W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Alis96 wrote:Ja już po 😊 171 t czyli w tydzień 33 g przytyla mała wszystko ok i na100% dziewczynka 😁 sama widziałam, ale buzie dzisiaj zakrywala w sumie jak ostatnio i spala na badaniu. W opisie mam napisane łożysko na przedniej ścianie więc ruchy pewnie będą późno.
Martyna, a ten octanisept i sudocrem - czytalam sporo negatywnych opinii na ten temat, ale nie zglebialam jeszcze dokładnie. Spotkalas sie z pozytywnymi opiniami?Alis96 lubi tę wiadomość
-
Rosalie, oczywiście:) Sudocrem- jest niezastąpiony przy odparzeniach i tylko jeśli one występują. Nie można smarować jeśli nie ma odparzeń.
Jako codzienna maść pod pieluszkę- linomag zielony. Zaufaj położnej poleca używać przez pierwszy miesiąc życia dziecka, można tez pupy niczym nie smarować na codzień.
A octenisept- pępek pielęgnujemy na sucho, ale jeśli coś zaczyna ropnieć to octenisept koniecznie. Można nie kupować od razu i jak coś to w te pędy biec do apteki. Ja wole mieć bo taki płyn wcześniej czy później się przy maluszku przyda, a statystycznie przy pępku często się ropa pojawiaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2021, 15:19
Rosalie lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nick nieaktualny
-
Alis na jakie zajęcia się wybierasz? 😊
Tez mam łożysko na przedniej i ruchy dalej niestety czuje sporadycznie 😪
Martyna co do płynu do prania i płukania- ja mam skórę baaaardzo skłonną do podrażnień i alergii i polecam płyn do prania z loveli a do płukania migdałowy cocolino 😊
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
Kasienka, o loveli tez słyszałam super opinie! A czy ona pachnie? Podobno ten proszek „dzidziuś” pachnie obłędnie (ale delikatnie)25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Alis96 wrote:Dokładnie Pani doktor mówi to samo do 24 tygodnia będą ruchy wyczuwalne dla mnie 😊 mam zezwolenie na ćwiczenia i we wtorek idę na 1 zajęcia 💪
Dzisiaj mam zdjecie 3d ale slabo na nim widać, bo Ala chowa sie zawsze 😁
Martyna, super, tak to wlasnie jest, ciezko o rzetelne info o produktach w internecie, aczkolwiek jeszcze nie zglebialam dokladnie skladow itp, podobno strona 'sroka o' jest ekstra jesli chodzi o analizy i tam bede napewno szukac 😊Martyna33 lubi tę wiadomość
-
Rosalie, jeśli chodzi o octanosept to ja polecam nie tylko dla maluszka🙂 używam go do przemywania wszelakich ran u siebie i nie tylko 😂
Martyna, dzięki za listę! I za ustawienie do pionu... Chyba jeszcze na tym l4 się nie odnajduje i głupotami się zajmuje 🤦♀️Martyna33 lubi tę wiadomość
-
Ja u małego używałam linomag zielony w pierwszych tygodniach, a potem stopniowo przestawałam i jak widziałam, że jest wszystko ok to nie smarowałam niczym. Sudocremu użyłam może z 3 razy, przy ząbkowaniu 🙈 Wtedy kupy straaaasznie potrafią odparzać, ale to jeszcze odległy temat 😅 Tak czy siak jak tylko coś czerwonego zauważałam to troszkę Sudocremu w to miejsce i na drugi dzień śladu nie było, także mimo różnych opinii polecam, bo działa cuda 😉
Natomiast z tego co pamiętam mamy dziewczynek powinny unikać Sudocremu i innych maści z cynkiem. -
O popatrz Alis, Ty mialas dzis wizyte, a ja polowkowe, a 21.10 bedziemy mialy na odwrot 😅
Faktycznie nie ogarniam, co widac na tym zdjeciu, ale polowy swoich nawet zwyklych tez nie ogarniam, a na wyobraznie ogolnie nie narzekam 🙈
A linomag zielony jest porownywalny do bepanthenu? O nim cos slyszalyscie, czy dobry, czy slaby?Alis96 lubi tę wiadomość
-
Kasiek nie przejmuj się ja mam rozmiar 70h/i i chciałam całe życie mieć mniejszy biust 😉 ale
Gdybym coś z nim zrobiła to mąż by się ze mną rozwiódł, tak mówi 😂😂
Octanisept jest Rez dobru do ewentualnej rany po cc.
Martyna do twojej listy dodałabym jeszcze probiotyk, u mnie must have, uważam, ze dzięki niemu uniknęliśmy kolek, ja akurat stosowałam multilacKasienka22 lubi tę wiadomość
8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
Dziewczyny zazdro 😍 ja dziś tylko byłam zbadać krew i mocz, wyniki będą u lekarza w pon. Na ostatniej wizycie byłam 1 września i teraz nie mogę się doczekać 😃
Alis i Ros witajcie w gronie mamuś księżniczek 😉
Ja daje nie mam imienia dla małej. Miała być Lena ale przestało mi się jakoś podobać.
Teraz na tapecie Weronika lub Wiktoria.Alis96, Rosalie, Eve lubią tę wiadomość
8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
Rosalie co do Bephantenu to nie mam pojęcia, bo nigdy nie używałam. Jedynie wiem, że dziewczyny pisały że gdy coś zaczynało się dziać to w niczym nie pomagał 🤷🏻♀️
Z probiotyków to ja bardzo polecam Vivomixx 🙂 Bardzo polecany też jest Biogaia, ale tych nie używałam. -
Dip, no tak, bo bepanthen ma byc jako masc zabezpieczajaca, a jak cos juz sie dzieje, to wtedy np ten sudocrem. Ja bepanthenem smarowalam swieze tatuaze i bardzo podeszla mi jego konsystencja itp, musze sprawdzic, jesli bedzie polecany jako krem na codzien to sie zaopatrze 😊
Na szybko sprawdzilam na tej stronie - sa 4 rodzaje i tylko 2 maja fajny sklad 😉 sensiderm krem i baby extra sa gitWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2021, 17:42
-
Ja jestem zdecydowanie za bepanthenem i właśnie jego kupię. Nigdy nie smarowalam przy każdym przewijaniu. Po kąpieli lub jak coś się działo, a później już jak potrzeba było. Do sprania z kolei team lovela od pierwszego,przez drugiego i dla trzeciej też kupię.
Ja jutro idę zbadać mocz,morfologię i toxo, będę miała z głowy przed wizytą w środę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2021, 17:48
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Fajna lista jest ok! Ja sudocrem mialam, ale nie uzywalam. Na odparzenia uzywalam maść pięciornikowa złożona, też super.
Lovela do prania. Do kąpieli dziecka uzywalam w zasadzie tylko olejku ze slodkich migdalow. Pupe smarowalam kremem Nivea baby, ale to dlatego ze konsystencja linomagu czy bepanthenu mi nie lezała 😉
Tak probiotyk moze sie przydac. I jak wit D to Vigantol.