Typowe trolle :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja bym bardzo chciała isc na szkole rodzenia, chciałabym wiedziec co i jak robic z dzieckiem po porodzie... o ile moze jeszcze mam jakies pojęcie o dzieciach (mam dwoch bratanków) to zdecydowanie maz juz nie, nawet jak byli mali to tak dziwnie ich trzymał. Na sztywno. Wiec jemu to na 100% sie przyda, tylko, ze sie krzywo popatrzył na mnie jak mu powiedziałam, ze idziemy sie uczyć.
Ja w sobote sie zwazylam, schudłam 1kg, niby staram sie jesc te 5-6 posiłków, na początku trzymałam sie tego co moge a czego nie, ale moje cukry sa super w normie wiec w tym tygodniu bedzie szaleństwo zobaczymy co sie zmieni.
Kamika... Tobie tez szybko leci... juz masz 15 tydzien! -
Dziewczyny, potrzebuję kopa w dupę, bo mam strasznie kiepski dzień.
Wiecie, że prowadzę DG i uczę ang, m.in. w firmach. Teraz zaczyna sie nowy semestr i postanowiłam, że zajęcia w firmie odpuszczę, tj poszukam lektora i zatrudnię, a korki będą ciągnąć dalej. Znalazłam 2 tyg lektorkę, wszystko dogadane i ustalone, materiały przekazane i ona w piątek o 18.00 dzwoni i mówi, że nie ma jak dojechać, bo ona myślała, że da radę autobusem (na zajęcia na 6.00 z miasta A do miasta B...). Nawet nie wpadłam zapytać czy ma samochód, bo uznałam to za oczywiste, ale okazało się, że 36latka auta nie posiada. To na szybko dawaj, telefon w ruch i umówiłam się z kolejną na sobotę. Nie podeszła mi, ale nóż na karku, bo zajęcia od dziś i ustaliłyśmy 2tyg okres próbny. Dziś pierwsze zajęcia, dzwonię do niej po i pytam, a ona, że 1) odległość jednak za daleka, po 2) grupa upper intermediate jest za bardzo zaawansowana i w ogóle jej nie podeszli ci ludzi... to jest moja ukochana najukochańsza grupa, super ludzie, ugodowi, uśmiechnięci, zawsze wszystko na tak, rozgadani. I ona mi mówi, że jutro już nie przyjedzie... ubłagałam ją, żeby jednak się zgodziła chociaż na ten tydzień. I ok. Napisałam od razu do laski, która odezwała się do mnie w nd, że jest chętna i ona od razu zaznacza, że nie pisze sie na poziom advanced, bo sama na tym poziomie nie jest... Rozumiecie to? Pominę brak przygotowania do uczenia ludzi, że kończą nauczycielskie kolegia, a ich warsztat metodyczny jest równy zeru, bo z tym mogę pomóc, ale znajomości języka?wtf?
ech
jak tak dalej pójdzie, będę musiała wrócić i dalej pracować ok 60h tygodniowo...do końca czerwca... -
cześć dziewczyny dawno nie pisałam mamy małe kłopoty w lutym sprzedajemy mieszkanie teściów okazało się ze kretyn teść zostawił nam długi masakra no i tym samym zapomnielismy o dziecku o staraniach kwas foliowy brałam jak mi się przypomniało i tak ostatni okres miałam 22 grudnia przyszedł skubany po 12 dniach spóźnienia dziś mam 40dc pomyślałam sobie znowu się coś poprzestawiało tym bardziej że jestem przeziębiona bolą mnie kości od tyg boli mnie głowa wieczorami i mdli mnie ale wpierdzielam wszytko co popadnie dziś do jaj zrobiłam test i ..... wyszło to ..... zgłupiałam
https://zapodaj.net/967ba858a92b2.jpg.htmlRosolina, antonna, cookiemonster, Blondik, Karola555 lubią tę wiadomość
-
Cookie....ale jazdy odstawiają, to nie wiedziały, ze trzeba kawałek dojechac? Jakies nieogarnięte. I jak to mozliwe,
ze ktos chce uczyć i nie umie na perfect ang? Ja skonczylam na poziomie c1 i np. tez nie wiem czy w liceum podjęłabym sie dawać korki. Mam nadzieje ze znajdziesz kogos konkretnego.
Karola no to witaj w gronie zaciazonych! Gratulacje!Karola - mama Julci i ... ? lubi tę wiadomość
-
Hahahaha zawsze mnie smieszyly takie osoby co za pięć dwunasta odwołują - cokolwiek- umawiasz się, dogadujesz, a potem jedno wielkie gowno, tylko ze z problemem zostajesz ty. I nie chodzi tu o stracone pieniądze tylko ale też o stracony czas, który chyba jest z tego wszystkiego cenniejszy. J****ć takich cymbałów
cookiemonster lubi tę wiadomość
Udało się w cyklu
-
Rosolina wrote:Antonna i Kamika.... jak sie czujecie?
Wiecie co... zapisałam sie do fryzjera na piątek ide podciąć włosy i zrobić jakis balejaż czy co cos na te odrosty. Mogłabym przeczekać ferie, ale.... walentynki sie zbliżają -
Rosolina ogolnie dobrze ale w tej chwili znow boli glowa....juz sama nie wiem czy to przez za niskie cisnienie czy przez smog ale nie chce brac 3 raz w tym tygodniu tabletki wiec tak czekam...
Rosolina a jak Twoje objawy ciazy? Ja juz.zaczynam czuc brzuch...tzn czuje ze jest wiekszy i nie w kazdej pozycji mi wygodnie siedziec lub lezec.
Pakowanie trwa nadal...juz sie nie moge doczekac soboty:)
Karola jak.dzisiaj? Wyszlas z szoku? Powtarzalas test? -
Aaa Kamika... zapomniałam, ze sie przeprowadzacie. U mnie objawowo brak, oprócz tego, ze czasami czuje, ze muszę sie położyć i odpocząć, zdaza się, że zasypiam wtedy w nd nawet sie poryczalam z tego, ze nic mi nie jest, może czułabym się bezpieczniej. Moja mama np. wszystkie 3 ciąże wymiotowała i spała. mi się chyba minimalnie powiększa, ale ja zawsze miałam oponkę na brzuchu, wiec sama nie wiem.
A co do smogu, to my w sobotę kupiliśmy oczyszczacz, bo nawet w domu było czuć wszędzie zapalało sie na czerwono. Niestety w sklepie te na większe powierzchnie w domu zostały wykupione i dopiero bedą z początkiem marca, wiec kupiliśmy mniejszy i przenosimy. Różnica jest odczuwalna. -
Dajcie spokój z tym smogiem Nawet u nas w Wlkp normy 4-5 krotnie przekroczone na PM2.5. Dziś już na szczęście lepiej, ale wciąż ze 2 razy za dużo.
Cookie ja nie mam jeszcze okresu, bo biorę Duphaston do 3.02, więc pewnie koło 5-6.02 dopiero dostanę👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Mi też pasuje się wybrać na odświeżenie koloru, ale z racji tego ze moje farbowanie jest bardzo zblizone do naturalnego koloru to nikt nawet nie widzi ze mam odrost wiec mi sie nie pali. Ja robie mój kolor raz na pół roku Pójdę w lutym jakoś
A no tak Rosolina przeprowadzka trwa. Tym brakiem objawów to się ciesz... U mnie było 3 dni ciszy i kurde przed chwilą zwymiotowałam...nie wiem czemu, nia jadłam nic chwile wczesniej, nie piłam, nic nie śmierdziało ale mnie podarło nad porcelane
Też myślałam nad oczyszczaczem.... jaki Wy kupiliście ? ile macie m2 ?
Antonna no niestety w całej Polsce jest syf, mniejszy lub większy Hm to przed połową lutego znów stymulacja i ewentualnie transfer ? -
Mamy dom, wiec duża powierzchnia, ale jeszcze 3 pokoje całkiem zamkniete. Nawet nie znaleźliśmy takiego co by objął cała powierzchnie. Myśleliśmy, zeby nawet nie wszystkie pokoje były otwarte i zeby stał na korytarzu, ale polecili nam, ze mozliwe, ze nie spełni swojej funkcji i bedzie cały czas chodził. Zreszta i tak bysmy musieli czekac długo, a nam zależało na juz. Mamy taki do 33m2 Philips Combi AC4080/10.
-
Karola - mama Julci i ... ? wrote:cześć dziewczyny dawno nie pisałam mamy małe kłopoty w lutym sprzedajemy mieszkanie teściów okazało się ze kretyn teść zostawił nam długi masakra no i tym samym zapomnielismy o dziecku o staraniach kwas foliowy brałam jak mi się przypomniało i tak ostatni okres miałam 22 grudnia przyszedł skubany po 12 dniach spóźnienia dziś mam 40dc pomyślałam sobie znowu się coś poprzestawiało tym bardziej że jestem przeziębiona bolą mnie kości od tyg boli mnie głowa wieczorami i mdli mnie ale wpierdzielam wszytko co popadnie dziś do jaj zrobiłam test i ..... wyszło to ..... zgłupiałam
https://zapodaj.net/967ba858a92b2.jpg.html
Gratuluję kiedy idziesz do lekarza??? -
Niestety takie sa ceny, zależało nam na czymś konkretnym, dziś nawet w dzień dobry TVN był materiał o oczyszczaczach, i wszędzie takie ceny. Najlepiej jeszcze jakby miał jonizację, o czym nie wiedziałam. I pani gadżet mówiła, ze sa takie małe urządzenia do mierzenia pyłu w domu i tez ich juz nie ma, tez bedą dopiero za miesiac chyba - bo nie nadążają z produkcja.
Niech juz ten wiatr przyjdzie, chciałabym wyjść z domu bez wdychania tego dziadostwa.