W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Well mi sie wydaje ze te cwiczenia one nie wyeliminuja CC. Np masaze dna miednicy, cwiczenia na pilce maja ulatwic porod naturalny i np zminimalizowac ryzyko pęknięcia krocza, zmniejszyc odczucia bólowe itp. Przynajmniej ja tak zrozumialam swoja uroizjoterapeutke.
cukierniczka lubi tę wiadomość
❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
nick nieaktualnyWell ja rodziłam w takim szpitalu, który mocno był nastawiony na SN. Teraz też planuje tam rodzić.
Co do szpitali to zawsze jest różnie, nigdy nie będzie tak, że wszyscy będą zadowoleni. Ja liczę, że mi się drugi raz poszczęści.wellwellwell lubi tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:Dzięki za opinie dziewczyny.
Szpitale, które wybrałam mają ogolnie bardzo dobre opinie jeśli chodzi o opieke, ochrone krocza, warunki itp. ale jest też trochę niezadowolonych głosów, ze te szpitale mocno naciskają na porody naturalne i właśnie że bardzo pozno zapadaja decyzje o CC ( babeczki piszą coś o 36h itp. 😱) i strasznie mnie taki scenariusz przeraził.
Ja rodziłam w tym samym szpitalu co Belie i nie mam dobrych wspomnień więc jak widzisz sama, nie zawsze wszystko idzie tak jakbyśmy chciały niestety.. A też jadąc do tego szpitala do porodu, cieszyłam się, bo słyszałam dobre opiniewellwellwell lubi tę wiadomość
-
Ja też rano tylko zajrzałam czy coś się dzieje tutaj 🥰
Zuzka smacznego 🤤
Kremówka kciuki za wizytę, daj znać 🤞
Anati jak się czujesz?
Ja nie wiem czemu w nocy miałam jakieś takie przeczucie że coś się zacznie ale skończyło się na jednym skurczu po przewróceniu się na drugi bok ale takim dość konkretnym i od tej pory cisza. Teraz Mały ma czkawkę po śniadanku ❤️
W ogóle to mam takie obawy, że nie jestem jeszcze tam na dole ogolona bo chce to zrobić maszynką no ale skąd mam wiedzieć kiedy się zacznie a po maszynce to przecież odrośnie w 3-4 dni 🤦🏼♀️🤷🏼♀️
U nas dziś zakupy: Lidl, rossmann, muszę jeszcze wejść po zamówienie do apteki. Pogoda w sumie bardzo ładna bo śnieg i słońce, chociaż odczuwalna -10 tak mi pokazuje aplikacja. Ale może i tak się wyrwiemy do centrum, najwyżej zjem pół ciasteczka i wypije dobrego roibooska a poczuję się jak człowiek15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Hej hej
Cukierniczka dzięki , ze pytasz.
My nadal w dwupaku. Nawet pół skurczu nie było. Przez to, ze nas nieźle zasypało z aktywności na dzisiaj jakieś zakupy i chodzenie po schodach w bloku.
Oczywiście noc niespana, od 2:30-5:30 Netflix, krążenia na piłce i wiaderko herbaty z liści malin ( przez kilka dni nie mialam do picia, ale wczoraj znowu kupiliśmy).
Od tych masaży krocza czuje ogromna różnice, nawet mąż zauważył, ze nie narzekam, ze coś za mocno naciska, a przedtem tak było… wiec jeśli macie szanse to zróbcie to dla siebie, dobrze i tydzień, napewno coś pomoże.
Raczej u nas na nic się nie zanosi w ten weekend także na spokojnie. 🙈 Czytałam wczoraj ciekawy anglojęzyczny artykuł o terminach porodu, i jak duża role odgrywają geny w tym czy się przenosi. Obstawiam, ze jeśli coś ma się zadziać to raczej bliżej środy/czwartku.
Zuzka smacznego ! 🍩🍩 Ja już po ulubionym pączku w czekoladzie, kto wie może w tłusty czwartek będziemy w szpitalu, wiec mąż rozpieszcza tym czego nie dawał mi jeść za częstomoże Was córcia zaskoczy, bo „macica lubi słodkie”🙂
Miłego dnia 💋cukierniczka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Ja dziś miałam okropna noc. Plecy mnie strasznie bolały i nie mogłam znalesc wygodnej pozycji. Jak już zaczelam zasypiać to mała urządziła imprezę i myślałam ze mi brzuchem wyjdzie. Jak już się uspokoiła to Leon się obudził bo mu się chciało pic. Jak wróciłam do łóżka to mała znów się obudziła i zaczęła wariactwa od nowa. Zasnęłam przed 3 Leon wstał o 6 🤦♀️🤦♀️ mój wrócił z nocki ok 7:30 a po 12 musimy się wybrać do sklepu bo mojemu telefon szwankuje, ale to nic dziwnego i tak ma już go 4 lata.
Mam nadzieje ze u Was nocka lepsza -
Jeny, Dziewczyny odszedł mi czop śluzowy, a przynajmniej jego część, powiedziałabym że objętościowo wielkości średniej borówki (sorry, żadne inne porównanie nie przyszło mi do głowy
, to na pewno to bo nic innego tak dziwnie wyglądającego nigdy nie miałam 😱
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2023, 09:18
Belie, Kofii, mamaleonka, Anati, wellwellwell, Nutka85, Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
15.06 ⏸
29.06 usg jest zarodek
-
Hej
U nas też kiepska noc, jedzonko co godzinkę 🤪
Nad ranem ja P przejął i spała u niego na brzuchu przez godzinę a ja mogłam się przespać godzinkę. U nas śnieżyca 🤪 chłopaki pojadą na zakupy a ja nie wiem jak mam funkcjonować skoro pobudki miałam ciągle, 🥴
Zuzka, smacznego, ja sobie paczka sprawie dopiero w czwartek🤭 został mi po ciąży brak ochoty na słodycze 🤣
Mamaleonka, oby dzień był lepszy i dało się nieco odpocząć 🥰
Cukierniczka, fajnie tak wyjść na zakupy, ja teraz o tym marzę 🤣
Miłego dzionka ❤️Poziomka9204 lubi tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Mnie w nocy 2 razy obudziły skurcze, raz bolało naprawdę mocno i myślałam sobie "o kurczę, a poród będzie bolał jeszcze bardziej"🤪😅
Zuzka przez Ciebie chyba znów dziś będę jeść pączki 😅🙈
Anati oby udało Ci się odespać trochę w dzień 😔 no i czekamy dalej na Kacperka, ciekawe który dzień sobie wybierze 🤔
Mamaleonka ojejku, niefajnie że taka ciężka nocka 😔 musisz porozmawiać z małą i powiedzieć jej, że jest jeszcze za młoda na całonocne imprezy i w nocy powinna spać 😆
Kasiooola no nie, Ty też niewyspana 😔 oby Amelka dała odpocząć w dzień. 😊
Cukierniczka ooo, ciekawe czy teraz coś ruszy 😁Anati, Kasiooola lubią tę wiadomość
-
Ja słyszałam o pełni wiele razy, nawet mój doktor mówił
Ja mogę poczekać, najchętniej do środy bo wtedy spotykam się z położną, a po środzie to już bardzo chętnie 🥰Anati, mamaleonka lubią tę wiadomość
15.06 ⏸
29.06 usg jest zarodek
-
nick nieaktualnyU mnie kawałek czopa odpadł 28 stycznia. 🙂
Zrobiłam dzisiaj masaż krocza i jakoś już lepiej mi szło, wystarczyło ręki 😂 ale dla mnie to już bardzo wymagające zadanie tak stać w miejscu, więc byłam trochę zasapana.
Mój mąż też nam dzisiaj kupił pączki 😃 ja robiłam wiele razy pączki i dobre wychodziły, ale nie mam teraz siły do tego. Za dużo stania w miejscu. No i młody jak tylko coś robię w kuchni to mi żyć nie daje 😐 -
Kurcze dziewczyny, powiem wam, ze u was to teraz nie wiadomo którą pierwszą ruszy. 😁😁😁
Oczywiście w pierwszej kolejności kibicuję Kacperkowi, ale zaraz wszystkie się rozpakujecie. 😍
Ja też kupiłam przez was paczka 😁 ale tylko takiego z biedronki, więc wielkiego szalu pewnie nie będzie.Anati lubi tę wiadomość
-
Ja z ta pełnia wierze, ostatnio rodziłam dzień po pełni, 🌝porodówka pękała w szwach. Do mojej położnej obie na leżance pod ktg byłyśmy, ale przez to ze byłam pierwsza to jej musiała załatwić zastępstwo… nie wiem czemu żyłam w przekonaniu ze wypada 9 lutego, a tutaj niespodzianka - 5 ty luty. Fajnie, ze wspomnialyscie bo jakaś nadzieje widzę 😂
Cukierniczka nie wiem jak to działa, ze u mnie szyjka przepuszcza 2 palce, a czop się trzyma wg lekarza 😂 już masz donoszona to dobrze , ze daje znać ciało, ze się przygotowuje…
Ja tez zaglądam sprawdzić czy któraś z Was nie na porodówce, bo teraz to już prawie każda może 🙏cukierniczka, verliebtindich, mamaleonka, Kasiooola lubią tę wiadomość
-
I ja zaglądam sprawdzić, czy któraś nie ruszyła, oczywiście najbardziej licząc, że to już Ty, Anati! ❤️
My w drodze, jedziemy do mojej mamy na weekend, bo moja młodsza siostra ma 11 urodziny 🥳 więc jedziemy na torcik, zapowiedziałam już, że to raczej moja ostatnia wizyta przed porodem w domu
Miłego weekendu, mnie będzie mniej, ale będę zaglądać, czy nie trzeba którychś kciuków mocniej ścisnąć w międzyczasie ❤️❤️❤️mamaleonka, Anati, cukierniczka, Zuz.ka, wellwellwell, Kasiooola, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣 -
Anati wrote:Ja z ta pełnia wierze, ostatnio rodziłam dzień po pełni, 🌝porodówka pękała w szwach. Do mojej położnej obie na leżance pod ktg byłyśmy, ale przez to ze byłam pierwsza to jej musiała załatwić zastępstwo… nie wiem czemu żyłam w przekonaniu ze wypada 9 lutego, a tutaj niespodzianka - 5 ty luty. Fajnie, ze wspomnialyscie bo jakaś nadzieje widzę 😂
Cukierniczka nie wiem jak to działa, ze u mnie szyjka przepuszcza 2 palce, a czop się trzyma wg lekarza 😂 już masz donoszona to dobrze , ze daje znać ciało, ze się przygotowuje…
Ja tez zaglądam sprawdzić czy któraś z Was nie na porodówce, bo teraz to już prawie każda może 🙏
O, dobrze, że to napisałaś, bo ja z kolei byłam pewna, że jest 7.02 - we wtorek 🤪 -
Ojeny czyli to już jutro 😱
🤣🤣🤣15.06 ⏸
29.06 usg jest zarodek