Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu się dzieje na tym forum z tymi dziwnymi wątkami…

Witam się pourlopowo dziewczyny. Odpoczywam dziś po wyjeździe z dziećmi 🤣 ale przejął je właśnie mąż, więc mam chwilę dla siebie. Było super, ale wczasy spędzone w całości na leżaczkach albo na plaży to to nie były jak się domyślacie 😅

Zuzka który już tydzień u Ciebie?

Monk@, widziałam, że prowadzisz wątek miesięczny! Super! Ostatnio zajrzałam tam, bo już mi tęskno za wyglądaniem dwóch kresek hahaha dziewczynki ostatnio znalazły w mojej szafce z kosmetykami nieotwarty test ciążowy jeszcze z czasów poprzedniego testowania 🤫

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka, trzymam kciuki za męża, mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.

Kasiola, trzymaj się, niech Wam się poukłada 😘

Gusia, dzisiaj zaczęłam 12hbd :)

Monka, też widziałam, że zostałaś prowadzącą 😁 oby klątwa Cię dosięgła 🧙🏼

• Kofii Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż mi się nie chce na forum wchodzić, bo za każdym razem jest ten chiński spam 😫

Verlie widziałam na insta Wasze relacje z wyjazdu i po cichu zazdrościłam 🤩😻 szkoda tylko, że ta końcówka taka niefajna 😞 trzymam kciuki za łagodne odstawienie ✊🏻

Cukierniczko super, że się udało i mam nadzieję, że szybko dojdzie do siebie 🥰 trzymam za to dalej kciuki. A przechodzenie na 1 drzemkę też u nas było ciężkie... Tym bardziej, że chyba trochę za wcześnie się to stało, bo miał dopiero rok.

Well ja też mam wrażenie, że moje życie się składa tylko z obowiązków 😫 a i tak wieczorem okazuje się, że tyle rzeczy nie jest zrobionych 😫 ostatnio często olewam coś co było do zrobienia i np. idę obejrzeć serial, żeby coś mieć z tego czasu dla siebie... Uważam, że 8h w pracy to za dużo 😡

Monka też życzę aby klątwa prowadzącej szybko zadziałała 🌸 ja też mam jeszcze kilka opakowań testów ciążowych ale prędzej się przeterminują niż ich użyję 😂

Gusia ja mam za 2 tygodnie urlop i pierwszy raz mam tak, że do niego nie odliczam, bo wiem, że i tak nie odpocznę 😅 najgorsze jest to, że zaczyna nam się znów psuć usypianie 😫 a już było tak pięknie 🥲

Kasiooola mam nadzieję, że szybko uda Wam się dogadać ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca, 09:35

verliebtindich lubi tę wiadomość

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiooola, mam nadzieję, że uda się wszystko wyjaśnić, jak się spotkacie. Ściskam mocno 🫂
    U nas też tak gorąco było, w sypialni 27,5°C, teraz na szczęście trochę chłodniej jest. Tak mogłoby zostać.

Cukierniczka, dalej trzymamy kciuki 🤞🏼🤞🏼

Dzięki dziewczyny :) staram sie nie nastawiać, bo przy tym kp może być różnie… a ze nikt nie był chętny do prowadzenia, to się podjęłam. Ogólnie chciałam prowadzić dwa lata temu czerwcowy, już pisałam post, ale ubiegła mnie Pocahontas 😅 a na lipcowym już nie testowałam ;) dlatego stwierdziłam, że się zgłoszę teraz ;)

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • cukierniczka Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż już w domu, powoli dochodzi do siebie ale wiadomo trzeba mu pomóc a i 100% opieki nad Julkiem mam teraz, także padam wieczorem nieprzytomna ;)

Monka pomyślałam że nasz wątek truskawkowy był dla Ciebie szczęśliwy to może i teraz brzoskwiniowy będzie 🤞🙂

Monk@ lubi tę wiadomość

15.06 ⏸
    17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
    29.06 usg jest zarodek
    06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
    17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
    12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
    14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
    23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
    15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
    17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
    age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie! Ja niebawem będę mamą chrzestną maluszka, którego udało się począć mamie podczas kp, więc wszystko jest możliwe :) Trzymam mocno kciuki!

Cukierniczka, za powrót do zdrowia Twojego męża tak samo :)

Monk@, cukierniczka lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, że też o tym myślałam? 😂

Cukierniczka, podziwiam Cię i wysyłam dużo sił 💪🏼

cukierniczka lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monka, mnie też się udało zajść w ciążę w trakcie kp, więc trzymam za Ciebie z całej siły kciuki 😁 niech owocowa moc będzie z Tobą 🍓🍑

Pisałyście kilka dni temu o cięższym czasie u dzieciaków. U nas też się zaczęło, popołudnia są ciężkie, dużo płaczków, dużo frustracji 😬. Dobrze, że przynajmniej temat spania się poukładał na nowo.

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz.ka wrote:
    Monka, mnie też się udało zajść w ciążę w trakcie kp, więc trzymam za Ciebie z całej siły kciuki 😁 niech owocowa moc będzie z Tobą 🍓🍑

Pisałyście kilka dni temu o cięższym czasie u dzieciaków. U nas też się zaczęło, popołudnia są ciężkie, dużo płaczków, dużo frustracji 😬. Dobrze, że przynajmniej temat spania się poukładał na nowo.
    A Ty już nie odstawiłaś? Tak mi się wydawało, że już byłaś po odstawieniu i właśnie myślałam, że pewnie bym te musiała odstawić, ale póki co nie chcę.

Dużo sił 🫂

Zuz.ka lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    A Ty już nie odstawiłaś? Tak mi się wydawało, że już byłaś po odstawieniu i właśnie myślałam, że pewnie bym te musiała odstawić, ale póki co nie chcę.

Dużo sił 🫂
    Odstawiłam chyba 3 dni przed pozytywnym testem, ale zaszłam jeszcze karmiąc :) i sporo znam takich historii (nawet przy częstym karmieniu), tym bardziej trzymam kciuki ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 21:57

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz.ka wrote:
    Odstawiłam chyba 3 dni przed pozytywnym testem, ale zaszłam jeszcze karmiąc :) i sporo znam takich historii (nawet przy częstym karmieniu), tym bardziej trzymam kciuki ♥️
    Dajesz nadzieję 😍

Mnie jedna brodawka tak okrutnie boli przy karmieniu… nie jestem w stanie nic z tym zrobić 🥲 ale to raczej nie jest bardziej wrażliwa, niż zwykle, tylko młodemu idą ząbki i mam wrażenie, że jak się przebiją to jeszcze takie ostre są i to tak boli… albo jeszcze to go swędzi czy co i mocniej brodawkę ściska ząbkami 🥲

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie piszę z nocnego karmienia i tak mi się przypomniało, jak nasze maluchy były noworodkami albo jak jeszcze nie wszystkie były na świecie i pisałyśmy tutaj z nocnych karmień 🥹 jejku, to były czasy, bardzo miło to wspominam 🥹 ale ten czas leci 🥹

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Dajesz nadzieję 😍

Mnie jedna brodawka tak okrutnie boli przy karmieniu… nie jestem w stanie nic z tym zrobić 🥲 ale to raczej nie jest bardziej wrażliwa, niż zwykle, tylko młodemu idą ząbki i mam wrażenie, że jak się przebiją to jeszcze takie ostre są i to tak boli… albo jeszcze to go swędzi czy co i mocniej brodawkę ściska ząbkami 🥲

Też miałam ten problem, starałam się wtedy możliwie mniej karmić tą bolącą stroną.

Ja pamiętam te nocne karmienia ♥️. Było coś magicznego w tych karmieniach przy jakiejś delikatnej lampce 😍

Monk@ lubi tę wiadomość

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ Zośka też mnie podgryza czasem zębami. U nas odstawienie ciągle się przesuwa, bo nie mam serca jej tego zabrać, jak ona tak bardzo jest przywiązana do mamy 😅

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to nie jest podgryzanie, mam po prostu tak podrażnioną brodawkę, że każde karmienie z tej piersi okrutnie boli. Jakby mi ktoś masę szpil wbijał. A druga pierś ok, więc pewnie to nie jest kwestia ząbkowania i sposobu łapania brodawki w związku z tym. Staram się karmić z tej bezbolesnej piersi, ale niestety to już ten etap, że młody decyduje, które cycy będzie grane i innego nie chce 🤡 zaciskam zęby i daję. Jak jest w żłobku, to trzymam kompresy multimam i jakieś inne mocno polecane, ale nic to nie pomaga. Mam nadzieję, że szybko przejdzie 🥲

Mamaleonka, podczytujesz nas?

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • verliebtindich Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka, zdrówka dla męża, niech szybko dobrzeje!

Ja walczę z lekkim zastojem, ale jest tego powód, więc chwalę się - nie karmimy się z piersi już 3,5 dnia! Lewa jest ok, ale ta prawa też już się poprawia, mam nadzieję niedługo pożegnać laktator. Tylko noce mamy teraz, wiadomo, koszmarne, przez 3 noce spałam w salonie, wczoraj wróciłam do sypialni, więc mieliśmy 1,5h dramatu, ale w końcu jak usnela to przespała 4,5h, więc chyba są pierwsze sukcesy 🙈 u mnie 43 dc, ewidentnie nic się tam owulacyjnego nie działo, więc dobrze, że się odstawiamy, po odstawieniu będę badać prolaktynę i zobaczymy, czy od razu do kliniki, czy coś jeszcze możemy podziałać :D starego też muszę jeszcze w lipcu wysłać na badania nasienia :D

Monka, ja nie śledzę tych miesięcznych, ale życzę Ci, żeby klątwa prowadzącej dopadła Cię szybciutko! ❤️ i szybkiego zagojenia brodawki!

Zuzka, czekamy na wieści z prenatalnych 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca, 21:00

preg.png

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ mam takie kłócia też z jednej piersi. Może nie nazwałabym tego okropnym bólem, ale rozumiem o czym piszesz. Karmienie starszych dzieci to już inne karmienie niż wczesniej ;) Ja winię zęby. Zosia czasem tak trze od spodu zwłaszcza zębami. Dlatego napisałam o podgryzaniu.

Verlie super! Jeśli już tego chciałaś to duże gratulacje! Bierzesz coś. Na te zastoje? Mnie ostatnim razem pomagały leki przeciwbólowe i przeciwzapalne. Ale ja wtedy nie używałam laktatora to też inaczej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca, 08:11

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • verliebtindich Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Monk@ mam takie kłócia też z jednej piersi. Może nie nazwałabym tego okropnym bólem, ale rozumiem o czym piszesz. Karmienie starszych dzieci to już inne karmienie niż wczesniej ;) Ja winię zęby. Zosia czasem tak trze od spodu zwłaszcza zębami. Dlatego napisałam o podgryzaniu.

Verlie super! Jeśli już tego chciałaś to duże gratulacje! Bierzesz coś. Na te zastoje? Mnie ostatnim razem pomagały leki przeciwbólowe i przeciwzapalne. Ale ja wtedy nie używałam laktatora to też inaczej ;)

Taak, to moja inicjatywa to odstawienie, powodów co najmniej 16 - jak i zębów 😂 no i chcemy wrócić do starań, a nie chcę też odstawiać na początku żłobka, więc odstawiamy się teraz, żeby nasza Zośka się trochę przyzwyczaiła do nowej rzeczywistości zanim czeka ją skok w dorosłość czyt. Żłobek :D

Brałam w pierwszy dzień Ibuprom, tak to w razie potrzeby rozgrzewam przed i chłodzę po ściąganiu. 17 lipca mam gina, wcześniej zbadam prolaktyne, bo i tak mam od endo zleconą i poproszę o Dostinex :D

preg.png

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny… 🥹

IMG-2085.jpg

Trzymajcie mocne kciuki 🥹

Kasiooola, Kofii, wellwellwell, MałaMi91, verliebtindich lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monka 🥹🥹🥹🥹🥹🍀🍀✊️✊️✊️
    Trzymam kciuki ✊️

Monk@ lubi tę wiadomość

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
‹‹ 951 952 953 954 955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ