Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • mamaleonka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiooola wrote:
    Mamaleonka, czesc Paulina 🤩
    Mam nadzieję że mimo wszystko będzie dobrze.
    U nas daleko, narazie ryje nosem o podłoże i próbuje podnosić pupe, wczoraj udało mi się nagrać, na insta udostępniłam makebe w wykonaniu Amelci 😅

Dajcie znać co u naszych zimowych dzieciaków 🥰

Kasiola nie mam Cię na insta a chętnie bym zobaczyła co ta mała gwiazda wywija. Jak Cię mogę znalesc?

Zuzka pomimo tego ze i koncert i kolacja były w biegu mam nadzieje ze dobrze sie bawiłaś. Im maluchy będą starsze tym łatwiej będzie o takie wyjścia.
    Dobrze ze masz leki i masz to pod kontrola, będzie dobrze 💪

age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, miłego weekendu :)

Zuzka fajnie, że udało się wyjść z mezem na koncert i na kolację. A ten stresik przy wyjściach chyba będzie juz przy takich maluchach towarzyszył niestety...

Mamaleonka oby Lidka nie miała żadnych problemów tylko szybciej się rozwijała. 😊

U nas w czwartek była nowa fizjo i wydaje się super. Oczywiście zobaczę czy będą efekty, ale zrobiła na mnie o wiele lepsze wrażenie niż ta u której byłam poprzednio. (Poprzednia uznała, że nic wielkiego się nie dzieje i dała nam tylko jakieś ćwiczenia na stopy, a Lilka ma okropnie wzmożone napięcie...)
    Co prawda Lila całą wizytę przeplakala, no ale mam nadzieję, że z czasem jak się trochę rozluźni to będzie już lepiej. ☺️
    Wczoraj przyjechała moja mama na tydzień, żeby trochę pomóc i niestety na jej widok jest płacz. 😬 Mam nadzieję, że się Lilka przyzwyczai, bo chętnie wypuscilabym ja na chwilę z rąk. 😅

🩷 Liliana, 13.04.2023, 55cm, 3550g 🩷

age.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaleonka daj znać co powie fizjo! 😊
    Well fajnie, że masz pomoc mamy 😊 myślę, że Lila się przyzwyczai do niej i nie będzie płakać, pewnie po prostu zestresowało ją, że jakiś nowy człowiek się w domu pojawił 😁 i fajnie, że znalazłaś porządną fizjo! Teraz będzie już tylko coraz lepiej 😁

My ostatnio trochę imprezujemy, kładziemy synka spać o 18 i dajemy nianię elektroniczną mamie. Ona nie ma z tym problemu i sama nawet pyta kiedy znowu wychodzimy 😅 młody się w nocy nigdy nie budzi, więc na spokojnie sobie możemy wyjść. Plusy mieszkania z rodzicami w jednym domu 🙈 korzystamy, bo jak pójdziemy na swoje to się to skończy 😅 bardzo dobrze mi robi na głowę też to, że idę do mamy codziennie ze 2 razy nawet tylko na pół godzinki, nie jestem cały czas sama z bobasem🌹

Dostałam dziś okres 😔😭 kurczaki, a miałam nadzieję, że będę miała spokój przez całe kp 😫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2023, 15:35

wellwellwell, verliebtindich lubią tę wiadomość

• Kasiooola Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Mamaleonka, wyślę Ci na priva nick z insta:) czytam ta grupe często bo widzę tam problemy podobne do moich, no i dwie dziewczyny z miasta obok już znam z realu bo się spotykamy z dziećmi:)

Kofi,mi tez dobrze robią na głowę wyjścia z P. Odkąd Amelka się urodziła to naprawdę ten czas mam okrojony, bardzo mi tego brakuje i teraz trochę imprezujemy bedac u niego, a Amelcia zajmuje się czeska babcia a ja mogę wyjść nawet na spacer, w ciszy i samotności. Dzisiaj mam jakiś sentymentalny dzień, rok temu chodziłam tutaj na spacery badać w ciąży, a teraz mam obok tego cudownego małego człowieczka

Zuzka, trzymam kciuki żebyś wyszła na prostą że zdrowiem! Chyba się zmotywuje i sama powtórzę Tsh bo ostatnie robiłam w marcu i było jak przed ciąża, ale ostatnio czuje się słabo, ciągle bym spala, a sypiam coraz więcej w porównaniu z wcześniejszymi miesiącami..

Jutro Amelia konczy pół roku 🥹🥹

Edit. Well, widzę że psychicznie czujesz się już lepiej. :) mam nadzieje ze Lilka za chwile przyzwyczai się do babci i będziesz mogła nieco więcej odpocząć i gdzieś samej wyjść:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2023, 07:21

mamaleonka, verliebtindich lubią tę wiadomość

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
  • mamaleonka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać co powie fizjo, wizytę mamy dopiero w czwartek.

Kasiola dodałam cie na ig, jaka Amelka już duża 😍🥺 a jeszcze niedawno taka kruszynka a tu już 6 miesięcy ale to zleciało. Rozszerzasz już dietę? Jak wam idzie?

Koffi współczuje okresu, ja jeszcze nie mam ale teraz jak zmniejszyłam liczbę karmien cyckiem to boje się ze zaraz się pojawi. A było tak fajnie bez.

Well jak malutka? Już się przyzwyczaiła do babci?

Kasiooola lubi tę wiadomość

age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaleonka wrote:

Kasiola dodałam cie na ig, jaka Amelka już duża 😍🥺 a jeszcze niedawno taka kruszynka a tu już 6 miesięcy ale to zleciało. Rozszerzasz już dietę? Jak wam idzie?

Koffi współczuje okresu, ja jeszcze nie mam ale teraz jak zmniejszyłam liczbę karmien cyckiem to boje się ze zaraz się pojawi. A było tak fajnie bez.

Tak, już na szczęście lepiej. Dałam mamie nakarmić mała i się przestała bać - magia butelki. 😅

mamaleonka lubi tę wiadomość

age.png
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaleonka wrote:

Za szybko rośnie, a ja chciałabym żeby ten czas się poprostu zatrzymał lub zwolnił.
    Rd idzie, mam małego smakosza brokułów, dyni, batatow i marchewki, ale za to nie może się przekonać do jabłka, po sloiczkowej gruszce mamy dzisiaj pieluchowa masakre, tylko 4 wielkie kupy 😅 i to po kilku łyżeczkach 🤪
    Dopiero zaczęliśmy więc jeszcze nie było mies, ale jutro wracamy do domu wiec startujemy już na pełnym gazie 😁

mamaleonka lubi tę wiadomość

25.05.2022 II kreski 🤰
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr

age.png
  • OvuFriend

Wysłany: 23 lipca 2023, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Mamy dla Was darmowe vouchery na badania hormonalne. Pakiet obejmuje badania z krwi: TSH, FT3, FT4. Badania można wykonać w wybranym punkcie Diagnostyki w pobliżu swojego miejsca zamieszkania.

Zgłoś się, jeśli:
    - masz uczucie, że jest Ci zimno częściej niż innym,
    - występują u Ciebie problemy z suchą skórą, łamliwymi paznokciami, suchymi / wypadającymi włosami,
    - często jesteś nadmiernie zmęczona i senna w ciągu dnia,
    - miewasz problemy z koncentracją lub pojawiają się zaburzenia pamięci,
    - występują u Ciebie obrzęki i/lub masz problemy z puchnięciem,
    - pojawiają się problemy z utrzymaniem prawidłowej masy ciała (chudniesz lub tyjesz bez wyraźnej zmiany diety),
    - korzystasz z aplikacji OvuFriend lub jesteś chętna, żeby zacząć. ;)
    - nie stosujesz antykoncepcji / nie jesteś w ciąży / nie karmisz piersią.

Jeśli doświadczasz któregoś z wyżej wymienionych objawów, napisz wiadomość na [email protected] w tytule wpisując “Badania tarczycowe”.

Pula voucherów jest ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń. :)

P.S. Masz zdiagnozowaną niedoczynność / nadczynność tarczycy? A może wykonywałaś już badania w kierunku diagnozy, ale nie potwierdziła się? Jeśli posiadasz wyniki badań, zgłoś się do nas i otrzymaj darmowy abonament Premium do aplikacji OvuFriend. Napisz do nas na: [email protected] w tytule wpisując “Tarczyca1”.

Jeśli już się do nas zgłosiłaś i wykonywałaś / przesyłałaś powyższe badania, zignoruj ten post.

• verliebtindich Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

Kofii, współczuję okresu :(

Well, to dobrze, że Lila została "kupiona" tą butlą :D im większe te dzieciaczki tym lepiej będą się odnajdywać w towarzystwie dziadków :D

My właśnie wracamy z przedłużonego weekendu u teściów, a w drodze w tamtą stronę mieliśmy przygodę, którą pewnie część z Was widziała u mnie na insta (a Kofii na pewno :D) i droga, która standardowo zajmuje nam 1.5h, zajęła nam prawie 8.... Na autostradzie był kilkunastokilometrowy korek z powodu śmiertelnego wypadku i jak o 16.50 stanęliśmy w jednym miejscu to ruszyliśmy z niego o 21.45... Na szczęście nie było ani upału, ani deszczu, to chociaż trochę można było pochodzić, ale co można robić z niemowlakiem 5h na autostradzie. Dziękowaliśmy tylko, że Zosia nauczyła się jesc z piersi, bo gdyby było inaczej to na pewno nie mielibyśmy przy sobie takiego zapasu mleka. No, i mieliśmy ze sobą 3 pieluchy 🤡 bo u teściów ostatnio zostawiliśmy 2 pełne paczki, więc tylko te, które miałam w torbie wózkowej. No ale zaliczyliśmy kilka karmien, przewijania, spacer w foteliku na stelażu wózka po autostradzie, bujanie, drzemkę po drodze, zabawę na przednim fotelu.... Ale mam wrażenie, że po tym piątku już wiem, ze poradzimy sobie wszędzie z bobasem :D gorzej z nami, bo jechaliśmy na obiad, ja zjadłam w ciągu dnia tylko 2 kanapki i paluszki, a do picia mieliśmy tylko mleko - bo miałam swoje migdałowe do kawki u teściów xd ale Zosia była naprawdę dzielna i wyrozumiała dla tej sytuacji i jakoś daliśmy radę, uff. :D

wellwellwell, Kasiooola, Anati lubią tę wiadomość

preg.png

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
  • mamaleonka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verlie powiem ci ze dla mnie z takim bobasem podróżowanie jest przyjemniejsze niż z przedszkolakiem. A teraz jak jade gdzieś z dwojka to mam tak torbe wypchana jak bym jechała na tydzień 😂😂

Kasiola super ze mała tak zajada, moja już się czai i jak widzi ze cos jemy to tak macha rączkami jak by chciała nam z buzi wyciągnąć 😂

Kasiooola lubi tę wiadomość

age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiooola masz takie fajne zdjęcia jak cały bobas i wszystko dookoła jest upaprane jedzeniem? 😂

Verlie widziałam twoje spacerki po autostradzie, to teraz już przynajmniej wiecie na przyszłość co zapakować awaryjnie 😜 dobrze, że Zosia już sobie radzi z piersią i nie było problemu z jedzonkiem dla niej.
    U nas wczoraj była awaria prądu i miało go nie być przez 5h a mi akurat skończyła się woda do mm i miałam gotować 🙈 na szczęście prąd wrócił po godzinie, ale też mi to dało do myślenia, że trzeba zawsze mieć coś na sytuację awaryjne.

U nas zaczęły obroty na brzuch 😳 o ile na macie to nie problem, to denerwuje mnie to, że obraca się w nocy w łóżeczku i potem jest stękanie, bo jej nie pasuje 🙈 także to chyba taki przedsmak tego regresu snui, bo już się przez to budzę częściej w nocy 😛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2023, 08:56

Kasiooola, MałaMi91 lubią tę wiadomość

age.png
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej

Witamy się z Polski 🥰🤩
    Od wczoraj wieczor jesteśmy w domu, zdążyliśmy przed burza w ostatniej chwili

Mamaleonka, u nas jest to samo, ale teraz doszło denerowanie się że ktoś coś je a ona wtedy nie 😅

Verlie, też widziałam i podziwiam ! Właśnie wczoraj gdy wracaliśmy do domu bałam się że spotka nas coś podobnego. Na autostradzie nigdy nic nie wiadomo a najgorzej że zjechać się nie da.

Well, hahaha jeszcze nie, Amelcia ja nawet spoko, czasem wypusci powietrze i to jedzenie z łyżeczki faktycznie laduje wszędzie 😅🤣 dzisiaj miałam marchewkę wszędzie i też będę mieć z tym problem bo nie lubię bałaganu z jedzenia 🤣

Wczoraj po powrocie spaliśmy na parterze bo na poddaszu mieliśmy poprostu saunę i nie dało się oddychać, rozłożyliśmy dla Amelki łóżeczko turystyczne i tak się przespaliśmy. O 23 obudził nas taki mocny grzmot przy którym Amelka się obudziła z krzykiem 🤐 na szczęście za chwile zasnęła

Co u reszty dzieciaczkow ?

25.05.2022 II kreski 🤰
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr

age.png
  • Anati Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

My w gorączce przygotowań do Chrzcin (za tydzień). Jeszcze mam sporo drobiazgów do ogarnięcia, a najbardziej potrzebuje ogarnąć siebie…
    Jest naprawdę ciężko. Jesteśmy w środku 5 skoku. Lek separacyjny wjechał tak bardzo, ze co chwila jak słyszy, a nie widzi wpada w przeraźliwy płacz… a ja płacze razem z Nim kilka razy dziennie. Śpi fatalnie. W nocy pobudki nawet co 15 minut (zęby tez swoje dokładają). Dzisiaj moja noc trwała 4 h. Jeśli za 2 tyg nie będzie choć trochę lepiej to nie wiem czy wytrwam w swoim postanowieniu kp przez rok. To był etap, w którym starsza wyładowała u nas w łóżku i już tak zostało… tyle ze teraz brakuje miejsca żeby go przenieść do nas.
    Do tego młoda przez dwie doby gorączka 39,5 i to był przepis na katastrofę w dzień 🤯

Monka zaglądasz tu czasem ?

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗
    07.2021 cb1 | 08.2021 cb2 | 12.2021 cb3

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anati, przytulam, bo u nas właściwie taka sama sytuacja. Nie jestem w stanie nic w domu zrobić, bo jest płacz, jak tylko odejdę na więcej niż metr, do tego przebija się pierwszy ząbek. Noce może nie są aż tak złe, jak u Ciebie, ale pobudek jest 2x więcej niż jeszcze kilka dni temu, poza tym zdarzają się nawet godzinne przerwy w spaniu. Uczę się odpuszczać wiele rzeczy, a te niezbędne nadrabiam w porze drzemek.

Nie jest łatwo, bo nadal nie jesteśmy do końca rozpakowani, mamy poupychane kartony w szafach, ubrania porozkladane w gabinecie, wiele rzeczy ciagle w starym mieszkaniu.

• wellwellwell Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przytulam was mocno. Tak na pocieszenie to patrząc w ten kalendarz skoków, po piątym chyba w końcu następuje jakaś dłuższa przerwa, więc mam nadzieję, że już niedługo będziecie mogły trochę odsapnac. 🥺

age.png
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej

Anati, przytulam mam nadzieję że za chwile będzie lepiej 😘 u mnie trochę mamoza odpuszcza , może ja trochę nosić i tata i babcie 🤪

Zuzka,Ciebie też 😘

U nas noce też gorsze, druga noc gdy budzi się już o 23, gdzie o 22 karmie ja na noc i sama się kładę więc jestem totalnie rozbita,dzisiaj wstawałam co 45minut średnio do niej, myślałam że to żeby, ale ciągle nie widać żadnego 😝

Księżniczka spala teraz 20 minut, właśnie wstała nawet nie dopilam kawy 🫣

Well, u nas pewnie trwa ten 5 skok, nie wiem czy to przypadek ale Amelka od wczoraj jak ktoś do niej podchodzi i mówi żeby dala część, podaję rękę 🤣 musiałam uwiecznić bo nie wiem czy to przypadek czy cokolwiek bym innego nie powiedziała to by sala rękę

wellwellwell, mamaleonka lubią tę wiadomość

25.05.2022 II kreski 🤰
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr

age.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przytulam i łączę się w bólu. U nas chyba też skok, który dodatkowo spowodował jakiś regres snu, bo nie wiem jak inaczej wytłumaczyć to, że dziecko się z dnia na dzień "zepsuło". Jeszcze wczoraj mieliśmy szczepienie 2 dawka Bexsero, więc już w ogóle armagedon. Mamy skierowania na badania krwi, moczu i USG brzuszka, ale USG chyba będziemy musieli prywatnie zrobić 🫤
    Przetrwamy to ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2023, 11:00

• Kofii Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pediatra mi powiedziała, że między 5 a 6 miesiącem trzeba wprowadzić gluten i mam dać małemu łyżeczką odrobinę kaszki 🤔

• Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    Wczoraj pediatra mi powiedziała, że między 5 a 6 miesiącem trzeba wprowadzić gluten i mam dać małemu łyżeczką odrobinę kaszki 🤔
    Wytyczne mówią, żeby wprowadzać wtedy, kiedy zaczynamy rozszerzać dietę, nie wskazują na konkretny termin 🤔
    https://www.umb.edu.pl/photo/pliki/WL_jednostki/klinika_pediatrii_i_zaburzen_rozwoju_dzieci_i_mlodziezy/zasady_zywienia_zdrowych_niemowlat.pdf

Kofii lubi tę wiadomość

• wellwellwell Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:

Wiesz co, mam wrażenie, że ci lekarze nie aktualizują kompletnie wiedzy... Mnie się zapytała pediatra na wizycie czy już rozszerzamy dietę, ja że "yyy no nie, ona ma dopiero 3,5 miesiąca" na co pediatra "no ale od 4 miesiąca już można rozszerzać, oczywiście nie trzeba, ale spokojnie można" 🫣🫣🫣

age.png
‹‹ 924 925 926 927 928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ