X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie widze ze jutro Belie otwiera nam maraton połówkowych! Będzie się działo 😍😍

Nie wiem jak wy ale u mnie coraz więcej znajomych wie o ciąży i jakoś dziwnie się z tym czuje. Im więcej ludzi wie tym ja się bardziej boje o tą ciąże, że coś pójdzie nie tak..

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się też trochę boje, że cos jeszcze może pójść nie tak, ale zawsze to sobie tłumaczę tak, że na tym etapie są już na to o wiele mniejsze "szanse" niż wcześniej.
    A jeszcze z jednej strony to życie jest jakie jest, nie przewidzimy tego a ciąży i tak nie można ukrywać cały czas bo się nie da.

Ja tylko nie lubię takich gadek o niepełnosprawnych dzieciach czy komplikacjach porodowych przy kobiecie w ciąży. Nie wiem co to ma na celu :P Raczej wolę słyszeć pozytywne rzeczy. Wolę zakładać, ze wszystko będzie dobrze. :)

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o miejsce jestem spokojna bo idę do pracy mamy i pielegniarka ma czekać tylko na mnie 😂 mam szczepienie indywidualne na dodatek u położnej 😂

No właśnie tak się poczułam jakbym na drugim miejscu była 😂 ale dobrze że w ogóle pamiętał się pożegnać 😂

Martyna u mnie też wiele osób wie ale ja nie za bardzo mam już jak ukrywać. Nawet jak założę luźne ubranie to jednak widać ciążę... Także nawet się nie martwię tym :) w sumie już 5 miesiąc to ile można się kryć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że mój bedzie mógł wejść ze mną na wizytę. Tak mi ostatnio lekarka obiecywała. Ostatnio widział dziecko jak byłam chyba gdzies w 9 tygodniu może... To był wtedy okruszek.
    Lekarka obiecała, ze na połówkowych będzie mógł być.

Osama lubi tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czasem się martwię, ale pocieszam się tym, że mimo wszystko największe zagrożenie jednak jest w 1 trymestrze, na tym etapie już rzadko się zdarza. Musimy być dobrej myśli, bo nic innego nam nie zostaje i nie mamy na to wpływu.

Dziewczyny które są na styczniówkach na FB, zaczęły się pierwsze połówkowe. Widziałyście ile chłopców zmieniło się już w dziewczynki ? 🙈 Ciekawe czy u którejś z nas coś się zmieni na połówkowych ?😱 Bo ja przyznaje, że już przyzwyczaiłam się i nastawiłam się na mojego chłopca i gdyby coś się miało zmienić to nawet nie wiem … nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić 🙉😂😂

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha no to masz ciekawe newsy u mnie przed jutrem :D
    Chociaż ja to na pewno nie będę tym przypadkiem :)

Dip a jak sie nazywa ta grupa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2021, 09:08

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie tu masz link 😉
    https://www.facebook.com/groups/885040052056684/?ref=share

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dip, wysłałam prośbę o dołączenie :D

Dip88 lubi tę wiadomość

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ja też czasem się martwię, ale pocieszam się tym, że mimo wszystko największe zagrożenie jednak jest w 1 trymestrze, na tym etapie już rzadko się zdarza. Musimy być dobrej myśli, bo nic innego nam nie zostaje i nie mamy na to wpływu.

Dziewczyny które są na styczniówkach na FB, zaczęły się pierwsze połówkowe. Widziałyście ile chłopców zmieniło się już w dziewczynki ? 🙈 Ciekawe czy u którejś z nas coś się zmieni na połówkowych ?😱 Bo ja przyznaje, że już przyzwyczaiłam się i nastawiłam się na mojego chłopca i gdyby coś się miało zmienić to nawet nie wiem … nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić 🙉😂😂

Tak widzialam 🙈 ja modlę się żeby mojej małej nic nie wyrosło 😅 chociaz pociesza mnie to, że mój ginekolog powiedzial że jest minimalna szansa na zmianę 🙊

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest z tymi grupami na fb? Czy moi znajomi widzą że dołączyłam do takiej grupy?😂

Wiecie, ja wiem ze zagrożenie jest mniejsze i totalnie się nie martwiłam póki ludzie nie wiedzieli, a teraz jak tyle osób wie to pojawił się ten strach 🙄 No ale trzeba byc dobrej myśli.

Ja nie sadze żeby moja szwagierka się pomyliła, u mnie zostanie chłopiec 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna ale jak to szwagierka? :D

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    A jak to jest z tymi grupami na fb? Czy moi znajomi widzą że dołączyłam do takiej grupy?😂

Wiecie, ja wiem ze zagrożenie jest mniejsze i totalnie się nie martwiłam póki ludzie nie wiedzieli, a teraz jak tyle osób wie to pojawił się ten strach 🙄 No ale trzeba byc dobrej myśli.

Ja nie sadze żeby moja szwagierka się pomyliła, u mnie zostanie chłopiec 🤣

Jeśli grupa jest prywatna to nie widzi nikt oprócz członków grupy 😊

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna to jest grupa prywatna, także nikt nic nie widzi, tylko osoby które są w tej grupie 😉

Ja też myśle, że u mnie nic się nie zmieni. No był ewidentnie siusiak 😂😂 Ale z drugiej strony jak tam dziewczyny piszą, że wcześniej na 2-3 wcześniejszych wizytach też były niby siusiaki i to różni lekarze potwierdzali, a tu dziewczynka nagle to jednak robi się mętlik w głowie 🤣🤣

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z ciekawości - czy któraś z was cieszyłaby się ze zmiany plci?
    Ja cały czas marzyłam o synku, ale odkąd wiem, że to córeczka to już chce tylko ją 😅

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się chyba cieszyła, ale to nie dlatego, ze nie chce synka, tylko boję się, że później nie trafimy w córkę :D a nie wiem też jak będzie u nas z tym, żeby się zdecydować na rodzeństwo dla małego :)
    Ja to jestem mocno na solidarność jajników :D

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Martyna ale jak to szwagierka? :D

Bo u mnie szwagierka zajmuje się numerologią i wparowała do mnie z lozeczkami po swoich dzieciach 3 dni przed pozytywem i powiedziała ze różowych rzeczy nie brała bo będę miała chłopca 🤷🏼‍♀️

nulka_23, Dip88, Ves lubią tę wiadomość

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna Twoja szwagierka mnie rozwaliła 😂😂

Ja jakoś od poczatku byłam pewna że chłopiec... Gdyby się zmienil w dziewczynkę? Hmm musialabym od nowa przejść z mężem proces wyboru imienia 😂😂

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka mi to już naprawdę bez różnicy, tylko chciałabym mieć już w miarę pewność żeby wiedzieć co szykować 😂😂 Chciałam córeczkę, bo mam 2 synów, a będzie trzeci syn. Myśle, że ucieszyłabym się, ale z drugiej strony już się przyzwyczaiłam że będzie chłopak i chyba ciężko byłoby mi uwierzyć, tymbardziej że widziałam tego siusiaka na usg i prędzej podejrzewałabym jakiś błąd teraz i zaraz bym leciała znów prywatnie żeby sprawdzili jeszcze raz dokładnie, bo niedawałoby mi to spokoju 🤣🤣 … sama nie wiem 😂 Ogólnie to płeć nie ma już dla mnie znaczenia, aby wszystko było ok i żeby maluch był zdrowy 🙂

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w sumie moze i lepiej, ze ja jeszcze plci nie znam, bede sie cieszyc z tego co mi przedstawia 😂 chociaz powiem szczerze, ze w glowie jestem przekonana, ze to dziewczynka 😅 wiec jak jednak bedzie chlopak to bedzie meeega szok! 😳 no ale nic, musze dalej czekac... juz chce wiedziec, no kurde!

W ogole mialam ostatnio taka rozkmine, wg internetu dzidzia ma od glowy do stopek okolo 15 cm i nie czuje w ogole ruchow. Wyobrazcie sobie takiego wielkiego robala w ciele i go nie czuc... 🤯😱😱
    Tak mnie na szlo, musialam sie podzielić 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2021, 10:27

Alis96 lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie niedługo się dowiesz :) ja mam wrażenie że do moich połówkowych jeszcze tak wiele czasu :(

‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ