Typowe trolle :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
No niestety bez opłat my wiedzieliśmy od razu, że bierzemy kredyt, nie chcieliśmy wynajmować. I naprawdę, płacimy nawet mniej za sam kredyt niż placilibysmy za wynajem (bez opłat) identycznego mieszkania, w tym samym bloku. Oczywiście koszty wzrastają jak doda się wszystkie opłaty... No ale takie już jest życie
My mamy mieszkanie 52,7, dwie sypialnie, salon z aneksem i łazienkę. Kuchnia w planach była zamiast jednego pokoju, ale my przerobilismy instalację i projekt mieszkania na salon z aneksem, żebyśmy mieli dwie sypialnie
Edit: mamy balkon, w sumie to bardziej loggie, bo ma ponad 10m2.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 21:35
Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon -
Hehe ja 18 lat mieszkałam w bloku, później rodzice kupili domek i teraz znowu wróciłam do bloku... Brakuje domu, podwórka, ptaków na podwórku, śniadań latem na tarasie... No, ale może też kiedyś się doczekamy latem korzystaliśmy z balkonu, ale głównie wieczorami, bo mamy od strony południowej, więc w dzień latem ciężko było wytrzymać. Chcemy w tym roku urządzić pokoik dla dziecka jak już będzie w drodze i właśnie balkon. Mam nadzieję, że przynajmniej to pierwsze marzenie się sprawdzi
Ja idę do lekarza w połowie lutego, też poproszę o skierowanie na badania, może mnie nie olejeWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 21:54
Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon -
ja tez całe zycie w bloku a teraz mamy dom co prawda wielo rodzinny i w sumie powinny mieszkać 4 rodziny ale do dzis mieszkały tylko 2 my i sasiadzi z dołu przyjaciele nasze dzieci chodza razem do przedszkola zabieraja nas autem ja czasami zajmuje się chłopakami sasiadki wie o naszych staraniach bardzo nam kibicuje dzis wprowadzili się na naszą starą kawalerke nowi ale jeszcze z nimi nie gadaliśmy ciekawe jacy bedą czas pokaże jak na razie decyzja o wynajeciu mieszkania była najlepsza jaka podjelismy z mezem odkad urodziła się Julka i nawet na tych 26 metrach z juleczka bylismy szczęśliwi teraz do pełni szczęścia brakuje mi pracy i 2 maluszka ale mamnadzieję że w tym roku marzenia sie spełnia przynajmniej z praca
-
dobranoc Kochana oj marzenia musza sie spełnić ale dobrze że za marzenie nie trzeba płacić ja mam znowu 2 tyg wolnego od wstawania bo córa ma ferie a po co mam ja dawać i płacić za przedszkola jak ja jestem w domu więc mam nadzieję że spadnie śnieg i bedziemy razem swirowac na saneczkach
-
Oj ale natrzaskałyście no więc...
u mnie @ , ale jakoś pierwszy raz nawet nie posmutniałam. Oczywiście jak w zegarku, jak zawsze.. !
Co do przyjaciółek to mam : chrzestną, mamę, przyjaciołke która znam od 4 roku życia( może i wcześniej), przyjaciela z żoną ktorzy teraz sa moimi sasiadami, kuzynke i tyle. W sumie dużo osób, ale naprawde zaufanych. Zawsze mówie : albo ktoś mnie kocha, albo nienawidzi.
Co do mieszkania to mamy już 2 na kredyt. W nowej kamienicy, na poddaszu ( bardzo się opłacało). Można powiedzieć, że dwupoziomowe. 94 mkw po podłodze, 54 użytkowej ( mamy skosy ). Jest to mieszkanie bezczynszowe, własnościowe. Podwórko i parking, wszystko ogrodzone z brama na pilot. Za mieszkanie w stanie deweloperskim placiliśmy 160 tysiecy, rata gredytu to 950 wiec bardziej się opłaca niż wynajem. Mimo wszystko ciągle szukamy działki bo już mamy wybrany domek - z gotowych elementów twz. pasywne, keramzytowe. Dom Dom Dom !! Ja się wychowałam w domu i troszke takie mieszkania mnie przytłaczają. -
Wakacje: w zeszłym roką całą paką byliśmy w chorwacji. Jechaliśmy w 9 - wynajelismy busa i fru... polecam ten kraj. Bylam już w wielu miejscach ( Tunezja, Francja, Wegry, Włochy) ale tam podobało mi się MEGA ! W tym roku jedziemy z moją przyjaciółka z dziecinstwa też tam . Zakochaliśmy się ! Cenowo wychodzi jak nad naszym morzem. Korzystamy również z airbnb. Polecam aaaaaaaa już się nie mogę doczekać ! No i myśle zawiesic starania do wakacji z racji takiej ze jak jutro bedziemy rezerwowac to trzeba wpłacic całą sumę, a ja bedac w ciąży musze byc na miejscu ze wzgledu na moj brzuch.
-
Dziewczyny !Jest ! OF wyznaczyl mi owulacje !!! Yuupiiii !! Temperatura podszkoczyla !! Nowe nadzieje - cholera Lol Zamecze sie normalnie z tym moim cyklem. Inaa no Chorwacja piekna . Mam tam rodzine , moja ciocia ( mamy siostra ) tam mieszka z mezem Chorwatem , i do tego wynajmuja domki nad samym Adriatykiem . Takze kiedys sie tam napewno wybierzemy . Na Wegrzech i na Slowacji rowniez bylam ( ze wzgledu na to ze maz jest Wegrem :p - Wegry piekne - klimatyczne , Slowacja juz mniej. A moim najwiekszym marzeniem jest Ameryka Poludniiowa :Brazylia , Argentyna , Kolumbia , Wenezuela...ohhh kiedys tam sie wybierzemy , czuje to !!
Lizzinka, antylopaa lubią tę wiadomość