W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Już drugi raz dzisiaj pisze posta ale co zacznę to muszę zająć się Amelia.
Za nami naprawdę ciężki dzień, dużo płaczu ale przebija się wkoncu druga czwórka. Noc tez była kiepska
U mnie nie ma zaskoczenia, test bialy. Nie powiem ze ostatnie dni trochę się nastawiłam że się napewno udało i trochę mnie to dotknęło:(
Monka trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i dawaj znać od razu co tam!🤩
Verlie super ze wyniki takie dobre! Przynajmniej widać jakimi kontami się teraz interesuje 🤣
Zuzka, gratuluję drugiej dziewczynki 🥰26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Zuzka super! Też mam dwie dziewczynki i to jest naprawdę niesamowite obserwować jak razem rosną i tworzy się między nimi więź Siostry to jest siła ❤️ Mam nadzieję, że te niskie białko tylko tak straszy i będzie wszystko ok.
Kasioola trzymaj się. Następnym razem się uda i będzie pięknie! U nas też ciężko. Mąż ma covid, starsza chyba też, ale nie robiliśmy testu. Gorączkuje i mi jej szkoda. Zosia nadal przywiązana do mamy i humorzasta. Także ciężko coś zrobić w domu itd jak mi płacze ciągle przy nodze… Ale z dobrych rzeczy zaczęła chodzićWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca, 21:56
-
Verlie też Cię wyczaiłam zanim wrzuciłam post, pojawiło mi się konto w proponowanych i po opisie z 2 postu wiedziałam, że to Ty 😁😎 trzymam kciuki za kolejne starania i gratuluję dobrych wyników! 🥳
Zuzka super, że będziesz miała 2 dziewczynki 🥰 mi też się kiedyś tak wymarzyło, ale niestety to się już nie spełni 😅
Kasiooola oby czwórka szybko się przebiła i nie męczyła już Amelki. Szkoda, że się nie udało w tym cyklu 😞
My tydzień temu byliśmy w podróży 4h samochodem, pisałam Wam, że się stresuję 😅 ale było ok, połowę drogi spał, a spanie w nowym miejscu też bez problemów, jedynie co, to musieliśmy zakleić okna czarną folią żeby było w 100% ciemno jak w domu 😅 niestety od czasu tego wyjazdu mały nie chce wsiadać do fotelika 😭verliebtindich lubi tę wiadomość
-
Zuzka czy Twój profil na insta to Zuzka.ma tak w temacie insta? Bo jeśli tak, to miałyśmy przyjęcia po ślubie w tym samym hotelu 🤫 Ja dopiero teraz jak verlie napisała nazwę swojego konta zobaczyłam, jak wyglądacie kobietki 🫢 Od razu mówię: ja w sumie nie dodaje żadnych zdjęć, więc nawet nie ma sensu mnie śledzić 😪 Może jestem niedzisiejsza
Koffi super, że mieliście pozytywne zaskoczenie na wyjeździe. My za chwilę kolejna dłuższa trasa… Już myślę jakieś nowe zabawki zamówić do auta chociaż po dwie na głowę. Bo będzie 4h w jedną stronę właśnie…. oby ten bunt na fotelik szybko minął. U nas Zosia w upały miała bunt na wannę. Więc wiem o co chodzi. Na szczęście tydzień krzyków i przeszło. Myślę, że mąż jej musiał nalać za ciepłej wody i się zraziła -
Monk@ wrote:Jest serduszko 🥹
Monk@ lubi tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
-
Kasiooola, przutulam Cię kochana 🫂 trzymam kciuki, żeby jak najszybciej i Wam się udało 🫂🥰 swoją drogą za Was, verlie, tak samo! 🤞🏼🤞🏼
Kasiooola, oby Amelce szybko przeszedł ten gorszy czas. U nas też intensywnie, dużo płaczków, ta trójka to już chyba miesiąc idzie 🤯 dawno już myślałam, że to zaraz, a okazuje się, że nie. W końcu dziś widzę, że przebił się taki już faktycznie kawałek, ale maleńki i nie wiem, czy to już oznacza, że będzie lżej, czy jednak jeszcze poczekamy. I tak myślę sobie, że jednak te czwórki i pozostałe trójki to go oszczędziły. Ta ostatnia jest hardcorowa, ale niby trójki takie są 🤡
Gusia, ja też nie dodaję zdjęć, czasem w relacji bez twarzy
Kofii, super, że udało się z wyjazdem 💪🏼
Zuzka, no to fajnie, że dwie dziewczynki, jak chcieliście 🤩 szczerze mówiąc, w pierwszej ciąży chciałam dziewczynkę (jak większość kobiet chyba 😅), ale jak już mam chłopca, to wolałabym mieć drugiego też chłopca 😀 już mi przeszły te kokardki, sukieneczki itd., bo to chyba mnie najbardziej ciągnęło do dziewczynki 😅 i wizja spędzania czasu z już kilkuletnią córką w kuchni 😀 wiem, że chłopiec też może chętnie piec i gotować, a dziewczynka nie musi, ale miałam taką wizję no 😀 teraz marzy mi się chłopiec, ale dziewczynka też będzie super (mąż by wolał dziewczynkę) i będę się cieszyć tak samo 🥰 byle wszystko było dobrze, wiadomo, czekamy najpierw to prenatalnych, a potem już względnie z górki tak na szybko odpaliłam sobie aplikację ciążową i listę zakupową i serio prawie nic nie trzeba kupować 🤩🙈 niby człowiek wiedział, ale jednak gdzieś tam się liczył z tym, że trochę się uzbiera. I pewnie tak będzie, ale to z czasem przyjdzie. Póki co staram się nie nakręcać, ale no ciężko po pozytywnych wieściach z wizyty 😀 -
Monk@ z zakupami taka prawda. Ja właściwie kupiłam tylko dwa komplety ubranek na wyjście ze szpitala dla Zosi, nowy przewijak na parter, wcześniej nie mieliśmy tam przewijaka tylko na piętrze, a teraz chciałam dwa, kilka pieluszek muslinowych, rożek i króliczka do kompletu. Jak jest mała różnica wieku między dziećmi lista zakupowa bardzo się kurczy, jeszcze jak płeć ta sama i pory roku się mniej więcej pokrywają to wgle… No i oczywiście super, że jest serduszko ♥️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 21:38
Monk@ lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Monk@ z zakupami taka prawda. Ja właściwie kupiłam tylko dwa komplety ubranek na wyjście ze szpitala dla Zosi, nowy przewijak na parter, wcześniej nie mieliśmy tam przewijaka tylko na piętrze, a teraz chciałam dwa, kilka pieluszek muslinowych, rożek i króliczka do kompletu. Jak jest mała różnica wieku między dziećmi lista zakupowa bardzo się kurczy, jeszcze jak płeć ta sama i pory roku się mniej więcej pokrywają to wgle… No i oczywiście super, że jest serduszko ♥️
Verliebt, przytulam, dużo cierpliwości ❤️ mam nadzieję, że szybko przejdzie 🥺 -
A my wszyscy mamy covid najgorzej aktualnie Zosia i ja… starsza dziś minimalnie lepiej, mąż chyba trochę też. Także ostatnie dni są u nas w domu dość ciężkie
-
Gusia o niee, zdrówka żebyście szybko wyszli na prostą 😘
Monka, ani kolejny cykl nie wyjdzie bo zaczął się za wcześnie, a widzimy się dopiero 11.08 to już będzie po zawodach 😁
U nas też chorobowo, wczoraj rano stawiałam na zeby, wczoraj popołudniu już miałam spore stresy, Amelia miała taki stan podgoraczkowy, max 38,3, no ale problem był z tym że nie sikala. Zawiozłam ją wczoraj do mamy po 6, o 12 gdy odbierałam pampers był totalnie suchy 🫨 szybko ja rozebralam do wanny I puściłam wodę i poszło, ale miała jakiś problem ze nie sikala w pieluche, no ale też dużo mniej piła i wczoraj i przedwczoraj. U nas bez pediatry bo na urlopie, a było wczesne popołudnie, wciskałam jej wodę cały czas, na każdym kroku to tak trochę piła ale zaraz mówiła że nie chce. Zdążyłam się skonsultować z lekarzem na oddziale dziecięcym, to jedyne co mi pomogło że może dziecko mniej piło albo się czegoś wystraszyło i jeśli nie płacze przy sikaniu to czekać i prowokować odplyw z pęcherza. Koło 15 zaczęła normalnie sikac w pieluche. Miałam już stresa bo jak wiecie jestem z dziećmi sama, jakby była opcją zostania w szpitalu z nią to jeszcze mam syna, którego musiałabym wysłać do babci, to może mniejszy problem jak dowozenie mi rzeczy do szpitala
Noc już była lepsza, co prawda z krzykami ale bez gorączki, wieczorem miała jeszcze lekko podniesona, szybko to zbiłam zeby nie zdążyła się obudzić.
Pampers cały mokry ale już piła I jadła więcej.
Czy Wasze dzieci boją się okropnie motorów,kosiarek etc ? Ja mam z tym problem i to straszny, aż się zanosi płaczem jak usłyszy, najgorzej że ja te dźwięki wybudzają26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
-
Czesc dziewczyny,
Wpadlam pogratulowac prenatalnych i serduszka. @Zuzka @Monka ❤️
Mialam to zrobic juz wczesniej, ale co probowalam napisac post to cos przerywalo.
Kasiooola a nie masz mozliwowci oddac mocz do badania? Z tego co wiem, ZUM nie musi dawac objawow, wiec moze warto sprawdzic.
Lila sie boi blendera 😅
U nas tez chorobowo, Lila w zasadzie ma sie swietnie i ma tylko lekki katarek, a ja umieram z zapaleniem zatok. 🙈 wiec siedzimy w domu do konca tygodnia.
Monk@ lubi tę wiadomość
-
Kasiooola, u nas tak było 1,5 tygodnia temu. W nocy zero sika, rano zrobił, w żłobku totalnie nic. Jak o 8 zrobił rano siku, tak kolejne dopiero o 17. Później kolejna noc sucho i rano zrobił, w żłobku jedno siku, trzecia noc też sucha. Panie w żłobku mówiły, że pił tyle co zwykle. Ja dostałam od lekarki skierowanie na mocz, ale zaczął sikać, to olałam temat i nie poszliśmy w końcu, ale do końca tygodnia już wracał z jedną mokrą pieluchą, raz zdarzyły się dwie. Dziwi mnie to trochę, bo rozumiem, że gorąco i wypaca, jak biega w żłobku, ale teraz jesteśmy w domu od paru dni i sika cały dzień, a też ma sporo ruchu 🤷🏼♀️ a w żłobku klima, więc też nie aż tak gorąco , więc może mu po prostu tyle wody nie dają, co mówią. najważniejsze, że przeszło, teraz i w dzień i w nocy sika. A wtedy w nocy też zero siku, a akurat szedł mu ząbek i wisiał na cycku całą noc
-
Well, dopiero doczytałam, zdrówka! Współczuje Wam chorób przy tej temperaturze 🥵
Kasiooola, u nas młody nie boi się takich odgłosów. Kiedyś bardzo się bał miksera, młynka do kawy, no wszystkiego, ale oswoiliśmy go i teraz to jest dramka, jak go nie zaprosimy do wspólnego blendowania czy mielenia kawy 😅 przestraszyć to przestraszy go raczej jak się w coś zapłacze, stopa w pościeli to momentalnie kwik na pół osiedla 🙈 -
Monka, dziękuję Ci za to wiadomość bo ja odchodzę od 2 dni od zmysłów ale dzisiaj oddaliśmy siuski do badania, czekam właśnie na wynik, rano miała pampers suchy z nocy.
U nas jest opcja że ona się chce odpieluchowac,ja wogole nie mam nocnika w domu bo ciągle wydaje mi się że ona jest za mała, ale u babci spędza czas z rok starsza kuzynka która właśnie teraz zrzuciła pampersa i Amelia z zainteresowaniem obserwuje co Lena robi i chodzi z nią do łazienki i biję brawo 🤷♀️ więc też jestem teraz taka ze nie wiem czy w tym badaniu coś wyjdzie czy poprostu ona wstrzymuje mocz i czeka aż ja posadzę na nocniku a sika w pampersa dopiero wtedy jak już nie może wytrzymać 🫨
U nas oswajanie nic nie dało,nawet jak sama kosze trawę i Amelia jest z Kuba obok w piaskownicy to jest niemiłosierny zanoszący się placz 🤦♀️
Do tego stopnia że popołudnia ostatnio spędzamy w domu bo sąsiedzi kosza trawy,jeździ na Krośnie jeden z drugim i ja nic nie zrobię bo ona płacze 😵💫26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
-
Kasioola, oczywiście trzeba wszystko sprawdzić, ale mogę Ci napisać, że Zosia już kilka tygodni nie sika w nocy. Mamy regularnie rano suchą pieluszkę, dopiero jak wyjdzie z łóżka to robi siku. Woła tez jak trzeba jej zmienic pieluchę i woli, jak po kupie wycieram jej pupe ja, a nie mąż. Dzieciaki rosną... Ale znamy się już trochę i wiecie na pewno, że jednak jestem zdania, ze kazda mama zna swoje dziecko najlepiej i jak sie martwisz, to ufaj swojej intuicji. Będe trzymać kciuki za dobre wyniki. My odpieluchowac Zosie bedziemy raczej blizej przyszłych wakacji. Jak starsza miała dwa lata duzo o tym czytałam, stad u nas to jeszcze odległy bardzo temat.
Zoska z hałasów boi się jak np. głosno przejedzie obok motocykl, ale takich domowych rzeczy nie. Lęk przed nagłymi głosnymi dzwiękami jest typowym lękiem dla dzieci 18 miesiecy plus z tego, co wiem ze studiów. Choc u nas starsza miała znacznie bardziej nasilony. Zosia to raczej ten typ, co wszystkiego jest ciekawy i mało czego sie boi
A tak w ogóle to dzieki za wszytskie zyczenia zdrowia i daje znac, ze chyba zaczynamy wychodzic na prostą, chociaz jeszcze czujemy sie mega słabo po tym covidzie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 10:16
-
Kasiooola, kupuj nocnik, postaw i niech biega bez pieluszki - zobaczysz. Nic nie ryzykujesz, na siłę jej nie sadzaj (babcia też niech nie dadzą). U nas nocnik stoi, młody woła „sisi”, siada na nim, ale ostatecznie robi na podłogę. Ale wie do czego to, sam też jak zrobi siku to woła, a czasem nawet przed sikaniem woła „sisi” i robi. Na kupę też woła „sisi” i stawia kloca na podłodze 😂
cukierniczka lubi tę wiadomość
-
Monk@ też mamy nocnik w domu, nawet dwa, ale świadomość tego, że dziecko robi właśnie siku lub kupę i wołanie, że zrobiło lub właśnie robi, to co innego niż umiejętność kontroli zwieraczy celowa i np umiejętności opóźnienia wydalania żeby choćby dojść do łazienki, tak tylko uczulam
Powiem Wam, że jestem taka słaba po tej chorobie, że to jakaś masakra 🤯 pierwszy raz byliśmy chorzy wszyscy 4 na raz i nie polecam…