Typowe trolle :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kupilam nowe testy owu. I zrobilam jeden o 17 wynik o mega lepszy niz z tymi starymi. Choc na starym z godz. 11 tez kreska zaczela ciemniec.Szykuje mi sie chyba dlugi cykl,albo inna niespodzianka. Ech tyle czekania jeszcze. Powiem Wam,ze dawno
nie sprawialy nam tyle przyjemnosci co teraz. Nie mam zadnych boli i to juz jest super
-
Sylwia_80 wrote:Cookie, jest dobrze. Przyrost prawidłowy. Wiem wiem, chciałabyś więcej, ale mam go wystarczająco wiec kobieto, ciesz się, jesteś w ciąży wiesz?
A proga zawsze mozna poprawić, skup sie na becie
Powtórz bete, jeśli okaze sie ze jest wystarczajaca, odetchnij
Pecherzyk powinno byc widać jak jest koło 1500, zarodek chyba cos kolo 4-5000, a serducho to juz pozniej. Ja z Ala 11dpo miałam bete 7 :p, potem 12dpo miałam 21, potem juz chwile nie mierzyłam. Na poczatku stycznia miałam ponad 11000 i jak poszłam po 203 dniach do lekarza to było juz serducho, choc chyba dopiero zaczeło bic, bo biło bardzo słabo jeszcze, nawet karty ciazy mi lekarka nie załozyła.
A u mnie dziś tak: wszystko wyglada dobrze, wyglada na to ze bedzie owulka z lewego jajnika, pecherzyk 15mm, endo ponad 7mm, wiec nie jest źle. Przewidywany termin owulacji poniedziałek, według mnie i doktorka
, zakupiłam tez wiecej testów owu i bede sie sprawdzać. Kurcze, dawno nie miałam takiego mega naturalnego cyklu bez niczego
, zadnego dupka nie bede brac ani nic, sprawdze sobie tylko proga 7dpo. w środe mam akurat wizyte u swojego gina to mi powie czy pekło czy nie.
1) za tydzień powinien być widoczny pęcherzyk
2) za 2 tyg zarodek
3) i ok 21-22 list serduszko.
Pęcherzyk masz super, teraz dopadnij męża i do dziełapowiem Ci, że nie zdziwię się jak właśnie taki naturalny cykl po stymulacjach będzie owocny
-
antonna wrote:
Cookie ale interesował mnie dzień cyklu, bo chciałam sobie policzyć w którym tygodniu i dniu ciąży jesteśTo teraz tylko czekać do poniedziałku na wynik kolejnej bety!
-
polly8725 wrote:Kupilam nowe testy owu. I zrobilam jeden o 17 wynik o mega lepszy niz z tymi starymi. Choc na starym z godz. 11 tez kreska zaczela ciemniec.Szykuje mi sie chyba dlugi cykl,albo inna niespodzianka. Ech tyle czekania jeszcze. Powiem Wam,ze dawno
nie sprawialy nam tyle przyjemnosci co teraz. Nie mam zadnych boli i to juz jest super
Jeżeli mogę Ci coś poradzić - nie stresuj się długością cyklu, to nie jest ważne, ważne, żeby owulka była i już. Na wątku CLO jest Roma, która ma synka z cyklu w którym owulka była w 50dc... także korzystajcie z tego, że nic Cię nie boli, a Ty sobie spokojne obserwuj kreseczkę
polly8725 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOj cookie, każda, która w ciąży była zna te szalenstwa i wyliczenia
Żeby Ci było lżej to ja mam kalendarz w excelu w którym zaznaczam @, przewidywana owulacje i ewentualne testowanie i kiedy wtedy badanie itd. Tak...zrobiłam tak w lipcu i ten zaplanowany cykl był tym na chwile szczesliwym, wiec teraz powtórzyłam, moze i sytuacja sie powtórzy?
cookiemonster lubi tę wiadomość
-
I tak w ogóle to przywołuję do zameldowania się:
Karola co z Tobą? Pamiętam, że zawsze mamy cyklE zbliżone, jak tam?
Rosolina wiem, że masz detox, ale my o Tobie pamiętamy
Inaa chyba tak cieszy się nowym domkiem, że o nas zapomniała...wybaczamy, ale odezwij się w wolnej chwili
Miki85 co u Ciebie?
Lizzinka tęsknimy, odezwij się!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 08:05
-
Cookie ja sie nie dziwie,ze glowy nie masz do duperel
tez bym nie miala. To co piszesz jest pocieszajace
bede dalej testowac. W koncu 50 testow zakupilam. A z
mialam problem przez endometrioze. Nawet na usg dowcipnym zawsze skakalam pod ta sonda bo bolalo. I zwykle beadanie czy cytlogia maskara. A teraz pani doktor powiedziala,ze to dobry objaw. Wiec korzystamy
Sylwia kochana. Moze byc,ze wszysrko pojdzie swoim rytmem. Organizm sam wie co dla niego dobre. Oby to bylo teraz i bedziemy Wam kibicowac. Tobie i Cookie.Sylwia_80 lubi tę wiadomość
-
Cookie, 4t2d to teoretycznie jesteś w 5 tygodniu ciąży. Niemniej każdy lekarz liczy liczy to inaczej. 4t2d to dla nich 4 tydzień ciąży. Ja jestem 34+5 ale gdybym dziś była na wizycie, to wpisze 34 tydzień, chociaż teoretycznie to już jest przecież 35:-) tak to wygląda
Udało się wcyklu
-
Miki85 wrote:Cooki
nie dobieraj sobie do glowy progestetonu. Ja w dniu okresu pierwsza beta i progesteron 17, druga beta i progest. 14. Lekarz zalecil duphaston 3*1 i mam 13 tc i dzis ok 16 prenatalne ehhhh cykam sie....
trzymam kciuki mocne za prenatalne - daj znać co po! Będzie dobrze:)
-
Miki trzymam kciuki na pewno będzie super , daj znać jak po wizycie.
Antonna współczuję bólu przy gościach niech następny cykl będzie dla ciebie szczęśliwym.
Cooki za dużo myślisz !zobacz że nie wszędzie jest książkowe a jednak ciążę są i dzieci z nim piękne i zdrowe
Dziękuję wszystkim za miłe słowa, w listopadzie nie pozwolę córce wyjść bo to dużo za wcześnie jestem przerażona ale staram się jakoś myśleć pozytywnie tylko cholera tak mnie kuje w podbrzuszu i w pochwiechociaż jeszcze te dwa tygodnie przetrzymać
-
Pelna nadziei trzymam kciuki zeby mala jeszcze chwile wysiedziala. Wspolczuje Ci bolu ale jak juz sie urodzi to wynagrodzi Ci wszystko.
Miki fajnie,ze wszystko dobrze. Daj jakies szczegoly -
U mnie dzis temperatura tak spadla,ze nigdy takiego spadku nie bylo.
-
cookiemonster wrote:To może oznaczać spadek na owulke:)
-
hejka dawno nie pisałam tutaj ale wczoraj był cieżki dla mnie dzień 5 miało narodzić się moje szczęście
a do tego na 5 przypadała @ której nie ma
co mnie cieszy cycki mam wielkie i twarde mam lekkie zawroty głowy i co dziwne zrobiłam dzis test i jak na trolla przytało jest cień jak był mokry już go było widac wysechł to tez wdac ale za cholere nie moge go uchwycic na fotce 9 zrobie kolejny jak małpy nadal nie bedzie