X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Typowe trolle :-)
Odpowiedz

Typowe trolle :-)

Oceń ten wątek:
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia hmm ładne ale u nas w wiosce same Zośki Zuzie Maje Lenki Amelki a Natalki znam 2 jedna ma 25 lat druga 10 w przedszkolu nie słyszałam o Natalkach jeszcze mamy czas na decyzję ale mąż jest nie ugiety jak zdecydował o Julci to o innych nie chciał słyszeć ale może jeszcze cos wymyslimy ;)

Cookie bedzie dobrze zobaczysz jest przyczyna beda leki i dzidzia trzymam mocno kciuki :)

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to nie jest przyczyna, tylko kierunek w którym mamy dopiero szukać;/ te leki to taka standardowa procedura po trzech razach. To jest walka z wiatrakami trochę dlatego mnie to dobija, ale dzięki za dobre słowo :)

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola mam nadzieje ze przeczucie nie myli i w tobie jest synek! Fajna parka bedzie. Coreczka i synus ;)

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • antonna Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 09:37

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    No właśnie to nie jest przyczyna, tylko kierunek w którym mamy dopiero szukać;/ te leki to taka standardowa procedura po trzech razach. To jest walka z wiatrakami trochę dlatego mnie to dobija, ale dzięki za dobre słowo :)
    bedzie dobrze zobaczysz my z Julka też sie poddaliśmy i jak juz myślałam że nic z tego jak dałam sobie spokój jak powiedziałam dośc nie chcę dziecka to sie udało bedzie dobrze zobaczysz :)

Zawsze marzyąłm o parce i wiecej mi do szczescie nie bedzie trzeba ale jak bedzie 2 córcia to tez bedzie super byle by wszystko było OK

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja Wam powiem o czym marzę: żeby mieć zdrową rodzinę.

Powiedziałam w robocie. Przyjęli to radosnie.
    Prezes stwierdził, że nie ma nic przeciwko, żebym poszła na zwolnienie kiedy chcę, bo to ważna sprawa i on się boi, żeby było ok. Mam tylko dać znać 2 tyg wcześniej.

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • antonna Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lizzinka lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przełożyłam wizyte i idę dzis do gina na monitoring. zobaczymy jak moje jajniki reaguja na brak stymulacji ;)

Przesunełam, bo: przewczoraj miałam prawie pozytywny test owu, nastepnego dnia badzioch, dzis jeszcze wiekszy bladzioch, wiec mam wrażenie ze pik był w tym dniu tej najciemniej kreski. Dzis szyjka otwarta :O, az zmierzyłam temperature :)

No i są różne opcje, albo owulacja juz była :/, czyli zaskoczyła mnie, albo jestem tuż przed a testy owu robia sobie ze mnie jaja. I jeszcze jedna opcja, ze brak pozytywnego testu owu świadczy o tym ze nie było piku i nie bedzie owulacji.

Jestem mega ciekawa jak to bedzie wygladało. Aż dziwne, bo ja przy stymulacji miałam w 9dc 20 mm pecherzyk, czy mozliwe, zeby przy zadnych ruchach z mojej strony owulacja sama z siebie była tak wcześnie...? Dzis mam własnie 9dc. Jak sądzicie?

• antylopaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    antylopaa a jak przyjął to Twój wielbiciel? :D
    Hahahaha antonna:-) pamiętasz o nim... Więc cóż... On przychodzi zawsze od 9, my bylismybjakos 8:30. Zanim przyszedł, to ja już poszłam do siebie. Ale potem przyszedł na górę niby po kluczyki i podał mi tylko rękę. Znam go trochę i widziałam że był lekko zdenerwowany.

ex2bdf9hnbh57908.png

• antylopaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jeśli pytasz o jakieś gratulacje, to nie liczę na żadne z jego ust. Poza tym, niech spier... Klamczuch jeden. W lipcu się żeni, niech się zajmie swoją piękna.

ex2bdf9hnbh57908.png

• antonna Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna, buuuuu, ginekolog powiedział mi ze mam cykl bezowulacyjny. Powiedział że jajniki są wygaśniete i prawdopodobnie juz nic w tym cyklu się nie wydarzy...
    Idę jeszcze we wtorek na kolejny monitoring, ale prawodpodobnie od wtorku dostane progesteron zeby mi się cykl nie ciagnał w nieskończoność i to by było na tyle w tym miesiącu :/

• Rosolina Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Moze sluchaj lekarza a nie opini w internecie? albo skonsultuj z innym te tabletki.?

Wiesz, zawsze lepiej sprawdzić, niektórzy lekarze jak sie przyczepia do jakiegoś leku, to lecą na nic na wszystkich.
    Nie mam zamiaru konsultować, mam juz dość tego łażenia po lekarzach, ciagle jedno i to samo - co miesiac kontrola badań.

Dziś przeczytałam ulotkę, faktycznie jest, ze przez miesiac przed nie powinno sie zażywać, ale jesli ciąża sie potwierdzi, to ma sie odstawić.

antylopaa lubi tę wiadomość

p19uqqmzk4ecto70.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Cookie, ale możesz zrobić, w miarę mozliwości finansowych profil nadkrzepliwości - wydaje mi się, że leki z heparyną są w tym kierunku przepisywane - jesli pomieszałam, niech mnie ktoś poprawi.
    Ja mam za sobą 2 biochemiczne, zaczynam przygodę z kliniką, ale zaniam zacznę robię pakiet http://www.pakiety.diag.pl/nadkrzepliwosci_krwi,45.html
    nie robie genetyki, ale badania bez genetycznych dadzą dużą pewnośc co do skłonności problemów z krzepnięciem.
    Ja też czuję się jak dziecko we mgle, nie wiem jak zniosę kolejny raz - ale póki co mam wolę do walki.
    W sumie nawet do tego lekarza z polecenia najlepiej iść z jakimiś wynikami.
    Masz jeszcze akieś choroby autoimmunologiczne? Ponoć niestety lubią się kumulować. U mnie od niedawna hashi i celiakia, niskie amh też zwalają na autoimmunologię. To wszystko jest niebezpieczne w obliczu innych shorzeń, które są autoimmunologiczne i wyniszczaja organizm szybko.
    Trzymam kciuki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Sylwia "prawdopodobnie" się nic nie wydarzy. Masz dopiero 9 dc, więc może później owulacja by była :> Może we wtorek już coś będzie widać :)

Ja obstawiam jednak że moje niskie AMH daje o sobie znać ;), ale oczywiście będę informować na bieżąco :)

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Cookie, ale możesz zrobić, w miarę mozliwości finansowych profil nadkrzepliwości - wydaje mi się, że leki z heparyną są w tym kierunku przepisywane - jesli pomieszałam, niech mnie ktoś poprawi.
    Ja mam za sobą 2 biochemiczne, zaczynam przygodę z kliniką, ale zaniam zacznę robię pakiet http://www.pakiety.diag.pl/nadkrzepliwosci_krwi,45.html
    nie robie genetyki, ale badania bez genetycznych dadzą dużą pewnośc co do skłonności problemów z krzepnięciem.
    Ja też czuję się jak dziecko we mgle, nie wiem jak zniosę kolejny raz - ale póki co mam wolę do walki.
    W sumie nawet do tego lekarza z polecenia najlepiej iść z jakimiś wynikami.
    Masz jeszcze akieś choroby autoimmunologiczne? Ponoć niestety lubią się kumulować. U mnie od niedawna hashi i celiakia, niskie amh też zwalają na autoimmunologię. To wszystko jest niebezpieczne w obliczu innych shorzeń, które są autoimmunologiczne i wyniszczaja organizm szybko.
    Trzymam kciuki <3
    Hej! Miałam robionego i Leidena i przeciwciała pod kątem antyfosfolipidowego i antykoagulant tocznia i coś z trombiną (?-na wynikach mam skróty tylko;/) i wszystko wyszło ok. Ale ponoć jest tak, że normalnie może być ok, a w momencie zajścia w ciąże coś się zmienia i stąd profilaktycznie po 3 razie gdy nie ma przyczyny dają te zastrzyki. Pod koniec miesiąca idę do immunologa na Śląsku, dzień potem do kliniki w Katowicach, a jak te wizyty nic nie wniosą nowego to do tej Warszawy. Znalazłam taką listę badań na jednym wątku, pozwalam sobie wkleić, może komuś się przyda - autor Lily30:
    "1. Antygen tocznia ( lupus antykoagulant) we krwi
    2. Przeciwciała antykardiolipinowe IgG, IgM
    3. Przeciwciała przeciw beta-2 glikoproteinie 1 IgG, IgM
    4. Przeciwciała przeciw fosfatydyloinozytolowi IgG, IgM
    5. Przeciwciała przeciw fosfatydyloserynie IgG, IgM
    6. Przeciwciała przeciw protrombinie IgG, IgM - PIERWSZE 6 BADAŃ TO PEŁNE ROZPOZNANIE ZESPOŁU ANTYFOSFOLIPIDOWEGO, JEŚLI WSZYSTKIE BADANIA NIE BYŁY ROBIONE NIE MOŻNA GO WYKLUCZYĆ Z CAŁĄ PEWNOŚCIĄ.
    7. Przeciwciała przeciwjądrowe ANA 1 oraz ANA 2
    8. Przeciwciała przeciwłożyskowe
    9. Mutacja czynnika V Leiden
    10. Mutacja genu protrombiny 20210
    11. Mutacja genu MTHFR C 766 T
    12. Mutacja genu MTHFR A1298 C
    13. Przeciwciała Allo- MLR+ test cytotoksyczny - ocena obecności przeciwciał blokujących ALLO-MLR.
    15. Kariotypy partnerów
    16. Wymazy z szyjki macicy w kierunku mycoplasma, ureplasma i chlamydia
    17. KIŁA
    TOXOPLAZMA IGG, IGM
    CYTOMEGALOWIRUS IGG, IGM
    18. Aktywnośc białka C
    19. Aktywność białka S
    20. Prolaktyna, progesteron, pozostałe hormony
    21. Krzywa cukrowa i insulinowa
    22. TEST potrójny nasienia lub badanie nasienia metodą TUNEL- inne badania nic nie wnoszą. Warto też zrobić badania w kierunku bakterii w nasieniu.
    23. HOMOCYSTEINA
    24. HSG lub laparoskopia w celu oceny budowy macicy oraz wykluczeniu obecności zrostów wewnątrzmacicznych.

To pełna lista badań w celu zdiagnozowania przyczyn poronień. Na podstawie tych wyników dobiera się dawki leków. Większość lekarzy daje Clexane 40 jako profilaktykę, a czasem potrzebne są wyższe dawki...
    Należy także pamiętać, że przyczyn poronień należy szukać w odniesieniu do pary, nie tylko do kobiety- stąd ważne jest badanie nasienia o którym wspominam."

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    Ja obstawiam jednak że moje niskie AMH daje o sobie znać ;), ale oczywiście będę informować na bieżąco :)
    9 dc to wcześnie:) nic się nie martw, nie takie cuda się zdarzyły!

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    9 dc to wcześnie:) nic się nie martw, nie takie cuda się zdarzyły!

No może...eh, dajecie nadzieję :*, dziękuję :)

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    No może...eh, dajecie nadzieję :*, dziękuję :)
    Słońce, 9 dc to wręcz niewskazany jest to owulacji - jajeczko za szybko jak urośnie to endometrium może nie zdążyć i wtedy też może być problem. Rób sobie testy owu spokojnie:) ja w śr miałam 16mm pęcherzyk, ale na prawym jajniku, który chyba jest przyblokowany.

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ