X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam powiem, ze o ile w zyciu normalnie, przed ciaza, jestem bardzo wrazliwa, np placze jak widze, ze ktos placze 😅 tak cos w tej ciazy mnie oszczedza 😃 jasne, jak jest wzruszajacy moment w filmie, to lezka poleci, ale wczesniej tez tak bylo. Balam sie, ze sie zrobie taka ciapcia, co wiecznie placze juz w ogole, ale jednak nie! Po prostu chodze szczesliwa wiekszosc czasu 😀 a to w sumie tez dosyc niepodobne do mnie, bo ja maruda i nerwus jestem, ale jakos ta ciaza mnie cieszy kazdego dnia i na tym sie skupiam. Jak ktos mnie wkurza, to mowie sobie, a czasem i na glos "chodz groszek, idziemy stad, nie bedziemy tego sluchac i sie denerwowac" i nara 🤣 chociaż i tak zdarzaja mi sie wybuchy zlosci, jak ktos mnie zdenerwuje, ale probuje to ograniczać

Dip88, Belie, Kasiekkk lubią tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie to przybij piątkę ✋🏻 Mam prawie identycznie jak ty 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 08:25

Rosalie lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodź groszek idziemy stąd ❤️❤️❤️ uwielbiam!!!

Dziewczyny a mój wczoraj tak sam z siebie dał mi dwa buziaczki w brzuszek na dobranoc. Muszę przyznać, że było to cholernie miłe. ☺️ Mój nie należy do tych specjalnie wylewnych, więc to w ogóle super.

Rosalie, Dip88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też jestem przez większość czasu po prostu szczęśliwa i spokojniejsza, niż przed ciążą, ale zdarza mi się popłakać w zupełnie niespodziewanych momentach. Ostatnio płakałam przy ludziach nad muchą, która coś sobie zrobiła i nie mogła się podnieść i leżała na plecach i się wierciła, więc no... 😂

Mój mąż też praktykuje buziaki dla brzuszka na dobranoc i jak wychodzi z domu i jak wychodzi to do niego mówi 😁❤️

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip, piateczka!
    O zazdroszcze Wam tych buziaczkow 😃 moj jeszcze na tyle sie nie ogarnal 😅

Belie, Kasiekkk lubią tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo, ja myślałam że będę gadać do brzucha, ale jakoś tego nie czuje póki co 😁

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie zdarza! Szczegolnie jak cos mnie zaboli albo mocno zakluje, to maluch dostaje zjebke 😂 ale tez czasem mowie dzien dobry albo pogadam, jak bedzie mi dokuczac niedlugo 😅 ale to tylko jak jestem sama

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też praktykuje buziaki do brzucha. A wczoraj mój Olek zostawał u babci na noc i jak wychodziłam podniósł mi bluzke dał buziaka w brzuch i mówi cześć bobas 😍

Kasiekkk, Belie lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gadam bez przerwy! Jak mi brzuch wyłazi z jednej strony, to mówię mu, że się przewracamy na drugi boczek i go klepię, ale się nie słucha 😁 Opowiadam mu, gdzie idziemy i różne takie 😂

Eve, Dip88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Mój mąż też praktykuje buziaki do brzucha. A wczoraj mój Olek zostawał u babci na noc i jak wychodziłam podniósł mi bluzke dał buziaka w brzuch i mówi cześć bobas 😍
    Matko, jak słodko! 😍😍😍

Eve lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EVE na maksa to rozczulające 🥰

Ja to przez to, że mam kota to wiecznie do kota gadam zamiast do brzucha 😁

Eve, Ves lubią tę wiadomość

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, o porodzie i KP już nie nadrobię. Kończymy wykańczać mieszkanie i dużo roboty jest, mało czasu żeby tu pisać:) Ale przeczytałam wszystko :)

Wczoraj mnie taki ból złapał. Leżałam, wstaje i normalnie wyprostować się nie mogę, tak mnie złapało w okolicy prawego jajnika… położyłam się, musiałam wstać do kuriera- znowu to samo, ledwo się wyprostowalam, ale jakoś to rozchodziłam. Potem już w dzień było tylko raz ale mniejszy ból.
    W nocy to samo, ledwo doszłam siku. Rano nic🤷🏼‍♀️
    Macie pomysł co to może być? Może coś mi się tam rozciąga z prawej strony…

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna nie wiem co to może być ale mi się też zdarzają takie bóle kłujące, nagłe...
    Któregoś raz tak miałam, że chciałam wstać z łóżka to tak mnie złapał ból że mnie zgięło i musiałam usiąść jeszcze na chwilę i puściło.

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie, u mnie tez kłucia się zdarzają, ale czy TO nazwałabym kłóciłem to chyba nie.. Porównałabym do mocnego bólu owulacyjnego, gdzie ani się wyprostować nie możesz, ani nogi zgiąć (prawej). I cały czas teraz tez czuje właśnie dyskomfort jak np nogę zginam…
    Mam nadzieje ze to minie

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też mam takie bóle czasami, zresztą w każdej ciąży tak miałam. Łapie nagle, zazwyczaj przy wstawaniu, taki ciągnąco-kłujący ból, że potrafi na chwile zgiąć w pół 😕 Położna mi mówiła, że to więzadła trzymające macice, tam wszystko się rozciąga/naciąga i podobno dlatego tak się dzieje.

Belie, Martyna33 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, rozumiem. Myślałam, że to też takie kłucie. Kurcze ale to dziwne, że aż tak na nogę przeszło.
    A kiedy masz wizytę u lekarza teraz?

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Belie, u mnie tez kłucia się zdarzają, ale czy TO nazwałabym kłóciłem to chyba nie.. Porównałabym do mocnego bólu owulacyjnego, gdzie ani się wyprostować nie możesz, ani nogi zgiąć (prawej). I cały czas teraz tez czuje właśnie dyskomfort jak np nogę zginam…
    Mam nadzieje ze to minie
    Jeżeli ciągle trzyma cię ten ból to coś podobnego miałam w pierwszej ciąży, kilka dni trzymało i się wystraszyłam, że to wyrostek czy coś 🙈 Poleciałam do lekarza i okazało się, że poprostu coś tam uciska na jakieś nerwy i stąd ten ból, przeszło samo 🤷🏻‍♀️ Tylko, że u mnie wtedy to był jakiś 6-7 miesiąc.
    Jak będzie cie to niepokoić czy coś to zawsze warto skonsultować się z lekarzem, choćby dla własnego spokoju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 09:45

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Eve Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też takie bóle mam. Też miałam w poprzednich ciążach i też lekarz mówił że to jest normalne, tam wszystko pracuje,zmienia się,przygotowuje do porodu.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez od wczoraj mi dokuczaja bole klujaco-ciagnace, czasem zginajace w pol, czasem troche jak miesiaczkowe, ale o wiele slabsze. Ogolnie nie spinam sie tym, bo wiem, ze normalne, ale jutro mam wizyte i zamierzam o tym wspomniec

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz Dip, to coś podobnego jak mówisz :) Tez myśle ze to jakiś nerw, lub coś się rozciąga. Byłam ciekawa czy ktoś tez tak ma😂 jakbym nie była w ciąży to bym pomyślała ze 100% owulacja 😅
    Ja nie z tych co od razu panikują i lecą do lekarza , w końcu to ciąża - teraz to co chwile coś będzie bolec 😂

Dip88 lubi tę wiadomość

‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ