W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Well wczoraj walczyliśmy żeby udało się podac … odciagnelam mojego mleka, którego nie było za dużo , bo Kacper ciagle ciumka, kupiliśmy tez na wszelki wypadek takie 2 małe buteleczki NAŃ Opti Pro Plus i 2 różne butelki, i mimo oglądania instrukcji na YouTube i 2 różnych smoczków/butelek nie udało się go zachęcić do spróbowania, dzisiaj niedziela, wiec nie ma nawet gdzie kupić innego. Wczoraj mąż dzwonił po aptekach i wyobraźcie sobie, ze wszedzie avent wykupiony i nie szło dostać … także nadal brak kupy i brak rozwiązania na ten moment. No i jak ja mam dobrze wspomnąć bexsero jak zawsze są z Nim jazdy …
-
Dzięki dziewczyny za polecajki może cos mi się spodoba. Ja seriale to lubię różne. Chociaż do karmienia to najbardziej sitcomy bo to krótkie i nie jest jakies skomplikowane wiec nie muszę bardzo się na tym skupiać 😜
The office kilka razy próbowałam ale nie mogę się w to wkręcić jakoś do mnie nie przemawia.
Ja uwielbiam the big bang theory, mlody szeldon tez dobry, przyjaciele, dwie spłukane dziewczyny.
Ostatnio oglądałam nowy sezon working mom i Pielegniarka duński serial na faktach ale nie wiem czy jest na polskim netflixie
Współczuje wam tych skoków, Leon bardzo ciężko je przechodził i dokładnie wiedziałam kiedy bo były noce nie przespane i ciągły płacz. U Lidii nie zauważyłam jeszcze żadnego skoku i mam nadzieje ze tak zostanie 😁
Anati ja wypróbowałam tez różne butelki a okazało się ze mała woli cieplejsze mleczko. Jak jej podawałam w temp pokojowej to pluła a jak jej podgrzałam lekko to wcinała aż jej się uszy trzęsły. Moze u was tez to zadziała -
Mamaleonka dzięki ! Spróbuje, narazie podawałam jej moje odciągnięte swiezo, ale było go mało wiec na bank szybko traciło temperaturę. Spróbuje z podgrzaniem. Pilnowalas jakiejs konkretnej temp? Np 36,6? 🫢
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2023, 07:30
-
Mamaleonka, ja mam podobne obserwacje - jakiś czas temu próbowałam podać butelką lansinoh mleko, ale chyba było za chłodne i skończyło się pluciem. Myślałam, że ta odmowa to kwestia butelki, więc kupiłam inną 🤡, która też nie została zaakceptowana. W tej bezsilności stwierdziłam, że co mi szkodzi i podałam jeszcze raz lansinoh, ale już ze świeżo odciągniętym mlekiem i to zostało przyjęte, powiedziałabym nawet, że z dużym entuzjazmem 😄
Anati lubi tę wiadomość
-
Anati wrote:Mamaleonka dzięki ! Spróbuje, narazie podawałam jej moje odciągnięte swiezo, ale było go mało wiec na bank szybko traciło temperaturę. Spróbuje z podgrzaniem. Pilnowalas jakiejs konkretnej temp? Np 36,6? 🫢
Ja swoje świeżo odciągnięte od razu podgrzewam, bo jak sprawdzam "na rękę" to moim zdaniem jest zimne, także może faktycznie spróbuj z podgrzaniem my podgrzewamy po prostu do cieplejszej temperatury, nie mierzymy tylko sprawdzamy na przedramieniu, żeby było takie w temperaturze ciała albo lekko cieplejszeWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2023, 09:50
Anati, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:Dziewczyny, wasze bobasy dużo ulewaja/często ulewaja? U nas mam wrażenie, że coraz częściej i więcej tego... I nie wiem czy to na pewno jest normalne, żeby aż tak bardzo ulewala?
verliebtindich lubi tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:Dziewczyny, wasze bobasy dużo ulewaja/często ulewaja? U nas mam wrażenie, że coraz częściej i więcej tego... I nie wiem czy to na pewno jest normalne, żeby aż tak bardzo ulewala?
verliebtindich lubi tę wiadomość
-
U nas tez tak, ostatnio ulewa więcej, ale zjada z ochotą i wczoraj nawet pomyślałam, że ona sika bardzo dużo.
Dziewczyny, macie pomysł, skąd może się brać opuchlizna na dłoniach i stopach? Dziś rano Zosia wstała z obrzękami, zrobiliśmy zimne okłady i puszcza, jak nawróci to pojedziemy na nocną opiekę, ale zastanawiamy się, co to - moja pierwsza myśl to alergia, ale nie jadłam nic nowego wczoraj, w nocy na jedno karmienie dostała mm - ale dostawała już wcześniej, więc raczej nie to.. -
Anati, ja zapomniałam, że Ty Bexero też podawałaś teraz, wszystko jasne 🤦🏼♀️ jej, oby zaraz już było po wszystkim 😔
Well, ja ostatnio miałam takie myśli, że już z tym ulewaniem dużo lepiej, ale jednak nie. Są dni, że nie ulewa, a są i takie, że ulewa często i dużo. Najgorzej, że on czasem je żeby zrobić kupę. I ja widzę, że on jest już najedzony i tylko po to je, ale wiem, że mu to pomoże, więc mu daję. Potem idzie kupa i kolejna godzina jak nie dłużej to ulewanie i chłostanie. Nie wiem, może źle robię, że mu daję wtedy pierś? Ale wydaje mi się to lepszą opcją, niż jak będzie się męczył z jelitami. Przegadam to chyba z pediatrą.
W każdym razie w siatce centylowej jest coraz wyżej, więc się nie przejmuję
Co do mleka, to my podgrzewając pilnowaliśmy 37 stopni, żeby nie zniszczyć substancji odżywczych. Jak dawałam w domu swoje podgrzane, to nie chciał nawet podgrzanego, ale cycka za to bardzo chętnie. Na mieście dwa razy mu z butli dawałam i pięknie jadł, więc nie wiem, w czym rzecz 🤡
A ten Avent może będzie w Rossmannie? Chyba kiedyś widziałam tam aventy, choć nie wiem które i czy źle nie zapamiętałam.
Kofii, i jak ta osłona? Testowałaś?
Verliebt, ja niestety nie mam pojęcia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2023, 12:44
-
Dziewczyny po stokroć dzięki !!! ❤️❤️❤️ Moje podgrzane 40 ml z wczoraj już w brzuszku Kacperka. Dojadł z piersi i jest szczęśliwy, a ja właśnie siedzę z lalktatorem…
Powiało mi wolnością jeśli on będzie umiał w butelkę zamierzam zrobić zapasy do zamrażarki żeby po następnym szczepieniu być w gotowości.
I wiecie co … mam teraz rozkmine, ze to jest kryzys laktacyjny. Pierwsze zatrzymanie kupy wynikało ewidentnie ze szczepienia , bo dużo siusial, i ta kupka była inna i ogromna po tygodniu. Od kilku dni mniej moczy pieluszki, częściej wkłada ręce do buzi, tak jakby schudł, wczoraj byl mało pogodny i od wczoraj mam sflaczałe piersi. O ile w nocy ładnie się napełniają to w dzien już mniej. Wydaje mi się, ze brak kupki jest z głodu 😳😳
Pamiętacie jak Wam mówiłam, ze po szczepieniu miał mniejszy apetyt i czułam przepełnienie. Nie odciagalam wtedy nadmiaru… i to chyba byl błąd, bo po tygodniu takiego mniejszego apetytu wyraźnie zmalała mi produkcja… i dodam, ze on od miesiąca nie robił przerw dłuższych niż 5 lub 6 h , raz na dobę w nocy i dlatego nie podejrzewałam, ze coś się dzieje złego z laktacja...Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Monka moj mąż wczoraj był rossmanie i 3 ech aptekach i wszedzie brak aventow 🙈 jakby się wszyscy zmówili , dalej nie jeździł bo już było późno. Lovi ma dziwny smoczek i nie szło wogole, a dzisiaj udało się z Lansinoh …
-
Anati, znam to. Ja jak Julek np zje tylko z jednej a drugiej nie chce to muszę ściągać z tej drugiej bo jak tak to zostawiłam to właśnie produkcja mi się bardzo zmniejszyła co prawda ostatnio nie jest żarty i nie wydaje mi się żeby przybrał tyle, ile trzeba ale zobaczymy w piątek. Ja już jestem pogodzona z mm w razie czego...
Anati lubi tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Monk@ osłonę założyłam i wydaje się być ok, ale nie testowałam, bo u nas znów leje. Kupowałam z tej aukcji
https://allegro.pl/oferta/daszek-oslonka-do-wozka-parasolka-przeciwsloneczny-13502217942
Oglądałam też takie z osłoniętymi bokami, ale wtedy już według mnie mało powietrza by docierało do dziecka... Ogólnie to chciałam parasolkę, ale czytałam opinie, że niewygodna, bo się przekrzywia albo odczepia 😅 -
Aaa ok, czyli można założyć, że takie ulewanie jest normalne, skoro u większości z was to tak wygląda . My mamy w środę pierwszą wizytę u pediatry to zobaczę jak u nas teraz z tą waga.
Monka to ja mam to samo... Teraz w nocy nie dała nam pospać,bo bolał ja brzuszek ewidentnie i ulewala strasznie, ale przystawialam ja, bo nie wiedziałam jak jej pomóc inaczej. 😢
Anati widzisz, może jednak by co się teraz przydał ten femaltiker. 🥺
A w ogóle jak wychodzicie gdzieś same z domu to ile mleka odciągnięte go na to przygotowujecie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2023, 18:27
-
wellwellwell wrote:Aaa ok, czyli można założyć, że takie ulewanie jest normalne, skoro u większości z was to tak wygląda . My mamy w środę pierwszą wizytę u pediatry to zobaczę jak u nas teraz z tą waga.
Monka to ja mam to samo... Teraz w nocy nie dała nam pospać,bo bolał ja brzuszek ewidentnie i ulewala strasznie, ale przystawialam ja, bo nie wiedziałam jak jej pomóc inaczej. 😢
Anati widzisz, może jednak by co się teraz przydał ten femaltiker. 🥺
A w ogóle jak wychodzicie gdzieś same z domu to ile mleka odciągnięte go na to przygotowujecie?
Spokojnie nie przydałby się bo mija 24 h odkąd polapalam się ze coś jest nie tak i już widzę poprawę w ilości
Wiadomo , ze nie chciałbym mieć takiej syt i się jej nie spodziewałam , ale przynajmniej zmitywowalam się żeby mało nauczyć jedzenia z butli. Myśle, ze jeszcze dzień i zapomnę o problemie .
Ale ile to czasu zajmuje… wszystko podporządkowane pod karmienie. Dobrze ze jest weekend i nie muszę ogarniać drugiego dziecka . -
Anati, ja też poczułam taką wspaniałą wolność w głowie, jak Józia wypiła te kilkanaście mililitrów (tylko tyle odciągnęłam na próbę) 😄. Ale muszę teraz rozeznać, jak powinno wyglądać tworzenie zapasów, chociaż niewielkich.
My dzisiaj świętujmy pierwszą rocznicę ślubu 🤗😊mamaleonka, Anati, Anett93, cukierniczka, verliebtindich, Monk@, Kofii, Kasiooola, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Anati bardzo się cieszę ze się udało po podgrzaniu mleka
Well u nas był taki czas ze mała ulewala po każdym karmieniu ale jej przeszło i teraz już tylko sporadycznie jak się przeje.
Zuzka wszystkiego najlepszego kolejnych cudownych lat razem.🥳
My w kwietniu obchodziliśmy 14 rocznice związku i pierwszy raz o niej zapomnieliśmy i przypomnieliśmy sobie wieczorkiem jak już dzieciaki spały 😜zawsze co roku cos wcześniej już planowaliśmy wycieczkę albo jakiś konkretny prezent a w tym roku pokonał
nas bobas przez którego totalnie nie ogarniamy kalendarza 😂😂Anati, Monk@ lubią tę wiadomość