Typowe trolle :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania-nowa wrote:Ale w pracy muszę podnosić ciężkie pojemniki i boję się że coś może się stać
-
nick nieaktualnyAnia, już pisałam na innym watku ze ta lekarka to straszna pipa. Idź prywatnie do internisty, niech Ci zwolnienie wystawi a tamta niech się cmoknie!
A co do porodów w domu. Jak prowadziłam pamietnik z Ala to była tez dziewczyna, która mieszkała w Anglii i tez planowała poród domowy , ja sobie tego nie wyobrażam...muszę miec szpital, lekarza, sprzet i poczucie bezpieczeństwa.
Ale ona dała rade, na koncówke dojechała położna a po porodzie zrobili jej herbatke i ona sobie w salonie odpoczywała , nie powiem, to jest komfort. Ale ja bym się chyba bała. -
nick nieaktualny
-
Sylwia_80 wrote:Wywołana przez Cookie chciałam tylko poinformować że beta habeta w końcu zaczeła normalnie przyrastać. Jutro decydujaca wizyta wiec trzymajcie kciuki!!!!
Karola, powodzenia jutro!!!Sylwia_80 lubi tę wiadomość
-
Sylwia_80 wrote:Wywołana przez Cookie chciałam tylko poinformować że beta habeta w końcu zaczeła normalnie przyrastać. Jutro decydujaca wizyta wiec trzymajcie kciuki!!!!
Karola, powodzenia jutro!!!
a ja nie dziekujęSylwia_80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karola powodzenia jutro w testowaniu !!
Sylwia gratulacje !! i odzywaj się czasem A ja wciąż pamiętam jak jakiś czas temu Ci gin powiedział, że na ciążę naturalną są marne szanse. A tu patrz !! Udało sięSylwia_80 lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyantonna wrote:Karola powodzenia jutro w testowaniu !!
Sylwia gratulacje !! i odzywaj się czasem A ja wciąż pamiętam jak jakiś czas temu Ci gin powiedział, że na ciążę naturalną są marne szanse. A tu patrz !! Udało się
Widzisz, okazało się że u mnie chyba podstawowym problemem był ten niekontrolowany wyrzut lh. W tym miesiacu poprosiłam (sama) o leki na to...Przerazające jest tylko to, ze sama znalazłam przyczynę (chyba) i zaden lekarz nigdy nie zaproponował sprawdzenia tego. A ilu specjalistów ja odwiedziłam... -
nick nieaktualnySylwia_80 wrote:Widzisz, okazało się że u mnie chyba podstawowym problemem był ten niekontrolowany wyrzut lh. W tym miesiacu poprosiłam (sama) o leki na to...Przerazające jest tylko to, ze sama znalazłam przyczynę (chyba) i zaden lekarz nigdy nie zaproponował sprawdzenia tego. A ilu specjalistów ja odwiedziłam...
-
To muszę też to sprawdzić. Mam teraz tanie testy owulacyjne to nie będzie mi ich żal. Od którego dnia cyklu sugerujesz robić testy? Jeden raz dziennie wystarczy?
Ja wczoraj miałam pozytywny test owulacyjny, więc działamy Cieszę się, że owulka zdąży przed wylotem.
Karola jak tam?👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyWystarczy jeden dziennie, ja zaczynałam juz od 5 dc codziennie koło południa. Wtedy steżenie jest największe. Jakby sie okazało ze jest pik to polec do lekarza, jakby on powiedział że to nie pik owulacyjny (bo przecież wcześniejsze owulacje też się zdarzają ) , to wtedy porozmawiaj z nim o podaniu Ci antagonisty na zbicie lh na początku cyklu. nie ma to wpływu na poźniejszą owulacje, a moze znaczenie polepszyć komórkę jajową.
-
U mnie test ten z allegro pokazal jakis dziwny cien maz go nie widzi normalka poszed do apteki po dwa testy jeden zrobi jeszcze jak wroci a drugi rano jak malpy nie bedzie nie czuje sie na okres brzuch nie boli mam pelno sluzu zobaczymy jak ma cos pokazac yo nievh ten test pokazuje bo chce robic u malej w pokoju przemeblowanie a boje sie meble przestawic na dodatek mnie mdli zobaczymy ktos mi powiedzial ze te testy ciazowe co sa dodawane do owu w gratisie to pozno pokazuja ciaze sprawdzimy to za jakis czas jak maz przyniesie testy trzymajcie kciuki
-
nick nieaktualnyKarola - mama Julci i ... ? wrote:U mnie test ten z allegro pokazal jakis dziwny cien maz go nie widzi normalka poszed do apteki po dwa testy jeden zrobi jeszcze jak wroci a drugi rano jak malpy nie bedzie nie czuje sie na okres brzuch nie boli mam pelno sluzu zobaczymy jak ma cos pokazac yo nievh ten test pokazuje bo chce robic u malej w pokoju przemeblowanie a boje sie meble przestawic na dodatek mnie mdli zobaczymy ktos mi powiedzial ze te testy ciazowe co sa dodawane do owu w gratisie to pozno pokazuja ciaze sprawdzimy to za jakis czas jak maz przyniesie testy trzymajcie kciuki
Trzymam kciuki! -
nick nieaktualnyGonapeptyl, nejlepiej brać od początku cyklu ale z lekami na stymulacje, tzn pecherzyki Ci rosną, ale LH jest niskie i nie ma szans na wyrzut. A jak odstawiasz lek to wtedy juz owulka pełną parą
Tylko że ja oprócz tego miałam cykl stymulowany gonadotropinami. Co prawda na mnie nie podziałały, bo miałam tylko 2 pecherzyki z czego jeden nie pekł tylko sflaczał , no ale jak widac w tym jednym coś zaskoczyło.
To podawanie gonapeptylu to nie jest standardowa rzecz, tak mi powiedział lekarz. I że oni to zwykle podają jak przeprowadzają inseminacje albo in vitro, chyba wtedy po prostu bardziej im zalezy na dobre jakości komórki...wiec zdziwił się, ze poprosiłam o to. -
Sylwia_80 wrote:Gonapeptyl, nejlepiej brać od początku cyklu ale z lekami na stymulacje, tzn pecherzyki Ci rosną, ale LH jest niskie i nie ma szans na wyrzut. A jak odstawiasz lek to wtedy juz owulka pełną parą
Tylko że ja oprócz tego miałam cykl stymulowany gonadotropinami. Co prawda na mnie nie podziałały, bo miałam tylko 2 pecherzyki z czego jeden nie pekł tylko sflaczał , no ale jak widac w tym jednym coś zaskoczyło.
To podawanie gonapeptylu to nie jest standardowa rzecz, tak mi powiedział lekarz. I że oni to zwykle podają jak przeprowadzają inseminacje albo in vitro, chyba wtedy po prostu bardziej im zalezy na dobre jakości komórki...wiec zdziwił się, ze poprosiłam o to.