Typowe trolle :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKurcze, az tak dobrze sie nie znam, ale jak ja mam pecherzyk to jest taki równiutki, od razu widać. Choć jak widać nic z tych pieknych pecherzyków nie wynika :p
Kamika, zastanawia mnie tylko ten progesteron- skoro był tak wysoki to skąd, jesli owulacji nie było? A może jednak był więcej niż jeden pecherzyk?
Może dla pewności zrób jutro, pojutrze jeszcze jeden test, a moze beta? Dla spokoju ducha . Wtedy bedzie juz pewne! Kurde, ja bym pewnie poszła
Z drugiej strony jakieś objawy tego, ze owulacja była chyba lekarka by wychwyciła...
No nie wiem. Nie zazdroszczę tych dylematów... -
nick nieaktualnykamika23 wrote:A no i jeszcze. w okolicach owulacji bolał mnie lewy jajnik i po owulacji do teraz też głównie lewy i to własnie na nim mam tą torbiel. wiec podejrzewam ze był jeden i on mi daje te bóle...
Mnie w poprzednim cyklu bolał mega lewy jajnik a owulacje miałam z prawego
Wiec nic pewne nie jest.... -
No właśnie też mnie zastanawia ten progesteron. wynik 16 z ogonkiem po owulacji to raczej jest dowód że się odbyła prawda ? Hm wiesz nie chce się nakręcać, więc poczekam spokojnie te 4 dni jeszcze. zjem tego dupka i potem zobaczymy czy @ przyjdzie czy nie. Dziś i jutro na bank nie zatestuje bo nie mam testów juz chwała Bogu Co bedzie potem to zobaczymy.
-
nick nieaktualnykamika23 wrote:No właśnie też mnie zastanawia ten progesteron. wynik 16 z ogonkiem po owulacji to raczej jest dowód że się odbyła prawda ? Hm wiesz nie chce się nakręcać, więc poczekam spokojnie te 4 dni jeszcze. zjem tego dupka i potem zobaczymy czy @ przyjdzie czy nie. Dziś i jutro na bank nie zatestuje bo nie mam testów juz chwała Bogu Co bedzie potem to zobaczymy.
Podobno owulacje można poznać tylko po progesteronie. Każdy inny wskaźnik nie jest miarodajny- ani temperatura, ani testy, ani nawet usg i widoczne ciałko żółte. Słyszałam ze dziewczyny zachodzące w ciąże maja prog na poziomie 10, czasem mniej, ale żeby była odwrotna sytuacja i był taki wysoki przy braku owulki to juz nie. Teraz pewnie byłby większy bo torbiel tez powoduje wyrzut progesteronu, ale przeciez 7 dpo to jeszcze nie była torbiel tylko zwykły pecherzyk.
Masz rację, poczekaj spokojnie parę dni i jak @ sie nie pojawi to wtedy test -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPrzeklejone z jakiegos forum :
"trójwarstwowe endometrium to takie które już czeka tylko na jajko skoro był pęcherzyk 18 mm tzn że zaraz będzie owu... a od następnego dnia masz brać luteinkę tak? Powiem tak, przy naszej 3 IUI też usłyszałam endometrium trójwarstwowe ale pęcherzyk trzasł dosłownie pomiędzy dwoma USG jakie miałam w ciągu 3 godzin. No i od następnego dnia miałam już brać luteinę... zaznaczę że w ciążę zaszłam... "
-
hm to trochę dziwne. na pewno nie bede miała teraz owu ! nie rozumiem tego juz wcale...mam 32 dc. zanim zaczełam sie starac miałam cykle po 27 dni. w czasie starań wachały się od 26 dni do 30. Jeden cykl miałam 35 dniowy. Ostatni w którym była biochemiczna trwal 30 dni (w 31 dniu wystąpiło krwawienie). Także nie ma takiej możliwości. Myślę, że chyba dalsza analiza tych moich wątpliwości może nie mieć sensu. Będę brała tego dupka jak kazała gin i zobaczymy za 4 dni co się będzie działo.
Apropo dupka jeszcze pytanie: Jak odstawie go ten piątek, to kiedy po odstawieniu powinna pojawić się @ ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 18:19
-
cześc dziewczyny moje obawy sie potwierdziły w czwartek mam zabieg
Moje szczeście przestało rosnąć i zatrzymao sie serduszko nie ma już nic tylko pustka i ból -
no własnie i czuje się ok nie wiem jak to sie stało maluszek mia ostatnio 11,97mm dzis koło 18 mm apowinien miec już 60 mm po prostu serduszko przestało bić a wraz z nim i moje ale musze zyć mam julkę
-
myslałamże jak jestem już w 4 miesiacu w tym 2 trymestrze to jestem bezpieczniejsza ale nic bardziej mylnego teraz boje się zabiegu nie wiem czy zawsze jest on w narkozie czy jak lekarka zdazyła mi tylko powiedziec ze po zabiegu na własna ręke moge zawieźć płód do badania do poznania ale nie wiem czy to sie cos płaci czy nie wiecej już nie słucham nawet moich wyników badań nie zabrałąm tylko karte ciazy i skierowanie do szpitala
-
pierwsza ciaze poroniłam w 6 tyg nie widziałam serduszka nie słyszałam jego bicia to tez bolała i to bardzo ale teraz w 13 tyg to jest horror juz mnie głowa boli od płaczu ale nie idzie przestać bpje się tylko tego zabiegu bo na pewno bedzie
-
Kochana nie boj sie, bedzie dobrze. Wiem jak to boli i wyobrazam sobie jak musi bolec w tym tygodniu.. Placze razem z toba.. I nadal nie rozumiem tego zycia... Za co?????
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp