Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Ej, brakuje mi tu Anulki. Anulka jesteś z nami? Dawno się nie odzywałaś...
    Cześć kochane. Jak miło że pamiętacie😊 ja cały czas was czytam ale nie udzielam się bo cały czas żyje w stresie i czekam na kolejne USG. Może po nim się trochę uspokoję. Narazie nie chce myśleć nawet o tym że jestem w ciąży... Poprostu jestem w zawieszeniu.

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka trzymam mocno kciuki i mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze 🥰 Przypomnij kiedy masz wizytę ?

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, dobrze że jesteś :) trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ✊

• Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta we wtorek ... Czekam jak na zbawienie. Wiecie tak naprawdę to całe to zamieszanie było pomyłka lekarzy... Więc dlaczego by miało być coś źle z moja ciąża.. ale jednak już ta niepewność jest.

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, niepewność i stres jest zawsze ale to co wydarzyło się u Ciebie jednak potęguje te uczucia i nie ma co się dziwić...

• Eve Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka wszystko będzie dobrze,teraz już musi. Ale obawy,lek doskonale rozumiem. Trzymam kciuki za wizytę i USG.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    A jakie bierzesz żelazo? Ja mam bardzo duże problem z utrzymaniem samego żelaza w ryzach. Brałam już Feroplex do picia i Tardyferon. I dopiero ta dzienna mieszanka zaczęła sprawiać, że się podniosło.

No właśnie zmieniła mi teraz na Tardyferon..
    Ogólnie moja hemoglobina na dzień dzisiejszy to 10,8..😑 Kazała mi jeszcze w diecie dużo przemycać.

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala wrote:
    Super, ze wyniki tarczycy takie dobre !
    Nie martw się na bank wszystko będzie dobrze, a po badaniu się tylko uspokoisz :)
    Długo jesteś po cc ?

Jestem 5 lat po cc🙂
    Kurcze myślałam, że ta blizna będzie grubsza a tu taka lipa.. 😞
    Mm nadzieję jednak, że będzie wszystko ok i nie będzie żadnych komplikacji ✊

Nunakala lubi tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dipp przepiękny bobas! Uśmiechnęłam się jak napisałaś, że dziewczynka najprawdopodobniej, bo wiem, że ciągle mówiłaś o chłopcu 😃 będziesz w końcu sukieneczki i kokardki kupować 😃🤞

Manioka a co w wypadku jak ta blizna jest cienka ? Co się robi lub nie? Nigdy o niczym takim nie czytałam, a w najbliższej rodzinie porody naturalne były ;)

Podczytuje Was dziewczyny, ale się nie udzielam, bo póki co tematy ciuszków, wyprawki itd to dla mnie temat abstrakcja 🤦 dziś mój 33 dzień cyklu (przed poronieniem miałam 28). 🐵 Ani widu, ani slychu, testy z jedna kreska tak oglądane, że na każdym widzę jak wyschnie kreskę fabryczna 🙈😂 te dziewczyny, które miały te wątpliwa "przyjemność" ile trwał Wasz cykl ten w którym poronilyscie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2021, 21:12

relgh371eque54k9.png
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh jutro jedziemy w Bieszczady na urlop. Jak macie jakieś wskazówki co zwiedzić na pewno to poproszę 😃 będziemy w okolicach Wetliny :)

relgh371eque54k9.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:
    Dipp przepiękny bobas! Uśmiechnęłam się jak napisałaś, że dziewczynka najprawdopodobniej, bo wiem, że ciągle mówiłaś o chłopcu 😃 będziesz w końcu sukieneczki i kokardki kupować 😃🤞

Manioka a co w wypadku jak ta blizna jest cienka ? Co się robi lub nie? Nigdy o niczym takim nie czytałam, a w najbliższej rodzinie porody naturalne były ;)

Podczytuje Was dziewczyny, ale się nie udzielam, bo póki co tematy ciuszków, wyprawki itd to dla mnie temat abstrakcja 🤦 dziś mój 33 dzień cyklu (przed poronieniem miałam 28). 🐵 Ani widu, ani slychu, testy z jedna kreska tak oglądane, że na każdym widzę jak wyschnie kreskę fabryczna 🙈😂 te dziewczyny, które miały te wątpliwa "przyjemność" ile trwał Wasz cykl ten w którym poronilyscie?

Czy chodzi o pierwszy cykl po poronieniu? U mnie 56 dni, przed poronieniem 35 dniowe cykle. Drugi cykl 45 dni , trzeci ciąża

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Czy chodzi o pierwszy cykl po poronieniu? U mnie 56 dni, przed poronieniem 35 dniowe cykle. Drugi cykl 45 dni , trzeci ciąża
    Dokładnie, po poronieniu. O rany julek... 🙈 A mnie już 33 wkurza

relgh371eque54k9.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:

Jedynie co mi wtedy powiedziała to może się rozejść ta blizna i trzeba będzie wcześniej zakończyć ciążę... 😐 Mam nadzieję, że jakoś to wytrzyma wszystko..
    Nic takiego się nie robi 😅 Mam uważać na siebie, nie dźwigać i się nie przeciążać 🙂
    A dziś ból pleców daje o sobie znać i właśnie bol przy bliźnie 😞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2021, 22:21

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:

Mi jakoś ciężko uwierzyć, choć wczoraj się nakręciłam i cieszyłam, tak dziś ochłonęłam i jednak nadal mam przeczucie, że będzie chłopiec 😅 Bo dla mnie szanse nadal są 50/50, myśle że jest jeszcze bardzo wcześnie na określanie płci. Pozatym jest mi to jest mi to już naprawdę bez różnicy, aby dzidzia była zdrowa 😊
    Co do cyklu po poronieniu to u mnie trwał ok 40 dni, od tamtej pory nieregularne cykle już zostały ze mną tzn raz 28 dni, raz 37 dni i tak w kółko 🤷🏻‍♀️ Wcześniej miałam jak w zegarku 27-dniowe.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Caro Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mętlik od rana. Ból piersi ustał, czuję bóle miesiączkowe. Nie wiem czy już wariuje i się nakręcam, ale według mnie nie wróży to dobrze..

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Jedynie co mi wtedy powiedziała to może się rozejść ta blizna i trzeba będzie wcześniej zakończyć ciążę... 😐 Mam nadzieję, że jakoś to wytrzyma wszystko..
    Nic takiego się nie robi 😅 Mam uważać na siebie, nie dźwigać i się nie przeciążać 🙂
    A dziś ból pleców daje o sobie znać i właśnie bol przy bliźnie 😞
    Kurczę to sporo czasu po cc.
    Ja jestem prawie 2 lata. Jeszcze lekarz nie oceniał pod katem 2 ciąży 🤔🤔

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro, ja przez pierwsze tygodnie też miałam bóle okresowe. U Ciebie jest to początek, spróbuj się nie stresować

Jak to jest z cc, faktycznie mogą być tylko trzy wykonane? To właśnie przez bliznę?

• Eve Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Caro, ja przez pierwsze tygodnie też miałam bóle okresowe. U Ciebie jest to początek, spróbuj się nie stresować

Jak to jest z cc, faktycznie mogą być tylko trzy wykonane? To właśnie przez bliznę?
    Mam znajomą która jest po 7 CC, nie wiem jakim cudem ale faktycznie jest. Więc nie ma zasady,myślę że to jest bardziej kwestia tych blizn.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala wrote:
    Kurczę to sporo czasu po cc.
    Ja jestem prawie 2 lata. Jeszcze lekarz nie oceniał pod katem 2 ciąży 🤔🤔

U Ciebie dopiero początek 🙂
    Ale mi od początku powiedziała, że mam cienką bliznę..😐 Kurcze boję się trochę, ale no cóż 😞
    Zobaczymy co mi powie za 4 tygodnie🤞☺️
    Na razie hemoglobine trzeba podnieść, bo jak na razie dupa😅 leci w dół ⬇️😑

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Mam znajomą która jest po 7 CC, nie wiem jakim cudem ale faktycznie jest. Więc nie ma zasady,myślę że to jest bardziej kwestia tych blizn.
    O wow ale wszystkie ciążę szczęśliwe?

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ