X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Typowe trolle :-)
Odpowiedz

Typowe trolle :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, wiecie, mnie juz nie chodzi o to, czy bedzie ciaza czy nie. Chodzi o to że w naturalnym cyklu miałam owulacje, to dla mnie najważniejsze. Nie wiem czy iść na te ostatnią wizyte do lekarza czy nie. Po 1, chciałam podejrzeć czy cos jeszcze rośnie, a przy tym progesteronie to na pewno owulacji nie bedzie, a po 2, trochę straciłam zaufanie do mojego lekarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    mąż mi właśnie napisał, że jutro mogę odebrać wyniki badań nasienia :O szybko poszło...kurde stresuje się przed tymi wynikami :P

Daj znac jak będziesz miała to pomogę Ci zinterpretować :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania-nowa wrote:
    Pisze do tych z Was,ktorych nie ma na grupie na fb. Niestety chyba nie bede miala miala teraz dziecka. Wczoraj bylam w szpitalu z powodu plamien. Na usg nie widac zarodka.Jest jeszcze szansa ze za wczesnie,mam brac luteine i jutro piwtorzyc bete.

Ania, mam nadzieję że to po prostu za wcześnie.

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna Nadziei wrote:
    Kamika test tej samej firmy i tak chodzę prywatnie do niego już tyle lat :/ chyba czas zmienić lekarza ale planienia ustapily @ brak nie czuję się już jak na okres zobaczymy nigdy takiego cyklu nie miałam.

Kamika daj znać jak wyniki męża trzymam kciuki.

Sylwia z tego co na forum czasem czytałam to też mi się wydaje ze owulka była wiesz lekarze też się mylą

No to ten Twój lekarz bardzo wspierający i pomocny powiem Ci ;/
    Jak będę jutro miala wyniki w ręce to napiszę :)
    Może ten test jakiś byl do dupy.... mam nadzieje że kolejny wyjdzie Ci wyraźniejszy. Kurde trzeba tą złą passę przerwać, bo żeby każda z nas miała jakis problem z ciążą to wrecz niemożliwe statystycznie!

ckaidqk34aroni5a.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    No wlasnie, wiecie, mnie juz nie chodzi o to, czy bedzie ciaza czy nie. Chodzi o to że w naturalnym cyklu miałam owulacje, to dla mnie najważniejsze. Nie wiem czy iść na te ostatnią wizyte do lekarza czy nie. Po 1, chciałam podejrzeć czy cos jeszcze rośnie, a przy tym progesteronie to na pewno owulacji nie bedzie, a po 2, trochę straciłam zaufanie do mojego lekarza.

może idz do niego tak czy siak i pokaż mu ten wynik progesteronu. Zobaczysz co on na to powie...

ckaidqk34aroni5a.png
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, taki wynik progesteronu wg mnie wskazuje że owulacja się odbyła.

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • Pełna Nadziei Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamika jestem już też tym wszystkim zdolowana nie wiem co się dzieje Plus taki ze plamien nie mam chyba jednak jutro pojadę na betę jeśli nie dostanę okresu ktoś wie co warto jeszcze przy tym zbadać ?

bl9cdf9hc1bxboyf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta, progesteron i tsh. I daj znać jak wyniki to podpowiemy dalej ;)

Pełna Nadziei lubi tę wiadomość

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedz na bete jak najbardziej ;) Czekamy na wieści ;)

ckaidqk34aroni5a.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Trollinki!
    Sylwia, a przypomnij mi - wyszedł CI test owu pozytywny? Wynik 18 wskazuje na owulację, ale tak naprawdę to jedynym wskaźnikiem, że owu na 100% była jest ciąża, a tak to lekarze zawsze są ostrożni. Moim zdaniem - była:) a skok miałaś?
    Pełna Nadziei, powodzenia!
    Antonna - widziałam te plamienia na wykresie - wiesz, że są obiecujące?:)
    Kamika - czekamy na wyniki męża!
    Sylwia, jeszcze apropos odkładania starań - nie rób tego, będziecie mieli sajgon z dwoma małymi bąblami przez kilka lat, ale potem jak podrosną chyba będzie łatwiej. Na później to odłóżcie ewentualnie trzecie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 10:03

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 23:30

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Miki85 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Ale się tu dzieję. Ja w tym miejscu luzuje mamy wyjazd za granicę za 2 tyg wiec i tak nie zajdę w ciążę wiec stwierdziłam ze musze odpocząć oby mi się to udało. A wam wszystkim życzę powodzenia:)

zi13csqvtabhkgk4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Hej Trollinki!
    Sylwia, a przypomnij mi - wyszedł CI test owu pozytywny? Wynik 18 wskazuje na owulację, ale tak naprawdę to jedynym wskaźnikiem, że owu na 100% była jest ciąża, a tak to lekarze zawsze są ostrożni. Moim zdaniem - była:) a skok miałaś?
    Pełna Nadziei, powodzenia!
    Antonna - widziałam te plamienia na wykresie - wiesz, że są obiecujące?:)
    Kamika - czekamy na wyniki męża!
    U mnie stresior mega stresior - na 11.30 mam wizytę u immunologa w której pokładam i duże nadzieje i potwornie się jej boję, bo z tego co doczytałam to immunologia to badziew. A jutro razem z moim jedziemy do kliniki. Może w końcu trafię na Dr House?...
    Sylwia, jeszcze apropos odkładania starań - nie rób tego, będziecie mieli sajgon z dwoma małymi bąblami przez kilka lat, ale potem jak podrosną chyba będzie łatwiej. Na później to odłóżcie ewentualnie trzecie:)

Cookie, matko boska, trzecie- nie strasz mnie :)
    Co do mojego cyklu to tak, miałam pozytywny owu, 13 i 14dc, 14dc byłam na 2 monitoringu i lekarz powiedział ze owu nie było. Że jest jakis tam płyn ale on jest zawsze. Że endo małe 5,5 albo coś koło 6 mm i tez świadczy o braku owu.
    Co do moich odczuć, przed wizyta czułam jakby to 13 lub z 13/14 była owulacja. Był poslizg mocny wiecie kiedy ;), do tego czułam cały czas ból miesiaczkowy. Byłam przekonana że coś się tam wydarzyło. A dodatkowo 14dc w czasie <3 lekki ból. No i temperatura, które zdecydowanie weszła w 2 fazę. Tylko dlatego robiłam ten progesteron, bo te wszystkie objawy i temperatura wskazywały ze cos sie zadziało. Wiem, ze organizm płata figle, ale z tego co wiem, to własnie progesteron jest najbardziej pewnym czynnikiem wystapienia owulacji. Oprócz ciąży oczywiście :).

Na do widzenia lekarz mi powiedział "wie Pani, jakby owulacja była wczoraj to ja i tak bym tego nie zauważył"

Skoro i tak nic nie widzi, odwołałam jutrzejszą wizytę. Bez marudzenia więcej przyjmuje że owulacja była i za parę dni będę się nakręcać,więc szykujcie się :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 09:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Cookie wczoraj mi wyszedł test negatywny - a to nie jest obiecujące :P Zdarzało mi się mieć plamienia 2 dni przed okresem i trwały wtedy jeden dzień. A dziś mi ta temperatura podskoczyła znowu :o Nie wiem co się dzieje. Nie chcę dwa razy płakać przez spadek. Już wczoraj rozpaczałam, dziś mam lekką nadzieję, czy jutro znowu będzie rozpacz? Czy wczoraj w 10dpo mogło być zagnieżdżenie i czy to by oznaczało, że test tego dnia powinien wyjść negatywny? Mam tyle pytań xD Odpowiedź poznam niedługo. Jutro/pojutrze spodziewam się @.
    Koniecznie daj znać jak wizyta !!

Antonna, ale plamienie w czasie spodziewanego okresu wcale nie musi byc implantacja zarodka tylko zwyklym plamieniem :). Mnóstwo ciąż tak ma. To zupełnie naturalne. Zrób test jutro, to bedzie 12dpo juz jakis cien powienien być ;). A jak bedzie cien to leć na bete, niech sie zazieleni przed majówka!

• antonna Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna, w takim razie ja myślę, że ten sobotni test już coś wykaże:-) a tymczasem zechcij przyjąć ode mnie choć 25% nudności i wymiotow które mnie nękają:-(:-(:-(

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • antonna Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antylopaa wrote:
    Antonna, w takim razie ja myślę, że ten sobotni test już coś wykaże:-) a tymczasem zechcij przyjąć ode mnie choć 25% nudności i wymiotow które mnie nękają:-(:-(:-(

Biedna, ja na poczatku ciazy schudłam 4 kg :/, meczyło mnie strasznie, do jakiegos 14 tygodnia, niestety.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna Nadziei wrote:
    Kamika jestem już też tym wszystkim zdolowana nie wiem co się dzieje Plus taki ze plamien nie mam chyba jednak jutro pojadę na betę jeśli nie dostanę okresu ktoś wie co warto jeszcze przy tym zbadać ?

O której wynik bety? :)

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie:)? Czekamy na wyniki :)

A ja jade po wyniki nasienia. Tak sie boje co tam zobacze ze przez 2 h nie moglam sie zebrac...napisze jak wroce do domu

ckaidqk34aroni5a.png
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ