Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Typowe trolle :-)
Odpowiedz

Typowe trolle :-)

Oceń ten wątek:
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Okazało się, że zastrzyki mam robić po 20, a nie o 20, więc 23 też jest oki, tylko potem muszę już codziennie właśnie o tej godzinie robić. Mam nadzieję, że wrócimy do domu najpóźniej o 22 :>

Dzięki Cookie za info o kwasie foliowym. Ja właśnie, żeby zabezpieczyć się przed ewentualnym problemem z przyswajaniem, czy metabolizowaniem kwasu foliowego łykam metafolinę, a nie zwykły kwas foliowy. Trochę poczytałam o tej mutacji i mnie to wszystko przeraziło. Nie mam ochoty teraz tego badania robić, żeby się nie stresować. No bo jak wyjdzie, że mam to pewnie powinnam się dosuplementować kilka miesięcy. Powinnam się takimi rzeczami zająć rok temu, ale nie wiedziałam :> Natomiast przy następnym badaniu hormonów zbadam też homocysteinę. Jeśli będzie wysoka to może warto pociągnąć jednak ten temat. Ehhh po co tyle chorób jest na tym świecie. Tak czy siak lekarka napisała, że mam brać co brałam i że jest oki.

Dostałam też wynik witaminy D3. Mam 36.2 ng/ml. Jestem trochę wkurzona, bo 3 miesiące temu miałam 32 ng/ml, a biorę cały czas po 5 tys. IU dziennie i prawie nic nie urosło! Albo mi się witamina popsuła (może się latem przegrzała), albo biorę za mało. Kupiłam ostatnio nową, ponoć naturalną, może będzie lepiej działać.
    Niestety chorób jest za wiele, a z tą mutacją nasunęło mi się, bo pamiętam, że jak immunolog zobaczył u mnie wynik ponad normę to od razu wypisał skierowanie na to badanie. I jak potem ze znajomym diagnostą rozmawiałam, to stwierdziła, że lekarz miał dobry tok myślenia. Jak bierzesz metafolinę to bardzo dobrze. No właśnie homocysteina! Zapomniałam, że ona często jest podniesiona przy tej mutacji i warto ją zbadać dla sprawdzenia ogólnego stanu zdrowia:)
    5000 jednostek to dużo, może wit D potrzebuje dłuższego czasu żeby się podnieść? ja miałam 36, potem już nie sprawdzałam, ale biorę cały czas 2000 jedn.
    To co teraz w kolejności? Ile tej stymulacji?

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie, ze to kwestia dawki lub jakosci preparatu. No nic, pobiore jakis czas troche wiecej i zobaczymy. Witamina D3 wplywa na jakosc komorek wiec chcialam miec ja na wysokim poziomie.
    Sttmulowac sie bede okolo 9-11 dni. Ale to wyjdzie wszystko w praniu. W piatek bede miala kontrole w klinice to zobaczymy czy cos uroslo.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna kciuki mocno zaciskam za powodzenie <3

Kurcze cicho tu jakoś.... dziewczyny piszcieeee ;) Ja sie nigdzie nie moge odnaleźć :( Na żadnym forum.... albo jest za duzo złych wieści, albo coś mnie zdenerwuje, albo jest za dużo osób i tak na prawde nie idzie pogadać ;( Do dupy.... Nie mam żadnych koleżanek w ciąży a w tym Krakowie to juz zupełnie bez znajomych zostałam ;( Wszyscy wyjechali....

Rosolina tak mi polecano te miejsca, ale sama nie wiem jak tam jest wiec wiesz :) Wybierz co uważasz za lepsze ;)

ckaidqk34aroni5a.png
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczeta. My dziś jedziemy do pradziadka na 80 urodziny. Jest mróz i wyprawa do nich to będzie jak wyprawa na mount everest , zabieranie tych rzeczy istna tragedia, już nie mogę się doczekać wiosny!!

Mała moja robi się niezle Ziółko. Rozbestwilismy ja i chce tylko na rękach.
    Noce ok , jakoś funkcjonuje.

Nie jestem w temacie waszych ciąż, więc proszę o przybliżenie która z was już może zna płeć, coś? Jedynie doczytałam że rosolina spodziewa się bliźniąt, moje gratulacje!!

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu

Wysłany: 7 stycznia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:)
    Byłam dziś na wizycie u mojego ginekologa - wszystko ok:) dziedzic ma 7,11cm, aczkolwiek ze względu na pozycję przygarbioną (po tatusiu;p), lekarz obstawia, że jest więcej. Wiek ciąży też do przodu, bo 13t4, ale tym się nie sugeruję. I po tatusiu ma niechęć do zdjęć, bo lekarz naprawdę długo próbował, ale niestety nie dał rady uchwycić za fajnie małego/małej. Płeć dalej nieznana, bo dziecko nie chciało współpracować...ale do końca przyszłego tyg powinny być wyniki NIFTY, więc płeć też będzie znana :)
    niestety, dostałam drugi antybiotyk na bakterie w moczu (e-coli), lekarz powiedział, że musimy leczyć do skutku, bo może przejść na dziecko.
    Antylopa, jak Twój baby blues - lepiej? Brat i bratowa też właśnie tak nauczyli dziecko noszenia na rękach i do dziś jest problem, bo młody potrafi wyć i wyć jak coś mu nie pasuje dopóki go nie wezmą na ręce..

ojejku, Ania-nowa, antonna lubią tę wiadomość

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśmy na zakupach, pół dnia zeszło, ludzi masa!! 30 mim w kolejce do kasy, istna tragedia.
    Kamika... ja mam to samo, na sierpniowych jakos dziwnie, czytałam trochę u Was, lepsza atmosferę chyba macie. Dziewczyny wymyśliły listę wizyt i tylko tym żyją, kto idzie na która, średnio mi to odpowiada, zaproponowała listę tematów do obgadania ale cisza, zero odzewu.

Antonna, Sylwia, Karola.. koniecznie musicie do nas dołączyć!

p19uqqmzk4ecto70.png

Wysłany: 7 stycznia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    My dziś byliśmy na zakupach, pół dnia zeszło, ludzi masa!! 30 mim w kolejce do kasy, istna tragedia.
    Kamika... ja mam to samo, na sierpniowych jakos dziwnie, czytałam trochę u Was, lepsza atmosferę chyba macie. Dziewczyny wymyśliły listę wizyt i tylko tym żyją, kto idzie na która, średnio mi to odpowiada, zaproponowała listę tematów do obgadania ale cisza, zero odzewu.

Antonna, Sylwia, Karola.. koniecznie musicie do nas dołączyć!
    Rosolina, o zakupach to Ty mi nawet nie mów! ja ciągle nie mogę się przyzwyczaić do tego, że nie powinnam tyle dźwigać, żeby brać wózek zamiast koszyka i dziś tak właśnie skoczyłam na zakupy i tylko koszyk, bo parę rzeczy, a potem prawie po podłodze ciągnęłam, bo niby parę rzeczy, ale mleko, chlebek, pomidory w puszce, jakieś mięsko (naszła mnie faza na spaghetii;p) i jakieś inne drobiazgi i koniec.
    Jak u Ciebie z objawami?

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie super że na wizycie wszystko w porządku :) No z zakupami to uważaj - lepiej się nie przedźwigać :)
    Szkoda że dalej z tym pęcherzem się męczysz ;/ mam nadzieje że to kiedyś się skonczy...

Zazdroszczę Ci za to że nie masz problemów z wymiotami...bo nie masz prawda ? Ja juz mam dość.... nic praktycznie nie zostaje na stałe w moim ciele poza owocami i tostami z masłem...

Antylopa właśnie jak Twoje samopoczucie :) ?

ckaidqk34aroni5a.png

Wysłany: 7 stycznia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamika, czasami mam mdlości, ale wymiotów niet:) ale pęcherz nadrabia. Mam nadzieję, że ten antybiotyk pomoże, bo pani w aptece aż upewniała się czy na pewno potrzebuję 5 opakowań i taką dużą dawkę... ale mogę chodzić na basen - tylko mam stosować lactovaginal.
    Poproś o te leki przeciwwymiotne - szkoda się męczyć, a przez intensywne wymioty możesz stracić dużo wartości odżywczych.

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png

Wysłany: 7 stycznia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak offtopicowo, znacie ten blog: http://skincoach.pl
    Bardzo dużo fajnych rad, m.in. o tym, że nie powinno się używać kremu na noc, jakie ph powinna mieć woda mineralna itd.

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, jak czytam o tych waszych mdlosciach... Nie chcę tego sobie przypomnieć, to była tragedia totalna i szczerze to mocno się zastanowię, czy chce drugie dziecko właśnie przez to samopoczucie na początku, myślałam że zejde z tego świata.

Mój baby blues już minął, na szczęście. Ale nie było łatwo. Myślałam kiedyś, że to tylko tytuł jakiegoś kiepskiego filmu, a tu jednak mnie trafiło. Do przejścia, ale z taką burzą hormonów nawet nie ma co walczyć.

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych objawów ... jeszcze... i mam nadzieje, ze jie bede miec, ale pewnie sie łudzę, przeciez to bliźniaki! :)
    Wczoraj mnie kluly jajniki i jakby ktos jakas szpilę wbijał tam w srodku. A czasami jak psinkę, to mnie brzuch zaboli. Tyle.
    Wiecie co... jak wczoraj czytałam cały dzien prawie fora, to juz sie bardziej oswoiłam z mysla o bliźniakach, ale dopiero dzis przestałam ryczeć. Oby tylko były zdrowe i zeby wszystko ładnie sie rozwinęło.

Cookie... ten test pappa, to najlepiej robic w tym samym dni co usg, tak?

cookiemonster lubi tę wiadomość

p19uqqmzk4ecto70.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie no to sie ciesz brakiem wymiotow a ja bede prosic o leki chyba ze do wizyty przejdzie bo dopiero 23 stycznia mam.

Ja od wczoraj jestem juz bez progesteronu....troche sie martwie czy bedzie ok no ale dal dwa opakowania i na nich kazal zakonczyc...

Musze tez zmienic witaminy niedlugo z pregna plus na prenatal duo...chyba zamowie online dzisiaj

Nie znalam tego bloga ale mnie wciagnal:) dzieki bedzie co poczytac:)

Antylopa grunt ze jest lepiej :)

Ja juz nie mam spania wiec ide buszoeac w necie i robic zakupowa liste życzeń:)

Rosolina bedzie Ci tylko lepiej juz z ta mysla o blizniakach:) Zdrowe tez na pewno beda :) wybralas miejsce na to prenatalnrle? Umawiaj sie jak najszybciej bo roznie z terminami

ckaidqk34aroni5a.png

Wysłany: 8 stycznia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    Ja nie mam żadnych objawów ... jeszcze... i mam nadzieje, ze jie bede miec, ale pewnie sie łudzę, przeciez to bliźniaki! :)
    Wczoraj mnie kluly jajniki i jakby ktos jakas szpilę wbijał tam w srodku. A czasami jak psinkę, to mnie brzuch zaboli. Tyle.
    Wiecie co... jak wczoraj czytałam cały dzien prawie fora, to juz sie bardziej oswoiłam z mysla o bliźniakach, ale dopiero dzis przestałam ryczeć. Oby tylko były zdrowe i zeby wszystko ładnie sie rozwinęło.

Cookie... ten test pappa, to najlepiej robic w tym samym dni co usg, tak?
    Rosolina, to jest tak, że u mnie w klinice robi się w tym samym dniu i później cxekasz na wyniki ponownie przeliczone. Natomiast mama ginekolog twierdzi, że można robić np tydzień wcześniej tak aby na wizycie już mieć wszystkie dane. Najlepiej zapytaj w klinice jak to jest u nich, bo pappa musi być u nich wykonana na odpowiednim sprzęcie.

Rosolina lubi tę wiadomość

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Cookie no to sie ciesz brakiem wymiotow a ja bede prosic o leki chyba ze do wizyty przejdzie bo dopiero 23 stycznia mam.

Ja od wczoraj jestem juz bez progesteronu....troche sie martwie czy bedzie ok no ale dal dwa opakowania i na nich kazal zakonczyc...

Musze tez zmienic witaminy niedlugo z pregna plus na prenatal duo...chyba zamowie online dzisiaj

Nie znalam tego bloga ale mnie wciagnal:) dzieki bedzie co poczytac:)

Antylopa grunt ze jest lepiej :)

Ja juz nie mam spania wiec ide buszoeac w necie i robic zakupowa liste życzeń:)

Rosolina bedzie Ci tylko lepiej juz z ta mysla o blizniakach:) Zdrowe tez na pewno beda :) wybralas miejsce na to prenatalnrle? Umawiaj sie jak najszybciej bo roznie z terminami
    Ja biorę teraz oprócz kwasu foliowego, wit D, wit C, magneB6 MAMA DHA, ale to w sumie tylko dlatego, że sama o to zapytałam;p mój gin ma specyficzne podejście do wit. Tylko na mangez mi powiedział, że mogę spokojnie brać wiecej niż 2 tabl dziennie. I w ogóle to myślałam, że mnie opieprzy za to, że jestem 2kg na plusie od początku ciaży, ale wręcz był zadowolony, że tylko tyle. Powiedział, że średnio kobiety w tym czasie są 3-5kg na plusie. Mój nie może uwierzyć, że nie tyję, bo jem tyle, że szok... zwłaszcza jeśli chodzi o obiady to moje możliwości są nieograniczone;p
    Fajnie, że blog Ci podszedł:) też wydaje mi się, że jest bardzo rzetelny. Jeszcze z ciekawych blogów mogę polecić:
    http://niebalaganka.pl
    http://designyourlife.pl
    http://lifemanagerka.pl
    http://coonakombinuje.pl
    http://styledigger.com
    http://www.alinarose.pl
    to są rekomendacje od moich uczennic:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 09:48

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie cieszę się, że dziecko się pięknie rozwija. A powiedz mi, czy to badanie Nifty można zrobić wcześniej (np. 7-8 tydzień)? Tzn. czemu robi się je dopiero pod koniec I trymestru.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png

Wysłany: 8 stycznia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Cookie cieszę się, że dziecko się pięknie rozwija. A powiedz mi, czy to badanie Nifty można zrobić wcześniej (np. 7-8 tydzień)? Tzn. czemu robi się je dopiero pod koniec I trymestru.
    Nie musisz go robić pod koniec trymestru, możesz już ok 10-11 tc, ale tu chodzi o to, że jak zrobisz w 10tc, to w Twojej krwi może jeszcze nie być wystarczająco materiału DNA dziecka i może się zdarzyć, że pobiorą jeszcze raz za np. 2tyg (oczywiście to już jest w cenie).

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Rosolina, dołączymy kiedyś, dołaczymy ;). Ja na razie czekam na odzew po wysłaniu mojego cv. Cholera, może w tym tygodniu coś się ruszy??
    Fajnie że już trochę uporałaś się z emocjami, powiem Ci tak- gdyby u mnie były bliźniaki za pierwszym razem, nie byłoby źle. Moja kuzynka rodziła bliźniaki jak jej starszy syn miał niecałe 3 latka....to jest hardcore- do dziś :D. Ale tak sobie myśle, poza chwilami, kiedy pewnie pada na twarz- jak tam musi być wesoło :)

kamika, oj bidna...ja miałam tylko mdłości i mnie wykańczały, nie wyobrażam sobie wisieć nad muszla cały czas...ale zobaczysz, zaraz Ci to minie i będzie pięknie :)

cookie, patrzę na Twój suwak i jakoś nie mogę uwierzyć ze u Ciebie jest 14tc :D

antonna, ja już czekam w niecierpliwością na Twoja piewszą wizytę :D

A ja kochane znów mam dość- to moje dziecię chyba chce wykończyć matkę. Nie dość, ze przestała wołać na nocnik, przyłazi coraz wcześniej w nocy do nas i do tego próbuje rządzić w naszym łóżku :), to zrobił się uparciuch i jest walka o wszystko. To chyba kwestia tego ze długo siedziała w domu przez chorobe, jak chodzi do żłobka to zupełnie inne dziecko. Przychodzi stęskniona, wcześniej chodzi spać- teraz 22-23, nawet nie mam jak poromansować porządnie z mężem :D

No i tak...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 16:29

cookiemonster, antonna lubią tę wiadomość

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ja patrzę i sama nie wierzę...w listopadzie myślałam, że do drugiego trymestru to nie dociągnę, a teraz czas zaczyna uciekać! Przypuszczam, że jeszcze ok 6 tyg i może ruchy poczuję (mam łożysko z przodu, więc wcześniej pewnie raczej nie)..
    A jak Twoje plany - poszłaś do tego lekarza czy na razie na spontana? A dziecia opchnijcie dziadkom na weekend;)

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info Cookie :) Ja od wczoraj sie kłuję, także nie jesteś już sama :D Mąż miał mi zrobić zastrzyk, ale stchórzył i musiałam się sama przemóc. Ale igła jest tak cieniutka, że "wchodzi jak w masło" :D

Sylwia dziękuję za wsparcie :) Idę do kliniki w piątek na 19:00. Oby mi tam coś porządnego urosło do tego czasu! A może Twoje dziecko przeżywa teraz ten słynny "bunt dwulatka"? :D Musisz uzbroić się w cierpliwość :)

Pełna Nadziei odezwij się!!!!!! Czekamy na info co z Tobą i dzieciaczkiem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 22:27

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ