X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Typowe trolle :-)
Odpowiedz

Typowe trolle :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, dzis byłam w labo na badane progesteronu i od razu zrobiłam sobie AMH, muszę wiedzieć, czy mogę odłozyc starania na pare miesięcy czy ta rezerwa bardzo mi się zmniejsza i niestety trzeba działać od razu.

Ale ja nie o tym. W kolejce stała dziewczyna w baaaaardzo zaawansowanej ciąży. ZAuwazyłam ja jak juz czekałam na pobranie. A potem wyszłam z labo, ide na parking i widzę ze laska kopci fajkę!!!!! Brzuch ogromny i fajka w gębie!!!! No nie mogę , nóż w kieszeni się otwiera...
    Niech mi nikt nie mówi ze suplementacja, ze zdrowe odżywianie, że zero alko przed itd. jakim cudem pijaki maja tyle dzieci??? A moze staramy sie za bardzo?
    Ja w tym miesiacu tylko euthyrox i kwas foliowy. Witamine D jak mi się przypomni. I tyle. I jak juz podejmiemy jakąś decyzje to tez nie mam zamiaru sie szprycować Bóg wie iloma witaminami, bo mam wrażenie, ze skutek może być odwrotny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna Nadziei wrote:
    Jeśli rano będę miała pozytyw jadę do gina bo dupka nie mam.

No iiiiii?

• antonna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 23:30

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • polly8725 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna,też mam takie myśli-jest mi smutno i źle kiedy kolejna znajoma sie chwali ;/
    Własnie wydaje mi się,że my za bardzo się staramy. Te wszystkie wyrzeczenia i suplementy. Wszystko dokładnie ułożone i nic nie wychodzi. Trzeba chyba to rzucic w cholerę :)

Endo IV stopień. 2014-laparo, 2016.03
    2 oocyty, jeden zapłodniony(mrożak) 2016.05.30 crio ☹️
    2016.08 operacja, 2019.01 laparo
    2019.03 podchodzimy do IVF
    Amh 0,92
    26.03.19 Punkcja-1 oocyt
    28.03.19 Transfer zarodka w 2 ddobie
    e5d5d8a3de363b2745adb62076475daf.png
  • polly8725 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia taką babe to bym normalnie gołymi rękami udusiła. I nie przetlumaczysz takiej.

U mnie badanie wykazało,że jama macicy jest ładnie ukształtowana,bez żadnych przegród i polipów. "Zarodek ma idealne warunki do zagnieżdżenia" I tutaj news roku- mój niedrożny lewy jajowód przepuścił ładnie cały płyn!! Czyli jest drożnośc. Czyli być może jest szansa na naturalne poczęcie-tylko lekarz musi dobrze mnie poprowadzić. Jednak najpierw transfer. Mam nadzieje,że wszystko pójdzie dobrze i bez żadnych opóxnień. Teraz czuję sie troche źle,bo brzuch mnie mocno boli. Macica i jajowody chyba też. Wczoraj sama do domu wracałam i ledwo dojechałam a mam 60 km od kliniki. Tak mnie rozbolał brzuch,że do domu to się "wlałam",mąż mnie prawie wniosł. Dziś jest troche lepiej,ale mąż kazał mi leżeć i się oszczędzać.

Amh 0,92
    26.03.19 Punkcja-1 oocyt
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak - też znam klientke, co w zaawansowanej ciąży paliła. Właściwie to wstydzę się ze ja znam. Powiedziała, że przecież nie Bedzie z powodu ciąży rezygnowala że swoich przyjemności. Nie komentuje nawet tego.

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuję się Raz lepiej raz gorzej;) mdłości i nudności o każdej porze dnia . Na szczęście tylko mnie "rzuca" jak do wymiotowania ale nic nie leci. Pluje tylko ślina. Co oczywiście jest tak samo obrzydliwe i męczące jak wymioty. Powrócił mi w maleńkiej części apetyt. Było już źle. Miałam do tego przez kilka dni biegunkę i musiałam aż kupić jakieś elektrolity bo bałam się ze się odwodnie.

ex2bdf9hnbh57908.png

• antylopaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Dziś już zaczelam 8 tc i za tydzień mam wizytę prywatną. Następna 11.05 na nfz

ex2bdf9hnbh57908.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Ja się dziś nie mam czym pochwalić. Temperatura spada, a test negatywny :P (tylko mi nie piszcie, że na pewno jutro tempka odbije). Pie.dole to wszystko! Jak żona kuzyna urodzi w październiku, a ja do tego czasu nie zajdę w ciążę to jestem pewna, że skończę z jakąś depresją :P Też mam wrażenie, że te witaminy nic nie pomagają :P Noż przecież tyle ich łykam i nic :/ A pijaczki piją i zachodzą i rodzą w przerwie między drinkami :P Nie rozumiem jaki to wszystko ma sens

Ja tez sie stresowałam bo u nas w bliskiej rodzinie kolejne dziecko bedzie w wakacje...
    Ale teraz troche bardziej się wyluzowałam, mam nadzieje ze tak zostanie, boje sie tylko ze to AMH mi spadnie bardzo i jeszcze okaze sie że nie mogę w ogóle mieć wiecej dzieci? :O

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisze do tych z Was,ktorych nie ma na grupie na fb. Niestety chyba nie bede miala miala teraz dziecka. Wczoraj bylam w szpitalu z powodu plamien. Na usg nie widac zarodka.Jest jeszcze szansa ze za wczesnie,mam brac luteine i jutro piwtorzyc bete.

• polly8725 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu jeszcze nic nie jest przesądzone.

Amh 0,92
    26.03.19 Punkcja-1 oocyt
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, najprawdopodobniej jest jeszcze za wcześnie!!

ex2bdf9hnbh57908.png

• Rosolina Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania! Trzymamy kciuki!!!
    Polly.... Super wiadomość!

U nas cisza... ovu chyba przegapiliśmy, ale pocieszam sie faktem, ze niby starania trwają 3 msc, teraz 2 msc pewnie nic, bo żołnierzyki musza sie poprawić, wiec moze jak większości dziewczy sie udaje 6-7-8-9 cs to moze i nam tez. Oby. Kusi mnie trochę, żeby sprawdzić temp, ale czuje sie swietnie bez termometru.

Nie uciekajcie tylko na fb!!!!

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Pełna Nadziei Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane test dzisiaj z cieniem wczoraj była blado różowa kreska dziś cień. Nic z tego nie będzie gdybym tylko miała jak pojechała bym na betę lekarz mnie olal nie przyjmie mnie bo powiedział ze do daty @ wszystko może się wydarzyć i nic mi na to nie pomoże kazał się umówić jak skończy mi się @ tylko ze jej jeszcze nie mam planie nią jakby ustały :/

bl9cdf9hc1bxboyf.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 23:30

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna- my mamy 11cs. Wierz mi, mamy więcej siły niż nam się wydaje. Ale jak juz kiedys pisałam to jak spojrze na te dwie kreski to powiem " no ku$%^ w końcu", w dopiero potem bedzie radość ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomocy, czy w cyklu bezowulacyjnym progesteron 7-8 dni po piku moze wynosić 18ng/ml? Tyle mi wyszło...

Jak to mozliwe ze podczas 2 monitoringów ginekolog przegapił owulacje???? To chyba nie jest mozliwe.

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna Nadziei wrote:
    Kochane test dzisiaj z cieniem wczoraj była blado różowa kreska dziś cień. Nic z tego nie będzie gdybym tylko miała jak pojechała bym na betę lekarz mnie olal nie przyjmie mnie bo powiedział ze do daty @ wszystko może się wydarzyć i nic mi na to nie pomoże kazał się umówić jak skończy mi się @ tylko ze jej jeszcze nie mam planie nią jakby ustały :/

Kochana a robiłas test tej samej firmy ? bo jeśli innej to nic dziwnego że kreska bledsza. A lekarz powiem Ci wspaniały :/ skoro mu powiedziałaś że test pozytywny a plamienia masz to powinien od razu Ci kazać przyjść po recepte. Jeszcze powiedz ze chodzisz prywatnie... ?

Sylwia a to checa....nie pomogę bo nie miałam monitoringu, ale kurde taki progesteron podobno wskazuje że owulacja była ! Przynajmniej tak czytałam na forum....

ckaidqk34aroni5a.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż mi właśnie napisał, że jutro mogę odebrać wyniki badań nasienia :O szybko poszło...kurde stresuje się przed tymi wynikami :P

ckaidqk34aroni5a.png
  • Pełna Nadziei Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamika test tej samej firmy i tak chodzę prywatnie do niego już tyle lat :/ chyba czas zmienić lekarza ale planienia ustapily @ brak nie czuję się już jak na okres zobaczymy nigdy takiego cyklu nie miałam.

Kamika daj znać jak wyniki męża trzymam kciuki.

Sylwia z tego co na forum czasem czytałam to też mi się wydaje ze owulka była wiesz lekarze też się mylą

bl9cdf9hc1bxboyf.png
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ