaś że masz w sobie dużo spokoju tym razem , nie odbieraj go sobie negatywnymi myślami 😊

snieżka, Dudu13, Jupiter, ferrytynka25, Morgo, cysterka95, Siasi lubią tę wiadomość

👩35 👨40
    21cs o pierwszego maluszka
    Subkliniczna niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50

USG ✅ Cytologia ✅ MUCHa ✅
    TSH 1,69
    AMH 1.3 (01.25) 1.7(09.25)
    Żelazo - 107
    Ferrytyna - 50
    D3 - 55
    B12 - 734
    Glukoza - 80
    Insulina - 5
    Kwas foliowy - 17
    Homocysteina - 11,2❗️
    MTHFR C677T homo
    Badanie nasienia ✅
    Sono-HSG -prawy jajowód niedrożny
    Suple 💊
    D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki
  • Dudu13 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżka, tu i teraz - dokładnie 😊💪

Mardotka, snieżka lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔 11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA🧬
    🆘11.25 AMH 0,68 🥺 LH/FSH ⬇️
    PRG 7dpo ✅ ale📉 📌cyclogest
    OGTT, andr. ✅ale DHEAS 204📌biosteron
    Homocysteina, D3,k.fol✅
    B12, Ferrytyna 🔜🆙
    MUCH, APS, b.C i S, celiakia z genów, paso ✅ HP⁉️

💊 euthyrox, D3, metf.,frpl + laktof, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, wiesiołek, Acard, DHEA

🕺 nasienie ✅ ale morf. 0% 😳
    TT, LH, FSH - dolna granica, FT ✅
    SHGB ⬇️ D3 ⬇️ Homocysteina ⬆️
    💊 wit E,Q10, D3, NAC, Mg, Zn, omega, LC, ALC, Bcpx

biopsja, ANA⌛️
    04.26🕺hormony, HLA C ❓nasienie (+usg)
    💃AOA, androgeny ✋DHEA, wizyta w IR
    05.26 USG pod Endo ❓
  • PA Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, Jupiter przykro mi z powodu bieli 🫂

Też ostatnio mam gorszy okres psychiczny. W niedziele mi się ulało, że jestem do niczego, że nie będę miała dzieci. Mój partner mnie uspokajał i tłumaczył, że jak nie wyjdzie to jest IVF i wtedy się uda itp.
    Na pocieszenie kupiłam sobie kijki i może zacznę z nimi spacerować na poprawę głowy

Jupiter, Morgo lubią tę wiadomość

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro), przeciwciała przeciwplemnikowe,
    MTHFR hetero, Pai1 4G/4G
    Jajowody ✅️
    Cd138 ✅️
    Kariotypy✅️
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    04/2025 klinika
    4 cyke stymulowane
    3 IUI
    Acard, clexane
    05/2026 kwalifikacja IVF
  • Aga_92 Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżko ten jeden dotarl do celu, wiec bedzie dobrze! 🍀

PA przykro mi ze masz taki czas, ale Cie rozumiem 🫂 na tej drodze niestety czesto spotykaja nas takie kryzysy :( i trzymam kciuki za chodzenie z kijkami, ruch zawsze jest dobry :)

Mardotka, snieżka, Morgo, PA lubią tę wiadomość

41cs
    Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
    Amh: 1,440
    Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
    Euthyrox n75
    IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
    Wyniki krzywej cukrowej (11.2024)
    glukoza na czczo 79, po h102, po 2 h 88,
    insulina na czczo 2.85, po h 30.80, po 2 h8.30
    Symformin xr 750
    DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
    Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
    Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu

💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️

Cykle owulacyjne ✅️

👱‍♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️

🧑nasienie ✅️

Ovitrelle 15x ❌️
    Letrozole Bluefish 8x ❌️
    Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przykro mi, że macie takie smutki, przytulam 🫂 cholera no musi w końcu i do nas zaświecić słońce! ☀️

Śnieżko, może i ruch poniżej normy ale jednak jest i znalazł się też jeden, który sobie poradził 💪 postaraj się nie zaprzątać sobie tym głowy i mieć dobre myśli.

Karczoch, w takim razie czekam na piątkowe dobre wieści 🍀 będziesz chciała się podzielić data transferu?
    My z mężem stwierdziliśmy, że chyba jednak zachowamy to dla siebie 🤭 więc mam nadzieję, że się nie pogniewacie i mimo wszystko będziecie trzymać kciuki 🥹 oczywiście najpierw to się dowiemy w przyszłym tygodniu czy w ogóle transfer w tym cyklu się odbędzie 🙈

White1, snieżka, Jupiter, Dudu13, Imazolka, Morgo, cysterka95, Siasi lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸PCO (metaboliczny)
    🔸Późne owulacje
    🔸Badanie nasienia + posiew✅

▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
    ▪️09.25 drożność jajowodów ✅
    ▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌

𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
    02.26 -> 4❄️❄️❄️❄️
    03.26 FET 4.1.1 🍍-> 💔
  • White1 Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    Dziewczyny, przykro mi, że macie takie smutki, przytulam 🫂 cholera no musi w końcu i do nas zaświecić słońce! ☀️

Śnieżko, może i ruch poniżej normy ale jednak jest i znalazł się też jeden, który sobie poradził 💪 postaraj się nie zaprzątać sobie tym głowy i mieć dobre myśli.

Karczoch, w takim razie czekam na piątkowe dobre wieści 🍀 będziesz chciała się podzielić data transferu?
    My z mężem stwierdziliśmy, że chyba jednak zachowamy to dla siebie 🤭 więc mam nadzieję, że się nie pogniewacie i mimo wszystko będziecie trzymać kciuki 🥹 oczywiście najpierw to się dowiemy w przyszłym tygodniu czy w ogóle transfer w tym cyklu się odbędzie 🙈
    To w pełni wasza decyzja i nie zmieni tego, że nie będziemy kibicować 🩷🤞
    My nie powiedzieliśmy nikomu z bliskich o transferze, nawet tym, którzy wiedzieli o in vitro. Na razie wiemy tylko my we dwoje 💕

Bardzo przytulam każdą, która tego potrzebuje 🫂 zamawiam dla każdej bobaska i liczę, że to ostatnie smutki na waszej drodze...
    Ja wiem, że ciąże innych cieszą realnie tylko przez chwilę, a potem w głowie pojawia się pytanie Czemu to nie mogłam być ja? A że pojawiło się tu kilka w ostatnim czasie, to mogą potęgować to odczucie. Gdyby ktoś nas zapewnił, że będzie dobrze, to głowa nie wymyślałaby tych wszystkich scenariuszy 🫂

Jupiter, Mardotka, Dudu13, Pelasia30, Morgo, Aga_92, cysterka95 lubią tę wiadomość

01.26 IVF 💉 Menopur 150

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕

preg.png
  • ferrytynka25 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, tak bardzo Cię rozumiem i utożsamiam z tym co napisałaś - u mnie wczoraj przyszła @ i tak po prostu pierwszy raz od dawna, rozpłakałam się z bezsilności. Mój mąż ma dokładnie takie samo podejście. Stara się patrzeć na wszystko optymistycznie, ale mam wrażenie, że jego nadmierny optymizm sprawia, że nie dostrzega powagi sytuacji i przez to trudno mu zrozumieć moje emocje.

Morgo lubi tę wiadomość

👩 28 👨 30 🐶8
    Walczymy od drugiej połowy 2024✨
    Hormony w normie ✅
    AMH 2,07 ng/ml
    Niska Ferrytyna ⚠️
    Owulacje na bieżąco potwierdzone monitoringiem

Lipiec 2025 - Torbiel ⚠️
    Cytologia i HPV – w normie 💪 ✅
    🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina 👩👨)✅
    - USG piersi ✅

👨
    Morfologia 2%---> 3,8%⚠️
    HBA 55,9%⚠️
    DFI 6%✅
    TenFertil ON💊
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:

Jeszcze nie wiem 😅 może tak, a może ogólnikowo napiszę, że to tuż tuż. Zdecyduje po wizycie, jeśli sama poznam konkrety 🧘

Ja trzymam kciuki niezmiennie! I za to, że Twój transfer odbędzie się już niebawem i za powodzenie całej akcji 🤞🍀

Zdecydowałam też, że nie świruję z dodatkowymi supłami. Kusiło mnie bardzo żeby zamówię Up Inplantation, ale uznałam, że postawię na bardziej naturalne sposoby, czyli burak, lekki ruch (joga, bieżnia i spacery) i w miarę możliwości relaksik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 14:30

White1, Choinka123, Morgo, Pelasia30 lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 35 / 35
    🍀 19 cs - 5x stymulacja

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

💉trombofilia, immunologia, kariotypy, drożność, MUCH - ok

📆 01.26 IVF -> 10x ❄️🥺 (5x4.11, 4x3.11 i 1x4.33)

🍍02.26 FET -> 5dpt ⏸️ 🤞-> 7dpt 54,3 -> 10dpt 324 -> 12dpt 940 -> 19dpt 14720

7+2tc -> mamy 0,98 mm bobasa z serduszkiem 😍💜

preg.png

bądź dobrej myśli, bo po co być złej ✨🤞
  • White1 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karczoszku kciuki rozgrzane, będą trzymane 🤞🍍🍀

Mnie coś rozkłada przeziębienie.. ale jak to mówią, niech to będzie dobry znak 🥲

01.26 IVF 💉 Menopur 150

preg.png
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ