X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Typowe trolle :-)
Odpowiedz

Typowe trolle :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morskie oko...przypomniałyscie mi i chyba muszę tam wrócić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć moje drogie. Dzis nad morzem słońce, więc choć tyle dobrego.
    Za godzinę muszę brać się za pracę, więc mam jeszcze chwilkę na druga kawe i parę plot :)

Cookie- jak tam Twoja owulacja? Bo to chyba juz po co? Może jednak coś sie tam przeciśnie ;)
    Inaa- mnie też tak czasem boli, zwykle to jest okres okołoowulacyjny- nie wiem, w jakiej fazie cyklu jesteś. Trzymam kciuki za wycinki tego dziada!!! Niech sie odczepi i juz nigdy nie wraca :)
    Karola- trzymam kciuki za wtorek- przecież wiesz, ze będzie dobrze ;), czekam z niecierpliwościa na wieści :)
    Kamika, a jaki test robiłaś? Bo mnie najmniej co pokazało to 0,5 na teście z superpharmu. Może po prostu troche za wczesnie? A jaka beta wyszła, kompletne zero czy jakiś ogonek był? :)
    Rosolina, nie przekonasz męża jakoś? U nas jest o tyle dobrze ze sam proponuje ze pojdzie do lekarza :), efektem jego dyscypliny jest naprawdę znaczne poprawienie paramtrów nasienia, chyba gdzies pisałam, około 3x lepsze.
    Polly- ja myślę ze jemu po prostu też jest cięzko tylko może nie chce za bardzo się uzewnętrzniać, nie sadze zeby było to obwinianie Ciebie. A może na chwilę zapomnijcie o tym i wyjedzcie gdzies? Wiesz, dziecko dzieckiem, ale jak małżenstwo sie posypie to radości z rodzicielstwa juz takiej nie będzie...Wiem, ze czasem jest ciężko. My mamy dziecko + nie mamy zdiagnozowanych zadnych przeszkód, więc mogę zakładać ze w koncu się uda. Ale czasem mi cierpliwości brak i u nas to chyba ja częściej warczę na męża i faktycznie wyglada to chyba tak, jakbym byla zła na niego. Na szczęście ostatnio zmieniło się to o tyle ze mam takiego mega doła tylko w dniu @, wiec go wcześniej uprzedzam ;). Kochacie się, przeskoczycie to. Najważniejsze że jesteście razem. Może mu to powiedz? A jesli mowisz, to moze powtarzaj :), niech wie, że jest najwazniejszy i niezależnie od wszystkiego będziesz go kochala i nic tego nie zmieni :)
    Ania-nowa- u mnie tez mega skapa na tyle, ze po @ robiłam test. :). Kurcze, nie rozumiem facetów, boją sie wyników? przecież to nie wyrok, to morfologia która można łatwo poprawic. To tak, jakby szedł na badanie krwi i dowiedział sie ze musi suplementować żelazo ;), weźcie Wy tych swoich facetów do pionu postawcie ;)
    Antylopaa- jak się czujesz kochana? Kiedy jakaś wizyta?

A ja już sie denerwuje przed jutrzejsza wizyta u gina. Co prawda dopiero wieczorem, ale juz sie zaczyna nerwówka :). Ja raczej wiem, co usłysze...Jesli faktycznie nic się nie wykluje, to od nastepnego cyklu chce zacząć stymulacje. Zastanawiam się tez nad wizyta w klinice niepłodności, no bo to juz bedzie 12 cs...ja mam tyle lat ile mam, wiec nie ma na co czekać. Może wskażą nam jakieś badanie do porobienia. Konsultacja nie zaszkodzi, a zadnych drastycznych kroków na razie nie zakładam :)

Dobrego dnia dziewczyny- jakoś tak tutaj coraz mniej się pisze, albo mi się wydaje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 07:15

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ostatni raz kupilam facelle. Mialam w zapasie wiec dzis zrobilam. Znow cien na tescie a ciąży pewnie nie ma

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a8424a17cd4.png

ckaidqk34aroni5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamika, jeśli faktycznie nic nie bedzie, to ja juz tez nie kupuje facelle. One sa chyba zbyt czułe. Ja słysząłam, ze tak naprawdę rzadko kiedy w organizmie kobiety jest poziom bety 0,00, a ponieważ ten test jest tak czuły to wykrywa nawet najmniejsze stężenie, które nie musi nic znaczyć. Kup może jutro jakis inny, normalny test i powtórz. Współczuje, bo ja tez miałam kilka razy sytuację cieni cienia, pojawia sie nadzieja a potem dupa :/

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest mega dolujace:( a co do kolejnych testow to zobacze. Jesli mi gon dzis zrobi usg i powie ze @ za rogiem to juz nie testuje. Dosc mam tego

ckaidqk34aroni5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, to jak masz dzis wizyte to faktycznie może czegoś się dowiesz. Trzymam kciuki.

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki ;* kurde sa takie korki dzis ze szlak mnie trafia. Juz jestem spozniona na zajecia.... I co to z tych bus pasow???? Wrrrr

ckaidqk34aroni5a.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki Kamila czekamy na wieści z wizyty .
    Moj dzis wymyslił sobie krokiety na obiad i kolacje zawsze smazyłam koło 30 nalesników i tyle tez miała krokietów spokój z obiadami i kolacjami na 3 dni ale dzis mnie szlak trafiał cała miska ciasta a tylko 13 nalesników tak sie cholery paliły i przyklejały że kurwami tak rzucałam że szok dobrze że mała w przedszkolu ale na dzis na obiad i kolacje bedą a na jutro zrobie makaron z tymi tym farszem z krokietów . nie wiem czy to z nerów przed jutrzejsza wizytą czy co ale mnie juz telepie jak ogladalismy fotki z mojej ciazy z julka to w 4 miesiącu juz miałam większy brzuszek teraz taka mała piłeczka ale wierze że jest wszytko Ok

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, u mnie w miarę dobrze, nie mogę narzekać , ale sklamie mówiąc, że nic mi nie dolega. Mam cały dzień mdłości i boli mnie brzuch. Raz też już wymiotowalam. Nie mogę wachac niczego i wejście do kuchni sprawia, że mdli mnie jeszcze bardziej. Jestem głodna, ale tak naprawdę nic nie mogę jeść. To tyle z rewelacji ciazowych, które Ty sama pewnie doskonale znasz:-) aaaa no i staniki mam już za ciasne. No i pojawiają się powoli te mityczne żyły :-) hehe.

Wizytę mam 11.04 (na fundusz) ale wcześniej zamówiłam sobie prywatnie (03.03) żeby posłuchać serduszka. Ta wizyta 11.05 ma trwać ponad godzinę(kazał zarezerwować kilka numerów pod rząd w rejestracji) więc mam nadzieję, że porządnie się mną zajmie no i założy kartę ciąży.

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • antonna Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 09:37

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to juz wiem skad u mnie cienie na testach. Torbiel 25 mm..... Duphaston na wywolanie @ 5 dni po dwie tabletki. W kolejnym cyklu 1 tabletka dziennie miedzy 16 a 25 dniem cyklu. Mam wrocic do brania bromka 1/2 tabletki.na noc.... I co z tego ze temperatura pokazala owulacje i progesteron dobry jak pecherzyk nie pekl i zrobila sie torbiel ???? Szlak by to !

ckaidqk34aroni5a.png
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna, oby i do Ciebie przyszły mdłości , chętnie ci je sprzedam. Na razie zajadam migdały, rzeczywiście trochę pomagają.

antonna lubi tę wiadomość

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    No to juz wiem skad u mnie cienie na testach. Torbiel 25 mm..... Duphaston na wywolanie @ 5 dni po dwie tabletki. W kolejnym cyklu 1 tabletka dziennie miedzy 16 a 25 dniem cyklu. Mam wrocic do brania bromka 1/2 tabletki.na noc.... I co z tego ze temperatura pokazala owulacje i progesteron dobry jak pecherzyk nie pekl i zrobila sie torbiel ???? Szlak by to !

Niestety, ja przy mojej torbieli tez miałam podwyższona temperature...
    Podobno to częste. Wiesz, teraz najwazniejsze to zeby ta torbiel się wchłoneła.
    Przykro mi ze kolejny cykl stracony :/

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety jest jak jest. Jestem już w domu, zjem obiad i jak będę jechać na zajęcia o 16 to wstąpię do apteki po ten duphaston....Teraz już wiem czemu mnie tak jajnik boli od kilku dni :( Mam też kupić Acti folik (czyli aktywną wersje kwasu foliowego w wiekszej dawce)

ckaidqk34aroni5a.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly, trzymam kciuki, nie jestes sama! Jak potrzebujesz pogadac to pisz tu albo na grupie albo w wiadomosci priw-wiem jak wazne jest zeby ktos wysluchal. I Kamika ma racje, najwazniejszy jest zwiazek, bo to jest fundament do stworzenia rodziny.
    Sylwia,dzieki za pamiec:) u mnie wczoraj test owu pozytywny i teraz czekam, ale bardziej na wizyte u immunologa (przyszla sr) i w klinice (przyszly czw). Mam juz troche pomyslow w glowie,ale zobaczymy. W sr jade zrobic morfologie z rozmazem i proteinogram (dla immunologa) i prolaktyne dla siebie kontrolnie jak sie ma po 3 miesiach prawie kuracji bromkiem.
    Antylopa, wszystko dalabym za te dolegliwosci,bo one sa dobrym znakiem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 21:05

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki cookie, ale u mnie wszystko ok i pewnie miałaś na myśli polly? :D

cookiemonster lubi tę wiadomość

Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon :-( :-( :-(
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki ide spac może nocka szybciej minie o 8 jade do mamy zaprowadze jej Julke i lece do lekarza stresik jest ale wierze że bedzie wszytko ok musi byc trzymajcie kciuki dam znac wieczorkiem jak wróce :)

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lizzinka wrote:
    Dzięki cookie, ale u mnie wszystko ok i pewnie miałaś na myśli polly? :D
    Matko oczywiście, coś mnie przycmilo juz zrobiłam edit:) a co u Ciebie sie dzieje Lizzinka?:)

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - mama Julci i ... ? wrote:
    Kobietki ide spac może nocka szybciej minie o 8 jade do mamy zaprowadze jej Julke i lece do lekarza stresik jest ale wierze że bedzie wszytko ok musi byc trzymajcie kciuki dam znac wieczorkiem jak wróce :)

Karola, czekamy :)

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej kobiety ;) Czekamy na wieści Karola <3

U mnie dziś nastrój lepszy :) Wczoraj wziełam dupka i bromka ale na szczescie nic mi sie nie działo. Zobaczymy jak bedzie dzisiaj. @ nadal nie ma, oby ją szybko wywołało :)

ckaidqk34aroni5a.png
‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ