Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tym katarkiem jeszcze uściślę, że odciągam te 1-2x dziennie, ale tylko dlatego, że słyszę, że zalegają jakieś glutki:) jak jest cisza, to nie ruszam:)

A z serialami teraz znacznie przystopowałam, bo skończyły się godzinne sesje karmienia 😄

• Anati Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Well wczoraj walczyliśmy żeby udało się podac … odciagnelam mojego mleka, którego nie było za dużo , bo Kacper ciagle ciumka, kupiliśmy tez na wszelki wypadek takie 2 małe buteleczki NAŃ Opti Pro Plus i 2 różne butelki, i mimo oglądania instrukcji na YouTube i 2 różnych smoczków/butelek nie udało się go zachęcić do spróbowania, dzisiaj niedziela, wiec nie ma nawet gdzie kupić innego. Wczoraj mąż dzwonił po aptekach i wyobraźcie sobie, ze wszedzie avent wykupiony i nie szło dostać … także nadal brak kupy i brak rozwiązania na ten moment. No i jak ja mam dobrze wspomnąć bexsero jak zawsze są z Nim jazdy …

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗
    07.2021 cb1 | 08.2021 cb2 | 12.2021 cb3

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
  • mamaleonka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za polecajki może cos mi się spodoba. Ja seriale to lubię różne. Chociaż do karmienia to najbardziej sitcomy bo to krótkie i nie jest jakies skomplikowane wiec nie muszę bardzo się na tym skupiać 😜
    The office kilka razy próbowałam ale nie mogę się w to wkręcić jakoś do mnie nie przemawia.
    Ja uwielbiam the big bang theory, mlody szeldon tez dobry, przyjaciele, dwie spłukane dziewczyny.
    Ostatnio oglądałam nowy sezon working mom i Pielegniarka duński serial na faktach ale nie wiem czy jest na polskim netflixie

Współczuje wam tych skoków, Leon bardzo ciężko je przechodził i dokładnie wiedziałam kiedy bo były noce nie przespane i ciągły płacz. U Lidii nie zauważyłam jeszcze żadnego skoku i mam nadzieje ze tak zostanie 😁

Anati ja wypróbowałam tez różne butelki a okazało się ze mała woli cieplejsze mleczko. Jak jej podawałam w temp pokojowej to pluła a jak jej podgrzałam lekko to wcinała aż jej się uszy trzęsły. Moze u was tez to zadziała

age.png
  • Anati Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaleonka dzięki ! Spróbuje, narazie podawałam jej moje odciągnięte swiezo, ale było go mało wiec na bank szybko traciło temperaturę. Spróbuje z podgrzaniem. Pilnowalas jakiejs konkretnej temp? Np 36,6? 🫢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2023, 07:30

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaleonka, ja mam podobne obserwacje - jakiś czas temu próbowałam podać butelką lansinoh mleko, ale chyba było za chłodne i skończyło się pluciem. Myślałam, że ta odmowa to kwestia butelki, więc kupiłam inną 🤡, która też nie została zaakceptowana. W tej bezsilności stwierdziłam, że co mi szkodzi i podałam jeszcze raz lansinoh, ale już ze świeżo odciągniętym mlekiem i to zostało przyjęte, powiedziałabym nawet, że z dużym entuzjazmem 😄

Anati lubi tę wiadomość

• verliebtindich Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anati wrote:
    Mamaleonka dzięki ! Spróbuje, narazie podawałam jej moje odciągnięte swiezo, ale było go mało wiec na bank szybko traciło temperaturę. Spróbuje z podgrzaniem. Pilnowalas jakiejs konkretnej temp? Np 36,6? 🫢

Ja swoje świeżo odciągnięte od razu podgrzewam, bo jak sprawdzam "na rękę" to moim zdaniem jest zimne, także może faktycznie spróbuj z podgrzaniem :) my podgrzewamy po prostu do cieplejszej temperatury, nie mierzymy tylko sprawdzamy na przedramieniu, żeby było takie w temperaturze ciała albo lekko cieplejsze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2023, 09:50

Anati, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

preg.png

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wasze bobasy dużo ulewaja/często ulewaja? U nas mam wrażenie, że coraz częściej i więcej tego... I nie wiem czy to na pewno jest normalne, żeby aż tak bardzo ulewala?

🩷 Liliana, 13.04.2023, 55cm, 3550g 🩷

age.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Dziewczyny, wasze bobasy dużo ulewaja/często ulewaja? U nas mam wrażenie, że coraz częściej i więcej tego... I nie wiem czy to na pewno jest normalne, żeby aż tak bardzo ulewala?
    U mnie często, ale dobrze przybiera, moczy i brudzi pieluszki, jest pogodna, więc się tym nie przejmuję :)

verliebtindich lubi tę wiadomość

• Kofii Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    U nas to różnie, jednego dnia dużo, innego prawie wcale. Ale tak jak u Zuzki, jest wszystko ok i często ulewa z uśmiechem na ustach 😅 także się tym nie przejmuję.

verliebtindich lubi tę wiadomość

• verliebtindich Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez tak, ostatnio ulewa więcej, ale zjada z ochotą i wczoraj nawet pomyślałam, że ona sika bardzo dużo.

Dziewczyny, macie pomysł, skąd może się brać opuchlizna na dłoniach i stopach? Dziś rano Zosia wstała z obrzękami, zrobiliśmy zimne okłady i puszcza, jak nawróci to pojedziemy na nocną opiekę, ale zastanawiamy się, co to - moja pierwsza myśl to alergia, ale nie jadłam nic nowego wczoraj, w nocy na jedno karmienie dostała mm - ale dostawała już wcześniej, więc raczej nie to..

preg.png

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anati, ja zapomniałam, że Ty Bexero też podawałaś teraz, wszystko jasne 🤦🏼‍♀️ jej, oby zaraz już było po wszystkim 😔

Well, ja ostatnio miałam takie myśli, że już z tym ulewaniem dużo lepiej, ale jednak nie. Są dni, że nie ulewa, a są i takie, że ulewa często i dużo. Najgorzej, że on czasem je żeby zrobić kupę. I ja widzę, że on jest już najedzony i tylko po to je, ale wiem, że mu to pomoże, więc mu daję. Potem idzie kupa i kolejna godzina jak nie dłużej to ulewanie i chłostanie. Nie wiem, może źle robię, że mu daję wtedy pierś? Ale wydaje mi się to lepszą opcją, niż jak będzie się męczył z jelitami. Przegadam to chyba z pediatrą.
    W każdym razie w siatce centylowej jest coraz wyżej, więc się nie przejmuję :)

Co do mleka, to my podgrzewając pilnowaliśmy 37 stopni, żeby nie zniszczyć substancji odżywczych. Jak dawałam w domu swoje podgrzane, to nie chciał nawet podgrzanego, ale cycka za to bardzo chętnie. Na mieście dwa razy mu z butli dawałam i pięknie jadł, więc nie wiem, w czym rzecz 🤡
    A ten Avent może będzie w Rossmannie? Chyba kiedyś widziałam tam aventy, choć nie wiem które i czy źle nie zapamiętałam.

Kofii, i jak ta osłona? Testowałaś?

Verliebt, ja niestety nie mam pojęcia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2023, 12:44

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Anati Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po stokroć dzięki !!! ❤️❤️❤️ Moje podgrzane 40 ml z wczoraj już w brzuszku Kacperka. Dojadł z piersi i jest szczęśliwy, a ja właśnie siedzę z lalktatorem…
    Powiało mi wolnością jeśli on będzie umiał w butelkę ;) zamierzam zrobić zapasy do zamrażarki żeby po następnym szczepieniu być w gotowości.

I wiecie co … mam teraz rozkmine, ze to jest kryzys laktacyjny. Pierwsze zatrzymanie kupy wynikało ewidentnie ze szczepienia , bo dużo siusial, i ta kupka była inna i ogromna po tygodniu. Od kilku dni mniej moczy pieluszki, częściej wkłada ręce do buzi, tak jakby schudł, wczoraj byl mało pogodny i od wczoraj mam sflaczałe piersi. O ile w nocy ładnie się napełniają to w dzien już mniej. Wydaje mi się, ze brak kupki jest z głodu 😳😳
    Pamiętacie jak Wam mówiłam, ze po szczepieniu miał mniejszy apetyt i czułam przepełnienie. Nie odciagalam wtedy nadmiaru… i to chyba byl błąd, bo po tygodniu takiego mniejszego apetytu wyraźnie zmalała mi produkcja… i dodam, ze on od miesiąca nie robił przerw dłuższych niż 5 lub 6 h , raz na dobę w nocy i dlatego nie podejrzewałam, ze coś się dzieje złego z laktacja...

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
  • Anati Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monka moj mąż wczoraj był rossmanie i 3 ech aptekach i wszedzie brak aventow 🙈 jakby się wszyscy zmówili , dalej nie jeździł bo już było późno. Lovi ma dziwny smoczek i nie szło wogole, a dzisiaj udało się z Lansinoh …

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
  • cukierniczka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anati, znam to. Ja jak Julek np zje tylko z jednej a drugiej nie chce to muszę ściągać z tej drugiej bo jak tak to zostawiłam to właśnie produkcja mi się bardzo zmniejszyła :/ co prawda ostatnio nie jest żarty i nie wydaje mi się żeby przybrał tyle, ile trzeba ale zobaczymy w piątek. Ja już jestem pogodzona z mm w razie czego...

Anati lubi tę wiadomość

15.06 ⏸
    17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
    29.06 usg jest zarodek
    06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
    17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
    12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
    14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
    23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
    15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
    17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
    age.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ osłonę założyłam i wydaje się być ok, ale nie testowałam, bo u nas znów leje. Kupowałam z tej aukcji
    https://allegro.pl/oferta/daszek-oslonka-do-wozka-parasolka-przeciwsloneczny-13502217942
    Oglądałam też takie z osłoniętymi bokami, ale wtedy już według mnie mało powietrza by docierało do dziecka... Ogólnie to chciałam parasolkę, ale czytałam opinie, że niewygodna, bo się przekrzywia albo odczepia 😅

• wellwellwell Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa ok, czyli można założyć, że takie ulewanie jest normalne, skoro u większości z was to tak wygląda . My mamy w środę pierwszą wizytę u pediatry to zobaczę jak u nas teraz z tą waga.
    Monka to ja mam to samo... Teraz w nocy nie dała nam pospać,bo bolał ja brzuszek ewidentnie i ulewala strasznie, ale przystawialam ja, bo nie wiedziałam jak jej pomóc inaczej. 😢

Anati widzisz, może jednak by co się teraz przydał ten femaltiker. 🥺

A w ogóle jak wychodzicie gdzieś same z domu to ile mleka odciągnięte go na to przygotowujecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2023, 18:27

🩷 Liliana, 13.04.2023, 55cm, 3550g 🩷

age.png
  • Anati Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Aaa ok, czyli można założyć, że takie ulewanie jest normalne, skoro u większości z was to tak wygląda . My mamy w środę pierwszą wizytę u pediatry to zobaczę jak u nas teraz z tą waga.
    Monka to ja mam to samo... Teraz w nocy nie dała nam pospać,bo bolał ja brzuszek ewidentnie i ulewala strasznie, ale przystawialam ja, bo nie wiedziałam jak jej pomóc inaczej. 😢

Anati widzisz, może jednak by co się teraz przydał ten femaltiker. 🥺

A w ogóle jak wychodzicie gdzieś same z domu to ile mleka odciągnięte go na to przygotowujecie?

Spokojnie ;) nie przydałby się bo mija 24 h odkąd polapalam się ze coś jest nie tak i już widzę poprawę w ilości :)
    Wiadomo , ze nie chciałbym mieć takiej syt i się jej nie spodziewałam , ale przynajmniej zmitywowalam się żeby mało nauczyć jedzenia z butli. Myśle, ze jeszcze dzień i zapomnę o problemie .
    Ale ile to czasu zajmuje… wszystko podporządkowane pod karmienie. Dobrze ze jest weekend i nie muszę ogarniać drugiego dziecka .

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anati, ja też poczułam taką wspaniałą wolność w głowie, jak Józia wypiła te kilkanaście mililitrów (tylko tyle odciągnęłam na próbę) 😄. Ale muszę teraz rozeznać, jak powinno wyglądać tworzenie zapasów, chociaż niewielkich.

My dzisiaj świętujmy pierwszą rocznicę ślubu 🤗😊

mamaleonka, Anati, Anett93, cukierniczka, verliebtindich, Monk@, Kofii, Kasiooola, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

• Anati Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzka pięknego świętowania we troje ❤️ wszystkiego co najlepsze dla Was i oby wszelkie trudności omijały szerokim łukiem 🤗

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
  • mamaleonka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anati bardzo się cieszę ze się udało po podgrzaniu mleka

Well u nas był taki czas ze mała ulewala po każdym karmieniu ale jej przeszło i teraz już tylko sporadycznie jak się przeje.

Zuzka wszystkiego najlepszego kolejnych cudownych lat razem.🥳

My w kwietniu obchodziliśmy 14 rocznice związku i pierwszy raz o niej zapomnieliśmy i przypomnieliśmy sobie wieczorkiem jak już dzieciaki spały 😜zawsze co roku cos wcześniej już planowaliśmy wycieczkę albo jakiś konkretny prezent a w tym roku pokonał
    nas bobas przez którego totalnie nie ogarniamy kalendarza 😂😂

Anati, Monk@ lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ