Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰
Odpowiedz

W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰

Oceń ten wątek:
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    izzy91
    sikaj, ktoś musi zacząć ten miesiąc!

buuu, doczytałam, że biel :(
    No niestety.

Ale 3 negatyw w jednym cyklu już tak nie załamuje 😀 chyba ta nadzieja była bardzo mała :)

Swoją drogą jakis dziwny mam ten cykl. W ogole mnie nie bolały cycki a zawsze tydzień przez okresem mam obolałe, i jakoś 2-3 dni przed już czuję dość mocno skurcze w podbrzuszu a tu taki spokój, czasem tylko zakluje jajnik. Mam nadzieje że to nie zwiastuje żadnych problemów 😅 tak właśnie się kończy moja praca z domu, siedze i rozkmniam milion możliwych scenariuszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2022, 14:32

03.2023 - 9tc 💔

25.03.2024 - Zuzia 💓 3300g, 53cm 🌈

age.png
  • Nataliii Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzy91 wrote:
    No niestety.

Ale 3 negatyw w jednym cyklu już tak nie załamuje 😀 chyba ta nadzieja była bardzo mała :)

Swoją drogą jakis dziwny mam ten cykl. W ogole mnie nie bolały cycki a zawsze tydzień przez okresem mam obolałe, i jakoś 2-3 dni przed już czuję dość mocno skurcze w podbrzuszu a tu taki spokój, czasem tylko zakluje jajnik. Mam nadzieje że to nie zwiastuje żadnych problemów 😅 tak właśnie się kończy moja praca z domu, siedze i rozkmniam milion możliwych scenariuszy.
    Jak nic nie boli to raczej dobrze 😄. Ale skoro nie wiesz kiedy była owu to może się delikatnie przesunęła i jeszcze się wszystko rozkręci :D

Starania od 01.2022
    👩🏼 👱🏼‍♂️ 29l.
    04.2022 cp 💔
    09.2022 6t 💔
    01.2023 cb 💔

27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
    18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
    05.09 2.65cm glutka ❤️
    30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
    27.11 410g bobasa 💙
    29.01 1518g misia 💙
    25.03 3400g maleństwa 💙
    06.04 witaj na świecie synku 😘❤️
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy przykro mi :( wiesz jak to z cyklami, jeden drugiemu nierówny

Meeg lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • izzy91 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Izzy przykro mi :( wiesz jak to z cyklami, jeden drugiemu nierówny
    Wiem, wiem. Najgorsza ta analiza i każdy odchyl od normy przypisywany ciąży 😀

Dobrze że grudzień już za rogiem, jestem świątecznym świrem więc za chwilę zajmę głowę dekoracjami i szukaniem prezentów 😁 a w sobotę ubieram choinkę 😀

03.2023 - 9tc 💔

25.03.2024 - Zuzia 💓 3300g, 53cm 🌈

age.png
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzy91 wrote:
    Wiem, wiem. Najgorsza ta analiza i każdy odchyl od normy przypisywany ciąży 😀

Dobrze że grudzień już za rogiem, jestem świątecznym świrem więc za chwilę zajmę głowę dekoracjami i szukaniem prezentów 😁 a w sobotę ubieram choinkę 😀
    Ja to samo! Kocham grudzień, świąteczny nastrój i choinkę :D w dodatku w grudniu mam urodziny, obchodzimy tez rocznice naszego związku, wiec to dla mnie taki magiczny czas :D

Ach, Siesiepy możesz wpisać mi 5 rocznice związku 19.12 🥹🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2022, 14:47

izzy91, Zosis, oli23, siesiepy lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Marteczka92 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uwielbiam grudzień, już wczoraj robiłam świeczniki na kiermasz, jeszcze porobie kartki. Choinka będzie przez weekend ❤️ Boże Narodzenie to dla mnie bardzo magiczny czas, uwielbiam tą atmosferę i kolędy i w ogóle wszystko związane z tymi świętami 😁

izzy91 lubi tę wiadomość

♀ 32
    ♂ 32
    👩‍❤️‍👨 04.2013
    💒 06.2020
    2022 🐕❤️
    Starania od 04.2019
    👧
    AMH 2,63
    Wit d 33,30
    Drożność ok
    Endometrioza 1 stopnia
    Wit D, omega 3, acard, kwas foliowy, żelazo, NAC
    Mthfr homo, pai hetero
    🧑‍🦱
    Wyniki ok

07.22-06.23 AD Clinic Tychy/ Angelius Katowice /stymulacje, iui
    05.2024 zmiana lekarza! Ruda Śląska dr I.J.
    05.24 lametta, ovitrelle, duphaston badanie immunofenotypu
    06.24 lametta, ovitrelle, duphaston Encorton
    07.24 lametta, ovitrelle, duphaston, encorton

03.23 cb 💔
    08.23 cb 💔
    Marzenia same się nie spełniają, marzenia się spełnia!
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprzątałam dzisiaj trochę i znalazłam taki ładny zeszyt, który kupiłam kiedyś i stwierdziłam, że zrobię z niego taki pamiętnik starań i nie tylko. Mam nadzieję, że pomoże mi to pozbierać myśli i uporządkować to co mi lata po głowie ^^ wiem, że mogłabym robić to np. Tutaj w pamiętniku, ale jestem zwolennikiem papierowej wersji 😅 później będzie mógł służyć za taką pamiątkę^^

Kamsi, Emka06, Namisa, Kil lubią tę wiadomość

Ona👱‍♀️ 26
    AMH 2.0
    -Witamina D
    -Kwas foliowy
    -Inozytol
    -Euthyrox 75
    -NAC
    -KoenzymQ10
    -Resveratrol
    -Probiotyk OmniBiotic10
    On🧔 27
    -Witamina D, C,E
    -Kwas foliowy
    -L-karnityna
    -Resveratrol
    -Koenzym Q10
    Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
    05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
    maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
    29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
    03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
    19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
    Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
    23.08.2024--> początek 1 stymulacji 😍1 procedura IVF--> 0 blastocyst💔
    21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sandra pomyśl, że kiedyś dasz go swojemu dziecku 😍😍😍
    Ja kiedyś znalazłam list, który moja mama napisała do mojego taty będąc na sali poporodowej 🙂 wzrusz na maksa

@izzy buuuuu. Może faktycznie 🐵 wywolasz i uwinie się szybko, aby owu przyszła przed wyjazdem :)

SandraH.97, izzy91, Kil lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Czy któraś z Was brała luteinę od owulacji? ( nie dopiero od pozytywnego testu). Chodzi mi o dawkę większą niż 200 dziennie.
    Obecnie mam dawkę 2x2 (400 dawka dobowa). I tak mnie ciągnie brzuch, boli jajnik, czasami brzuch tak zaciągnie że mnie zegnie, w nocy tak mi bok, biodro, podbrzusze dokuczało się że wybudzałam co chwilę. Zaczynam przepuszczać ze może to od większej dawki luteiny? Miałyście podobnie?

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2022, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć dziewczynki! Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, jakieś dwa miesiące ostro się udzielałam,testowałam stresowałam i nic z tego nie wyszło.. musiałam się odciąć i zresetować. To testowanie ostro rzuciło mi się na mózg 😂. Myslami cały czas bylam z wami,ale nie mam już sił na pisanie ,zaznaczenia tych wszystkich objawów itp. wiedziałam że i tak nic z tego biorąc pod uwagę mój wiek i choroby😑. Kilka dni temu weszłam na wątek listopadowy aby nadrobić zaległości, stęskniłam się za wami i byłam strasznie ciekawa ( przyznam się szczerze) której z Was urósl brzuchol😂. No i jestem w totalnym szoku! Listopad wymiótł! Gratuluję i ściskam was wszystkie❤️. Praca nie pozwala mi być z Wami mega na bieżąco,ale będę się starać. Mija sytuacja się nie zmieniła, odstawiłam jeden ze sterydów,zostałam tylko na małej dawce Encortonu. Od kilku dni dziwnie ćmi mnie w podbrzuszu tak jakbym miałam dostać sraczkę za przeproszeniem 😆. Dziś 8/9 dpo przy cyklach 31 dniowych i zrobiłam sobie test, ( odwyk od testowania nie trwał długo 😑). Test z popołudniowego moczu,rozwodnionego . Utwierdzcie mnie że nic tam nie ma,żebym się więcej nie nakręcała. 🤷. Na żywo widać lepiej,ale sama nie wiem czy to testowa czy nie.
    2022-11-29-15-20-30.png

• Kamsi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaks wrote:
    Cześć dziewczynki! Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, jakieś dwa miesiące ostro się udzielałam,testowałam stresowałam i nic z tego nie wyszło.. musiałam się odciąć i zresetować. To testowanie ostro rzuciło mi się na mózg 😂. Myslami cały czas bylam z wami,ale nie mam już sił na pisanie ,zaznaczenia tych wszystkich objawów itp. wiedziałam że i tak nic z tego biorąc pod uwagę mój wiek i choroby😑. Kilka dni temu weszłam na wątek listopadowy aby nadrobić zaległości, stęskniłam się za wami i byłam strasznie ciekawa ( przyznam się szczerze) której z Was urósl brzuchol😂. No i jestem w totalnym szoku! Listopad wymiótł! Gratuluję i ściskam was wszystkie❤️. Praca nie pozwala mi być z Wami mega na bieżąco,ale będę się starać. Mija sytuacja się nie zmieniła, odstawiłam jeden ze sterydów,zostałam tylko na małej dawce Encortonu. Od kilku dni dziwnie ćmi mnie w podbrzuszu tak jakbym miałam dostać sraczkę za przeproszeniem 😆. Dziś 8/9 dpo przy cyklach 31 dniowych i zrobiłam sobie test, ( odwyk od testowania nie trwał długo 😑). Test z popołudniowego moczu,rozwodnionego . Utwierdzcie mnie że nic tam nie ma,żebym się więcej nie nakręcała. 🤷. Na żywo widać lepiej,ale sama nie wiem czy to testowa czy nie.
    2022-11-29-15-20-30.png

Ja nic nie widze, a na tym tescie miałam dość wyrazny cien mimo ujemnej bety

Myszaks lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️27
    🧑🏻‍🦱29
    👧🏼 8.09.2020
    🍀 12.03.2024
    preg.png
  • A-6 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaks wrote:
    2022-11-29-15-20-30.png
    Cześć, pamiętam cię, nawet kilka razy wywoływałam, ale nie ładnie tak bez słowa uciekać 😤 haha 😁
    Jeśli o zdjęcie chodzi, to jak baaardzo mocno się przyjrzę to coś tam majaczy, ale na pewno bym powtórzyła jeszcze na jednym/dwóch czulszych 😉

♀️♂️'96

PCOS
    Krótkie fazy lutealne

Zakończenie antykoncepcji 09.2021
    4cs (liczony)
    08.2022 cb 💔

11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
    12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
    14.10 - beta 86,81 🥹
    17.10 - beta 238,8 🍀
    19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
    21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
    24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
    28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
    10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
    24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
    08.12 - wizyta
    19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
    29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
    09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
    19.01 - 203 gramy cudu 💫
    30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
    23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2022, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsi wrote:
    Ja nic nie widze, a na tym tescie miałam dość wyrazny cien mimo ujemnej bety
    Czyli testy do dupy😆. Tak czułam, nigdy z nich nie korzystałam ,dziś pierwszy raz. W takim razie czekam,ale na sraczkę 😆. W brzuchu nadal kręci...eh.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2022, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-6 wrote:
    Cześć, pamiętam cię, nawet kilka razy wywoływałam, ale nie ładnie tak bez słowa uciekać 😤 haha 😁
    Jeśli o zdjęcie chodzi, to jak baaardzo mocno się przyjrzę to coś tam majaczy, ale na pewno bym powtórzyła jeszcze na jednym/dwóch czulszych 😉
    Bije się w pierś i przepraszam:(. 😆. A tobie kochana gratuluję brzucholka,niech rośnie okrąglutki!. Ja muszę pracować nad swoją psychiką i nie zrażać sie niepowodzeniami,zresztą z moim zdrowiem to będzie cud jeżeli dam radę utrzymać ciążę. Co do testu to może powtórzę jutro rano,aczkolwiek mam drugi z tej samej firmy i znowu może wyjść jakiś babol😂

Emka06 lubi tę wiadomość

• Emka06 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaks wrote:
    Bije się w pierś i przepraszam:(. 😆. A tobie kochana gratuluję brzucholka,niech rośnie okrąglutki!. Ja muszę pracować nad swoją psychiką i nie zrażać sie niepowodzeniami,zresztą z moim zdrowiem to będzie cud jeżeli dam radę utrzymać ciążę. Co do testu to może powtórzę jutro rano,aczkolwiek mam drugi z tej samej firmy i znowu może wyjść jakiś babol😂
    Polubiłam przypadkowo 🙈 Ale jak już tak się stało to napiszę tylko, że miło Cię znowu widzieć 😁 Wcześnie jeszcze na testowanie, więc trzymam kciuki, żeby coś się wykluło🤞

Początek starań o dziecko: 04/2022

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.”
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2022, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy, jeżeli mnie przyjmujecie😔 to proszę wpisz mi testowanie na niedzielę...to będzie 30dc. Jezeli coś jest to na bank powinno wyjść.

siesiepy lubi tę wiadomość

• ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaks wrote:
    2022-11-29-15-20-30.png
    Hej hej. Moim zdaniem nic tam nie ma :(

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2022, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Polubiłam przypadkowo 🙈 Ale jak już tak się stało to napiszę tylko, że miło Cię znowu widzieć 😁 Wcześnie jeszcze na testowanie, więc trzymam kciuki, żeby coś się wykluło🤞
    Cześć kochana❤️. Czuję że dupa z tego będzie. A ja głupia wzięłam trzy te badziewne testy w szale zakupowym. 😡Wkurzylam się ostatnio na Facellaki.,to sobie pomyślałam że wezmę jakieś których jeszcze nie mialam. A tu znowu testowa krecha. Najgorsze jest to,ze dziwnie się czuję od kilku dni i ten brzuch nie daje mi spokoju. Jeżeli to czająca się za rogiem sraczka to niech już będzie po wszystkim😂

• Emka06 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaks wrote:
    Cześć kochana❤️. Czuję że dupa z tego będzie. A ja głupia wzięłam trzy te badziewne testy w szale zakupowym. 😡Wkurzylam się ostatnio na Facellaki.,to sobie pomyślałam że wezmę jakieś których jeszcze nie mialam. A tu znowu testowa krecha. Najgorsze jest to,ze dziwnie się czuję od kilku dni i ten brzuch nie daje mi spokoju. Jeżeli to czająca się za rogiem sraczka to niech już będzie po wszystkim😂
    Nie ma co jeszcze przekreślać tego cyklu, bo w 8/9dpo może dopiero dochodzić do zagnieżdżenia :) Wstrzymaj się z kolejnymi testami jeszcze kilka dni, może akurat 🤞🍀

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.”
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z Paprotką? Mamy jakieś wieści od niej?

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ