Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ciągle brakuje mi czasu na forum i potem muszę nadrabiać 🙄 ciężko mi się wbić z tematem 🙈

Szybko napiszę tylko, że moje ktg dzisiejsze wyszło super, doktor zadowolony i trochę zaskoczony, że jak na taki dosyć wczesny etap no i co jak co, malutkie dziecko, pięknie się zapisywało wszystko.
    Potem usg Doppler też wyszło ok. Szyjka twarda, w zależności od pomiaru 2,7-2,8 cm. Także jestem spokojna, że nic nie jest poza kontrolą i mała może dalej sobie siedzieć i rosnąć w macicy 💪

Ale mój lekarz lojalnie mi powiedział, że raczej są bardzo małe szanse żebym mogła rodzić u nich w szpitalu (prywatny i 1 st referencyjności) z powodu niskiej masy płodu i podejrzenia hipotrofii będę musiała rodzić w szpitalu o 3 st referencyjności, bo możliwe, że po pierwsze trzeba będzie wcześniej rozwiązać ciążę, a nawet jeśli donoszę do terminu to i tak trzeba będzie wykonać sporo badań małej po porodzie, których oni nie robią 😥

I tak mi się płakać teraz chce, bo się nastawiłam już.. Moja głowa cały czas obmyślała plan porodu dostosowany do warunków w tym szpitalu, a teraz muszę się przestawić 🥺

Poziomka9204, cukierniczka lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Kurcze, ciągle brakuje mi czasu na forum i potem muszę nadrabiać 🙄 ciężko mi się wbić z tematem 🙈

Szybko napiszę tylko, że moje ktg dzisiejsze wyszło super, doktor zadowolony i trochę zaskoczony, że jak na taki dosyć wczesny etap no i co jak co, malutkie dziecko, pięknie się zapisywało wszystko.
    Potem usg Doppler też wyszło ok. Szyjka twarda, w zależności od pomiaru 2,7-2,8 cm. Także jestem spokojna, że nic nie jest poza kontrolą i mała może dalej sobie siedzieć i rosnąć w macicy 💪

Ale mój lekarz lojalnie mi powiedział, że raczej są bardzo małe szanse żebym mogła rodzić u nich w szpitalu (prywatny i 1 st referencyjności) z powodu niskiej masy płodu i podejrzenia hipotrofii będę musiała rodzić w szpitalu o 3 st referencyjności, bo możliwe, że po pierwsze trzeba będzie wcześniej rozwiązać ciążę, a nawet jeśli donoszę do terminu to i tak trzeba będzie wykonać sporo badań małej po porodzie, których oni nie robią 😥

I tak mi się płakać teraz chce, bo się nastawiłam już.. Moja głowa cały czas obmyślała plan porodu dostosowany do warunków w tym szpitalu, a teraz muszę się przestawić 🥺
    Rozumiem Twój smutek, ale lepiej dla maleństwa żeby mieli wszystko pod ręką, aby jej pomóc w razie komplikacji. Oczywiście trzymam mocno kciuki żeby ich nie było 😊❤️

Ulaa lubi tę wiadomość

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluś pozdrawia ciocie 😊

20230111-205021.jpg

Ulaa, wellwellwell, Kremówka, Kasiooola, Anati, nick nieaktualny, Kluska95, Kofii, Anett93, cukierniczka, MałaMi91, Nutka85, Zuz.ka, Monk@, verliebtindich, mamaleonka, natkurka, Hach, AgulaM, Idawoll, A-6 lubią tę wiadomość

👫 33lata

• wellwellwell Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa przykro mi, ze taka zmiana planow, ale tak jak Poziomka pisze, lepiej zeby wszystko bulo pod kontrola. Dobrze, ze na wizycie wszystko ok. 😊

Poziomka, ale slodziak 😍

Poziomka9204, Ulaa lubią tę wiadomość

2023 👧🏼
    2025 👧🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka cudny maluch. Nie mogę uwierzyć, że jeszcze trochę i też będę miała taką maluszkę znowu.

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

• Anati Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Oluś pozdrawia ciocie 😊

20230111-205021.jpg

O jakie cudo🥰 jak się czujesz Poziomka? Kiedy Was wypuszczają ?
    Mam dokładnie ten sam pajac spakowany do szpitala, wiec mogę wyobrażać ze za pare tygodni Kacper będzie tak w swoim leżał i smacznie spał.

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗
    07.2021 cb1 | 08.2021 cb2 | 12.2021 cb3

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Oluś pozdrawia ciocie 😊

20230111-205021.jpg

Jejuniu co to za cudny Puculek 😍

07.23 Misia 🩷👶
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anati wrote:
    O jakie cudo🥰 jak się czujesz Poziomka? Kiedy Was wypuszczają ?
    Mam dokładnie ten sam pajac spakowany do szpitala, wiec mogę wyobrażać ze za pare tygodni Kacper będzie tak w swoim leżał i smacznie spał.
    Czuję się naprawdę dobrze, jak na dwie doby po CC, myślałam, że będzie gorzej 😊 niestety dokładnie nie wiemy, bo maluch musi być wyleczony, ma wysokie CRP, mam nadzieję, że w poniedziałek już nas wypuszczą 😔

Pajacyk po braciszku ciotecznym, ale bardzo wygodny w zakładaniu 😊

👫 33lata

• Kasiooola Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka, jaki słodziak 🥰 szkoda ze zostajecie dłużej ale z drugiej strony dobrze ze przebadany i wyjdzie zdrowiutki.

Belie, ja bardzo szanuje te kobiety które rodziły w pandemii, ale ja się tego panicznie bałam ze zostanę w szpitalu sama. Nie mam za dobrych wspomnień z czasu pierwszego porodu i pomocy położnych, po cc byłam zdana na siebie, i głównie czekałam aż ktoś do mnie przyjdzie żeby mi pomóc wstać i się wykąpać, nawet iść do toalety bo nie mogłam poprostu wstać sama. Minęło sporo czasu, położne pewnie się zmieniły, ale ja tego nie wiem i poprostu się boję.

Mała jest drobniutka, wód jest sporo i mój brzuch jest wielki, ale to w pierwszej ciąży też miałam wielki brzuch a dziecko wcale nie było wielkie jak pokazywała waga na usg, wyliczona na ponad 4 kg, a urodził się 3450.🙄

Monka, ten ból przy chodzeniu jest mega nieprzyjemny, ja dzisiaj musiałam zaparkować do lekarza dalej bo nie było miejsca i myślałam że nie dojdę 😬 a miałam z 300metrow w sumie 😂

Ona. 38, On. 40+

26.08.2011 3450gram i 52cm 💙
    23.01.2023 3100gram, 49 cm 💝

Starania od 10.2024
    Hashimoto, wysoka prolaktyna, lewy jajowód niedrożny.
    05.2026 - histeroskopia
    06.2026 - drożność jajowodów
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2023, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiola ja rodziłam SN i tak naprawdę po porodzie to latałam już po oddziale. Po samym porodzie i po kangurowaniu to na własnych nogach szłam do sali tylko trzymając się tej mydelniczki z młodym, ale widziałam że niektóre dziewczyny własnie ledwo chodziły 😞 w takich przypadkach pomoc męża jest nieoceniona.

• cukierniczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka cudowny chłopak 🥰🥰🥰

Ja witam się w czwartek, dziś mamy bardzo intensywny dzień (jak na moje obecne standardy ;)
    Najpierw badanie dna oka, potem ikea i zakup nowej kanapy - nie wiem czy pamietacie nasze kłótnie ale mąż się ostatecznie przeniósł z biurem do pokoju, sprzedaliśmy na olx starą kanapę i kupujemy mniejszą, bo przy wstawionym biurku stara kanapa ostro wjeżdżała nam do kuchni.
    Potem o 16 zajęcia z pierwszej pomocy w szkole rodzenia, jeszcze potem musimy podjechać do piekarni, apteki i superpharmu także muszę postarać się wcisnąć gdzieś drzemkę 😅 na szczęście mąż wziął dziś wolne więc on będzie szoferem inaczej na pewno nie dałabym rady.

Kofii dobrze mi się kojarzy że dziś wizytujesz? Daj znaka! 🍀

Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

15.06 ⏸
    17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
    29.06 usg jest zarodek
    06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
    17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
    12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
    14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
    23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
    15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
    17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
    age.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka, jaka słodka Bułeczka ♥️.

Monka, mnie też bardzo dokucza taki ból, u mnie akurat asymetryczny - po lewej stronie. Najgorzej jest, jak się zasiedzę albo dłużej leżę, bo wtedy rozchodzenie tego powoduje łzy w oczach. Tak samo, jak stanie na jednej nodze przy ubieraniu.

Moja Mała wczoraj robiła takie akrobacje przez cały dzień, że byłam przekonana że w końcu opuści brzuch przez powłoki 🤣. Mąż siedział zszokowany i pytał, jak to możliwe, że nie jęczę z bólu, bo dla niego wyglądało to na ostre boksowanie. A ja mam mini nadzieję (chociaż już powoli zmieniam w głowie wizję tego, jak będzie wyglądał mój poród i czas po nim na wersję cesarkową), że doszło do odwrotu, bo wcześniej Maluch cały czas był po prawej stronie brzucha, a teraz ewidentnie po lewej. Frustruje mnie, że zostają mi tylko domysły, bo kolejna wizyta za 1,5 tygodnia :D

• Kasiooola Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana😊

Monka, kupowałaś może chustę do noszenia dzidziusua? Moje ociaganie się z tym zakupem zderza się z rzeczywistościa że muszę kupić i ogarnąć wiązanie szybko 😂

Bellie, ja miałam cc, po dwóch znieczuleniach. Nie dość że miałam znieczulenie w kręgosłup to jeszcze narkozę, po której wymiotuję zawsze,więc nie wspominam tego czasu dobrze, gdy boli brzuch i do tego wymioty 🙄
    Po cichu liczę że tym razem się obejdzie bez narkozy, ja przy pierwszej cc wpadłam w panikę po znieczuleniu w kręgosłup, że za długo to trwa i czemu jeszcze dziecka nie wyciągnęli, miałam nagle cc przez spadek tętna płodu, więc spanikowałam totalnie.

Cukierniczka, ja mam też dzisiaj sporo załatwień, i też nie wiem gdzie znajdę czas na drzemkę. Syn idzie na urodziny kolegi za tydzień w piątek o czym powiedział mi wczoraj wieczorem 😬 jakby to zrobił wcześniej to bym załatwiła jakiś upominek po wizycie u lekarza, takto muszę dzisiaj. A takto czeka mnie jeszcze wymyślanie prezentu dla 12latka 😁 już nie mówiąc o kocurowej kontroli u weterynarza i ustalenia daty zabiegu 🤯
    Super ze się dogadaliście odnośnie miejsca pracy 😁

Kofi, kciuki za wizytę ✊ daj znać po❤️

Mój P chodzi za mną i podnosi wszystkie rzeczy z podłogi żebym się nie schylala 🤣
    Jeszcze mam do zrobienia badania przed cc, dwa badania na układ krzepnięcia krwi i morfologie więc wycieczka do labu mnie czeka pod warunkiem że w poniedziałek nie zostanę na oddziale 🙄 mam nadzieję że Mała nie będzie brała przykładu ze starszego brata ze spadkami tętna przy ktg.

Poziomka, mogę zapytać czy masz zastrzyki z heparyny w brzuszek? 😊

Ona. 38, On. 40+

Starania od 10.2024
    05.2026 - histeroskopia
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz.ka wrote:
    Poziomka, jaka słodka Bułeczka ♥️.

Monka, mnie też bardzo dokucza taki ból, u mnie akurat asymetryczny - po lewej stronie. Najgorzej jest, jak się zasiedzę albo dłużej leżę, bo wtedy rozchodzenie tego powoduje łzy w oczach. Tak samo, jak stanie na jednej nodze przy ubieraniu.

Moja Mała wczoraj robiła takie akrobacje przez cały dzień, że byłam przekonana że w końcu opuści brzuch przez powłoki 🤣. Mąż siedział zszokowany i pytał, jak to możliwe, że nie jęczę z bólu, bo dla niego wyglądało to na ostre boksowanie. A ja mam mini nadzieję (chociaż już powoli zmieniam w głowie wizję tego, jak będzie wyglądał mój poród i czas po nim na wersję cesarkową), że doszło do odwrotu, bo wcześniej Maluch cały czas był po prawej stronie brzucha, a teraz ewidentnie po lewej. Frustruje mnie, że zostają mi tylko domysły, bo kolejna wizyta za 1,5 tygodnia :D

Może się przekręcała 😁
    Mi wczoraj padło pytanie o vbac, przez to że Mała wpasowała główkę w kanał, czego nie było na wcześniejszej wizycie. Przyznam że byłam nieco przestraszona, bo cała ciążę był temat cc i nie przygotowywałam się na SN 🤪 generalnie mam być przygotowana że mnie natura może zaskoczyć wcześniej 😂

Ona. 38, On. 40+

Starania od 10.2024
    05.2026 - histeroskopia
  • Hach Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem tu nowa. I od razu zostałam przywitana przecudnie śpiącym bobo Poziomki! ;) Aż miło się patrzy na takie zdjęcia i Wasze szczęścia. Ja jestem dopiero na początku drogi do bycia mamą, więc witam się z Wami.

Starania od: grudnia 2022
    Droznosc jajowodów ✅ 09.2023r.
    Badanie na trombofilie
    Trimbofilia ✅
    Mutacja MTHR ❌
    PAI I ❌
    KIR ✅
    Wymazy MUCHA ✅
    ⏸ 13.06.2024 w 1️⃣9️⃣ CS
    Beta 14.06.2024 1576
    Prog 14.4 14.06.2024
    15.06 pęcherzyk ciazowy 4.6 mm
    16.06 betq 3676
    Prog 20.7
    Zarodek 7 mm z ❤ 134/min
    preg.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, chusta. To kolejny temat, który mam do odhaczenia. Na szkole rodzenia mieliśmy jedne zajęcia z wiązania i obojgu nam się bardzo spodobała ta idea, teraz muszę szukać chusty 😄.

Wczoraj się tak kiepsko czułam, że nadal nie ruszyłam układania ubranek i pakowania walizki 🥵. Udało mi się tylko wstawić pranie z ostatnimi ubrankami.

• AgulaM Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Oluś pozdrawia ciocie 😊

20230111-205021.jpg
    Gratuluję Poziomka ❤️❤️
    Cudny synus🤎
    Dużo zdrówka dla Was ❤️🤱👶🩵🩵🩵

👩‍🦰36👦41
    Starania od 10lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe
    KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
    PAI-heterozygotyczny, C1,C1

1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
    Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
    ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵‍💫

2️⃣06.01 Menopur 300IU
    ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️

I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
    III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb

3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
    5.10 Scratching endo
    8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
    Cb ❌️
    Cała immunologia przebadana...
    Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium-wynik ok.
    🏳🏳🏳🏳
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusty są super, jeśli maluszek lubi być blisko mamy. Baaardzo dużo używaliśmy :) ale z tej pierwszej, elastycznej już się przerzuciliśmy na nosiło z Tule, bo było łatwiej mi młoda wkładać, jak była większa :)

Kasioola, oby poród się odbył tym razem tak, jak sobie wymarzyłaś! A te wagi to sama wiesz, ze pod koniec trochę z przymróżeniem oka ;) moja w szpitalu w dzień przed porodem wymierzyli na 2650 a urodziła się 3kg ;) za to lekarz prowadzący dzień przed porodem trafił z waga super, bo wyszła mi 2.950 i tak tez się praktycznie urodziła :)

Anati, Kasiooola lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • mamaleonka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam chusty 😍 najpierw nosiliśmy się w elastyku. Ale to było wygodne tylko tak do 5 kg bo potem za bardzo sprężynowała chusta i powodowała ból pleców. A potem zmieniałam na little frog dark aurora cube i nosiliśmy się tak do ok 15 miesięcy. Nawet z młodym na plecach kosiłam i kopałam w ogrodzie a on sobie smacznie spał 😜 Potem kupiłam nosidło ale mi zupełnie nie przypasowało, ale mój chlopak nosił młodego w nosidle.
    Ja korzystałam z filmików na yt i konsultacji wiązania online Monika Osińska Żabka 😁

age.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2023, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiooola, super, że szyjka trzyma no i kciuki, żeby Amelka posiedziała u Ciebie w brzuchu jeszcze trochę i ładnie podrośnie 🥰 coraz bliżej do terminu CC 🤗
    Jeśli chodzi o chustę, to na pewno chcę spróbować, ale słyszałam, że najlepiej chustę dobrać do dziecka, jak już jest na świecie. Będę się umawiać do jakiegoś doradcy chustonoszenia z maluchem już, żeby nie zrobić więcej szkody niż pożytku :) co prawda jakąś tam chustę mam, któraś z mam wysłała mi gratis do zamówienia, ale nie wiem, czy będę z niej korzystać. Jak nie będzie optymalna, to na pewno nie :)

Poziomka, dużo zdrówka dla Olka, mam nadzieję, że szybko wyjdziecie do domu ❤️ a Ty wracaj do siebie ❤️

Nutka, a jak u Was? Jak się czujesz i jak się odnalazłaś w nowej rzeczywistości? 🥰

Cukierniczka, jejku, to faktycznie szalony dzień, obstawiam, że jutro będzie dzień odpoczynku 😁 powodzenia 🤞🏼

Zuzka, o właśnie dokładnie tak mam! Czy boli po jednej stronie, to ciężko powiedzieć, tak raczej pośrodku, ale faktycznie bliżej prawej. Za to jak podnoszę lewą nogę, to jest ok, prawą jak w jakikolwiek sposób ruszam - czy podczas chodzenia podnoszę, czy przesuwam, to boli. I faktycznie jak wstanę po dłuższej chwili siedzenia czy leżenia, ból jest o wiele gorszy, a po chwili bardziej do zniesienia. Zapisałam się do urofizjo, zastanawiam się, czy coś doradzi 🥴
    Oby faktycznie to był obrót małej 🤞🏼😁

Ja wczoraj spakowałam walizkę, więc już najważniejsze rzeczy mam odhaczone. Jeszcze tylko torba do porodu została do spakowania, ale to robota męża już. Przyszykowałam mu rzeczy, więc mam nadzieję, że najpóźniej w weekend spakuje i będziemy spokojnie czekać ☺️ a dziś odpoczywam ☺️

wellwellwell, Kasiooola, cukierniczka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ