W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Co tu się dzieje na tym forum z tymi dziwnymi wątkami…
Witam się pourlopowo dziewczyny. Odpoczywam dziś po wyjeździe z dziećmi 🤣 ale przejął je właśnie mąż, więc mam chwilę dla siebie. Było super, ale wczasy spędzone w całości na leżaczkach albo na plaży to to nie były jak się domyślacie 😅
Zuzka który już tydzień u Ciebie?
Monk@, widziałam, że prowadzisz wątek miesięczny! Super! Ostatnio zajrzałam tam, bo już mi tęskno za wyglądaniem dwóch kresek hahaha dziewczynki ostatnio znalazły w mojej szafce z kosmetykami nieotwarty test ciążowy jeszcze z czasów poprzedniego testowania 🤫 -
Aż mi się nie chce na forum wchodzić, bo za każdym razem jest ten chiński spam 😫
Verlie widziałam na insta Wasze relacje z wyjazdu i po cichu zazdrościłam 🤩😻 szkoda tylko, że ta końcówka taka niefajna 😞 trzymam kciuki za łagodne odstawienie ✊🏻
Cukierniczko super, że się udało i mam nadzieję, że szybko dojdzie do siebie 🥰 trzymam za to dalej kciuki. A przechodzenie na 1 drzemkę też u nas było ciężkie... Tym bardziej, że chyba trochę za wcześnie się to stało, bo miał dopiero rok.
Well ja też mam wrażenie, że moje życie się składa tylko z obowiązków 😫 a i tak wieczorem okazuje się, że tyle rzeczy nie jest zrobionych 😫 ostatnio często olewam coś co było do zrobienia i np. idę obejrzeć serial, żeby coś mieć z tego czasu dla siebie... Uważam, że 8h w pracy to za dużo 😡
Monka też życzę aby klątwa prowadzącej szybko zadziałała 🌸 ja też mam jeszcze kilka opakowań testów ciążowych ale prędzej się przeterminują niż ich użyję 😂
Gusia ja mam za 2 tygodnie urlop i pierwszy raz mam tak, że do niego nie odliczam, bo wiem, że i tak nie odpocznę 😅 najgorsze jest to, że zaczyna nam się znów psuć usypianie 😫 a już było tak pięknie 🥲
Kasiooola mam nadzieję, że szybko uda Wam się dogadać ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca, 09:35
verliebtindich lubi tę wiadomość
-
Kasiooola, mam nadzieję, że uda się wszystko wyjaśnić, jak się spotkacie. Ściskam mocno 🫂
U nas też tak gorąco było, w sypialni 27,5°C, teraz na szczęście trochę chłodniej jest. Tak mogłoby zostać.
Cukierniczka, dalej trzymamy kciuki 🤞🏼🤞🏼
Dzięki dziewczyny staram sie nie nastawiać, bo przy tym kp może być różnie… a ze nikt nie był chętny do prowadzenia, to się podjęłam. Ogólnie chciałam prowadzić dwa lata temu czerwcowy, już pisałam post, ale ubiegła mnie Pocahontas 😅 a na lipcowym już nie testowałam dlatego stwierdziłam, że się zgłoszę teraz -
Mąż już w domu, powoli dochodzi do siebie ale wiadomo trzeba mu pomóc a i 100% opieki nad Julkiem mam teraz, także padam wieczorem nieprzytomna
Monka pomyślałam że nasz wątek truskawkowy był dla Ciebie szczęśliwy to może i teraz brzoskwiniowy będzie 🤞🙂Monk@ lubi tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Dokładnie! Ja niebawem będę mamą chrzestną maluszka, którego udało się począć mamie podczas kp, więc wszystko jest możliwe Trzymam mocno kciuki!
Cukierniczka, za powrót do zdrowia Twojego męża tak samoMonk@, cukierniczka lubią tę wiadomość
-
Monka, mnie też się udało zajść w ciążę w trakcie kp, więc trzymam za Ciebie z całej siły kciuki 😁 niech owocowa moc będzie z Tobą 🍓🍑
Pisałyście kilka dni temu o cięższym czasie u dzieciaków. U nas też się zaczęło, popołudnia są ciężkie, dużo płaczków, dużo frustracji 😬. Dobrze, że przynajmniej temat spania się poukładał na nowo. -
Zuz.ka wrote:Monka, mnie też się udało zajść w ciążę w trakcie kp, więc trzymam za Ciebie z całej siły kciuki 😁 niech owocowa moc będzie z Tobą 🍓🍑
Pisałyście kilka dni temu o cięższym czasie u dzieciaków. U nas też się zaczęło, popołudnia są ciężkie, dużo płaczków, dużo frustracji 😬. Dobrze, że przynajmniej temat spania się poukładał na nowo.
Dużo sił 🫂
Zuz.ka lubi tę wiadomość
-
Monk@ wrote:A Ty już nie odstawiłaś? Tak mi się wydawało, że już byłaś po odstawieniu i właśnie myślałam, że pewnie bym te musiała odstawić, ale póki co nie chcę.
Dużo sił 🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 21:57
-
Zuz.ka wrote:Odstawiłam chyba 3 dni przed pozytywnym testem, ale zaszłam jeszcze karmiąc i sporo znam takich historii (nawet przy częstym karmieniu), tym bardziej trzymam kciuki ♥️
Mnie jedna brodawka tak okrutnie boli przy karmieniu… nie jestem w stanie nic z tym zrobić 🥲 ale to raczej nie jest bardziej wrażliwa, niż zwykle, tylko młodemu idą ząbki i mam wrażenie, że jak się przebiją to jeszcze takie ostre są i to tak boli… albo jeszcze to go swędzi czy co i mocniej brodawkę ściska ząbkami 🥲 -
Właśnie piszę z nocnego karmienia i tak mi się przypomniało, jak nasze maluchy były noworodkami albo jak jeszcze nie wszystkie były na świecie i pisałyśmy tutaj z nocnych karmień 🥹 jejku, to były czasy, bardzo miło to wspominam 🥹 ale ten czas leci 🥹
-
Monk@ wrote:Dajesz nadzieję 😍
Mnie jedna brodawka tak okrutnie boli przy karmieniu… nie jestem w stanie nic z tym zrobić 🥲 ale to raczej nie jest bardziej wrażliwa, niż zwykle, tylko młodemu idą ząbki i mam wrażenie, że jak się przebiją to jeszcze takie ostre są i to tak boli… albo jeszcze to go swędzi czy co i mocniej brodawkę ściska ząbkami 🥲
Też miałam ten problem, starałam się wtedy możliwie mniej karmić tą bolącą stroną.
Ja pamiętam te nocne karmienia ♥️. Było coś magicznego w tych karmieniach przy jakiejś delikatnej lampce 😍Monk@ lubi tę wiadomość
-
Monk@ Zośka też mnie podgryza czasem zębami. U nas odstawienie ciągle się przesuwa, bo nie mam serca jej tego zabrać, jak ona tak bardzo jest przywiązana do mamy 😅
-
U mnie to nie jest podgryzanie, mam po prostu tak podrażnioną brodawkę, że każde karmienie z tej piersi okrutnie boli. Jakby mi ktoś masę szpil wbijał. A druga pierś ok, więc pewnie to nie jest kwestia ząbkowania i sposobu łapania brodawki w związku z tym. Staram się karmić z tej bezbolesnej piersi, ale niestety to już ten etap, że młody decyduje, które cycy będzie grane i innego nie chce 🤡 zaciskam zęby i daję. Jak jest w żłobku, to trzymam kompresy multimam i jakieś inne mocno polecane, ale nic to nie pomaga. Mam nadzieję, że szybko przejdzie 🥲
Mamaleonka, podczytujesz nas? -
Cukierniczka, zdrówka dla męża, niech szybko dobrzeje!
Ja walczę z lekkim zastojem, ale jest tego powód, więc chwalę się - nie karmimy się z piersi już 3,5 dnia! Lewa jest ok, ale ta prawa też już się poprawia, mam nadzieję niedługo pożegnać laktator. Tylko noce mamy teraz, wiadomo, koszmarne, przez 3 noce spałam w salonie, wczoraj wróciłam do sypialni, więc mieliśmy 1,5h dramatu, ale w końcu jak usnela to przespała 4,5h, więc chyba są pierwsze sukcesy 🙈 u mnie 43 dc, ewidentnie nic się tam owulacyjnego nie działo, więc dobrze, że się odstawiamy, po odstawieniu będę badać prolaktynę i zobaczymy, czy od razu do kliniki, czy coś jeszcze możemy podziałać starego też muszę jeszcze w lipcu wysłać na badania nasienia
Monka, ja nie śledzę tych miesięcznych, ale życzę Ci, żeby klątwa prowadzącej dopadła Cię szybciutko! ❤️ i szybkiego zagojenia brodawki!
Zuzka, czekamy na wieści z prenatalnych 🤞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca, 21:00
-
Monk@ mam takie kłócia też z jednej piersi. Może nie nazwałabym tego okropnym bólem, ale rozumiem o czym piszesz. Karmienie starszych dzieci to już inne karmienie niż wczesniej Ja winię zęby. Zosia czasem tak trze od spodu zwłaszcza zębami. Dlatego napisałam o podgryzaniu.
Verlie super! Jeśli już tego chciałaś to duże gratulacje! Bierzesz coś. Na te zastoje? Mnie ostatnim razem pomagały leki przeciwbólowe i przeciwzapalne. Ale ja wtedy nie używałam laktatora to też inaczejWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca, 08:11
-
Gusia_ wrote:Monk@ mam takie kłócia też z jednej piersi. Może nie nazwałabym tego okropnym bólem, ale rozumiem o czym piszesz. Karmienie starszych dzieci to już inne karmienie niż wczesniej Ja winię zęby. Zosia czasem tak trze od spodu zwłaszcza zębami. Dlatego napisałam o podgryzaniu.
Verlie super! Jeśli już tego chciałaś to duże gratulacje! Bierzesz coś. Na te zastoje? Mnie ostatnim razem pomagały leki przeciwbólowe i przeciwzapalne. Ale ja wtedy nie używałam laktatora to też inaczej
Taak, to moja inicjatywa to odstawienie, powodów co najmniej 16 - jak i zębów 😂 no i chcemy wrócić do starań, a nie chcę też odstawiać na początku żłobka, więc odstawiamy się teraz, żeby nasza Zośka się trochę przyzwyczaiła do nowej rzeczywistości zanim czeka ją skok w dorosłość czyt. Żłobek
Brałam w pierwszy dzień Ibuprom, tak to w razie potrzeby rozgrzewam przed i chłodzę po ściąganiu. 17 lipca mam gina, wcześniej zbadam prolaktyne, bo i tak mam od endo zleconą i poproszę o Dostinex -
Monka 🥹🥹🥹🥹🥹🍀🍀✊️✊️✊️
Trzymam kciuki ✊️Monk@ lubi tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝