X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Typowe trolle :-)
Odpowiedz

Typowe trolle :-)

Oceń ten wątek:
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zostaw na kolejny miesiąc ;)

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie chodzi o to, ze to sie musi udać w tym miesiącu :D liczę na niego okropnie! Chociaz wczoraj miałam załamkę, boje sie rozczarowania, i tego, ze trzeba bedzie sie badać jeszcze raz i faszerować pewnie czymś.

p19uqqmzk4ecto70.png

Wysłany: 7 września 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam wielkie nadzieje na sierpniowy cykl super testy owu seksik nadzieje i co i dupa powiedziałąm koniec z planowaniem trzeba zyc tu i teraz cieszyc się z tego co mamy ;) ja w tym miesiącu robie cos dla siebie 16 września mam wizyte u okulisty zamawiam nowe okularki zamówiłam wczoraj naroznik tata przyjedzie remontowac nam kuchnie wiec bedzie sprzatanie układanie malowanie to co lubie najbardziej może jak zapomnimy o starankach to sie uda ... czasamitak trzeba nie mysleć zająć głowe czymś innym a nie myslewc czy po seksie plemnik już dotarł do jajeczka czy już jest w środku że teraz powinno już sie zagnieżdżać że jz test powinien wyjśc dajmy na luz a na pewno się uda :) ja mam czas do końca roku jak nie wyjdzie ide po anty i już

wczoraj się dowiedziałąm ze kolezanka siostry 3 dni temu urodziłą synka babka ma 40 lat jej pierwsze dziecko ciaza perfekcyjna wszystko super mieszka w Poznani odeszły jej wody pojechali do szpitala to był poranek kretyni czekali z cesarką do nastepnego dnia do wieczora podobno z maluszkiem nie jest dobrze po tym co mi sie przytrafiło w kwietniu myslałam ze jej sie uda i bedzie szcześliwa mama a tu takie cos i co Poznań niby dobrzy lekarze i co mam nadzieje że maluszek zyję bo koleżanka siostry sie nie odzywa boimy sie że ...:(

Kochamy Was ;)

201205184874.png

Wysłany: 7 września 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    Wlasnie chodzi o to, ze to sie musi udać w tym miesiącu :D liczę na niego okropnie! Chociaz wczoraj miałam załamkę, boje sie rozczarowania, i tego, ze trzeba bedzie sie badać jeszcze raz i faszerować pewnie czymś.
    a co do faszerowania łykne ostatnie leki jakie łykam kwas foliowy wit B6 wit prenatalne i Acard i chce od pażdziernika czyli od kolejnego cyklu spróbowac ovarin czy jakos tak może sie uda ale tez na spokojnie

Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie łykam ovarin, ale dopiero 1,5 miesiąca, właśnie nie wiem czy to przyspieszenie, to przez niego czy co. :/
    myślałam o czymś wspomagającym od gina, a w najgorszym przypadku hsg, żeby zobaczyć czy wszystko ok w środku.

oczywiscie, ze się tak nie da żyć myśląc ciągle, ale ja tak zawirowana to nie jestem, czy plemnik doszedł czy się połączył, poczekam jeszcze 2-3 dni z mierzeniem, a potem odstawię termometr.

jej, co za historia, i znajdz tu dobrego lekarza :/ oby wszystko było dobrze.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina, z tym ovarinem to może tak być, że coś przyspiesza. Ja go brałam może 2 miesiące, teraz nie ma sensu, bo mam i metę i kwas foliowy w dawce 5mg. Moje wrażenie było takie, że pomaga na śluz, ale może to zbieg okoliczności był ;)
    Doszły Ci testy? ja też czekam na dostawę, ale myślę, że do mojej owu dojdą - dopiero 3dc i mam taką szczęśliwą kumulację, że i okres bardzo bolesny i jeszcze w nocy dopadło mnie jakieś zatrucie :( te leki wszystkie robią mi straszny rozpidziel z organizmu, łapie wszystkie infekcje.
    Muszę przyznać, że ja mam już podejście na zasadzie wyrąbane. Teraz zaczyna mi się młyn w pracy, więc nie będę miała nawet czasu myśleć, a też nie dramatyzuje z powodu okresu - to już chyba przyzwyczajenie jest :) kiedyś płakałam jak okres przychodził, a teraz chcę tylko żeby przylazł jak najszybciej.

Antonna, co fajnego już zwiedziliście? W tym cyklu naprawdę nie mierzę temperatur :)

Rosolina, ja się zastanawiam nad histeroskopią, bo mój gin twierdzi, że z zabiegów ten powinien być pierwszy.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie doszły i nie dojdą już, miałam możliwość odmówienia, więc zwrócą kasę. Jak nie wyjdzie (zakładam, że jednak się uda) to wtedy kupię. muszę znaleźć jakiegoś gina porządnego w krk, takiego co by się mną zajął a nie dawał witaminki.

ovarin pomaga na śluz? to może dlatego tak go dużo było, no ale nie rozwiązuje mi to na razie sprawy z ovu, czemu tak wcześnie, chociaż powiem, że wcale nie narzekam, bo <3 wtedy były, tylko co teraz z drugą fazą? taką krótką będę mieć? no nic, czekać na rozwój sytuacji muszę. :/

p19uqqmzk4ecto70.png

Wysłany: 7 września 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    nie doszły i nie dojdą już, miałam możliwość odmówienia, więc zwrócą kasę. Jak nie wyjdzie (zakładam, że jednak się uda) to wtedy kupię. muszę znaleźć jakiegoś gina porządnego w krk, takiego co by się mną zajął a nie dawał witaminki.

ovarin pomaga na śluz? to może dlatego tak go dużo było, no ale nie rozwiązuje mi to na razie sprawy z ovu, czemu tak wcześnie, chociaż powiem, że wcale nie narzekam, bo <3 wtedy były, tylko co teraz z drugą fazą? taką krótką będę mieć? no nic, czekać na rozwój sytuacji muszę. :/
    Kurcze, faktycznie szybko ta owulacja. Jak długie masz normalnie cykle? Druga faza jest raczej niezmienna, czyli ok 14-15 dni.

Rosolina lubi tę wiadomość

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png

Wysłany: 7 września 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja chce spróbowac z tym ovarinem co mi szkodzi co bedzie to bedzie ten cykl dajemy an luz ;)

Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Kurcze, faktycznie szybko ta owulacja. Jak długie masz normalnie cykle? Druga faza jest raczej niezmienna, czyli ok 14-15 dni.

27-29 dni, ovu zazwyczaj 15-16 dc, fl to 11 dni.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo , ja zajęta jestem budową.. wstawię wam niebawem może jakieś fotki. Zachorowałam przeziębiłam sie?... dzisiaj śluz płodny , ale nie chce ryzykować i starania przekładamy na nastepny miesiąc. Ponadto dostałam jakiejś nerwicy(?) . To zaczęło się gdy jechałam jako pierwszy kierowca do Chorwacji. Po 6sciu godzinach jazdy mimo tego , że nie byłam w ogole zmeczona- zaczęło mnie zaciskać w klatce. Następstwem było moje głebsze oddychanie i uczucie mdlenia. Zjechałam natychmiast na pobocze( w górach w Austrii) i poprosiłam mojego żeby teraz on prowadził. Myślałam , że to przez ciśnienie w tych górach. W drodze powrotnej gdy już nikt nie umiał - ja chwyciłam kierownicy i nas dowiozłam do domu. Myślałam , że ten strach przemogłam. Wczoraj miałam wizyte kontrolną po operacji tego guza i słuchajcie... Normalnie pomiedzy miastami jeżdże, ale wjechałam na autostrade i.. po 15 minutach słabości. Mówie sobie - pojebało cie jedziesz dalej. Nie takie trasy robiłam. Dupa .. awaryjne i 30 na godzine- tir za mna.. miał anielska cierpliwość. Udało mi sie zjechać na Gliwice. Po godzienie przyjechała moja mama ze znajomą, ale mówi - musisz to przemóc... mamy głośnomówiący, jak Ci się zrobi słabo na autosradzie to Gosia przejmie auto... ledwo co wjechałam na tą cholerną autostrade i dupa . Nie wiem co to może być...

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

Wysłany: 8 września 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    27-29 dni, ovu zazwyczaj 15-16 dc, fl to 11 dni.
    Krótka ta faza lutealna, mówiłaś lekarzowi?
    Ciężko mi uwierzyć, że ovarin aż tak podziałał, żeby owulkę o 5-6 dni przyspieszył, ja na Twoim miejscu działałabym dalej :)

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png

Wysłany: 8 września 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    hejo , ja zajęta jestem budową.. wstawię wam niebawem może jakieś fotki. Zachorowałam przeziębiłam sie?... dzisiaj śluz płodny , ale nie chce ryzykować i starania przekładamy na nastepny miesiąc. Ponadto dostałam jakiejś nerwicy(?) . To zaczęło się gdy jechałam jako pierwszy kierowca do Chorwacji. Po 6sciu godzinach jazdy mimo tego , że nie byłam w ogole zmeczona- zaczęło mnie zaciskać w klatce. Następstwem było moje głebsze oddychanie i uczucie mdlenia. Zjechałam natychmiast na pobocze( w górach w Austrii) i poprosiłam mojego żeby teraz on prowadził. Myślałam , że to przez ciśnienie w tych górach. W drodze powrotnej gdy już nikt nie umiał - ja chwyciłam kierownicy i nas dowiozłam do domu. Myślałam , że ten strach przemogłam. Wczoraj miałam wizyte kontrolną po operacji tego guza i słuchajcie... Normalnie pomiedzy miastami jeżdże, ale wjechałam na autostrade i.. po 15 minutach słabości. Mówie sobie - pojebało cie jedziesz dalej. Nie takie trasy robiłam. Dupa .. awaryjne i 30 na godzine- tir za mna.. miał anielska cierpliwość. Udało mi sie zjechać na Gliwice. Po godzienie przyjechała moja mama ze znajomą, ale mówi - musisz to przemóc... mamy głośnomówiący, jak Ci się zrobi słabo na autosradzie to Gosia przejmie auto... ledwo co wjechałam na tą cholerną autostrade i dupa . Nie wiem co to może być...
    Za dużo na głowie: zaczynasz nową pracę, kredyt, budowa domu, starania... po prostu nam się może wydawać, że mamy wszystko pod kontrolą, a nasz organizm wie lepiej i wysyła sygnały. Jak sobie z tym poradzić? Na pewno nie lekami, może joga? psycholog? bieganie? Spróbuj znaleźć coś, co będzie Cię relaksować i rób to systematycznie. Trzymam kciuki!

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Krótka ta faza lutealna, mówiłaś lekarzowi?
    Ciężko mi uwierzyć, że ovarin aż tak podziałał, żeby owulkę o 5-6 dni przyspieszył, ja na Twoim miejscu działałabym dalej :)

Boshe, co byśmy bez Ciebie zrobiły? :) wiesz, co... nigdy nie zwróciłam na to uwagi, bałabym sie jesli byłoby poniżej 10, ale czytałam, ze na wydłużenie fl bierze sie wit b6, a w ovarinie ona jest, moze ja wydłuży, dziwny ten mój cykl w tym miesiącu.
    Ps. Ovu na 11 dc zaznaczony i potwierdzony.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie... A jak u Ciebie Ovarin zadziałał? Cos oprócz śluzu?

p19uqqmzk4ecto70.png

Wysłany: 8 września 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    Cookie... A jak u Ciebie Ovarin zadziałał? Cos oprócz śluzu?
    Hm, wiem, że zaczęłam to brać razem z bromkiem i wydaje mi się, że podczas brania była ta 3 biochemiczna, ale czy to wpływ ovarinu czy bromka czy po prostu przypadek - nie wiem.
    Nie zaszkodzi na pewno :)
    no i wtedy owulkę też miałam wcześniej niż zwykle. Jak badania męża? Lepiej??

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, poczekam na rozwój. Tak, morfologia 4%, wszystkie parametry sie poprawiły, teraz łyka salfazin zamiast androvitu.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Miki85 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny:)
    Dawno mnie nie było przez te moją chorobę psychiczną-lęki napadowe odpuściłam ovufriend żeby zająć się naprawą zdrowia.
    Natomiast dziś chciałam się pochwalić w środę wieczór zrobiłam test bo moje niesamowicie bolące piersi nie dawały mi spokoju i pokazały się II kreski nie wierzyłam poszłam po drugi i II kreski. Wczoraj betahcg 191 i progesteron 17 (wydaje mi się niski, niby lekarz twierdzi ze jest 0k ale biorę profilaktycznie duphaston 2*dziennie.)

jestem w wielkim szoku bo ten miesiąc był okropny--opieka na babcia(96 lat), zamartwianie się, nie przespane noce.....ufff i taki cud......:)

Gratuluję wszystkim dziewczynom którym się udało i tym którym na pewno się uda.Trzymam kciuki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 09:23

antylopaa, cookiemonster, Ania001, Ania-nowa, Rosolina lubią tę wiadomość

zi13csqvtabhkgk4.png
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miki!! Jak cudownie!!

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • Ania001 Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miki85 gratulecje ! Zdrowia , zdrowia , zdrowia !!! :D I spokojnej ciazy .

‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ