Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • Ulka86 Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!
    Ja podczytuję ale nie dam rady nadrobić wszystkiego ale znalazłam Was tu🥰

Można czasem tu do Was napisać? Ściskam mocno ❤

Eve, Dip88, Ariadne002, Belie lubią tę wiadomość

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka, pewnie że tak! :) pisz kiedy tylko chcesz :)

Ulka86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie Ula! Zawsze jesteś tu mile widziana <3 Widziałam gdzieś też, że dziewczyny Cię szukały, żeby zgarnąć Cię na wątek lipcowy ;)

KaJa, Ulka86 lubią tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    O wow ale wszystkie ciążę szczęśliwe?
    Te 7 tak, w międzyczasie miała jakieś poronienia.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety dziewczyny jestem dziś nie do życia 😒 W nocy znów dopadły mnie mdłości i po 2 w nocy dopiero usnęłam, później przebudził mnie ból w podbrzuszu i trzyma do teraz 😕 Takie mocne kłucie, ciągnięcie aż do pachwiny 🤷🏻‍♀️ I nie wiem czy poprostu mnie tam coś kłuje czy jak albo to może jelita, ciężko określić, ale jest mega nieprzyjemne i uciążliwe. Pozatym właśnie wstałam z 2-godzinnej drzemki 🤭

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip,mnie chyba z dwa razy łapał w tej ciąży taki ból, jakby kłucie jelit. Przechodziło po kilku godzinach samo 🤷🏼‍♀️
    Z kolei tez dzis czuje się kiepsko, znów straszne mdłości i ból brzucha jakiś się pojawił. Ehhh, już prawie 12 tydzień a ja dalej z tymi wymiotami… za szybko się ucieszyłam ze tabletki pomogły, bo tylko 3 dni bez wymiotów były :/

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po usg dziewczyny. Jest malenstwo jest serduszko . Termin na 14/02. . Poplakalam sie az najbardziej stresujace 2 tygodnie w moim zyciu.❤️❤️ 802b971122fd.jpg 3df917d34b0a.jpg

nulka_23, Martyna33, Kasiekkk, wariancja, Eve, Ariadne002, Dip88, Caro, Osama, Belie, Marcelq lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve niesamowite, zawsze marzyłam o tak dużej rodzinie ❤️

Ja też dziś z sił opadłam ale to wina rodziny męża. Wczoraj zrobili jakiś zlot żeby się kłócić i musiałam w tym uczestniczyć. W pewnym momencie powiedziałam do męża że mam dość słuchania tego wszystkiego i wróciliśmy do domu, ale zasnąć długo przez to spotkanie nie mogłam a jak zasnęłam to budziłam się co chwilę. Mam tylko wyrzuty sumienia ze względu na babcie :( aaa i jeszcze usłyszałam że jak ktoś nie ma jeszcze swojego kąta a decyduje się na dziecko to jest skrajnie nieodpowiedzialny - o naszej ciąży ta osoba jeszcze nie wie i się zaczęłam zastanawiać czy ta para od której wyszły te słowa nie ma problemów z zajściem i stąd taki tekst żeby rodzina dała spokój.

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Ja juz po usg dziewczyny. Jest malenstwo jest serduszko . Termin na 14/02. . Poplakalam sie az najbardziej stresujace 2 tygodnie w moim zyciu.❤️❤️ 802b971122fd.jpg 3df917d34b0a.jpg
    Super! Niech rośnie maleństwo ❤️❤️❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia, śliczna fasolka, rośnijcie zdrowo! <3

Nulka, bardzo mi przykro, że musiałaś uczestniczyć w kłótni i że usłyszałaś też przykre rzeczy, nawet jeśli nie były bezpośrednio skierowane do Ciebie.

Dipp, przykro mi, że Cię męczy, ale fajnie, że udało Ci się znaleźć chwilę na drzemkę :)

Martyna, miałam nadzieję, że teraz po tych tabletkach już będzie serio lepiej. Ile to jeszcze może potrwać? Mam nadzieję, że to dzisiaj to jednak wyjątek i że już powoli będzie Ci jednak przechodzić.

Ja 3 dzień jestem paćką emocjonalną, co chwilę beczę, jakoś nie mogę sobie znaleźć miejsca i ogólnie jest mi smutno. Szukając sposobu na poprawę humoru przypomniała mi się jedna polecajka:
    https://www.youtube.com/channel/UCITlHzj4MUzRNM17pdWUWeQ

Gosia jest super babeczką, jej głos uspokaja, na kanale znajdziecie całą playlistę jogi dla kobiet w ciąży. Ćwiczyłam czasami przy pierwszych dniach miesiączek, jak nie dawałam rady wykonywać ambitniejszych ćwiczeń i naprawdę - bardzo serdecznie polecam Wam też spróbować <3

• Axon Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, można do Was dołączyć? U mnie dzisiaj 4+0 czyli apka pokazuje 5 tydzień? Dziwne 😁 Wy już doświadczone kiedy najlepiej na wizytę? Żeby nie za wcześnie i nie za późno?

Ps. Wasze wiruski z pierwszej strony zadziałały. Dziekuje! 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2021, 16:00

Ariadne002, Kasiekkk, Nunakala, Osama, Dip88, Rosalie, Belie, Marcelq lubią tę wiadomość

preg.png
    age.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axon wrote:
    Cześć dziewczyny, można do Was dołączyć? U mnie dzisiaj 4+0 czyli apka pokazuje 5 tydzień? Dziwne 😁 Wy już doświadczone kiedy najlepiej na wizytę? Żeby nie za wcześnie i nie za późno?

Ps. Wasze wiejski z pierwszej strony zadziałały. Dziekuje! 🥰
    Tak, skończyłaś czwarty a zaczynasz 5 tydzień :)

Na usg 30 dni po owulacji najwcześniej :)

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety są tacy ludzie, nie mam pojęcia jak mój mąż się wśród nich wychował.
    Kasiekkk a jak minęła Twoja sobota? Zrelaksowałaś się?

Axon, gratuluję dwóch kreseczek! Na wizyte najlepiej jeszcze poczekaj chociaż dwa tygodnie bo wcześniej możesz się zawieść że nic nie widać i niepotrzebny stres Cię spotka :)

Axon lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2021, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axon, serdeczne gratulacje i oczywiście zapraszamy! Większość z nas na pierwszej wizycie była w 7 tygodniu i wtedy było już serduszko, ale wiadomo, że jakby działo się coś niepokojącego, to nie czekaj (ale oby nic się nie działo :) )

Nulka, niestety rodziny się nie wybiera, a nikt nie jest idealny. Ale wiadomo, takie sytuacje są okropnie niemiłe i chodzi się później niepotrzebnie poddenerwowanym.

Tak, wczoraj było miło, zjeżdżalnie jednak nie są dla mnie, ale było tam tyle rewelacyjnych basenów, że bez naciągania było co robić przez 4 godziny. Głowa odpoczęła od ciągłego myślenia o ciąży, spędziliśmy czas w rodzinnym gronie i wróciliśmy do domu absolutnie padnięci 😊

nulka_23, Axon lubią tę wiadomość

• Nunakala Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pierwszy objaw ciąży! Zasypiam na stojąco😂 ciagle bym spała a przy 2 latku nie ma takiej opcji 😂
    Ja dziś 6+5tc a wizyta dopiero za dwa tyg :( poszłam do gin pierwszy raz na NFZ , zastanawiam się czy czego być już nie było widać za tydzień. Strasznie mi się duży ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2021, 16:49

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Ariadne002 Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2021, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie Starszaka coś łapie i dziś mamy cały dzień pokaslywanie i temperatura :(
    A z humorystycznych rzeczy mój brat zamówił mojemu dziecku kaktusa tańczącego bo na allegro reklamowali jako zabawkę dla dzieci wręcz idealna... A ze jako bezdzietny nie wpadł żeby to sprawdzić to dobrze ze mój mąż ja przejął bo jednym ze śpiewanych hitów jest "Koksu 5gram w pełnej wersji" 🙉🙈

2nn3xzkr9nr4vkgp.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariadne, w jakim wieku masz synka?

O tej zabawce czytałam w wiadomościach, piosenka zawsze mi się z Szumowskim kojarzy😂

Ariadne002 lubi tę wiadomość

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś jest nie tak dzisiaj 😢😢😢

Szyjke czuje a wczesniej byla dluga i wysoko. Jest chyba źle. Teraz normalnie czuc szyjke

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis, nie wiem co Ci powiedzieć bo nigdy nie badałam szyjki, to dla mnie czarna magia...

• Eve Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Coś jest nie tak dzisiaj 😢😢😢

Szyjke czuje a wczesniej byla dluga i wysoko. Jest chyba źle. Teraz normalnie czuc szyjke
    Jeśli czujesz niepokój to po prostu jedz i to sprawdź. Szyjka w ciąży też nie jest ciągle idealnie tak samo.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ