W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Sara, obdarowała byś samozaparciem i organizacja trochę mnie, bo ja taki ciumciok trochę. 😂 Jak mam wybór czy pracować czy gotować to wybiorę leżenie a najlepiej spanie. 🙈 Najgorsze że najczęściej to silniejsze ode mnie!
Nie no, jak cos trzeba zrobić to robie, nie ma zmiłuj. Ale jak nie trzeba to często nie zrobię.
Stary po kryzysie gdzie miał prawie 40 stopni goraczki ozdrowiał. Już ma 36,7. I już widzę jak zostaje jutro w domu i jak ciągnę go do lekarza. 🙄
Na nasienie prawdopodobnie umówi się 12-13 stycznia (zobaczymy jutro), więc wizytę z Invimedu przeniose na 19-20.01. w sumie akurat, bo ten 10.01 i dalsze dni to takie ryzykowne bo małpa może się zjawić/trwać w najlepsze. A tak to mam trochę zapasu.
Jako ze stary czuję się dobrze to było cimcirimci i jutro rano chyba poprawie, co by trochę świeżych robaczków rzucił, tych nieprzegrzanych.
I dalej czekam na pik, żeby wiedzieć w jakim ja momencie mojego cyklu w sumie jestem. 😂
Evondita82, MalaEw, Ewiwi lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Było o bólu jajników.
Ja to chyba jakaś wybrakowana jestem 🫣😂
Mnie w całym moim zyciu jajnik bolał może raz lub dwa 🫣
Kompletnie nie "czuję" jajników jak to opisujecie.
Albo po prostu jestem zaganiana i nie zwracam uwagi 🙈
Ale serio, ciężko mi nawet wyobrazić sobie to opisywane przez Was kłucie
Siesiepy, czyli stary już nie walczy o życie
Działajcie
Ja myślę, że wizytę i badania nasienia musisz konkretnie przełożyć bo choroba wyniszcza organizm więc i badania mogą nie wyjść miarodajne. Lepiej trochę później ale mieć wiarygodne wyniki
Ja już rozpisalam sobie listę 12 potraw na wigilię, listę składników, harmonogram co gotuje w piątek a co w sobotę i listę zakupów 🫣
Jednak na wigilię przyjeżdżają do nas moi dziadkowie ale potem już zamierzamy spędzić święta sami w domu
Chłopaki pewnie będą siedzieć w LEGO, ja z dziewczynami na dywanie z zabawkami a wieczorem odpalimy z córką Elsę i popcorn
Dziś 38 DC ale chyba @ się zbliża bo mam taki PMS jak naprawdę rzadko.
Pokłóciłam się ze starym o pierdole i obraziłam się śmiertelnie, jak dziecko, bo się krzywo spojrzał i mi odpyskowal 🙈
Jestem okrutnie drażliwa i nadwrażliwa.
Niech już ten cykl się kończy 🙏siesiepy lubi tę wiadomość
-
Sara ja to myślę, ze jak ktos szuka objawow to je czuje. A jak ma to gdzieś to moze i boli, ale nie zwraca na to uwagi 😅
Gdzie ja bym przed staraniami pomyślała o bólu jajnika czy cyckow? Ale jak sie staralam/staram to każdy najmniejszy objaw jestem w stanie wyczaić 😅 w sumie dzięki takiej analizie, dokladnie wiem, kiedy moja córa postanowiła sie wgryźć w mamusina macice 😂
A jeśli mogę spytać, tak odnośnie Twojej historii (oczywiście nie musisz odpowiadać), skoro córcia w napadach strachu jest w stanie byc tak silna to nie da sie jakos wywołać tej "siły", zeby miala ja na co dzien? Pewnie brzmie jak jakas wariatka, ale skoro jest taka możliwość, bo ewidentnie jest, to czy nie mozna tego pobudzić w jakims stopniu? 🤔
PS. Wybaczcie moja nieobecność, ale ciężko nadrobić te ogromną ilość stron + praca księgowej przed świętami to nie lada wyczyn w połączeniu z opieka nad dzieckiem 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2022, 01:08
Sara30, siesiepy lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Sara ja to myślę, ze jak ktos szuka objawow to je czuje. A jak ma to gdzieś to moze i boli, ale nie zwraca na to uwagi 😅
Gdzie ja bym przed staraniami pomyślała o bólu jajnika czy cyckow? Ale jak sie staralam/staram to każdy najmniejszy objaw jestem w stanie wyczaić 😅 w sumie dzięki takiej analizie, dokladnie wiem, kiedy moja córa postanowiła sie wgryźć w mamusina macice 😂
A jeśli mogę spytać, tak odnośnie Twojej historii (oczywiście nie musisz odpowiadać), skoro córcia w napadach strachu jest w stanie byc tak silna to nie da sie jakos wywołać tej "siły", zeby miala ja na co dzien? Pewnie brzmie jak jakas wariatka, ale skoro jest taka możliwość, bo ewidentnie jest, to czy nie mozna tego pobudzić w jakims stopniu? 🤔
PS. Wybaczcie moja nieobecność, ale ciężko nadrobić te ogromną ilość stron + praca księgowej przed świętami to nie lada wyczyn w połączeniu z opieka nad dzieckiem 🙈
To jest bardzo ciekawe pytanie, ale podejrzewam, że nikt nie jest w stanie na nie odpowiedzieć.
Słyszałaś kiedyś o sytuacji, kiedy matka w przypływie adrenaliny podniosła coś ekstremalnie ciężkiego aby ratować dziecko, które zostało przygniecione? W normalnych warunkach to byloby niewykonalne.
Przykład? Mój znajomy kiedyś uległ wypadkowi motocyklowemu na odludziu. Dostał takiego strzału adrenaliny, że ze złamaniem otwartym uda poszedł pieszo! do najbliższych zabudowań. W normalnych warunkach od razu straciłby przytomność.
Naprawdę nie umiem tego wytłumaczyć, ale tak działa organizm.
Często mówi się o tym na przykładzie osób z zespołem Downa, że w przypływie bardzo silnych emocji (nie mówię tylko o złości) zyskują nieprawdopodobną siłę.
Albo weź na przykład osobę podczas napadu padaczkowego. Bardzo często napięcie mięśniowe staje się tak wzmożone, że nie da się rozprostować kończyny (tak jest u T.).
To wszystko dzieje się w systemie, czyli mózgu. To on steruje i zewnętrzna siła nie jest w stanie tego zmienić.
A moja młoda nie ma uszkodzych mięśni, tylko mózg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2022, 01:47
-
Hm 🤔 to fakt, ale nie mniej jednak zastanawia mnie fakt, czy nie jesteśmy w stanie tego kontrolować w jakich elektryczno-mechaniczny sposób. Pewnie tak, tylko nie dzis, nie teraz, moze nie tu. Moze za parę lat..
A moze naogladalam sie za duzo medycznych seriali 🙈
Tak czy inaczej, podziwiam Cie, bo przeczytałam prawie całą Twoja historie, na ile to bylo mozliwe. Jesteś naprawdę silna babka i wspaniala mama, mam nadzieje, ze Twoje publikacje, stowarzyszenie i wszystko, co robisz, pomoże Tobie i córce w przyszłości. ❤️Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Beezi przytulam za biel ❤️
U mnie 38 DC i nadal czekam na 🐵
😒😒😒
Obłęd jakiś
Dziewczyny, niech któraś dzisiaj wysika tak znienacka II 😁
-
Beezi, Sara, Ona11 przytulam mocno 😇😘Ona: 32 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
-
Beezi :*
Sara dla mnie jesteś super kobita Mama która wymaga dużo od siebie, a jest wieeelu rodziców którzy wymagają od wszystkich dookoła, tylko nie od siebie, a wtedy to choćby człowiek na rzęsach stawał, to nic to nie da.
Księgowa zazwyczaj ich siła pojawia się w sytuacji silnego wzburzenia emocjonalnego, przez co też nie do końca kontrolują to co robią
Choco - z przykrością informuję, że można wpisać mi małpę
zaczynam kolejny cykl, zrobię kilka badań, włączam Staremu Ukochanemu Macę a zabieram piżamkę do spania zamówiłam też żel Concensive, aaaa i potajemnie w czasie owulacji włączę mu AAC
mieliśmy ostatnio małą spinkę, bo mąż oburzył się, że śmiałam pomyśleć o tym, że pływaków można wspomóc......👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
FET 🔜 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Dzień dobry ❄️❄️
Ja dziś zaczynam pierwszy dzień kolejnego cyklu 🙈
Nie jestem jakoś bardzo załama bo najważniejszy jest plan💪
Stary już się zapisuje na badanie nasienia więc tu się dużo może wyjaśnić. 2 stycznia mam pierwszy w życiu monitoring także też jestem podekscytowana co pokaże 🤞
Styczeń nadchodzę 😀a teraz idę obierać 🥕Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2022, 09:24
Evondita82, Atomówka lubią tę wiadomość
-
Witam!
U mnie dziś rzekomo 9 dpo.. Temp. 38.5 🤣 więc spoko.. Chociaż ja sama w sobie przez noc ani nad ranem zero gorączki 🥴 W sumie objawów jakichkolwiek zero, poza kłuciem od czasu do czasu prawego, bólem pleców/kręgosłupa (szczególnie odcinek lędźwiowy) - ale to pewnie przez chorobę..♀️ 41 lat:
* 12.2013 - syn
* 2019 - rozw.
* guz przytarczyc
* podwyższony wapń we krwi
* arytmia
* cykle: 25-28 dni
* starania od: wrzesień 2022
💊 magnez, wit. D 2000, do stycznia PrenaCare Complete, od lutego Pueria Uno; żel Conceive od grudnia 2022
♂️ 38 lat -
Testu dzisiaj nie robiłam więc czekam na 🙈 albo⏸️. Jak dzisiaj się nie pojawi to jutro testuje 🤞
Evondita82, Sara30 lubią tę wiadomość
👸 &🤴 & 🧒
25 cykli starań
CB🖤🖤🖤
10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
06.2024 powtórna histeroskopia✅️
biopsja endometrium ✅️
08.24 - I cykl stymulowany (prog 30,1 ng/ml)❌️
09.24 - II cykl stymulowany (prog 22,2 ng/ml)
29.09 beta 235.8, prog 45.40
06.10 beta 4243, prog. 46.90
18.10 5.2 mm+❤️
30.10 2.1 cm + ❤️
15.11 3.8 cm + ❤️
28.11 I prenatalne+Nifty Pro prawidłowe 💙
13.12 10 cm 💙
13.01 20 cm 💙
27.01 II prenatalne🤞
-
Sara30 wrote:Było o bólu jajników.
Ja to chyba jakaś wybrakowana jestem 🫣😂
Mnie w całym moim zyciu jajnik bolał może raz lub dwa 🫣
Kompletnie nie "czuję" jajników jak to opisujecie.
Albo po prostu jestem zaganiana i nie zwracam uwagi 🙈
Ale serio, ciężko mi nawet wyobrazić sobie to opisywane przez Was kłucie
Siesiepy, czyli stary już nie walczy o życie
Działajcie
Ja myślę, że wizytę i badania nasienia musisz konkretnie przełożyć bo choroba wyniszcza organizm więc i badania mogą nie wyjść miarodajne. Lepiej trochę później ale mieć wiarygodne wyniki
Ja już rozpisalam sobie listę 12 potraw na wigilię, listę składników, harmonogram co gotuje w piątek a co w sobotę i listę zakupów 🫣
Jednak na wigilię przyjeżdżają do nas moi dziadkowie ale potem już zamierzamy spędzić święta sami w domu
Chłopaki pewnie będą siedzieć w LEGO, ja z dziewczynami na dywanie z zabawkami a wieczorem odpalimy z córką Elsę i popcorn
Dziś 38 DC ale chyba @ się zbliża bo mam taki PMS jak naprawdę rzadko.
Pokłóciłam się ze starym o pierdole i obraziłam się śmiertelnie, jak dziecko, bo się krzywo spojrzał i mi odpyskowal 🙈
Jestem okrutnie drażliwa i nadwrażliwa.
Niech już ten cykl się kończy 🙏
Przepis na święta brzmi wyśmienicie!
Tak, wiem o tym, dlatego nie ma dla mnie z tym problemu, niech się chłop zregeneruje porządnie, bo po co płacić kilkaset złotych za badanie które będzie zakłamane i to na minus.
Ja na kłucie zaczełam zwracać uwagę dopiero jak zaczęłam się starać. No albo to wina Fertistimu, ze w końcu zaczęły pracować intensywniej. Nie wiem. :pwalka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
What I was made for
What was I made for?" -
Ona, Beezi, rozalaa, Meeg tulę. Nie tak miało być w grudniu!
rozalaa mój tak samo reagował na początku jak dowiedział się, że dostaje witaminy na płodność (jakby nie patrzeć - każda jedna wspomaga płodność, bo wspomaga organizm, ale ehh). Pogodzi się z tym w końcu a może nawet zrozumie.
Biedronka trzymam kciuki aby nie przyszła i były kreseczki!
Evondita cichociemna choroba?rozalaa, Meeg, Evondita82 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
What I was made for
What was I made for?" -
Dziewczyny, jak patrzeć na wykres? Czy spadek który dziś nastąpił to już spadek przed okresem? Niby dalej jest w górnych temperaturach. Coś nie ogarniam tego wykresu...
-
Wredne małpy 🙈 tulę was dziewczyny. Ona11 ooo a tak ładny miałaś wykres 😒. No trudno w nowym roku będziemy szaleć z brzuszkami . Ale ktoś jeszcze musi w tym grudniu brzuszka wysikać 😀 Tu spora ekipa na ostanie dni miesiąca zapisana 🤞Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
Siesiepy możesz mnie wpisać na testowanie w sylwestra. A co mi tam 🙈 w środę monit czy na pewno owu była ale tam w weekend czułam jajniki jak nigdy. I miałam niepohamowaną ochotę na seks 🙊 stary ledwo żyje a ja ledwo chodzę 😂
Sara, na prawdę silna z Ciebie babka 🥺❤️ niech to małpisko w końcu przychodzi!
Siesiepy dobrze że chłop się już dobrze czuje i dobrze że wykorzystaliście 😈 nawet jeśli piku nie było a dopiero będzie to przecież nie zaszkodzi 😂
Tulę wszystkie biele, cholernie mi przykro 🥺 gdzie ta nasza magia świąt 😥 oby wasze małpy były szybciutko i żeby nowy rok przyniósł wszystkim upragnione brzuszki i piękne bobaski ❤️ -
Mam testowanie i datę @ na jutro, ale musiałam oczywiście nasikać 😅 Mam wrażenie, że coś tam majaczy, ale może to tylko moje zwidy. 😅
https://ibb.co/cckpSGVELka lubi tę wiadomość
Każdy o coś walczy.
Każdy o czymś marzy.
04.2021 ⏸️ (7cs)
01.2022 👶(CC)