Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰
Odpowiedz

W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰

Oceń ten wątek:
  • bzksz Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2022, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime bardzo to jest przykre, mnie tez oszukiwały miesiąc temu, druga kreska już wyszła taka ze naprawdę nie można było się przyczepić, ale @ przyszła i to nawet szybciej... ;/

Ancalime lubi tę wiadomość

🙍‍♀️ 28 👦 35

Czerwiec 2022 - ⏸ ❤
    Lipiec 2022 - poronienie zatrzymane 6/9 tc 💔

Grudzień 2022 - ⏸
    31.12 - beta HCG - 100 ❤
    02.01 - beta HCG - 233 🍀
    07.01 - beta HCG - 2398 🥳
    12.01 wizyta - pęcherzyk ciążowy🤞
    31.01 wizyta - 1.78 cm dzidziula 🥰
    21.02 wizyta - prawie 4,5 cm mojego cudu ❤
    06.03 - ryzyka trisomii niskie, ryzyko preeklampsji i hipotrofii podwyższone 😒 --> Acard 150 mg
    25.07 - 2049 g Emilki 🥰

preg.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam kiedyś niezłe przeboje przez wiesiołka, cykl był totalnie rozjechany i zastanawiałam się czy to przez to. Wtedy piłam olej, teraz kapsułki biorę i chyba jest ok, w poprzednim cyklu owu była planowo, śluz ładny.

Wiecie co, ja chyba też odpuszczam testy owu w tym cyklu, bo można zwariować. Ja mam dość wyraźne objawy dni płodnych i owulacja, a i tak działamy prężnie i regularnie, więc nie będę się dodatkowo nakręcać. Zatestuję, jak poczuję, że coś jest na rzeczy.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Kamsi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam progesteron ale aż się boje co tam wyjdzie przez te plamienia

siesiepy, Kil, Namisa lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️27
    🧑🏻‍🦱29
    👧🏼 8.09.2020
    🍀 12.03.2024
    preg.png
  • Arieen Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam kiedyś wieki temu wiesiołek i sluzu było faktycznie bardzo dużo po nim. Ale jakoś nie mam ochoty do niego wracać, zwłaszcza po tym co piszecie w kontekście cyklu.
    Ogólnie ja uważam, że jak ciaza ma być to na pewno nie dzięki takiemu wiesiolkowi 😁

Rica lubi tę wiadomość

Starania od 01.2022
    Oboje po 30tce

02.03.2023 - ⏸️ i beta 17.20🍀
    10.03.2023 - beta 1173.00
    24.03.2023 - jest ❤️ i 7,55mm malucha
    26.04.2023 - I prenatalne, 5,45cm, zdrowy bobas 🩷
    12.05.2023 - SANCO zdrowa dziewczynka 🩷
    26.06.2023 - II prenatalne, 360g córeczki🩷
    06.09.2023 - III prenatalne, 1540g dziewczynki 🩷
    04.11.2023 - Natalia 2780g, 55cm szczęścia 🩷
    age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime wrote:
    Niby wiem, ale uleciało uczucie, że 'mamy to'. Ta radość gdy zobaczyłam te druga kreskę i zastąpienie jej kolejnymi negatywami - nie polecam 💔. Muszę się zaopatrzyć w testy DOZ, one są bardziej pewne jednak

Na Doz strumieniowe też trzeba trochę uważać, są bardzo czułe, wykryły mi betę 2.3 (reszta po ovitrelle). Kreska była różowaz, bez specjalnego przyglądania się

preg.png
  • Aleksandra_joanna_p Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2022, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie trochę zdziwiłam, teoretycznie owulacje powinnam mieć jutro, nawet coś tam zaczyna mnie ćmić jajnik prawy (u mnie innej opcji nie ma, został mi tylko ten 😅) a tu dziś rano plamienie, pierwszy raz taka sytuacja... czytałam na pierwszej stronie o plamieniu owulacyjnym, ale ono również może wystąpić przed? Odstawiłam tabletki w listopadzie, więc coś tam może być rozjechane, ale że aż tak? Jak poprzednim razem je odstawiłam to nie było takich akcji...

👨🏻‍🦰👧🏼 29l.

06.21 - rozpoczęcie starań
    07.21 - 💍
    07.21 - ⏸️
    01.22 - 🏩
    03.22 - 👶🏼 Leoś

11.22 - czas na rodzeństwo ❤️
    05.23 - cb 💔

01.09.23 - ⏸️
    02.09 - ⏸️ i beta 179 mlU/ml 🥹 wdzięczność razy milion 🥹❤️🤞🏼
    04.09 - 360 mlU/ml, prog 13.4 ng/ml ❤️ 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
    22.09 - 8 mm 🍤 z ❤️ 6+5
    28.09 - 1,5 cm 🍤
    26.10 - 5 cm dzidziuta ❤️
    03.11 - 7 cm zdrowego Jasieńka 🩵💙🩵💙🩵
  • Marteczka92 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wiesiołek to działał ale na cerę, była jak pupcia niemowlaka, ale bobasa z tego nie było tylko susza przy robocie 😂
    Także teraz już odstawiam bo tylko było gorzej

♀ 32
    ♂ 32
    👩‍❤️‍👨 04.2013
    💒 06.2020
    2022 🐕❤️
    Starania od 04.2019
    👧
    AMH 2,63
    Wit d 33,30
    Drożność ok
    Endometrioza 1 stopnia
    Wit D, omega 3, acard, kwas foliowy, żelazo, NAC
    Mthfr homo, pai hetero
    🧑‍🦱
    Wyniki ok

07.22-06.23 AD Clinic Tychy/ Angelius Katowice /stymulacje, iui
    05.2024 zmiana lekarza! Ruda Śląska dr I.J.
    05.24 lametta, ovitrelle, duphaston badanie immunofenotypu
    06.24 lametta, ovitrelle, duphaston Encorton
    07.24 lametta, ovitrelle, duphaston, encorton

03.23 cb 💔
    08.23 cb 💔
    Marzenia same się nie spełniają, marzenia się spełnia!
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na tym wątku była rozmowa o czasie, w jakim pęcherzyki pękają po piku LH?
    W sumie kurcze, ja gdzieś kiedyś czytałam, że może nawet 2h po piku pęknąć i że to osobnicze, ale to była jakaś jedna, jedyna strona i nie mogę jej teraz odszukać nawet. W każdym razie, jak sobie weźmiemy widełki 2h-72h to trzeba seksić przez 5 dni pod rząd lub chociaż z 3 razy się wbić jakoś w te dni. Może dlatego mi nie wychodzi i jak zaczniemy seksić (prawilnie, z finiszem w dobrym miejscu) się 2-3 dni po piku to nagle będzie bingo? XD

U mnie dzisiaj ostatnie tabletki wiesiołka i papa. Może to przez nie poprzedni cykl znowu był 60 dniowy i było sucho jak pieprz. :(
    Czy siemie lniane też może mieć takie "efekty uboczne" czy raczej nie ma ryzyka, że rozjedzie cykl?

Za dwa dni mam dwudniowe szkolenie. Nie chce mi się jak cholera. :/ Wolałabym posiedzieć w domu, poprzytulać się z chłopem. No ale cóż mogę...

Ewelina, człowieku małej wiary. :D Jak sobie życzysz, ale ja tam wierzę, że przyrost będzie super i kropek też będzie szczęśliwy, i szczęśliwy się wykluje. :)

Choco będziesz przeorana po tym cyklu jak pas startowy na lotnisku. :D Jak grudzień nie będzie Twój to ja już nie wiem. Na pewno widzę, że mocno zafiksowałaś się na temperaturze. Warto ją mierzyć i widzieć, jak zachowuje się Twoje ciało, ale nie ma sensu czaić się na każdy wzrost i przeżywać każdego spadku. Wiem co mówię. Im dalej w sumie w las (cykle) tym też z większym dystansem do tego podchodzisz. Wiesz, że dany wzrost to np. efekt wczorajszego kielona wina (lub spadek, dwa razy mi się zdarzyło), że jak nie dośpisz to temperatura zachowuje się tak... Ciekawe to w sumie jest, ale trzeba być gdzieś obok i nie stresować się, że jednego dnia nie zmierzysz bo jest niemiarodajny pomiar, a drugiego dnia masz góry i doliny. :D Podejdź do tego jako do ciekawostki na temat Twojego ciała. Odpisałam Ci pod moim wykresem, bo Twój nieudostępniony jest. :D

Kłapciuch, cześć! Przykro mi, że doświadczyłaś tak strasznego przeżycia. Mam nadzieję, że szybko zobaczysz znowu upragnione dwie kreski, najlepiej w prezencie gwiazdkowym i tym razem wszystko potoczy się szczęśliwie. 🎄🤞

pluto ale w sumie fajnie by było jakby Ci ktoś towarzyszył. Tylko też mam nadzieję, że to będą ciężarówki zarażające Cię błyskawicznie toną wirusów. :D Czekamy na wieści po operacji. 🍀

Arieen rozumiem jak najbardziej. Od siebie mogę polecić może jakiś Fertistim. On wpłynął mi na libido, mam częściej zwyczajnie ochotę. Jak nie jednego dnia to drugiego prawdopodobnie już się pojawi i trafiamy w zalecane "okienko", jeśli akurat nie mamy gości i chłop też ma ochotę. :) Wcześniej byłam pewien czas stosunkowo mocno anty-seks z powodów zapewne hormonalnych, jak i psychicznych i mocno żałuję w sumie. :(

Zapominajka wiesz co, nie wytrzymywałam, dopiero teraz zamierzam ze spokojną głową czekać. Ale wymagało to szeregu procesów myślowych zmieniających nastawienie. :)

bzksz być może była w środę (436-48h po piku) albo bolało Cię po owulacji - uwolnił się płyn i to on Cię podrażniał. :) Czasami ten ból jest większy niż owulacyjny. Mnie bolą jajniki po owulacji nawet kilka dni, a na samą owu bez szału.

Kamsi, według mnie jest sens. Sama wiesz, co ten śluz może oznaczać - wszystko i nic. :D Czekam na wyniki! 🍀

Ancalime kliknęłam "lubię to" jako forma wsparcioreakcji. Jeszcze wcześnie, wierzę w Twoją owu! Mnie w listopadzie oszukał tak jeden Horien (fabrycznej na Facelle nie liczę już). Z początku byłam w szoku, trzęsłam się i cieszyłam, ale po chwili nadeszła chwila refleksji "a co jak oszukany? pełno tego". No i dobrze, że się ostudziłam.

Emka już wiem, czemu przed każdą sesją gimnastyki słowiańskiej na głos wypowiadamy, w jakiej intencji wykonujemy dzisiejsze ćwiczenia!

Aleksandra_joanna_p tak, może to być efekt spadku estrogenów (przed pikiem LH) i lekkiej destabilizacji błony śluzowej w macicy.

Marteczka mi nawet na cerę nie pomógł, jak już wyłażą kratery to nawet na łydkach mi nie szczędzą. 😬

dominikawa, Kłapciuch, Emka06, .aś., pluto_nova lubią tę wiadomość

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • Marteczka92 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy ja bym była zadowolona właśnie jakby na śluz też pomogło bo bym chociaż miała 2 w 1 a tak to odpuszczam bo bardziej zależy mi na śluzie... Ale trudno będę biedronka ale chociaż mokra 😂😂

siesiepy lubi tę wiadomość

♀ 32
    ♂ 32
    👩‍❤️‍👨 04.2013
    💒 06.2020
    2022 🐕❤️
    Starania od 04.2019
    👧
    AMH 2,63
    Wit d 33,30
    Drożność ok
    Endometrioza 1 stopnia
    Wit D, omega 3, acard, kwas foliowy, żelazo, NAC
    Mthfr homo, pai hetero
    🧑‍🦱
    Wyniki ok

07.22-06.23 AD Clinic Tychy/ Angelius Katowice /stymulacje, iui
    05.2024 zmiana lekarza! Ruda Śląska dr I.J.
    05.24 lametta, ovitrelle, duphaston badanie immunofenotypu
    06.24 lametta, ovitrelle, duphaston Encorton
    07.24 lametta, ovitrelle, duphaston, encorton

03.23 cb 💔
    08.23 cb 💔
    Marzenia same się nie spełniają, marzenia się spełnia!
  • Arieen Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy ja ogólnie ochotę to mam 😄 ale jakoś wtedy mi się nie chciało.

Starania od 01.2022
    Oboje po 30tce

02.03.2023 - ⏸️ i beta 17.20🍀
    10.03.2023 - beta 1173.00
    24.03.2023 - jest ❤️ i 7,55mm malucha
    26.04.2023 - I prenatalne, 5,45cm, zdrowy bobas 🩷
    12.05.2023 - SANCO zdrowa dziewczynka 🩷
    26.06.2023 - II prenatalne, 360g córeczki🩷
    06.09.2023 - III prenatalne, 1540g dziewczynki 🩷
    04.11.2023 - Natalia 2780g, 55cm szczęścia 🩷
    age.png
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy jasne, to tylko tempka a organizm to nie maszyna. Jednak to na pewno lepsze źródło informacji niż owulaki. Chce dokończyć ten cykl, by mieć chociaż jakiś wzór mojego wykresu. Nie po to się męczyłam 19 dni, by odpuścić na końcówce 🥴

My możemy seksić maksymalnie do jutra rano, bo w sobotę chłop ma badanie nasienia. Wiec mam nadzieje, że owulka przyjdzie dziś, ale zobaczymy 🙈

Dziś mnie bolą jajniki, ale nie wiem czy to ból owulacyjny. Wcześniej to był ból mocny i charakterystyczny. Mam wrażenie, ze marchewka trochę łagodzi te bóle i ciężko jest mi powiedzieć czy to już owu czy jeszcze nie. Bądź mądry i pisz wiersze 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2022, 10:26

siesiepy, Ancalime, Evondita82 lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arieen aaa to chyba, że tak. No to cóż, bywa, nie ma co się katować, bo wpadniemy w niefajny wir przymusu, zamiast czerpać radość z seksów - jednej z niewielu rzeczy przyjemnej w staraniach. :D

Choco oj tam, ja wierzę, że w kolejnym cyklu może jednak też skusisz się na termometr, ale z większym luzem. :D Dla samej siebie.

Arieen lubi tę wiadomość

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🤚

Witam nowe avatary (chciałoby się powiedzieć "twarze") :D

Nadrobiłam Was "po łebkach" i już nic nie pamiętam co miałam pisać 😏

@Ancalime to chyba jest właśnie najgorsze, że testy potrafią dać chwilową i złudną nadzieję:/ już chyba wolę pinki, które wychodzą białe przy becie 20. Mi facelle taki numer wycięły w poprzednim cyklu i czuję się na nie obrażona dożywotnio 😂

@Kłapciuch przykro mi z powodu straty. Macie swojego aniołka, który napewno szybko ześle dla Was mały cud ❤️

@pluto powodzenia w szpitalu!

@Choco, dzisiaj wizyta?

@Siesiepy, macie już wyniki badań Dzikiej Róży?

Jeszcze raz witam wszystkie dziewczyny 🙂

Mnie wczoraj, jak to któraś mówiła, zmiotło z planszy. Wstałam z napięciowym bólem głowy a im dalej w las tym było ciekawiej. Za dużo nerwów, stresu, myślenia, kombinowania i skończyło się tym, że wieczorem skoczyło mi ciśnienie do 150/115.
    Na szczęście dziś jest lepiej. Obiecałam sobie, że rozpisze wszystko co mam do załatwienia, zrobienia, umówienia i ogarnięcia z datami i zacznę zadaniowo to robić.
    Nienawidzę tego uczucia, kiedy mam 1000 rzeczy do zrobienia na Cito i nie wiem od czego zacząć.
    Po prostu wczoraj mi się dysk przegrzał 🙈

Ewiwi, Kłapciuch, Aleksandra_joanna_p, Ancalime, pluto_nova lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy znów w formie, wróciły referaty na pół strony 😂 Ale to miłe, że dajesz radę odezwać się do każdej z nas 🤗

dominikawa, ChocoMonster, Beezi, Ancalime, Kil, siesiepy lubią tę wiadomość

Początek starań o dziecko: 04/2022

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.”
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny życzę Wam miłego dnia ^^

Ja jak zwykle się złamałam i zatestowałam, ale biało jak się patrzy 😅 no cóż powtórzę 1 grudnia...ale zauważyłam dzisiaj na facellaku, że przed testowaniem były widoczne obydwie kreski jako takie szare(ale po zamoczeniu i przepłynięciu wyszła tylko kontrolna i żadnych cieni), pierwsze widzę normalnie 🤷‍♀️ otworzyłam drugiego i tam jest to samo...coraz dziwniejsze te facellaki 🤣

Ja się właśnie zastanawiam, czy grudzień nie odpuścić z mierzeniem temperatury i testami...powoli chyba zaczyna mnie to męczyć ale z jednej strony dobrze wiedzieć na czym stoję i czy owulacja była...może zostawię sama temperaturę...eh już nie wiem sama...

Ona👱‍♀️ 26
    AMH 2.0
    -Witamina D
    -Kwas foliowy
    -Inozytol
    -Euthyrox 75
    -NAC
    -KoenzymQ10
    -Resveratrol
    -Probiotyk OmniBiotic10
    On🧔 27
    -Witamina D, C,E
    -Kwas foliowy
    -L-karnityna
    -Resveratrol
    -Koenzym Q10
    Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
    05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
    maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
    29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
    03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
    19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
    Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
    23.08.2024--> początek 1 stymulacji 😍1 procedura IVF--> 0 blastocyst💔
    21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️
  • geotrupinae Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w temacie temperatur i testów owulacyjnych to powiem Wam jak jest u mnie - ani jedno, ani drugie nie jest żadnym źródłem wiedzy 😂 Ale zaznaczam - to akurat u mnie :)

Testy robiły piki, a na monitoringach u gina pęcherzyk 10mm, endo 4mm, owulacja była TYDZIEŃ później.

Temperatura skakała, piękny pik, trzymała się pięknie w górze, a cykl był np. bezowulacyjny.

Ja testy absolutnie porzuciłam. Mam jakieś dwa z facelle w szafce ale już mnie w ogóle nie kuszą, a temperaturę mierzy mi automatycznie „zegarek” więc wiem że nie jest to precyzyjne i traktuję jako źródło OGÓLNEJ wiedzy o zdrowiu. Jak wykres tętna bardziej 🤪

Dlatego wiem, że jeśli chcę mieć 100% pewności czy i kiedy owulacja była to muszę iść na usg - ok 10 dc, potem celować wg uznania gina (ok 13 dc) i jeśli jest w obrazie duży już pęcherzyk i ładne endo, to łapać czy pękło szukając ciała żółtego np 16/17 dc. To jedyna metoda która daje mi spokój 🤓

Starania od 08.2021 🤪

03.2022 HSG ✅
    badanie nasienia (poza morfologią) ✅
    04.2022 (TSH >6) 💊Euthyrox 62.5
    05.2022 klinika prywatna (💸💸💸 Clo+Ovitrelle+Utrogestan x3 bez efektów)
    07.2022 🍭IO 💊Glucophage 750
    08.2022 (TSH 0.83) 🤩 -5 kg💊Euthyrox 50
    10.2022 (TSH 0.03) -8 kg ❌Euthyrox
    11.2022 (TSH 1.4 bez leków); 🍭IO bez objawów; -10 kg;

🤞🏻IUI - 11.2022
    🦠 Immunolog - 12.2022 (?)
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Nadrabiam wątek i przychodzę wam się pożalić😒
    Temp dziś w dół- według mnie 3dpo,
    niby spadki się zdarzają, ale jednak trochę nam smutno.
    Jeszcze nie rzucam w kąt termometru, bo chłop namawia, żebym mierzyła i wyciągała wnioski.

Siesiepy; ja w tym cyklu zaczęłam pić siemię lniane, a dawkę zwiększyłam po odstawieniu wiesiołka i śluzu tyle się nagle naprodukowało, że nawilżacza nie trzeba było.

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
    🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
    🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
    🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
    NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, wizyta jutro na 16:00 :)
    Odpoczywać też musisz. Ile możesz być na pełnych obrotach? W końcu przyjdzie reset i organizm sam sobie pójdzie odpocząć, bez Twojej zgody 🤪

Sandra jak ma Cię to męczyć to odpuść, albo zostaw sobie na przykład samo mierzenie temperatury. Łatwo jest się zatracić w tych staraniach…

SandraH.97, siesiepy lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    geotrupinae wrote:
    A w temacie temperatur i testów owulacyjnych to powiem Wam jak jest u mnie - ani jedno, ani drugie nie jest żadnym źródłem wiedzy 😂 Ale zaznaczam - to akurat u mnie :)

Testy robiły piki, a na monitoringach u gina pęcherzyk 10mm, endo 4mm, owulacja była TYDZIEŃ później.

Temperatura skakała, piękny pik, trzymała się pięknie w górze, a cykl był np. bezowulacyjny.

Ja testy absolutnie porzuciłam. Mam jakieś dwa z facelle w szafce ale już mnie w ogóle nie kuszą, a temperaturę mierzy mi automatycznie „zegarek” więc wiem że nie jest to precyzyjne i traktuję jako źródło OGÓLNEJ wiedzy o zdrowiu. Jak wykres tętna bardziej 🤪

Dlatego wiem, że jeśli chcę mieć 100% pewności czy i kiedy owulacja była to muszę iść na usg - ok 10 dc, potem celować wg uznania gina (ok 13 dc) i jeśli jest w obrazie duży już pęcherzyk i ładne endo, to łapać czy pękło szukając ciała żółtego np 16/17 dc. To jedyna metoda która daje mi spokój 🤓
    Tez mi się wydaje, ze najspokojniejszy i najpewniejszy jest monit. No jednak trzeba iść na te 3 wizyty, u mnie jedna wizyta to 120 zł 🤷🏼‍♀️ Nie w każdym miesiącu będę mogła sobie pozwolić, by wydać 360 zł na sam monitoring. Dochodzą do tego badania labo, suple i robi sie kwota rzędu 1000 zł.

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    Cześć dziewczyny! Nadrabiam wątek i przychodzę wam się pożalić😒
    Temp dziś w dół- według mnie 3dpo,
    niby spadki się zdarzają, ale jednak trochę nam smutno.
    Jeszcze nie rzucam w kąt termometru, bo chłop namawia, żebym mierzyła i wyciągała wnioski.

Siesiepy; ja w tym cyklu zaczęłam pić siemię lniane, a dawkę zwiększyłam po odstawieniu wiesiołka i śluzu tyle się nagle naprodukowało, że nawilżacza nie trzeba było.
    Masz możliwość skoczyć na jakiś monit?
    Bo to takie wróżenie z fusów… Wczoraj miałaś jeszcze pozytywnego owulaka, wiec ciężko powiedzieć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2022, 11:05

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ