Typowe trolle :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zosia hmm ładne ale u nas w wiosce same Zośki Zuzie Maje Lenki Amelki a Natalki znam 2 jedna ma 25 lat druga 10 w przedszkolu nie słyszałam o Natalkach jeszcze mamy czas na decyzję ale mąż jest nie ugiety jak zdecydował o Julci to o innych nie chciał słyszeć ale może jeszcze cos wymyslimy
Cookie bedzie dobrze zobaczysz jest przyczyna beda leki i dzidzia trzymam mocno kciuki -
No właśnie to nie jest przyczyna, tylko kierunek w którym mamy dopiero szukać;/ te leki to taka standardowa procedura po trzech razach. To jest walka z wiatrakami trochę dlatego mnie to dobija, ale dzięki za dobre słowo
-
cookiemonster wrote:No właśnie to nie jest przyczyna, tylko kierunek w którym mamy dopiero szukać;/ te leki to taka standardowa procedura po trzech razach. To jest walka z wiatrakami trochę dlatego mnie to dobija, ale dzięki za dobre słowo
Zawsze marzyąłm o parce i wiecej mi do szczescie nie bedzie trzeba ale jak bedzie 2 córcia to tez bedzie super byle by wszystko było OK -
a ja Wam powiem o czym marzę: żeby mieć zdrową rodzinę.
Powiedziałam w robocie. Przyjęli to radosnie.
Prezes stwierdził, że nie ma nic przeciwko, żebym poszła na zwolnienie kiedy chcę, bo to ważna sprawa i on się boi, żeby było ok. Mam tylko dać znać 2 tyg wcześniej.
Udało się w cyklu
-
nick nieaktualnyA ja przełożyłam wizyte i idę dzis do gina na monitoring. zobaczymy jak moje jajniki reaguja na brak stymulacji
Przesunełam, bo: przewczoraj miałam prawie pozytywny test owu, nastepnego dnia badzioch, dzis jeszcze wiekszy bladzioch, wiec mam wrażenie ze pik był w tym dniu tej najciemniej kreski. Dzis szyjka otwarta , az zmierzyłam temperature
No i są różne opcje, albo owulacja juz była , czyli zaskoczyła mnie, albo jestem tuż przed a testy owu robia sobie ze mnie jaja. I jeszcze jedna opcja, ze brak pozytywnego testu owu świadczy o tym ze nie było piku i nie bedzie owulacji.
Jestem mega ciekawa jak to bedzie wygladało. Aż dziwne, bo ja przy stymulacji miałam w 9dc 20 mm pecherzyk, czy mozliwe, zeby przy zadnych ruchach z mojej strony owulacja sama z siebie była tak wcześnie...? Dzis mam własnie 9dc. Jak sądzicie? -
antonna wrote:antylopaa a jak przyjął to Twój wielbiciel?
Udało się w cyklu
-
nick nieaktualnyAntonna, buuuuu, ginekolog powiedział mi ze mam cykl bezowulacyjny. Powiedział że jajniki są wygaśniete i prawdopodobnie juz nic w tym cyklu się nie wydarzy...
Idę jeszcze we wtorek na kolejny monitoring, ale prawodpodobnie od wtorku dostane progesteron zeby mi się cykl nie ciagnał w nieskończoność i to by było na tyle w tym miesiącu -
rosax3 wrote:Moze sluchaj lekarza a nie opini w internecie? albo skonsultuj z innym te tabletki.?
Wiesz, zawsze lepiej sprawdzić, niektórzy lekarze jak sie przyczepia do jakiegoś leku, to lecą na nic na wszystkich.
Nie mam zamiaru konsultować, mam juz dość tego łażenia po lekarzach, ciagle jedno i to samo - co miesiac kontrola badań.
Dziś przeczytałam ulotkę, faktycznie jest, ze przez miesiac przed nie powinno sie zażywać, ale jesli ciąża sie potwierdzi, to ma sie odstawić.antylopaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnycookiemonster wrote:No właśnie to nie jest przyczyna, tylko kierunek w którym mamy dopiero szukać;/ te leki to taka standardowa procedura po trzech razach. To jest walka z wiatrakami trochę dlatego mnie to dobija, ale dzięki za dobre słowo
Ja mam za sobą 2 biochemiczne, zaczynam przygodę z kliniką, ale zaniam zacznę robię pakiet http://www.pakiety.diag.pl/nadkrzepliwosci_krwi,45.html
nie robie genetyki, ale badania bez genetycznych dadzą dużą pewnośc co do skłonności problemów z krzepnięciem.
Ja też czuję się jak dziecko we mgle, nie wiem jak zniosę kolejny raz - ale póki co mam wolę do walki.
W sumie nawet do tego lekarza z polecenia najlepiej iść z jakimiś wynikami.
Masz jeszcze akieś choroby autoimmunologiczne? Ponoć niestety lubią się kumulować. U mnie od niedawna hashi i celiakia, niskie amh też zwalają na autoimmunologię. To wszystko jest niebezpieczne w obliczu innych shorzeń, które są autoimmunologiczne i wyniszczaja organizm szybko.
Trzymam kciuki -
nick nieaktualnyantonna wrote:Sylwia "prawdopodobnie" się nic nie wydarzy. Masz dopiero 9 dc, więc może później owulacja by była :> Może we wtorek już coś będzie widać
Ja obstawiam jednak że moje niskie AMH daje o sobie znać , ale oczywiście będę informować na bieżąco -
ojejku wrote:Cookie, ale możesz zrobić, w miarę mozliwości finansowych profil nadkrzepliwości - wydaje mi się, że leki z heparyną są w tym kierunku przepisywane - jesli pomieszałam, niech mnie ktoś poprawi.
Ja mam za sobą 2 biochemiczne, zaczynam przygodę z kliniką, ale zaniam zacznę robię pakiet http://www.pakiety.diag.pl/nadkrzepliwosci_krwi,45.html
nie robie genetyki, ale badania bez genetycznych dadzą dużą pewnośc co do skłonności problemów z krzepnięciem.
Ja też czuję się jak dziecko we mgle, nie wiem jak zniosę kolejny raz - ale póki co mam wolę do walki.
W sumie nawet do tego lekarza z polecenia najlepiej iść z jakimiś wynikami.
Masz jeszcze akieś choroby autoimmunologiczne? Ponoć niestety lubią się kumulować. U mnie od niedawna hashi i celiakia, niskie amh też zwalają na autoimmunologię. To wszystko jest niebezpieczne w obliczu innych shorzeń, które są autoimmunologiczne i wyniszczaja organizm szybko.
Trzymam kciuki
"1. Antygen tocznia ( lupus antykoagulant) we krwi
2. Przeciwciała antykardiolipinowe IgG, IgM
3. Przeciwciała przeciw beta-2 glikoproteinie 1 IgG, IgM
4. Przeciwciała przeciw fosfatydyloinozytolowi IgG, IgM
5. Przeciwciała przeciw fosfatydyloserynie IgG, IgM
6. Przeciwciała przeciw protrombinie IgG, IgM - PIERWSZE 6 BADAŃ TO PEŁNE ROZPOZNANIE ZESPOŁU ANTYFOSFOLIPIDOWEGO, JEŚLI WSZYSTKIE BADANIA NIE BYŁY ROBIONE NIE MOŻNA GO WYKLUCZYĆ Z CAŁĄ PEWNOŚCIĄ.
7. Przeciwciała przeciwjądrowe ANA 1 oraz ANA 2
8. Przeciwciała przeciwłożyskowe
9. Mutacja czynnika V Leiden
10. Mutacja genu protrombiny 20210
11. Mutacja genu MTHFR C 766 T
12. Mutacja genu MTHFR A1298 C
13. Przeciwciała Allo- MLR+ test cytotoksyczny - ocena obecności przeciwciał blokujących ALLO-MLR.
15. Kariotypy partnerów
16. Wymazy z szyjki macicy w kierunku mycoplasma, ureplasma i chlamydia
17. KIŁA
TOXOPLAZMA IGG, IGM
CYTOMEGALOWIRUS IGG, IGM
18. Aktywnośc białka C
19. Aktywność białka S
20. Prolaktyna, progesteron, pozostałe hormony
21. Krzywa cukrowa i insulinowa
22. TEST potrójny nasienia lub badanie nasienia metodą TUNEL- inne badania nic nie wnoszą. Warto też zrobić badania w kierunku bakterii w nasieniu.
23. HOMOCYSTEINA
24. HSG lub laparoskopia w celu oceny budowy macicy oraz wykluczeniu obecności zrostów wewnątrzmacicznych.
To pełna lista badań w celu zdiagnozowania przyczyn poronień. Na podstawie tych wyników dobiera się dawki leków. Większość lekarzy daje Clexane 40 jako profilaktykę, a czasem potrzebne są wyższe dawki...
Należy także pamiętać, że przyczyn poronień należy szukać w odniesieniu do pary, nie tylko do kobiety- stąd ważne jest badanie nasienia o którym wspominam."
-
nick nieaktualny
-
Sylwia_80 wrote:No może...eh, dajecie nadzieję :*, dziękuję