Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Typowe trolle :-)
Odpowiedz

Typowe trolle :-)

Oceń ten wątek:
  • Miki85 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładny... też mi się podobają w takim stylu
    mniej wiecej cos takiego
    http://www.bobas24.com/images/big/5443_1.jpg

cookiemonster lubi tę wiadomość

zi13csqvtabhkgk4.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym bardzo chciała isc na szkole rodzenia, chciałabym wiedziec co i jak robic z dzieckiem po porodzie... o ile moze jeszcze mam jakies pojęcie o dzieciach (mam dwoch bratanków) to zdecydowanie maz juz nie, nawet jak byli mali to tak dziwnie ich trzymał. Na sztywno. Wiec jemu to na 100% sie przyda, tylko, ze sie krzywo popatrzył na mnie jak mu powiedziałam, ze idziemy sie uczyć. :)

Ja w sobote sie zwazylam, schudłam 1kg, niby staram sie jesc te 5-6 posiłków, na początku trzymałam sie tego co moge a czego nie, ale moje cukry sa super w normie wiec w tym tygodniu bedzie szaleństwo :) zobaczymy co sie zmieni.

Kamika... Tobie tez szybko leci... juz masz 15 tydzien!

p19uqqmzk4ecto70.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potrzebuję kopa w dupę, bo mam strasznie kiepski dzień.
    Wiecie, że prowadzę DG i uczę ang, m.in. w firmach. Teraz zaczyna sie nowy semestr i postanowiłam, że zajęcia w firmie odpuszczę, tj poszukam lektora i zatrudnię, a korki będą ciągnąć dalej. Znalazłam 2 tyg lektorkę, wszystko dogadane i ustalone, materiały przekazane i ona w piątek o 18.00 dzwoni i mówi, że nie ma jak dojechać, bo ona myślała, że da radę autobusem (na zajęcia na 6.00 z miasta A do miasta B...). Nawet nie wpadłam zapytać czy ma samochód, bo uznałam to za oczywiste, ale okazało się, że 36latka auta nie posiada. To na szybko dawaj, telefon w ruch i umówiłam się z kolejną na sobotę. Nie podeszła mi, ale nóż na karku, bo zajęcia od dziś i ustaliłyśmy 2tyg okres próbny. Dziś pierwsze zajęcia, dzwonię do niej po i pytam, a ona, że 1) odległość jednak za daleka, po 2) grupa upper intermediate jest za bardzo zaawansowana i w ogóle jej nie podeszli ci ludzi... to jest moja ukochana najukochańsza grupa, super ludzie, ugodowi, uśmiechnięci, zawsze wszystko na tak, rozgadani. I ona mi mówi, że jutro już nie przyjedzie... ubłagałam ją, żeby jednak się zgodziła chociaż na ten tydzień. I ok. Napisałam od razu do laski, która odezwała się do mnie w nd, że jest chętna i ona od razu zaznacza, że nie pisze sie na poziom advanced, bo sama na tym poziomie nie jest... Rozumiecie to? Pominę brak przygotowania do uczenia ludzi, że kończą nauczycielskie kolegia, a ich warsztat metodyczny jest równy zeru, bo z tym mogę pomóc, ale znajomości języka?wtf?
    ech
    jak tak dalej pójdzie, będę musiała wrócić i dalej pracować ok 60h tygodniowo...do końca czerwca...

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny dawno nie pisałam mamy małe kłopoty w lutym sprzedajemy mieszkanie teściów okazało się ze kretyn teść zostawił nam długi masakra no i tym samym zapomnielismy o dziecku o staraniach kwas foliowy brałam jak mi się przypomniało i tak ostatni okres miałam 22 grudnia przyszedł skubany po 12 dniach spóźnienia dziś mam 40dc pomyślałam sobie znowu się coś poprzestawiało tym bardziej że jestem przeziębiona bolą mnie kości od tyg boli mnie głowa wieczorami i mdli mnie ale wpierdzielam wszytko co popadnie dziś do jaj zrobiłam test i ..... wyszło to ..... zgłupiałam ;)

https://zapodaj.net/967ba858a92b2.jpg.html

Rosolina, antonna, cookiemonster, Blondik, Karola555 lubią tę wiadomość

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie....ale jazdy odstawiają, to nie wiedziały, ze trzeba kawałek dojechac? Jakies nieogarnięte. I jak to mozliwe,
    ze ktos chce uczyć i nie umie na perfect ang? Ja skonczylam na poziomie c1 i np. tez nie wiem czy w liceum podjęłabym sie dawać korki. Mam nadzieje ze znajdziesz kogos konkretnego.

Karola no to witaj w gronie zaciazonych! Gratulacje!

Karola - mama Julci i ... ? lubi tę wiadomość

p19uqqmzk4ecto70.png
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha zawsze mnie smieszyly takie osoby co za pięć dwunasta odwołują - cokolwiek- umawiasz się, dogadujesz, a potem jedno wielkie gowno, tylko ze z problemem zostajesz ty. I nie chodzi tu o stracone pieniądze tylko ale też o stracony czas, który chyba jest z tego wszystkiego cenniejszy. J****ć takich cymbałów

cookiemonster lubi tę wiadomość

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • antonna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie współczuję problemów kadrowych. Ludzie tacy niestety są ;) Mam nadzieję, że znajdziesz szybko kogoś kompetentnego!

Karola co ja widzę?! Grtuluję !!!!! Kolejna zaciążona z tego wątku :) Na kiedy masz termin?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna i Kamika.... jak sie czujecie?
    Wiecie co... zapisałam sie do fryzjera na piątek ;) ide podciąć włosy i zrobić jakis balejaż czy co cos na te odrosty. Mogłabym przeczekać ferie, ale.... walentynki sie zbliżają :)

p19uqqmzk4ecto70.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolinka dziękuję, że pytasz :) Ja się czuję już normalnie :) Obwód już prawie normalny. Waga jeszcze nie, ale widocznie wolniej schodzi.

Rosolina lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Rosolinka dziękuję, że pytasz :) Ja się czuję już normalnie :) Obwód już prawie normalny. Waga jeszcze nie, ale widocznie wolniej schodzi.
    A okres już masz?

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    Antonna i Kamika.... jak sie czujecie?
    Wiecie co... zapisałam sie do fryzjera na piątek ;) ide podciąć włosy i zrobić jakis balejaż czy co cos na te odrosty. Mogłabym przeczekać ferie, ale.... walentynki sie zbliżają :)
    Ja niedawno byłam na farbie, po prostu fryzjer użył takiej bez amoniaku:)

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina ogolnie dobrze ale w tej chwili znow boli glowa....juz sama nie wiem czy to przez za niskie cisnienie czy przez smog ale nie chce brac 3 raz w tym tygodniu tabletki wiec tak czekam...
    Rosolina a jak Twoje objawy ciazy? Ja juz.zaczynam czuc brzuch...tzn czuje ze jest wiekszy i nie w kazdej pozycji mi wygodnie siedziec lub lezec.

Pakowanie trwa nadal...juz sie nie moge doczekac soboty:)

Karola jak.dzisiaj? Wyszlas z szoku? Powtarzalas test?

ckaidqk34aroni5a.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Ja niedawno byłam na farbie, po prostu fryzjer użył takiej bez amoniaku:)
    Ja od zawsze robiłam bez amoniaku, ale słyszałam, ze wtedy nawet nie robi sie od skory głowy, tylko zostawia trochę odstępu. Zobaczymy :)

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Kamika... zapomniałam, ze sie przeprowadzacie. U mnie objawowo brak, oprócz tego, ze czasami czuje, ze muszę sie położyć i odpocząć, zdaza się, że zasypiam wtedy :) w nd nawet sie poryczalam z tego, ze nic mi nie jest, może czułabym się bezpieczniej. Moja mama np. wszystkie 3 ciąże wymiotowała i spała. :( mi się chyba minimalnie powiększa, ale ja zawsze miałam oponkę na brzuchu, wiec sama nie wiem. :(

A co do smogu, to my w sobotę kupiliśmy oczyszczacz, bo nawet w domu było czuć :( wszędzie zapalało sie na czerwono. Niestety w sklepie te na większe powierzchnie w domu zostały wykupione i dopiero bedą z początkiem marca, wiec kupiliśmy mniejszy i przenosimy. Różnica jest odczuwalna.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie spokój z tym smogiem :/ Nawet u nas w Wlkp normy 4-5 krotnie przekroczone na PM2.5. Dziś już na szczęście lepiej, ale wciąż ze 2 razy za dużo.

Cookie ja nie mam jeszcze okresu, bo biorę Duphaston do 3.02, więc pewnie koło 5-6.02 dopiero dostanę :)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też pasuje się wybrać na odświeżenie koloru, ale z racji tego ze moje farbowanie jest bardzo zblizone do naturalnego koloru to nikt nawet nie widzi ze mam odrost wiec mi sie nie pali. Ja robie mój kolor raz na pół roku :P Pójdę w lutym jakoś

A no tak Rosolina przeprowadzka trwa. Tym brakiem objawów to się ciesz... U mnie było 3 dni ciszy i kurde przed chwilą zwymiotowałam...nie wiem czemu, nia jadłam nic chwile wczesniej, nie piłam, nic nie śmierdziało ale mnie podarło nad porcelane :(

Też myślałam nad oczyszczaczem.... jaki Wy kupiliście ? ile macie m2 ?

Antonna no niestety w całej Polsce jest syf, mniejszy lub większy :( Hm to przed połową lutego znów stymulacja i ewentualnie transfer ;) ?

ckaidqk34aroni5a.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy dom, wiec duża powierzchnia, ale jeszcze 3 pokoje całkiem zamkniete. Nawet nie znaleźliśmy takiego co by objął cała powierzchnie. Myśleliśmy, zeby nawet nie wszystkie pokoje były otwarte i zeby stał na korytarzu, ale polecili nam, ze mozliwe, ze nie spełni swojej funkcji i bedzie cały czas chodził. Zreszta i tak bysmy musieli czekac długo, a nam zależało na juz. Mamy taki do 33m2 Philips Combi AC4080/10.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omg do 33 m2 a taki drogi :O szok... no ale jak sie chce mieć czyste powietrze chociaż w mieszkaniu.... to trzeba płacić...

ckaidqk34aroni5a.png
  • Miki85 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - mama Julci i ... ? wrote:
    cześć dziewczyny dawno nie pisałam mamy małe kłopoty w lutym sprzedajemy mieszkanie teściów okazało się ze kretyn teść zostawił nam długi masakra no i tym samym zapomnielismy o dziecku o staraniach kwas foliowy brałam jak mi się przypomniało i tak ostatni okres miałam 22 grudnia przyszedł skubany po 12 dniach spóźnienia dziś mam 40dc pomyślałam sobie znowu się coś poprzestawiało tym bardziej że jestem przeziębiona bolą mnie kości od tyg boli mnie głowa wieczorami i mdli mnie ale wpierdzielam wszytko co popadnie dziś do jaj zrobiłam test i ..... wyszło to ..... zgłupiałam ;)

https://zapodaj.net/967ba858a92b2.jpg.html

Gratuluję:) kiedy idziesz do lekarza???

zi13csqvtabhkgk4.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety takie sa ceny, zależało nam na czymś konkretnym, dziś nawet w dzień dobry TVN był materiał o oczyszczaczach, i wszędzie takie ceny. Najlepiej jeszcze jakby miał jonizację, o czym nie wiedziałam. I pani gadżet mówiła, ze sa takie małe urządzenia do mierzenia pyłu w domu i tez ich juz nie ma, tez bedą dopiero za miesiac chyba - bo nie nadążają z produkcja. :(
    Niech juz ten wiatr przyjdzie, chciałabym wyjść z domu bez wdychania tego dziadostwa.

p19uqqmzk4ecto70.png
‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ