X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Ej, brakuje mi tu Anulki. Anulka jesteś z nami? Dawno się nie odzywałaś...
    Cześć kochane. Jak miło że pamiętacie😊 ja cały czas was czytam ale nie udzielam się bo cały czas żyje w stresie i czekam na kolejne USG. Może po nim się trochę uspokoję. Narazie nie chce myśleć nawet o tym że jestem w ciąży... Poprostu jestem w zawieszeniu.

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka trzymam mocno kciuki i mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze 🥰 Przypomnij kiedy masz wizytę ?

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, dobrze że jesteś :) trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ✊

• Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta we wtorek ... Czekam jak na zbawienie. Wiecie tak naprawdę to całe to zamieszanie było pomyłka lekarzy... Więc dlaczego by miało być coś źle z moja ciąża.. ale jednak już ta niepewność jest.

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, niepewność i stres jest zawsze ale to co wydarzyło się u Ciebie jednak potęguje te uczucia i nie ma co się dziwić...

• Eve Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka wszystko będzie dobrze,teraz już musi. Ale obawy,lek doskonale rozumiem. Trzymam kciuki za wizytę i USG.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    A jakie bierzesz żelazo? Ja mam bardzo duże problem z utrzymaniem samego żelaza w ryzach. Brałam już Feroplex do picia i Tardyferon. I dopiero ta dzienna mieszanka zaczęła sprawiać, że się podniosło.

No właśnie zmieniła mi teraz na Tardyferon..
    Ogólnie moja hemoglobina na dzień dzisiejszy to 10,8..😑 Kazała mi jeszcze w diecie dużo przemycać.

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala wrote:
    Super, ze wyniki tarczycy takie dobre !
    Nie martw się na bank wszystko będzie dobrze, a po badaniu się tylko uspokoisz :)
    Długo jesteś po cc ?

Jestem 5 lat po cc🙂
    Kurcze myślałam, że ta blizna będzie grubsza a tu taka lipa.. 😞
    Mm nadzieję jednak, że będzie wszystko ok i nie będzie żadnych komplikacji ✊

Nunakala lubi tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dipp przepiękny bobas! Uśmiechnęłam się jak napisałaś, że dziewczynka najprawdopodobniej, bo wiem, że ciągle mówiłaś o chłopcu 😃 będziesz w końcu sukieneczki i kokardki kupować 😃🤞

Manioka a co w wypadku jak ta blizna jest cienka ? Co się robi lub nie? Nigdy o niczym takim nie czytałam, a w najbliższej rodzinie porody naturalne były ;)

Podczytuje Was dziewczyny, ale się nie udzielam, bo póki co tematy ciuszków, wyprawki itd to dla mnie temat abstrakcja 🤦 dziś mój 33 dzień cyklu (przed poronieniem miałam 28). 🐵 Ani widu, ani slychu, testy z jedna kreska tak oglądane, że na każdym widzę jak wyschnie kreskę fabryczna 🙈😂 te dziewczyny, które miały te wątpliwa "przyjemność" ile trwał Wasz cykl ten w którym poronilyscie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2021, 21:12

relgh371eque54k9.png
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh jutro jedziemy w Bieszczady na urlop. Jak macie jakieś wskazówki co zwiedzić na pewno to poproszę 😃 będziemy w okolicach Wetliny :)

relgh371eque54k9.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:
    Dipp przepiękny bobas! Uśmiechnęłam się jak napisałaś, że dziewczynka najprawdopodobniej, bo wiem, że ciągle mówiłaś o chłopcu 😃 będziesz w końcu sukieneczki i kokardki kupować 😃🤞

Manioka a co w wypadku jak ta blizna jest cienka ? Co się robi lub nie? Nigdy o niczym takim nie czytałam, a w najbliższej rodzinie porody naturalne były ;)

Podczytuje Was dziewczyny, ale się nie udzielam, bo póki co tematy ciuszków, wyprawki itd to dla mnie temat abstrakcja 🤦 dziś mój 33 dzień cyklu (przed poronieniem miałam 28). 🐵 Ani widu, ani slychu, testy z jedna kreska tak oglądane, że na każdym widzę jak wyschnie kreskę fabryczna 🙈😂 te dziewczyny, które miały te wątpliwa "przyjemność" ile trwał Wasz cykl ten w którym poronilyscie?

Czy chodzi o pierwszy cykl po poronieniu? U mnie 56 dni, przed poronieniem 35 dniowe cykle. Drugi cykl 45 dni , trzeci ciąża

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Czy chodzi o pierwszy cykl po poronieniu? U mnie 56 dni, przed poronieniem 35 dniowe cykle. Drugi cykl 45 dni , trzeci ciąża
    Dokładnie, po poronieniu. O rany julek... 🙈 A mnie już 33 wkurza

relgh371eque54k9.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:

Jedynie co mi wtedy powiedziała to może się rozejść ta blizna i trzeba będzie wcześniej zakończyć ciążę... 😐 Mam nadzieję, że jakoś to wytrzyma wszystko..
    Nic takiego się nie robi 😅 Mam uważać na siebie, nie dźwigać i się nie przeciążać 🙂
    A dziś ból pleców daje o sobie znać i właśnie bol przy bliźnie 😞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2021, 22:21

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:

Mi jakoś ciężko uwierzyć, choć wczoraj się nakręciłam i cieszyłam, tak dziś ochłonęłam i jednak nadal mam przeczucie, że będzie chłopiec 😅 Bo dla mnie szanse nadal są 50/50, myśle że jest jeszcze bardzo wcześnie na określanie płci. Pozatym jest mi to jest mi to już naprawdę bez różnicy, aby dzidzia była zdrowa 😊
    Co do cyklu po poronieniu to u mnie trwał ok 40 dni, od tamtej pory nieregularne cykle już zostały ze mną tzn raz 28 dni, raz 37 dni i tak w kółko 🤷🏻‍♀️ Wcześniej miałam jak w zegarku 27-dniowe.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Caro Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mętlik od rana. Ból piersi ustał, czuję bóle miesiączkowe. Nie wiem czy już wariuje i się nakręcam, ale według mnie nie wróży to dobrze..

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Jedynie co mi wtedy powiedziała to może się rozejść ta blizna i trzeba będzie wcześniej zakończyć ciążę... 😐 Mam nadzieję, że jakoś to wytrzyma wszystko..
    Nic takiego się nie robi 😅 Mam uważać na siebie, nie dźwigać i się nie przeciążać 🙂
    A dziś ból pleców daje o sobie znać i właśnie bol przy bliźnie 😞
    Kurczę to sporo czasu po cc.
    Ja jestem prawie 2 lata. Jeszcze lekarz nie oceniał pod katem 2 ciąży 🤔🤔

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro, ja przez pierwsze tygodnie też miałam bóle okresowe. U Ciebie jest to początek, spróbuj się nie stresować

Jak to jest z cc, faktycznie mogą być tylko trzy wykonane? To właśnie przez bliznę?

• Eve Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Caro, ja przez pierwsze tygodnie też miałam bóle okresowe. U Ciebie jest to początek, spróbuj się nie stresować

Jak to jest z cc, faktycznie mogą być tylko trzy wykonane? To właśnie przez bliznę?
    Mam znajomą która jest po 7 CC, nie wiem jakim cudem ale faktycznie jest. Więc nie ma zasady,myślę że to jest bardziej kwestia tych blizn.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala wrote:
    Kurczę to sporo czasu po cc.
    Ja jestem prawie 2 lata. Jeszcze lekarz nie oceniał pod katem 2 ciąży 🤔🤔

U Ciebie dopiero początek 🙂
    Ale mi od początku powiedziała, że mam cienką bliznę..😐 Kurcze boję się trochę, ale no cóż 😞
    Zobaczymy co mi powie za 4 tygodnie🤞☺️
    Na razie hemoglobine trzeba podnieść, bo jak na razie dupa😅 leci w dół ⬇️😑

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Mam znajomą która jest po 7 CC, nie wiem jakim cudem ale faktycznie jest. Więc nie ma zasady,myślę że to jest bardziej kwestia tych blizn.
    O wow ale wszystkie ciążę szczęśliwe?

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ