Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • verliebtindich Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzka, wszystkiego dobrego i duuuużo miłości ❤️

preg.png

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzka, wszystkiego dobrego 😍 duuużo miłości i cierpliwości do siebie wzajemnie ;)

Kofii, dziękuję :)

Anati, dobrze, że się zorientowałaś i działasz, trzymam kciuki, żeby sytuacja szybko się poprawiła 🙂

Well, ja raczej bez spiny, staram się mieć 120-150 ml, ale ile odciągnę, tyle będzie. Biorę na takie dłuższe wyjścia i jak spodziewam się, że nie będzie gdzie nakarmić, ale ogólnie staram się organizować tak, żeby jednak móc. Butla to dla mnie tylko uspokojenie głowy :) za pierwszym razem szłam do urzędu i spodziewałam się stać dam długo w kolejce, ostatecznie szybko poszło i tam akurat jej nie potrzebowałam (btw. jest tam cudny pokój maluszka - do przewijania i karmienia, nie spodziewałam się czegoś takiego 🤩), a później byłam odwiedzić znajomych w pracy, to Kacper zrobił się głodny, jak siedzieliśmy razem przy obiedzie, więc nie wywalałam cycka przy wszystkich w kuchni, tylko podałam mu butlę. Ostatnio zachciało mu się jeść w sklepie, w którym zwykle dłużej siedzę, więc też wleciała butla.

Mamaleonka, a Modern Family oglądałaś? Myślę, że może Ci się spodobać po tych serialach, co pisałaś :)

mamaleonka lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • cukierniczka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, downtown abbey też mi się bardzo podobało.
    Ale to długaśne jest ;)

Zuzka, samych najlepszosci!! 🌷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2023, 21:58

mamaleonka lubi tę wiadomość

15.06 ⏸
    17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
    29.06 usg jest zarodek
    06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
    17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
    12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
    14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
    23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
    15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
    17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
    age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz.ka wrote:
    Anati, ja też poczułam taką wspaniałą wolność w głowie, jak Józia wypiła te kilkanaście mililitrów (tylko tyle odciągnęłam na próbę) 😄. Ale muszę teraz rozeznać, jak powinno wyglądać tworzenie zapasów, chociaż niewielkich.

My dzisiaj świętujmy pierwszą rocznicę ślubu 🤗😊

Najlepszego, udanej rocznicy 🥰

🩷 Liliana, 13.04.2023, 55cm, 3550g 🩷

age.png
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzka, mam nadzieje ze fajnie spędziliście czas w trójkę:) wszystkiego dobrego !

My po ciężkiej nocy, pobudka co godzinę na jedzenie.
    Od dzisiaj jesteśmy już na mm, possala cyca tylko chwile zebym poczula ulge bo od rana sa juz twarde, nie chce oddciqgac laktatorem 🤪czuje luz, o 10 jadę do fizjo, Amelka zostaje z babcia, moje pierwsze wyjście po porodzie na dłużej jak 1,5h 😁
    Mam zamiar mieć więcej czasu dla syna skoro odstawiam mała od cc. Mój nastolatek to już nastolaatek, zaczyna mi się jakoś buntować 🤡

Poziomka9204, Monk@ lubią tę wiadomość

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za życzenia 🥰. Wzięliśmy do domu sushi, zrobiliśmy podsumowanie tego roku, mieliśmy miły wieczór :). Nawet dziecko się dostosowało i miało 3,5h drzemki 😄

Moja laktacja lekko zwariowała. Kilka dni temu miałam wrażenie, że nie mam pokarmu, a teraz ruszyło tak, że się czuję trochę jakbym przechodziła drugi nawał 😬

Kasiola, powodzenia na nowej mlecznej drodze :D ja z kolei zaczynam tworzyć małe zapasy. W czwartek idę na 20 na manicure, więc najprawdopodobniej tacie przypadnie w udziale usypianie :D

Miłego dnia Wam 🎉

Anati, wellwellwell, Kasiooola, Poziomka9204, mamaleonka lubią tę wiadomość

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz.ka wrote:
    Ja przestałam na jakiś czas smarować, bo wyczytałam, że u dzieci do 6. miesiąca nie zaleca się stosowania filtrów. Pilnowałam mocno, żeby nic na nią nie świeciło na spacerach, a i tak zauważyłam, że się lekko opaliła, więc wróciłam do spf
    Jakby się powietrzem opalały, u nas Olek całe poliki rumiane, a cały czas ma zasłanianą buźkę 😀 zaczęłam stosować krem z Mommy, trudno się wciera, ale ładnie się wchłania i nie brudzi.

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka85 wrote:
    U nas dalej faza na mega piszczenie. Jest to tak przeraźliwy dźwięk, że uszy więdną 🤦‍♀️ a ona tak piszczy pół dnia, z przerwami na jedzenie i szybkie drzemki...

Well, ja do fizjo poszłam, bo Hela układała główkę zawsze na jedną stronę. I dość mocno unosiła główkę od samego początku.

Ja mam chustę, dostałam od szwagierki, ale jeszcze nie wypróbowałam. Jakoś sobie tego nie wyobrażam 😂 prędzej męża tym omotam. Może przed wakacjami jeszcze, bo może by się to przydało na jakimś spacerku w dolinki w Tatrach 😍

Ja mam w sobie taki niesmak. Wczoraj mój brat przyjechał do naszej mamy (brat, bratowa i ich mała córeczka). Nie pochwalili się wcześniej, że będą. Traf chciał, że ja akurat też podjechałam do mamy i spotkaliśmy się pod blokiem. Oni szybko młodą wpakowali do fotelika, powiedzieli, że wracają do Wawy zanim będzie tłok na autostradzie i tyle 😔
    Wiem, że na pewno chodziło im o to, by młoda nie zlapała żadnych wirusów, bo w poniedziałek mają szczepienie. Ale co innego gdyby wprost powiedzieli "Ula, miałaś dużo gości wczoraj, boimy się zarazków, spotkamy się następnym razem". Zrozumialabym i po problemie. A tak, to wyszła głupia sytuacja, tak jakby uciekali przede mną 😔
    Oni w ogóle mają hopla na punkcie zarazków. Kazali mamie i babci dezynfekować ręce, od razu powiedzieli, że nie dadzą młodej na ręce w ogóle... A ona ma już 10 tygodni.
    Ja byłam bardziej wyluzowana, dałam mamie na ręce Helenke jak miała 2 tygodnie 😜
    Ojej, taka niesympatyczna sytuacja 😒

👫 31lat

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Gratulacje z powodu akceptacji butelki 😁
    Super, też myślałam o takich zajęciach z pływania dla maluchów, daj znać koniecznie jak było.

W ogóle powiem wam, że super z was mamusie i wspaniałe sobie radzicie z maluszkami, fajne aktywnie spedzacie z nimi czas. 😍
    Ja póki co jakoś nie do końca ogarniam to macierzyństwo, opanowałam tylko karmienie piersią i przewijanie w domu, ewentualnie krótkie spacery wokół domu, więc tak wegetujemy w tym domu...
    Jeszcze chwila i Wy będziecie korzystać 😊❤️

👫 31lat

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzka, wszystkiego najlepszego! 😊

U nas spacer to wyprawa, zniesienie wózka z drugiego piętra, później powrót... Ale za to spacer zawsze taki 2h 😀 dzięki temu dzień szybciej leci. Chodzę między karmieniami. Olek już coraz mniej śpi w dzień, ale dużo nie marudzi, więc da się coś przy nim zrobić.

Dobrze, że piszecie o tych meningokokach, będę wiedziała czym zaszczepić, dajcie tylko znać jak maluchy po szczepieniu, bo ja chce podać tą szczepionkę trochę później.

My zaczęliśmy używać katarek do odkurzacza, Olek się śmieje przy tym 🙈 ale też da się odciągnąć normalnie ustami i ja doraźnie tak tego używam. Ale u nas to jest taki katarek po nocy i zazwyczaj sól pomaga.

My dzisiaj jedziemy na USG przezciemiączkowe, mam nadzieję, że Olek będzie leżał spokojnie 😀

Dobrego tygodnia! U nas ma być ładna pogoda 😊

wellwellwell, cukierniczka, Kasiooola lubią tę wiadomość

👫 31lat

• mamaleonka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monka widziałam modern family bardzo mi się podobało 😄

Była u nas dziś położna Lidia w tydzień przybrała tylko 20g, od razu zadzwoniłam do laryngologa i mamy wizytę na 13 żeby sprawdzić wędzidełko.
    Mam nadzieje ze jeśli je przytnie to bedzie lepiej
    Trzymajcie kciuki

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaleonka wrote:

Była u nas dziś położna Lidia w tydzień przybrała tylko 20g, od razu zadzwoniłam do laryngologa i mamy wizytę na 13 żeby sprawdzić wędzidełko.
    Trzymajcie kciuki

Ojej, to kciuki za to, żeby wędzidełko rozwiązało sprawę 😟😟😟

age.png

Wysłany: 8 maja 2023, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Zuzka, wszystkiego dobrego 😍 duuużo miłości i cierpliwości do siebie wzajemnie ;)

Kofii, dziękuję :)

Anati, dobrze, że się zorientowałaś i działasz, trzymam kciuki, żeby sytuacja szybko się poprawiła 🙂

Well, ja raczej bez spiny, staram się mieć 120-150 ml, ale ile odciągnę, tyle będzie. Biorę na takie dłuższe wyjścia i jak spodziewam się, że nie będzie gdzie nakarmić, ale ogólnie staram się organizować tak, żeby jednak móc. Butla to dla mnie tylko uspokojenie głowy :) za pierwszym razem szłam do urzędu i spodziewałam się stać dam długo w kolejce, ostatecznie szybko poszło i tam akurat jej nie potrzebowałam (btw. jest tam cudny pokój maluszka - do przewijania i karmienia, nie spodziewałam się czegoś takiego 🤩), a później byłam odwiedzić znajomych w pracy, to Kacper zrobił się głodny, jak siedzieliśmy razem przy obiedzie, więc nie wywalałam cycka przy wszystkich w kuchni, tylko podałam mu butlę. Ostatnio zachciało mu się jeść w sklepie, w którym zwykle dłużej siedzę, więc też wleciała butla.

Mamaleonka, a Modern Family oglądałaś? Myślę, że może Ci się spodobać po tych serialach, co pisałaś :)

Monka, i podawałaś to odciągnięte z butli bez podgrzania wtedy?
    Ja się właśnie zastanawiam, jak karmić poza domem :D

preg.png

• Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    Monka, i podawałaś to odciągnięte z butli bez podgrzania wtedy?
    Ja się właśnie zastanawiam, jak karmić poza domem :D
    Może jakiś termos, jeżeli Zosia woli ciepłe?

verliebtindich lubi tę wiadomość

• Kofii Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My braliśmy termos z ciepłą wodą i mały garnuszek, żeby móc w tym rozgrzać mleko w butelce 🙈

Jak usypiacie dzieci? U nas wieczorem nie ma problemu, ciemność+szumiś+śpiworek, często smoczek i tak sobie sam zasypia w łóżeczku. Ale w dzień to zazwyczaj jest walka 😅 nie chcę jeszcze zaciemniać pokoju w dzień, bo podobno taki maluch się musi jeszcze nauczyć odróżniać dzień od nocy. W dzień łóżeczko go chyba parzy, nie będzie tam leżał 😅 także walczymy albo na kamienistej drodze w wózku na spacerze, albo siadamy z nim na poduszce do karmienia i bujamy się na fotelu, ostatnio coraz częściej musi wlecieć smoczek 😖 no i oczywiście próby odłożenia do łóżeczka kończą się obudzeniem lub spaniem jeszcze max 10 min 😅 najgorsze jest to, że widać, że jest zmęczony, a nie zaśnie i płacze, wygina się 😔

Wysłany: 8 maja 2023, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz.ka wrote:
    Może jakiś termos, jeżeli Zosia woli ciepłe?

Ciekawa tez jestem, ile można przechowywać ciepłe mleko w termosie 🤔 dlatego pytam Monki, bo jeszcze nie próbowałam podawać mleka poza domem. A Zosia ostatnio zje każde, zaczelam dawać prosto po odciągnięciu i też wsuwa :D

Kofii, u nas zupełnie na odwrót- walka jest wieczorem, w śpiworku, w ciemnej sypialni z szumisiem XD w dzień w salonie idzie bez problemu, Zosia kocha spać w kokonie, przy telewizorze i hałasie, ewidentnie nie lubi swojego łóżeczka i nocy, bardzo często kończy z nami w łóżku 🫣

preg.png

• Kofii Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaleonka wrote:

Trzymajcie kciuki
    Trzymam mocno!

• Kofii Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzka wszystkiego najlepszego dla Was❤️

Zuz.ka lubi tę wiadomość

• Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii, ja na pewno ukrecilam na siebie bacik, ale usypiam karmiąc. Ewentualnie w wózku.

• wellwellwell Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja też jestem tego ciekawa, jak u was że spaniem.

Ja próbuję od dziś wprowadzić jakaś rutynę i chciałam ogarnąć małej regularne drzemki w ciągu dnia, ale niestety mi to nie wychodzi. Przeczytałam, że niemowlę 0-2mieisaca ma okna aktywności 45-60min, ale u mnie po godzinie Lila ma oczy dalej jak 5zl i nie idzie jej odłozyc. (Tzn. usypia przy piersi a jak ja odkładam to otwiera oczy) W łóżeczku swoim to w ogóle nie chce spać, ale w pierwszych dniach spala całe dnie w kokonie na kanapie i na noc wkładam jej ten kokon do łóżeczka (bo w moim łóżku się ją boję odkładać) i tak jak u Kofii w nocy po karmieniu i pobujaniu przy szumisiu sobie ładnie zasypia. Z rana wkładam ja w chustę na pierwszą drzemkę, bo w chuście zaśnie, to mam chwilę na śniadanie, kawę, umycie zębów i takie tam. 😛 Dzisiaj rano właśnie zaczęłam od takiej drzemki w chuście, później była zaplanowana godzinka aktywności i miała być kolejna drzemka, ale drzemka nie wyszła. Dopiero po kolejnych 2h położyłam ja do wózka na spacer i zasnęła.

age.png
‹‹ 889 890 891 892 893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ