X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam powiem, ze o ile w zyciu normalnie, przed ciaza, jestem bardzo wrazliwa, np placze jak widze, ze ktos placze 😅 tak cos w tej ciazy mnie oszczedza 😃 jasne, jak jest wzruszajacy moment w filmie, to lezka poleci, ale wczesniej tez tak bylo. Balam sie, ze sie zrobie taka ciapcia, co wiecznie placze juz w ogole, ale jednak nie! Po prostu chodze szczesliwa wiekszosc czasu 😀 a to w sumie tez dosyc niepodobne do mnie, bo ja maruda i nerwus jestem, ale jakos ta ciaza mnie cieszy kazdego dnia i na tym sie skupiam. Jak ktos mnie wkurza, to mowie sobie, a czasem i na glos "chodz groszek, idziemy stad, nie bedziemy tego sluchac i sie denerwowac" i nara 🤣 chociaż i tak zdarzaja mi sie wybuchy zlosci, jak ktos mnie zdenerwuje, ale probuje to ograniczać

Dip88, Belie, Kasiekkk lubią tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie to przybij piątkę ✋🏻 Mam prawie identycznie jak ty 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 08:25

Rosalie lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodź groszek idziemy stąd ❤️❤️❤️ uwielbiam!!!

Dziewczyny a mój wczoraj tak sam z siebie dał mi dwa buziaczki w brzuszek na dobranoc. Muszę przyznać, że było to cholernie miłe. ☺️ Mój nie należy do tych specjalnie wylewnych, więc to w ogóle super.

Rosalie, Dip88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też jestem przez większość czasu po prostu szczęśliwa i spokojniejsza, niż przed ciążą, ale zdarza mi się popłakać w zupełnie niespodziewanych momentach. Ostatnio płakałam przy ludziach nad muchą, która coś sobie zrobiła i nie mogła się podnieść i leżała na plecach i się wierciła, więc no... 😂

Mój mąż też praktykuje buziaki dla brzuszka na dobranoc i jak wychodzi z domu i jak wychodzi to do niego mówi 😁❤️

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip, piateczka!
    O zazdroszcze Wam tych buziaczkow 😃 moj jeszcze na tyle sie nie ogarnal 😅

Belie, Kasiekkk lubią tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo, ja myślałam że będę gadać do brzucha, ale jakoś tego nie czuje póki co 😁

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie zdarza! Szczegolnie jak cos mnie zaboli albo mocno zakluje, to maluch dostaje zjebke 😂 ale tez czasem mowie dzien dobry albo pogadam, jak bedzie mi dokuczac niedlugo 😅 ale to tylko jak jestem sama

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też praktykuje buziaki do brzucha. A wczoraj mój Olek zostawał u babci na noc i jak wychodziłam podniósł mi bluzke dał buziaka w brzuch i mówi cześć bobas 😍

Kasiekkk, Belie lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gadam bez przerwy! Jak mi brzuch wyłazi z jednej strony, to mówię mu, że się przewracamy na drugi boczek i go klepię, ale się nie słucha 😁 Opowiadam mu, gdzie idziemy i różne takie 😂

Eve, Dip88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Mój mąż też praktykuje buziaki do brzucha. A wczoraj mój Olek zostawał u babci na noc i jak wychodziłam podniósł mi bluzke dał buziaka w brzuch i mówi cześć bobas 😍
    Matko, jak słodko! 😍😍😍

Eve lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EVE na maksa to rozczulające 🥰

Ja to przez to, że mam kota to wiecznie do kota gadam zamiast do brzucha 😁

Eve, Ves lubią tę wiadomość

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, o porodzie i KP już nie nadrobię. Kończymy wykańczać mieszkanie i dużo roboty jest, mało czasu żeby tu pisać:) Ale przeczytałam wszystko :)

Wczoraj mnie taki ból złapał. Leżałam, wstaje i normalnie wyprostować się nie mogę, tak mnie złapało w okolicy prawego jajnika… położyłam się, musiałam wstać do kuriera- znowu to samo, ledwo się wyprostowalam, ale jakoś to rozchodziłam. Potem już w dzień było tylko raz ale mniejszy ból.
    W nocy to samo, ledwo doszłam siku. Rano nic🤷🏼‍♀️
    Macie pomysł co to może być? Może coś mi się tam rozciąga z prawej strony…

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna nie wiem co to może być ale mi się też zdarzają takie bóle kłujące, nagłe...
    Któregoś raz tak miałam, że chciałam wstać z łóżka to tak mnie złapał ból że mnie zgięło i musiałam usiąść jeszcze na chwilę i puściło.

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie, u mnie tez kłucia się zdarzają, ale czy TO nazwałabym kłóciłem to chyba nie.. Porównałabym do mocnego bólu owulacyjnego, gdzie ani się wyprostować nie możesz, ani nogi zgiąć (prawej). I cały czas teraz tez czuje właśnie dyskomfort jak np nogę zginam…
    Mam nadzieje ze to minie

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też mam takie bóle czasami, zresztą w każdej ciąży tak miałam. Łapie nagle, zazwyczaj przy wstawaniu, taki ciągnąco-kłujący ból, że potrafi na chwile zgiąć w pół 😕 Położna mi mówiła, że to więzadła trzymające macice, tam wszystko się rozciąga/naciąga i podobno dlatego tak się dzieje.

Belie, Martyna33 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, rozumiem. Myślałam, że to też takie kłucie. Kurcze ale to dziwne, że aż tak na nogę przeszło.
    A kiedy masz wizytę u lekarza teraz?

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Belie, u mnie tez kłucia się zdarzają, ale czy TO nazwałabym kłóciłem to chyba nie.. Porównałabym do mocnego bólu owulacyjnego, gdzie ani się wyprostować nie możesz, ani nogi zgiąć (prawej). I cały czas teraz tez czuje właśnie dyskomfort jak np nogę zginam…
    Mam nadzieje ze to minie
    Jeżeli ciągle trzyma cię ten ból to coś podobnego miałam w pierwszej ciąży, kilka dni trzymało i się wystraszyłam, że to wyrostek czy coś 🙈 Poleciałam do lekarza i okazało się, że poprostu coś tam uciska na jakieś nerwy i stąd ten ból, przeszło samo 🤷🏻‍♀️ Tylko, że u mnie wtedy to był jakiś 6-7 miesiąc.
    Jak będzie cie to niepokoić czy coś to zawsze warto skonsultować się z lekarzem, choćby dla własnego spokoju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 09:45

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Eve Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też takie bóle mam. Też miałam w poprzednich ciążach i też lekarz mówił że to jest normalne, tam wszystko pracuje,zmienia się,przygotowuje do porodu.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez od wczoraj mi dokuczaja bole klujaco-ciagnace, czasem zginajace w pol, czasem troche jak miesiaczkowe, ale o wiele slabsze. Ogolnie nie spinam sie tym, bo wiem, ze normalne, ale jutro mam wizyte i zamierzam o tym wspomniec

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz Dip, to coś podobnego jak mówisz :) Tez myśle ze to jakiś nerw, lub coś się rozciąga. Byłam ciekawa czy ktoś tez tak ma😂 jakbym nie była w ciąży to bym pomyślała ze 100% owulacja 😅
    Ja nie z tych co od razu panikują i lecą do lekarza , w końcu to ciąża - teraz to co chwile coś będzie bolec 😂

Dip88 lubi tę wiadomość

‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ