Typowe trolle :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje TSH z ostatnich badan wyszlo 0.6 a norma od 0.4. Gin powiedziala ze troche za niskie ale w sumie nic nie kazala z tym robic. Kiedys leczylam sie na niedoczynnosc ale to bylo wieki temu i teraz wszystko poszlo w druga strone i nie wiem czy to tez zle.
-
Ania-nowa wrote:Ja mam niedużą torbiel,lekarz póki co powiedział,że jak mała to na razie zostawiamy. Objawów nie miałam żadnych.
Aha. Bo mnie dziś strasznie napiernicza lewy jajnik, a że okresu nadal nie ma to się zaczełam zastanawiać czy to przypadkiem może byc torbiel... -
Kamika jeszcze " chwila " i sie dowiesz , i mam nadzieje ze to bedzie to na co tak czekasz
Moj cykl jest na 100 % bezowulacyjny , na poczatku mialam dola , ale kij z tym , teraz czekam juz tylko na @ Dzisiaj sobie poprawilam MEGA! humor , zabukowalam nam wakacje na czerwiec i na lipiec nad Atlantykiem ! W czerwcu akurat beda urodziny mego meza i nasza rocznica ( w tym samym dniu ) Takze mam na co czekac , moze jak bede myslala wiecej o wakacjach to jakos wyluzuje ze staraniami .
Ja tez dziewczyny bede robic badania ( 29go mam wizyte ) , musze miec pewnosc ze wszystko ze mna i moim mezem jest ok . Bo tylko wtedy starania maja sens Pozdrawiam Was serdecznie -
Kamiko, jesteś bardzo młoda, więc statystycznie masz dobre szanse, żeby ten cykl był tym szczęśliwym:)
Również trzymam kciuki!
ja jestem teoretycznie 4dpo, ale ponieważ w tym cyklu zostałam uświadomiona, że mam hiperprolaktynemię, to tak naprawdę nie wiem czy faktycznie owulacja była czy nie (przy wysokiej prolaktynie może być tak, że owulacji brak). Dodatkowo, zrobiłam badanie moczu z posiewem i wyszła jakaś dziwna bakteria, która może odpowiadać za ciąże biochemiczne. Internistka u której byłam w pt powiedziała, że jak nie wyleczę tego paskudztwa, to przy następnej ciąży (podobno jeżeli lekami ustawi się prolaktynę to może być szybko), to znowu może być powtórka.
-
aaaa Aniu cudownie Apropo wakacji to my we wrześniu byliśmy na Malcie (jako taka nasza podróż poślubna ) Polecam Wam naprawdę gorąco. Państwo jest wyspą wielkości Krakowa, więc można w tydzień zwiedzić wszystko plus jeszcze poleżeć na plażach. Woda przecudnie czysta, piękne laguny, porcje jedzenia w restauracjach przeogromne i w sumie cenowo bardzo fajnie, przynajmniej nam się udało to tanio zorganizować
Cookie no jakaś szansa jest, zobaczymy jak bedzie O kurcze cóż to za brzydka bakteria ?? A to jest pewne, że ona odpowiada za Twoje ciąże biochemiczne ? Jeśli tak, to przynajmniej znasz przyczynę i jakoś to z gin. wyleczycie A potem już tylko szczęśliwy cykl
EDIT: Polecam Wam tą stronę: https://www.airbnb.pl/. Dzięki niej mieliśmy mega tani pokój na Malcie. Wszystko przebiegło bez problemów, właściciele mieszkania byli świetnymi, uczciwymi ludźmiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 17:27
Ania001 lubi tę wiadomość
-
Kamiko, nie ma żadnej pewności, ale w końcu pojawił się jakiś trop. Do tej pory wszystko wychodziło super: tarczyca (TSH 1,53), układ krzepnięcia, zespół antyfosfolipidowy, V czynnik Leidena, antykoagulant tocznia, insulina - wszystko czyste, badania partnera super, ciągle wyniki super, a jakaś przyczyna musiała być w niepowiedzeniach. Nawet stosunek LH do FSH mam 1,03 -czyli idealny, AMH bardzo dobre. nie wierzę w zbieg okoliczności, że w ciągu 3 miesięcy dwa razy ciąża biochemiczna. A ta bakteria to jakieś paskudztwo, które niby w szpitalach można złapać, z tym że ja ostatni raz byłam w szpitalu jako roczne dziecko... Bo jestem ogólnie okaz zdrowia model twardy do zabicia.
A robisz testy owu plus temp? Jak długie masz normalnie cykle?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 18:14
-
Testy owu robiłam pierwszy raz w tym cyklu (to jest 5cs dopiero). Na termometr się obraziłam początkowo i wróciłam do niego 18dc (ale były odstępstwa małe w mierzeniu o tej samej porze, więc je zignorowałam). Test owu pozytywny mi wyszedł w 12dc (dwie naprawde mocne krechy), ale potem mnie naszło 19dc zrobić jeszcze jeden i znów były dwie mocne krechy....Troche dziwne prawda ? Cykle mam zawsze 27 dniowe (kontroluje ich długość od czerwca, czyli od czasu gdy odstawiłam tabletki antykoncepcyjne). Ten cykl trwa już 32 dzień ...
W 1 cs miałam badaną tarczycę, toksoplazmozę, mocz i morfologię+płytki krwi. Wszystko w normie
I co ty na to kochana ?
Dużo już badań zrobiłaś, dobrze że wyniki dobre Tą bakterie przegonicie raz dwa i się napewno udaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 18:34