Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna no właśnie też mi się obiło o uszy coś z tym magnezem, że nie jest taki dobry, ale nie wiedziałam co i jak i czy to prawda w ogóle. Czyli jednak coś w tym jest 🤨

Martyna33 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć o tym magnezie 👌 Ja co prawda nie biorę, ale znajoma mi właśnie poleciła na ciążowe bóle brzucha. Swoją drogą ostatnio zapytałam o te bóle mojego ginekologa i potwierdził mi to co myślałam, czyli ze jest to całkowicie normalne 🤷🏽‍♀️ przeżyłam już w ciąży dwie migreny bez tabletek przeciwbólowych, przezyje już wszystko (No może nie poród) 😂

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip, dokładnie, lekarze w Polsce rozdają magnez jak tik taki, a po co, skoro są badania ze efektywny nie jest a bóle są normalne ? I kto weźmie potem odpowiedzialność za wady u dziecka? A No nikt, na przyjdzie z tym żyć. Także ja sprawdzam wszystko przed łykaniem, czy aby napewno to taki cudo lek🧐

Oczywiście ja się tu tylko dziele informacjami i jeśli ktoś uważa ze magnez jest ok i chce brać cały czas to już jego sprawa :)

Kasieńka, przezyjeeeemy, poród tez 🤣🤣

Dip88 lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czytam Was na bieżąco, ale nie zawsze pisze, bo wózkami, ciuszkami jeszcze się nie interesuje, bo czekam na kolejne potwierdzenie płci 😃
    Byłam dziś na wiosce u dziadków i był taki wioskowy "festyn". Dmuchance dla dzieci, banki, jedzonka pełno. Spotkaliśmy też ciotkę z którą kontaktu tak za bardzo nie mamy (siostra mojego dziadka), która kiedyś była położna. I sprzedała patent żeby w domu mieć zawsze aftin ten na afty w buzi i np przy ranach na sutkach itd, nie ma niczego lepszego. Nie wiem, nie sprawdzałam bo świeże info ale sprzedaje dalej 😃
    Coś mówiła że ona zawsze nadal ma w domu bo jak ja bierze coś tam na dole to to tez pomaga 🤷

relgh371eque54k9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje polowke 🥳🥳🥳

Belie, Kasienka22, Eve, nulka_23, Papierowka, Ves, Caro lubią tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2021, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Rosalie ❤️
    Teraz to już z górki 😁

Rosalie lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozale sie, nasz upatrzony wozek podrozal o 400 zl 😡
    Wczoraj nie mialam juz tego twardnienia tak dlugo, jedynie cykliczne klucie w jednym miejscu, sredniawo upierdliwe, dzis tez jest w miare w porzadku. Tak sie zastanawialam, moze przy wstawaniu np za mocno napinam brzuszek i pozniej to sie odbija wlasnie tym twardnieniem 🤔 dziwne, ale omowie z lekarka na pewno
    No i nasz groszek dostal dzis pierwszego buziaka od taty na pozegnanie 🥰 aczkolwiek bylo mi ciezko, jak chlopak wyjezdzal, to juz prawie miesiac, mam dosyc powoli niestety 🥺

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Papierowka Ekspertka

Wysłany: 20 września 2021, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, gratuluje połówki ciąży! 😊
    Co do wózka- spora różnica, usunięcie ciasteczek czy zmiana przeglądarki nie wystarczyła? Trzeba nadal obserwować ofertę może rzucą promkę i wyjdzie jeszcze taniej? Trzymam kciuki!
    Jeśli chodzi o ból brzucha dobrze, że robi się łagodniejszy, ale tak jak piszesz dobrze to omów z lekarzem.

Witam was dziewczyny w poniedziałek 😀

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie a próbowałaś podnosząc się z pozycji leżącej najpierw przewrócić sietna bok i dopiero później wstać? Wydaje mi się że wtedy mniejszą siłą muszą zadziałać mięśnie brzucha :)
    Wcale się się nie dziwię że jesr Ci ciężko :( ale tak długo już wytrzymałaś, dasz radę :)

Dzien dobry i miłego tygodnia!

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Tak Nulka, staram sie wstawac bokiem na ile to mozliwe. Kanapa u rodzicow jest tez taka zapadajaca sie i wygrzebanie sie z niej jest troche problematyczne, zwykle lapie sie za noge pod kolanem i ta niga podciagam cialo, ale i tak pewnie miesnie sie napinaja.
    Wczoraj na dobranoc mialam kilka kopniaczkow i dzis rano po poglaskaniu brzucha rowniez byly kopniaczki 😍🥰🥰
    Co mnie zdziwilo lekko, ciagle szukalam malca w dole, na linii majtek, a on dokazuje juz przy pepku 😂

Papierowka, niestety ten wozek oficjalnie podrozal na wszystkich stronach, nawet na allegro 😔 teraz tym bardziej bede rozgladac sie za promocja, bo i tak go kupie 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2021, 07:23

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, ja tez zwlekałam z zakupem wózka i mój tez podrożał, shit 🤣 będę zamawiać w październiku , a fotelik myśle ze w listopadzie na black friday, może jakaś promka wpadnie.
    Robię dziś posiew moczu, trzymajcie kciuki żeby te moje bakterie nareszcie były zwalczone

Miłego tygodnia!

Dip88 lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie na black friday zawsze są super oferty i wózków i fotelików :) warto się wstrzymać, kiedyś już poleciałam ale napisze jeszcze raz. Na stronie babyhit.pl maja konkurencyjne ceny wózków i akcesoriów i właśnie na bf fajne promki

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie wczoraj zamówiliśmy wózek, bo uznaliśmy że jak wszystko drożeje to i wózek może zdrożeć. Nasz wózek nigdy nie jest w promocjach, więc nie było na co czekać.
    Miłego dnia dziewczyny!

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Papierowka Ekspertka

Wysłany: 20 września 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve, na jaki się zdecydowaliście?

• Eve Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X-lander x-move i fotelik cybex cloud z i-size.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Papierowka Ekspertka

Wysłany: 20 września 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve, jak odpowiedziałaś to szare komórki przypomniały mi, że pisałaś o xlanderze ;) Wyglada super ;) ja chyba tak jak dziewczyny będę próbować złapać promocje na black friday :)

Eve lubi tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na Black friday będę polowała na prezenty świąteczne dla chłopaków , moze jakieś staniki do karmienia i takie pierdoły.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😊
    Jak tam po weekendzie ?? Widzę, że dziś od rana temat wózków 🙂
    Ja właśnie wróciłam ze szczepienia na krztusiec, nareszcie z głowy, oby obyło się bez objawów, choć lekarka mówiła, że dziś i jutro mogę czuć się trochę osłabiona.
    A i przy okazji weszłam do fizjo, bo mam obok, ale nie było akurat babki która zajmuje się kobietami w ciąży i jeszcze dziś powinna oddzwonić żeby się umówić.
    Martyna kciuki za wyniki ✊

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W naszym przypadku nawet jak cena pójdzie w górę to nas to nie zaboli bo mam kolejkę chętnych do opłacenia wózka 😂 pierwotnie miałam się z mężem buntować ale skoro są chętni to nie będziemy wybrzydzać 😂

Dumam nad łóżeczkiem... Miałam kupić nowe ale mam na strychu łóżeczko po chrześniaku i nie wiem czy nie skorzystam jednak z tamtego... Bije się na razie z myślami

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, u nas tez kolejka do zakupu wozka, ale mimo wszystko sie wkurzylam 😂
    Bede probowala sie czaic na black friday, a jak nie, to trudno, kupimy po cenie jaka jest i juz 🤷🏼‍♀️ rodzice oczywiscie nie rozumieja, po co nowy, skoro moge wziac od siostry... 🙄

Martyna kciuki! Oby juz bylo dobrze, bo zapalenia pecherza to dramat totalny, wrrr

0d1yskjo8vrc1yk9.png
‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ