X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tym katarkiem jeszcze uściślę, że odciągam te 1-2x dziennie, ale tylko dlatego, że słyszę, że zalegają jakieś glutki:) jak jest cisza, to nie ruszam:)

A z serialami teraz znacznie przystopowałam, bo skończyły się godzinne sesje karmienia 😄

• Anati Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Well wczoraj walczyliśmy żeby udało się podac … odciagnelam mojego mleka, którego nie było za dużo , bo Kacper ciagle ciumka, kupiliśmy tez na wszelki wypadek takie 2 małe buteleczki NAŃ Opti Pro Plus i 2 różne butelki, i mimo oglądania instrukcji na YouTube i 2 różnych smoczków/butelek nie udało się go zachęcić do spróbowania, dzisiaj niedziela, wiec nie ma nawet gdzie kupić innego. Wczoraj mąż dzwonił po aptekach i wyobraźcie sobie, ze wszedzie avent wykupiony i nie szło dostać … także nadal brak kupy i brak rozwiązania na ten moment. No i jak ja mam dobrze wspomnąć bexsero jak zawsze są z Nim jazdy …

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗
    07.2021 cb1 | 08.2021 cb2 | 12.2021 cb3

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
  • mamaleonka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za polecajki może cos mi się spodoba. Ja seriale to lubię różne. Chociaż do karmienia to najbardziej sitcomy bo to krótkie i nie jest jakies skomplikowane wiec nie muszę bardzo się na tym skupiać 😜
    The office kilka razy próbowałam ale nie mogę się w to wkręcić jakoś do mnie nie przemawia.
    Ja uwielbiam the big bang theory, mlody szeldon tez dobry, przyjaciele, dwie spłukane dziewczyny.
    Ostatnio oglądałam nowy sezon working mom i Pielegniarka duński serial na faktach ale nie wiem czy jest na polskim netflixie

Współczuje wam tych skoków, Leon bardzo ciężko je przechodził i dokładnie wiedziałam kiedy bo były noce nie przespane i ciągły płacz. U Lidii nie zauważyłam jeszcze żadnego skoku i mam nadzieje ze tak zostanie 😁

Anati ja wypróbowałam tez różne butelki a okazało się ze mała woli cieplejsze mleczko. Jak jej podawałam w temp pokojowej to pluła a jak jej podgrzałam lekko to wcinała aż jej się uszy trzęsły. Moze u was tez to zadziała

age.png
  • Anati Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaleonka dzięki ! Spróbuje, narazie podawałam jej moje odciągnięte swiezo, ale było go mało wiec na bank szybko traciło temperaturę. Spróbuje z podgrzaniem. Pilnowalas jakiejs konkretnej temp? Np 36,6? 🫢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2023, 07:30

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaleonka, ja mam podobne obserwacje - jakiś czas temu próbowałam podać butelką lansinoh mleko, ale chyba było za chłodne i skończyło się pluciem. Myślałam, że ta odmowa to kwestia butelki, więc kupiłam inną 🤡, która też nie została zaakceptowana. W tej bezsilności stwierdziłam, że co mi szkodzi i podałam jeszcze raz lansinoh, ale już ze świeżo odciągniętym mlekiem i to zostało przyjęte, powiedziałabym nawet, że z dużym entuzjazmem 😄

Anati lubi tę wiadomość

• verliebtindich Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anati wrote:
    Mamaleonka dzięki ! Spróbuje, narazie podawałam jej moje odciągnięte swiezo, ale było go mało wiec na bank szybko traciło temperaturę. Spróbuje z podgrzaniem. Pilnowalas jakiejs konkretnej temp? Np 36,6? 🫢

Ja swoje świeżo odciągnięte od razu podgrzewam, bo jak sprawdzam "na rękę" to moim zdaniem jest zimne, także może faktycznie spróbuj z podgrzaniem :) my podgrzewamy po prostu do cieplejszej temperatury, nie mierzymy tylko sprawdzamy na przedramieniu, żeby było takie w temperaturze ciała albo lekko cieplejsze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2023, 09:50

Anati, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
    28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wasze bobasy dużo ulewaja/często ulewaja? U nas mam wrażenie, że coraz częściej i więcej tego... I nie wiem czy to na pewno jest normalne, żeby aż tak bardzo ulewala?

2023 👧

💖20.11.2025💖
    age.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Dziewczyny, wasze bobasy dużo ulewaja/często ulewaja? U nas mam wrażenie, że coraz częściej i więcej tego... I nie wiem czy to na pewno jest normalne, żeby aż tak bardzo ulewala?
    U mnie często, ale dobrze przybiera, moczy i brudzi pieluszki, jest pogodna, więc się tym nie przejmuję :)

verliebtindich lubi tę wiadomość

• Kofii Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    U nas to różnie, jednego dnia dużo, innego prawie wcale. Ale tak jak u Zuzki, jest wszystko ok i często ulewa z uśmiechem na ustach 😅 także się tym nie przejmuję.

verliebtindich lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
  • verliebtindich Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez tak, ostatnio ulewa więcej, ale zjada z ochotą i wczoraj nawet pomyślałam, że ona sika bardzo dużo.

Dziewczyny, macie pomysł, skąd może się brać opuchlizna na dłoniach i stopach? Dziś rano Zosia wstała z obrzękami, zrobiliśmy zimne okłady i puszcza, jak nawróci to pojedziemy na nocną opiekę, ale zastanawiamy się, co to - moja pierwsza myśl to alergia, ale nie jadłam nic nowego wczoraj, w nocy na jedno karmienie dostała mm - ale dostawała już wcześniej, więc raczej nie to..

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
    28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anati, ja zapomniałam, że Ty Bexero też podawałaś teraz, wszystko jasne 🤦🏼‍♀️ jej, oby zaraz już było po wszystkim 😔

Well, ja ostatnio miałam takie myśli, że już z tym ulewaniem dużo lepiej, ale jednak nie. Są dni, że nie ulewa, a są i takie, że ulewa często i dużo. Najgorzej, że on czasem je żeby zrobić kupę. I ja widzę, że on jest już najedzony i tylko po to je, ale wiem, że mu to pomoże, więc mu daję. Potem idzie kupa i kolejna godzina jak nie dłużej to ulewanie i chłostanie. Nie wiem, może źle robię, że mu daję wtedy pierś? Ale wydaje mi się to lepszą opcją, niż jak będzie się męczył z jelitami. Przegadam to chyba z pediatrą.
    W każdym razie w siatce centylowej jest coraz wyżej, więc się nie przejmuję :)

Co do mleka, to my podgrzewając pilnowaliśmy 37 stopni, żeby nie zniszczyć substancji odżywczych. Jak dawałam w domu swoje podgrzane, to nie chciał nawet podgrzanego, ale cycka za to bardzo chętnie. Na mieście dwa razy mu z butli dawałam i pięknie jadł, więc nie wiem, w czym rzecz 🤡
    A ten Avent może będzie w Rossmannie? Chyba kiedyś widziałam tam aventy, choć nie wiem które i czy źle nie zapamiętałam.

Kofii, i jak ta osłona? Testowałaś?

Verliebt, ja niestety nie mam pojęcia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2023, 12:44

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Anati Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po stokroć dzięki !!! ❤️❤️❤️ Moje podgrzane 40 ml z wczoraj już w brzuszku Kacperka. Dojadł z piersi i jest szczęśliwy, a ja właśnie siedzę z lalktatorem…
    Powiało mi wolnością jeśli on będzie umiał w butelkę ;) zamierzam zrobić zapasy do zamrażarki żeby po następnym szczepieniu być w gotowości.

I wiecie co … mam teraz rozkmine, ze to jest kryzys laktacyjny. Pierwsze zatrzymanie kupy wynikało ewidentnie ze szczepienia , bo dużo siusial, i ta kupka była inna i ogromna po tygodniu. Od kilku dni mniej moczy pieluszki, częściej wkłada ręce do buzi, tak jakby schudł, wczoraj byl mało pogodny i od wczoraj mam sflaczałe piersi. O ile w nocy ładnie się napełniają to w dzien już mniej. Wydaje mi się, ze brak kupki jest z głodu 😳😳
    Pamiętacie jak Wam mówiłam, ze po szczepieniu miał mniejszy apetyt i czułam przepełnienie. Nie odciagalam wtedy nadmiaru… i to chyba byl błąd, bo po tygodniu takiego mniejszego apetytu wyraźnie zmalała mi produkcja… i dodam, ze on od miesiąca nie robił przerw dłuższych niż 5 lub 6 h , raz na dobę w nocy i dlatego nie podejrzewałam, ze coś się dzieje złego z laktacja...

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
  • Anati Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monka moj mąż wczoraj był rossmanie i 3 ech aptekach i wszedzie brak aventow 🙈 jakby się wszyscy zmówili , dalej nie jeździł bo już było późno. Lovi ma dziwny smoczek i nie szło wogole, a dzisiaj udało się z Lansinoh …

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
  • cukierniczka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anati, znam to. Ja jak Julek np zje tylko z jednej a drugiej nie chce to muszę ściągać z tej drugiej bo jak tak to zostawiłam to właśnie produkcja mi się bardzo zmniejszyła :/ co prawda ostatnio nie jest żarty i nie wydaje mi się żeby przybrał tyle, ile trzeba ale zobaczymy w piątek. Ja już jestem pogodzona z mm w razie czego...

Anati lubi tę wiadomość

15.06 ⏸
    17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
    29.06 usg jest zarodek
    06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
    17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
    12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
    14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
    23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
    15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
    17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
    age.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ osłonę założyłam i wydaje się być ok, ale nie testowałam, bo u nas znów leje. Kupowałam z tej aukcji
    https://allegro.pl/oferta/daszek-oslonka-do-wozka-parasolka-przeciwsloneczny-13502217942
    Oglądałam też takie z osłoniętymi bokami, ale wtedy już według mnie mało powietrza by docierało do dziecka... Ogólnie to chciałam parasolkę, ale czytałam opinie, że niewygodna, bo się przekrzywia albo odczepia 😅

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa ok, czyli można założyć, że takie ulewanie jest normalne, skoro u większości z was to tak wygląda . My mamy w środę pierwszą wizytę u pediatry to zobaczę jak u nas teraz z tą waga.
    Monka to ja mam to samo... Teraz w nocy nie dała nam pospać,bo bolał ja brzuszek ewidentnie i ulewala strasznie, ale przystawialam ja, bo nie wiedziałam jak jej pomóc inaczej. 😢

Anati widzisz, może jednak by co się teraz przydał ten femaltiker. 🥺

A w ogóle jak wychodzicie gdzieś same z domu to ile mleka odciągnięte go na to przygotowujecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2023, 18:27

2023 👧

💖20.11.2025💖
    age.png
  • Anati Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Aaa ok, czyli można założyć, że takie ulewanie jest normalne, skoro u większości z was to tak wygląda . My mamy w środę pierwszą wizytę u pediatry to zobaczę jak u nas teraz z tą waga.
    Monka to ja mam to samo... Teraz w nocy nie dała nam pospać,bo bolał ja brzuszek ewidentnie i ulewala strasznie, ale przystawialam ja, bo nie wiedziałam jak jej pomóc inaczej. 😢

Anati widzisz, może jednak by co się teraz przydał ten femaltiker. 🥺

A w ogóle jak wychodzicie gdzieś same z domu to ile mleka odciągnięte go na to przygotowujecie?

Spokojnie ;) nie przydałby się bo mija 24 h odkąd polapalam się ze coś jest nie tak i już widzę poprawę w ilości :)
    Wiadomo , ze nie chciałbym mieć takiej syt i się jej nie spodziewałam , ale przynajmniej zmitywowalam się żeby mało nauczyć jedzenia z butli. Myśle, ze jeszcze dzień i zapomnę o problemie .
    Ale ile to czasu zajmuje… wszystko podporządkowane pod karmienie. Dobrze ze jest weekend i nie muszę ogarniać drugiego dziecka .

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anati, ja też poczułam taką wspaniałą wolność w głowie, jak Józia wypiła te kilkanaście mililitrów (tylko tyle odciągnęłam na próbę) 😄. Ale muszę teraz rozeznać, jak powinno wyglądać tworzenie zapasów, chociaż niewielkich.

My dzisiaj świętujmy pierwszą rocznicę ślubu 🤗😊

mamaleonka, Anati, Anett93, cukierniczka, verliebtindich, Monk@, Kofii, Kasiooola, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

• Anati Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzka pięknego świętowania we troje ❤️ wszystkiego co najlepsze dla Was i oby wszelkie trudności omijały szerokim łukiem 🤗

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
  • mamaleonka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anati bardzo się cieszę ze się udało po podgrzaniu mleka

Well u nas był taki czas ze mała ulewala po każdym karmieniu ale jej przeszło i teraz już tylko sporadycznie jak się przeje.

Zuzka wszystkiego najlepszego kolejnych cudownych lat razem.🥳

My w kwietniu obchodziliśmy 14 rocznice związku i pierwszy raz o niej zapomnieliśmy i przypomnieliśmy sobie wieczorkiem jak już dzieciaki spały 😜zawsze co roku cos wcześniej już planowaliśmy wycieczkę albo jakiś konkretny prezent a w tym roku pokonał
    nas bobas przez którego totalnie nie ogarniamy kalendarza 😂😂

Anati, Monk@ lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ