W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
ChocoMonster wrote:Tez mi się wydaje, ze najspokojniejszy i najpewniejszy jest monit. No jednak trzeba iść na te 3 wizyty, u mnie jedna wizyta to 120 zł 🤷🏼♀️ Nie w każdym miesiącu będę mogła sobie pozwolić, by wydać 360 zł na sam monitoring. Dochodzą do tego badania labo, suple i robi sie kwota rzędu 1000 zł.
To fakt. Jest opcją oferta ginów, którzy za monitorowanie biorą jedną opłatę bez względu na to ile razy robią usg i badanie - np. 200 zł za monitoring całego cyklu. Albo gin na NFZ, a najlepiej przy szpitalu - znajoma ma super lekarza, który zaprasza ją do siebie na oddział wcześnie rano, zanim zacznie zabiegi i szybciutko też przed jej pracą robi jej badanie w ramach ubezpieczenia z NFZ. Ale to dowodzi tego, że lekarzom też musi się chcieć, żeby zrobić taki „ukłon” wobec pacjenta, a z tym jak wiemy, różnie bywa.siesiepy lubi tę wiadomość
Starania od 08.2021 🤪
03.2022 HSG ✅
badanie nasienia (poza morfologią) ✅
04.2022 (TSH >6) 💊Euthyrox 62.5
05.2022 klinika prywatna (💸💸💸 Clo+Ovitrelle+Utrogestan x3 bez efektów)
07.2022 🍭IO 💊Glucophage 750
08.2022 (TSH 0.83) 🤩 -5 kg💊Euthyrox 50
10.2022 (TSH 0.03) -8 kg ❌Euthyrox
11.2022 (TSH 1.4 bez leków); 🍭IO bez objawów; -10 kg;
🤞🏻IUI - 11.2022
🦠 Immunolog - 12.2022 (?) -
ChocoMonster wrote:Sara, wizyta jutro na 16:00
Odpoczywać też musisz. Ile możesz być na pełnych obrotach? W końcu przyjdzie reset i organizm sam sobie pójdzie odpocząć, bez Twojej zgody 🤪
Sandra jak ma Cię to męczyć to odpuść, albo zostaw sobie na przykład samo mierzenie temperatury. Łatwo jest się zatracić w tych staraniach…
Musiałabym sobie zrobić trepanację czaszki aby odpocząć 😂
Ja mogę leżeć, szydełkować i oglądać serial a w środku i tak wszystko pracuje. Kąpie się a w mózgu leci matrix.... Teraz jazda z orzeczeniem, papiery, wizyty, w międzyczasie mam z tyłu głowy że muszę przygotować papiery bo czeka mnie zakładanie sprawy w prokuraturze, jednocześnie idą święta, prezenty (mózg już wybiera LEGO dla młodego), w międzyczasie zastanawiam się jak się z kasą wyrobić, jeszcze muszę wkładkę do wózka zamówić, przygotować foldery informacyjne dla Stowarzyszenia, rozesłać listy, przygotować teksty na stronę www, już powoli muszę zacząć myśleć o organizacji przyszłorocznej konferencji, dokończyć umawianie konsultacji psychologicznych, złożyć wnioski o dowody osobiste dla dzieci, w piątek przyjeżdżają nowe ryby muszę przygotować aklimatyzację, w międzyczasie wizyty mlodej, umawianie badań, muszę pokserowac dokumentację całą.
A w międzyczasie życie leci dalej. Dzieci, gotowanie, pranie, sprzątanie. A jeszcze bym chciała na drutach porobić.
Prawdziwa jazda zacznie się wiosną, jak wejdzie jeszcze warzywniak, moje ogrody, koszenie trawnika, plewienie, sad, przetwory 🙈
Mam potężną działkę z sadem, warzywniakiem i 50 mb ogrodu kwiatowego, które są na mojej głowie 🙈
Latem to dopiero jest ubaw po pachy.
Ratuje mnie, że do 13 mloda jest w przedszkolusiesiepy lubi tę wiadomość
-
ChocoMonster wrote:Masz możliwość skoczyć na jakiś monit?
Bo to takie wróżenie z fusów… Wczoraj miałaś jeszcze pozytywnego owulaka, wiec ciężko powiedzieć
Właśnie zbieram się żeby podzwonić i może się uda coś załatwić.
Owulak wczoraj z domowego lab był pozytywny ale już też bledszy, a facelle negatywny.👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
ChocoMonster wrote:A jak dziś owulaki?
Domowe lab jeszcze delikatnie ćmi na pozytywa, ale już w porównaniu z poprzednimi blady.
Facelle już od wczoraj mocny negatyw.
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼12.08- wizyta 🥰
-
ChocoMonster wrote:Hmm.. ja bym obstawiała, że jesteś po owu. Jak śluz?
Też obstawiam, że jestem już po owu.
W niedzielę miałam mega ból owulacyjny i jajników, wczoraj jeszcze coś tam zakuło tak, że mnie zgięło, ale już jest cisza😅
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Bialeekk wrote:Póki co jeszcze śliski, zaczyna się lepić, ale widać, że gęstnieje w porównaniu z poprzednimi dniami gdzie był giga wodnisto ciągnący.
Też obstawiam, że jestem już po owu.
W niedzielę miałam mega ból owulacyjny i jajników, wczoraj jeszcze coś tam zakuło tak, że mnie zgięło, ale już jest cisza😅✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Bialeekk
U mnie między 2 a 3 dpo -0,09 stopnia. A w 4dpo +0,16.
Monitoring dla świetego spokoju albo czekanie do jutra jeśli jesteś zimnokrwista 😄
Jutro temp odbije 🤞🏻😉
Bialeekk, siesiepy lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
A podpowiecie mi jak zacząć mierzenie temperatury? Aktualnie mam 4dc, ale jak tylko @ się skończy to chciałabym zacząć mierzyć... na co zwrócić uwagę? Kiedyś miałam jedno podejście do mierzenia, mierzyłam termometrem owulacyjnym w pochwie jeszcze przed wstaniem, ale jakoś niemiarodajne te moje wyniki były i nic z tego nie wyszło, a potem się poddałam.
-
ChocoMonster wrote:Zdarzają się spadki po owu. Ja obstawiam, że już po. Najlepiej skocz na monitoring 🤞
Obdzwoniłam każdego gina i niestety na dziś nie ma możliwości, jeden najszybciej w piątek🤦🏽♀️
Małe miasto niestety…👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼12.08- wizyta 🥰
-
nesairah wrote:A podpowiecie mi jak zacząć mierzenie temperatury? Aktualnie mam 4dc, ale jak tylko @ się skończy to chciałabym zacząć mierzyć... na co zwrócić uwagę? Kiedyś miałam jedno podejście do mierzenia, mierzyłam termometrem owulacyjnym w pochwie jeszcze przed wstaniem, ale jakoś niemiarodajne te moje wyniki były i nic z tego nie wyszło, a potem się poddałam.
Namisa lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Bialeekk wrote:Właśnie jak przeglądałam galerie wykresów to nawet w tych ciążowych był tak szybko spadek, a później odbijała do góry. Nie nastawiam się na nic po tych zawirowaniach😅
Obdzwoniłam każdego gina i niestety na dziś nie ma możliwości, jeden najszybciej w piątek🤦🏽♀️
Małe miasto niestety…✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
nesairah wrote:A podpowiecie mi jak zacząć mierzenie temperatury? Aktualnie mam 4dc, ale jak tylko @ się skończy to chciałabym zacząć mierzyć... na co zwrócić uwagę? Kiedyś miałam jedno podejście do mierzenia, mierzyłam termometrem owulacyjnym w pochwie jeszcze przed wstaniem, ale jakoś niemiarodajne te moje wyniki były i nic z tego nie wyszło, a potem się poddałam.
A dlaczego uważasz że wyniki były niemiarodajne? Jeśli mierzyłas codziennie o tej samej godzinie, po przynajmniej 4 godzinach nieprzerwanego snu, przed wstaniem w łóżka to raczej powinny być miarodajne. Warto zwrócić uwagę żeby przed rozpoczęciem mierzenia tempki najpierw potrzymać trochę termometr bez mierzenia, żeby ogrzać go ciałem po nocy. No i jeśli dzien wczesniej ma miejsce jakaś sytuacja potencjalnie zaburzająca temperaturę (alkohol, niewyspanie, stres) zapisać to, żeby mieć na uwadze że tej jeden wynik może nie być stuprocentowo poprawny. Kobiety różnie reagują na takie czynniki, jedne są mniej wrażliwe, inne bardziej, dlatego warto to notować. Mierzenie tempki może mega dużo powiedzieć o naszym ciele, motywować do regularnego, spokojnego trybu życia, ale z drugiej strony nie każdemu się sprawdzi 'na głowę' - jeśli ktoś ma tendencję do fiksowania się na punkcie starań to codzienne mierzenie może stwarzać większe ciśnienie.siesiepy lubi tę wiadomość
-
ChocoMonster wrote:Spójrz sonie na 1 stronę
Tak tak, czytałam Ale bardziej chodziło mi o interpretację wyników, jak ta temperatura ma się zachowywać w cyklu. Aplikacja ovu mi coś nie chce działać, mam Flo i tam można wpisywać temperaturę, ale nie wiem czy ta apka bierze to pod uwagę, czy to tylko taka informacja dla mnie. Macie jakieś doświadczenia z tą aplikacją? -
Namisa wrote:A dlaczego uważasz że wyniki były niemiarodajne? Jeśli mierzyłas codziennie o tej samej godzinie, po przynajmniej 4 godzinach nieprzerwanego snu, przed wstaniem w łóżka to raczej powinny być miarodajne. Warto zwrócić uwagę żeby przed rozpoczęciem mierzenia tempki najpierw potrzymać trochę termometr bez mierzenia, żeby ogrzać go ciałem po nocy. No i jeśli dzien wczesniej ma miejsce jakaś sytuacja potencjalnie zaburzająca temperaturę (alkohol, niewyspanie, stres) zapisać to, żeby mieć na uwadze że tej jeden wynik może nie być stuprocentowo poprawny. Kobiety różnie reagują na takie czynniki, jedne są mniej wrażliwe, inne bardziej, dlatego warto to notować. Mierzenie tempki może mega dużo powiedzieć o naszym ciele, motywować do regularnego, spokojnego trybu życia, ale z drugiej strony nie każdemu się sprawdzi 'na głowę' - jeśli ktoś ma tendencję do fiksowania się na punkcie starań to codzienne mierzenie może stwarzać większe ciśnienie.
Miałam wtedy małego synka, który budził mi się kilka razy w nocy i te wyniki wychodziły mi tak rozjechane, że się poddałam szybko. Teraz chłopcy obaj przesypiają nocki, więc szansa na 5h nieprzerwanego snu jest dużo większa -
nesairah wrote:Miałam wtedy małego synka, który budził mi się kilka razy w nocy i te wyniki wychodziły mi tak rozjechane, że się poddałam szybko. Teraz chłopcy obaj przesypiają nocki, więc szansa na 5h nieprzerwanego snu jest dużo większa
Aa no to na pewno będzie łatwiej o miarodajne wyniki. Przeciętnie temperatura w cyklu kształtuje się następująco - okolo 36,4 - 36,6 w pierwszej fazie cyklu, często delikatny spadek tuż przed owulacja (np na 36,3) a po owulacji skacze o minimum 0,2 stopnia. I najlepiej żeby tak się utrzymywała na tym poziomie 36,7 - 37 i w górę przez całą fazę lutealna, bez drastycznych spadków i tak zwanej "choinki", wzlotów i upadków. Jeśli na przykład w pierwszej fazie ta temperatura byłaby skrajnie niska (36,0 itp.) warto zweryfikować czy nie ma problemów z tarczyca. Jeśli nie ma skoku, albo jest skok ale pojawiają się liczne spadki po owu (szczególnie wraz z plamieniami) to warto zbadać na pewno progesteron i zadbac o dobrą jakość owulacji. No, dużo można tam wyczytać między wierszami, ale też trzeba trochę tych cykli poobserwować, żeby poznać swój schemat płodności.Kil, nesairah, siesiepy lubią tę wiadomość
-
nesairah wrote:Tak tak, czytałam Ale bardziej chodziło mi o interpretację wyników, jak ta temperatura ma się zachowywać w cyklu. Aplikacja ovu mi coś nie chce działać, mam Flo i tam można wpisywać temperaturę, ale nie wiem czy ta apka bierze to pod uwagę, czy to tylko taka informacja dla mnie. Macie jakieś doświadczenia z tą aplikacją?
siesiepy lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵