X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna no właśnie też mi się obiło o uszy coś z tym magnezem, że nie jest taki dobry, ale nie wiedziałam co i jak i czy to prawda w ogóle. Czyli jednak coś w tym jest 🤨

Martyna33 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć o tym magnezie 👌 Ja co prawda nie biorę, ale znajoma mi właśnie poleciła na ciążowe bóle brzucha. Swoją drogą ostatnio zapytałam o te bóle mojego ginekologa i potwierdził mi to co myślałam, czyli ze jest to całkowicie normalne 🤷🏽‍♀️ przeżyłam już w ciąży dwie migreny bez tabletek przeciwbólowych, przezyje już wszystko (No może nie poród) 😂

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip, dokładnie, lekarze w Polsce rozdają magnez jak tik taki, a po co, skoro są badania ze efektywny nie jest a bóle są normalne ? I kto weźmie potem odpowiedzialność za wady u dziecka? A No nikt, na przyjdzie z tym żyć. Także ja sprawdzam wszystko przed łykaniem, czy aby napewno to taki cudo lek🧐

Oczywiście ja się tu tylko dziele informacjami i jeśli ktoś uważa ze magnez jest ok i chce brać cały czas to już jego sprawa :)

Kasieńka, przezyjeeeemy, poród tez 🤣🤣

Dip88 lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czytam Was na bieżąco, ale nie zawsze pisze, bo wózkami, ciuszkami jeszcze się nie interesuje, bo czekam na kolejne potwierdzenie płci 😃
    Byłam dziś na wiosce u dziadków i był taki wioskowy "festyn". Dmuchance dla dzieci, banki, jedzonka pełno. Spotkaliśmy też ciotkę z którą kontaktu tak za bardzo nie mamy (siostra mojego dziadka), która kiedyś była położna. I sprzedała patent żeby w domu mieć zawsze aftin ten na afty w buzi i np przy ranach na sutkach itd, nie ma niczego lepszego. Nie wiem, nie sprawdzałam bo świeże info ale sprzedaje dalej 😃
    Coś mówiła że ona zawsze nadal ma w domu bo jak ja bierze coś tam na dole to to tez pomaga 🤷

relgh371eque54k9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje polowke 🥳🥳🥳

Belie, Kasienka22, Eve, nulka_23, Papierowka, Ves, Caro lubią tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2021, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Rosalie ❤️
    Teraz to już z górki 😁

Rosalie lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozale sie, nasz upatrzony wozek podrozal o 400 zl 😡
    Wczoraj nie mialam juz tego twardnienia tak dlugo, jedynie cykliczne klucie w jednym miejscu, sredniawo upierdliwe, dzis tez jest w miare w porzadku. Tak sie zastanawialam, moze przy wstawaniu np za mocno napinam brzuszek i pozniej to sie odbija wlasnie tym twardnieniem 🤔 dziwne, ale omowie z lekarka na pewno
    No i nasz groszek dostal dzis pierwszego buziaka od taty na pozegnanie 🥰 aczkolwiek bylo mi ciezko, jak chlopak wyjezdzal, to juz prawie miesiac, mam dosyc powoli niestety 🥺

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Papierowka Ekspertka

Wysłany: 20 września 2021, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, gratuluje połówki ciąży! 😊
    Co do wózka- spora różnica, usunięcie ciasteczek czy zmiana przeglądarki nie wystarczyła? Trzeba nadal obserwować ofertę może rzucą promkę i wyjdzie jeszcze taniej? Trzymam kciuki!
    Jeśli chodzi o ból brzucha dobrze, że robi się łagodniejszy, ale tak jak piszesz dobrze to omów z lekarzem.

Witam was dziewczyny w poniedziałek 😀

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie a próbowałaś podnosząc się z pozycji leżącej najpierw przewrócić sietna bok i dopiero później wstać? Wydaje mi się że wtedy mniejszą siłą muszą zadziałać mięśnie brzucha :)
    Wcale się się nie dziwię że jesr Ci ciężko :( ale tak długo już wytrzymałaś, dasz radę :)

Dzien dobry i miłego tygodnia!

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Tak Nulka, staram sie wstawac bokiem na ile to mozliwe. Kanapa u rodzicow jest tez taka zapadajaca sie i wygrzebanie sie z niej jest troche problematyczne, zwykle lapie sie za noge pod kolanem i ta niga podciagam cialo, ale i tak pewnie miesnie sie napinaja.
    Wczoraj na dobranoc mialam kilka kopniaczkow i dzis rano po poglaskaniu brzucha rowniez byly kopniaczki 😍🥰🥰
    Co mnie zdziwilo lekko, ciagle szukalam malca w dole, na linii majtek, a on dokazuje juz przy pepku 😂

Papierowka, niestety ten wozek oficjalnie podrozal na wszystkich stronach, nawet na allegro 😔 teraz tym bardziej bede rozgladac sie za promocja, bo i tak go kupie 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2021, 07:23

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, ja tez zwlekałam z zakupem wózka i mój tez podrożał, shit 🤣 będę zamawiać w październiku , a fotelik myśle ze w listopadzie na black friday, może jakaś promka wpadnie.
    Robię dziś posiew moczu, trzymajcie kciuki żeby te moje bakterie nareszcie były zwalczone

Miłego tygodnia!

Dip88 lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie na black friday zawsze są super oferty i wózków i fotelików :) warto się wstrzymać, kiedyś już poleciałam ale napisze jeszcze raz. Na stronie babyhit.pl maja konkurencyjne ceny wózków i akcesoriów i właśnie na bf fajne promki

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie wczoraj zamówiliśmy wózek, bo uznaliśmy że jak wszystko drożeje to i wózek może zdrożeć. Nasz wózek nigdy nie jest w promocjach, więc nie było na co czekać.
    Miłego dnia dziewczyny!

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Papierowka Ekspertka

Wysłany: 20 września 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve, na jaki się zdecydowaliście?

• Eve Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X-lander x-move i fotelik cybex cloud z i-size.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Papierowka Ekspertka

Wysłany: 20 września 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve, jak odpowiedziałaś to szare komórki przypomniały mi, że pisałaś o xlanderze ;) Wyglada super ;) ja chyba tak jak dziewczyny będę próbować złapać promocje na black friday :)

Eve lubi tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na Black friday będę polowała na prezenty świąteczne dla chłopaków , moze jakieś staniki do karmienia i takie pierdoły.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😊
    Jak tam po weekendzie ?? Widzę, że dziś od rana temat wózków 🙂
    Ja właśnie wróciłam ze szczepienia na krztusiec, nareszcie z głowy, oby obyło się bez objawów, choć lekarka mówiła, że dziś i jutro mogę czuć się trochę osłabiona.
    A i przy okazji weszłam do fizjo, bo mam obok, ale nie było akurat babki która zajmuje się kobietami w ciąży i jeszcze dziś powinna oddzwonić żeby się umówić.
    Martyna kciuki za wyniki ✊

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W naszym przypadku nawet jak cena pójdzie w górę to nas to nie zaboli bo mam kolejkę chętnych do opłacenia wózka 😂 pierwotnie miałam się z mężem buntować ale skoro są chętni to nie będziemy wybrzydzać 😂

Dumam nad łóżeczkiem... Miałam kupić nowe ale mam na strychu łóżeczko po chrześniaku i nie wiem czy nie skorzystam jednak z tamtego... Bije się na razie z myślami

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka, u nas tez kolejka do zakupu wozka, ale mimo wszystko sie wkurzylam 😂
    Bede probowala sie czaic na black friday, a jak nie, to trudno, kupimy po cenie jaka jest i juz 🤷🏼‍♀️ rodzice oczywiscie nie rozumieja, po co nowy, skoro moge wziac od siostry... 🙄

Martyna kciuki! Oby juz bylo dobrze, bo zapalenia pecherza to dramat totalny, wrrr

0d1yskjo8vrc1yk9.png
‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ